skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hualp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Ans Holman
Ans Holman RA Tilburg
Menu
sluit
Hualp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Ans Holman
Ans Holman RA Tilburg

Horeca op suikerzakjes

Naar aanleiding van het stuk over het Total-benzinestation in Heesch heb ik enkele suikerzakjes uit mijn verzameling tevoorschijn gehaald over horeca-gelegenheden daar. Ze stammen allemaal uit de jaren ‘60. Maar langs de Rijksweg lag nog veel meer horeca, ook in Geffen.

Bijzonder was wel de uitspanning aan de Rijksweg nummer 19, "De Vliegende Schotel" geheten. Op een gegeven moment waren die 24 uur per etmaal open, tenminste als je hun suikerzakje mag geloven.

Daarnaast was er ook "De Lucht", met ook nog een vestiging aan de autoweg van Den Bosch naar Utrecht. Dat suikerzakje is wel wat moderner.

Reacties (7)

W.Ploegmakers zei op 25 december 2014 om 23:06
De vliegende schotel was van Gerrit van Casteren op die plek kwam later een nieuw restaurant De lucht maar heet nu weer anders. Vanuit richting Den Bosch net voorbij het Shell station te Geffen.
Op het terrein bij Van Casteren werd ook wel regelmatig een automarkt gehouden. Van Casteren had een groot gezin.
Zoon Ignaas nam later het Esso station en garage van Willy van Erp over.
Rini de Groot zei op 26 december 2014 om 00:27
De Lucht, Hedel ? een beginnend chauffeurs aanlegplaats, we legde nog even aan op de terug van een groot karwei in het Noorden voor Munsters in Erp in de jaren ,54 en ,55.
We bestelde dan een Dubbele Uitsmijter en wist ik ook meteen waaruit dat gerecht bestond
G. van Gemert zei op 18 februari 2017 om 03:05
Mijn vader heeft daar gewerkt als kok. Net als vele in die tijd, met de brommer (vanuit Den Bosch) naar het werk. In weer en wind plus dag en nacht. Ik kan mij nog de motor handschoenen en lange jas herrineren die hij droeg in de winter, of hij naar de noordpool afreisde. Maar wel respect, want altijd aan het werk.
Rini. zei op 18 februari 2017 om 07:20
Rijdend van zuid naar noord vertelde mijn collega over het gebouw
met het groene dak, eerder staande dan, De Lucht, ook een eetgelegenheid.
Met weinig of geen bezoekers en had te maken met onzuivere praktijken tijdens de oorlog.Telkens wanneer ik nu de locatie passeer denk ik daaraan,
ik meen dat het er nog staat.
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 18 februari 2017 om 20:24
Bijzonder, al die herinneringen! En G. van Gemert, werkte uw vader nu bij de Lucht in Geffen, begrijp ik dat goed? Heeft hij daar lang als kok gewerkt?
G. van Gemert zei op 20 februari 2017 om 12:07
Nee, in de jaren zestig heeft hij daar gewerkt. Welk jaar én hoe lang zal ik eens navragen.
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 20 februari 2017 om 21:43
Graag, ik ben benieuwd hoe hij terugkijkt op die periode. Alvast dank voor de moeite!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.