skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Ans Holman
Ans Holman RA Tilburg
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Ans Holman
Ans Holman RA Tilburg

Vacature Archiefinspecteur (32 uur)

 

 

 

Ben jij degene die toezicht kan houden op de kwaliteit van de informatiehuishouding van onze overheidspartners? En kun je daarbij zowel de letter als de geest van de wet hanteren? Ben jij in staat om een goede balans te vinden tussen wetgeving en de dagelijkse praktijk van digitaal informatiebeheer?

Het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) is per direct op zoek naar een

Archiefinspecteur (32 uur)

Jouw baan in een notendop
Je bent verantwoordelijk voor het uitoefenen van het toezicht op het informatiebeheer van de bij het BHIC aangesloten organisaties. Over het uitgevoerde toezicht breng je verslag uit aan het dagelijks bestuur van deze organisaties.

Naast het uitoefenen van toezicht adviseer je over selectie en vernietiging en beantwoord je inhoudelijke vragen. Je begeleidt papieren overbrengingen en trekt samen met de adviseurs digitale informatie op bij digitale overbrengingen.
We werken daarbij vanuit het principe van archiving by design. Bij het uitoefenen van het toezicht kijken we of een organisatie zijn informatiebeheer aan de voorkant goed heeft ingericht. Ook werken we met een ‘machtiging vernietiging’ waardoor gemeenten aan de voorkant toestemming krijgen om stukken te vernietigen.

Je wordt onderdeel van het team Relatiebeheer. Dit team bestaat uit vier personen: je collega-archiefinspecteur, twee adviseurs digitale informatie en een medewerker vernietiging. Het team legt verantwoording af aan het Hoofd Collectie.

Wat breng je mee?
We zoeken een collega die op een constructieve manier het gesprek aangaat met onze partners. Vanzelfsprekend gaan wij ervan uit dat jij een brede kennis hebt van relevante wet- en regelgeving op het gebied van archief- en informatiebeheer en dat je in staat bent om deze praktisch toe te passen. Daarnaast ben je goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied.

Je hebt een aantoonbaar HBO of WO denkniveau, een relevante opleiding en beschikt over gedegen kennis van de inrichting van de informatiehuishouding binnen overheidsorganisaties. Communicatieve vaardigheden en analytisch vermogen zijn een vereiste. Je bent bestuurlijk sensitief, zowel op strategisch als operationeel niveau. Ook heb je een heldere en vlotte manier van schrijven. Je bent in het bezit van een rijbewijs.

Wat wij bieden
Het BHIC is gevestigd in de Citadel: een bijzondere werkplek in een historische omgeving. Daar werken zo’n 50 collega’s die ieder vanuit een eigen discipline bijdragen aan de missie van het BHIC.

Onze kernwaarden zijn: betrokken, bevlogen en belangeloos. Dat vragen wij aan jou, maar dat mag jij dus ook van ons verwachten.

Het BHIC is het geheugen van Brabant. Wij doen ons werk pas goed als onze archieven vanuit alle perspectieven vertellen hoe onze samenleving is geworden, zoals deze nu is. Dat verhaal moet recht doen aan ieders identiteit. Daarom vinden we het belangrijk dat we een organisatie zijn waar iedereen zich welkom en gekend voelt. Dat geldt voor onze klanten, maar uiteraard ook voor alle medewerkers. Bij de selectie gaat om die reden bij gelijke geschiktheid de voorkeur uit naar kandidaten die vanuit hun achtergrond of ervaring een bijdrage kunnen leveren aan een diverse en inclusieve organisatie.

Het betreft een vaste functie voor 32 uur per week, waarbij er bij aanvang een jaarcontract wordt aangeboden. In het thuiswerkbeleid van het BHIC is vastgesteld dat medewerkers in deze functie één dag per week thuis mogen werken. De drie dagen waarop je op locatie werkt zijn in overleg.

De salarisindicatie bedraagt € 3.935,- tot maximaal € 5.564,- conform schaal 11 CAO Provinciale sector op basis van een voltijd dienstverband (36 uur). Daarnaast is er het Individueel Keuze Budget (IKB) van 22,37% van het brutoloon waarin diverse CAO-toeslagen zijn opgenomen, zoals ook het vakantiegeld en de eindejaarsuitkering. Dit kun je inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen en/of de aanschaf van een fiets voor woon-werkverkeer. Verder kent het BHIC het persoonlijk ontwikkelbudget waarmee je een opleiding of cursus kunt volgen. Je krijgt van ons een laptop en telefoon in bruikleen.

Reageren op de vacature?
We vinden het fijn als je ons in een begeleidende mail of brief laat weten waarom jij graag bij ons zou willen werken. Stuur je CV met je motivatie onder vermelding van ‘Archiefinspecteur’ naar vacatures@bhic.nl.

Reageren kan tot en met zondag 1 oktober 2023.

Sollicitatiegesprekken vinden plaats op 12 of 13 oktober.

Informatie over deze functie kun je inwinnen bij Hella Timmermans, Hoofd Collectie, via vacatures@bhic.nl of telefonisch 073-6818500.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.