BHIC op VeleHanden

Iedereen kan archieven van het BHIC mee helpen toegankelijk maken. Het is leuk en verslavend! Help je ook mee?

Iedereen kan op de website VeleHanden.nl archieven van het BHIC mee helpen toegankelijk maken. Het is leuk en verslavend! Voer online gegevens in waar, wanneer en hoeveel het jou uitkomt en maak op een leuke en eenvoudige manier genealogisch, historisch en wetenschappelijk onderzoek in archieven mogelijk.

Ervaring is niet nodig, wel passie voor ons verleden. Help je mee de geschiedenis op het internet te zetten? Want vele handen maken licht werk! Hieronder zie je de projecten van het BHIC op VeleHanden.

Vragen? Stel ze gerust via velehanden@bhic.nl

 

Waarmee kun je helpen?

 

Opgemaakt, samengevat en ingeklopt: notariële akten in Brabant 1743-1935
Help je mee een van de belangrijkste en populairste archieven digitaal doorzoekbaar te maken? Klop onze notarissen het web op!

 

> Lees meer over dit project

 

Alle gegevens worden gaandeweg toegevoegd aan onze onderzoeksdatabase:

 

> Zoek naar akten in deze database

 

 

Goed geregeld! Brabanders in het Bosch' Protocol 1501-1793
De Bossche schepenprotocollen zijn belangrijk voor ’s-Hertogenbosch en de Meierij: unieke informatie die elders verloren is gegaan. Help mee oude indices op de akten te digitaliseren.

 

> Lees meer over dit project

 

Dit is een project van de afdeling Erfgoed van de gemeente 's-Hertogenbosch en het BHIC. Alle gegevens worden uiteindelijk toegevoegd aan de database van de afdeling Erfgoed en komen als open data beschikbaar.

 

> Lees meer over het Bosch' Protocol

 

 

Waarmee zijn we al klaar?

 

Gezocht! Inkloppers van Brabantse gevangenisregisters 1821-1940
Kleine boefjes en zware criminelen, de Brabantse cellen zaten er vol mee. Speur jij naar ze mee in de gevangenisregisters van het BHIC?

 

> Lees meer over dit project

 

Alle gegevens zijn inmiddels toegevoegd aan onze stamboomdatabase:

 

> Zoek naar personen in deze database

 

Geboeid door boeven! Inschrijfboeken van Brabantse Huizen van Bewaring 19e eeuw
Van kruimeldief tot moordenaar, van wanbetaler tot vechtjas, je komt ze allemaal tegen in onze archieven. Duik mee in de zelfkant van ons Brabant!

 

> Lees meer over dit project

 

Alle gegevens zijn inmiddels toegevoegd aan onze stamboomdatabase:

 

> Zoek naar personen in deze database

 

 

 

Méér vrijwilligersprojecten

 

Naast onze VeleHanden-projecten, waarmee je direct kunt beginnen, werken we op het BHIC samen met vrijwilligers ook aan andere projecten. Bij enkele daarvan kunnen we nog wel extra handjes gebruiken:

Doop-, trouw- en begraafboeken
Als je enige ervaring hebt met oud schrift, bijvoorbeeld omdat je zelf stamboomonderzoek hebt gedaan in de oude kerkregisters, dan wil je ons misschien helpen met het toegankelijk maken van deze belangrijke bron. Dit kan digitaal vanuit huis, maar als je wilt mag het ook op het BHIC. Klik hier voor de database tot nu toe

Strafvonnissen rechtbankarchieven
Ervaring met oud schrift is niet nodig om te helpen met het toegankelijk maken van de veelal 19e-eeuwse strafvonnissen van Brabantse rechtbanken. Voor een deel is de index al gereed, maar wordt deze aangevuld en verrijkt, bijvoorbeeld door het toevoegen van meer persoonsgegevens. Dit project kan alleen op het BHIC zelf, dus niet vanuit huis. Klik hier voor de database tot nu toe

Als je meer informatie wilt over deze projecten of mee wilt helpen, neem contact op met ons! Stuur een e-mail naar info@bhic.nl

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je mist geen enkel project