skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Ans Holman
Ans Holman RA Tilburg
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Ans Holman
Ans Holman RA Tilburg

Kranten

Kranten

Oude kranten zijn bij uitstek geschikt om informatie te vinden over grote en kleine gebeurtenissen uit het verleden, maar ook vind je er veel gegevens in over personen, advertenties van bedrijven, verslagen van sportwedstrijden enz.

Hier kun je op ieder willekeurig woord zoeken in tienduizenden krantenpagina's van voornamelijk lokale kranten uit Noordoost-Brabant:

- Boxmeers Weekblad, 1868-1945 (Boxmeer en omstreken)
- De Echo, 1881-1945 (Cuijk en omstreken, Gennep en Zuid-Gelderland)
- Graafsche Courant, 1852-1949 (Grave tot Boxmeer en omstreken)
- Udensche Courant, 1910-1970 (Uden, Veghel, Erp, Boekel, Gemert en omstreken)
- Krantenknipsels Bende van Oss

De jaargangen t/m 1945 zijn online te doorzoeken en bekijken, de jaargangen vanaf 1946 vanwege auteursrecht alleen op onze studiezaal.

Let op: alle teksten zijn via ocr (optical character recognition, automatische tekenherkenning door de computer) toegankelijk gemaakt. De ocr-software maakt daarbij veel fouten. Een i of l wordt dan bijvoorbeeld als een 1 herkend. Houd hier rekening mee bij het zoeken.

Tip: veel Brabantse kranten kun je ook doorzoeken via www.delpher.nl

> Algemene hulp en zoektips

beacon
163  zoekresultaten
sorteren op:
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Krantenpagina
Krantenknipsels Oss, criminaliteit Oss en omgeving; 17
Naam krant:
Krantenknipsels Oss
Pagina:
17
Jaargang:
1936
Verdacht van het medeplegen van een roof- Ovwyal en twee inbraken slonden de 42-iarige arbeider P. J. (Peer) de Bie uit Oss en de 43- ^rige vrachtrijder L. A. van den Heuvel (den Heesch terecht. Zij waren door de tiecntbank leder tot veertien jaren gevangenis- Btraf veroordeeld. Ten laste was gelegd diefstal in vereeniging en vergezeld van geweld gepleegd in den nacht y311 16 op 17 Maart 1934 te Mariaheide (gem. Yeghel) m de woning van den landbouwer M. Schepers, waar zij f 1600 stalen. Aan dezen roofoverval namen ook nog dee! J. P. Ceelen en dikke Toon de Soep. Van den Heuvel had de voordeur en de blinden open- gemaakt om de anderen toegang te verschaffen. Hoewel zij inbrekerswerktuigen bij zich hadden, plukte het eerst niet de brandkast open te krijgen. Zij gingen daarom de slaapkamer van het echtpaar Schepers binnen, waar zij licht zagen branden. Daar had de vrouw het onraad gemerkt en haar man gewekt, die daarop het Jicht had aangestoken. Plotseling zagen zij de gemaskerde inbrekers binnen komen, die hen beetgrepen en hun een prop in den mond duw- oen. Ze dwongen Schepers den sleutel van de Drandkast te geven, maar nog kregen zij de kast met open. Schepers moest dit toen zelf doen, er i^t ® en de rest haalden de roovers san verdachten ten laste ? inbraken te Gassel en Langenboom. De gemeentehuis in den nacht van 16 op 17 Mei 1933 en hierby waren ook betrokken dikke Toon de Soep en de Eind- hovensche inbreker Pietje de Kock, die reeds eerder yoor vele jaren gevangenisstraf is veroor. deeld. Nadat van den assuradeur Snabel inlich- tingen waren ontvangen, zyn de inbrekers met behulp van een ladder door het raam in de secretarie geklommen. De Bie heeft de brand kast geforceerd en er een bedrag van f 400 uit- genomen. In den nacht van 11 op 12 Januari 1934 had Snabel de verdachten, dikke Toon de Soep en Vos {Bys de Sijp) naar Langenboom gereden voor de inbraak bij den moienaar G. van Hui- seling. Daar werd een raam geforceerd en de brandkast met een valschen sleutel
Gevonden alinea's: 1
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Krantenpagina
Krantenknipsels Oss, criminaliteit Oss en omgeving; 4
Naam krant:
Krantenknipsels Oss
Pagina:
4
Jaargang:
1936
Inbraken. Heden werd voor het Gerechtshof in nooger beroep de bahandelmg voortgezet van de Ossche zafeen. Terec^t stonden; Petrus Johannes de Bie, werkman, 0$s, Leonardus AntonJus van den Heuyel, „den Brus" te Heesch, yrachtrijder, veroordeeld ieder tot 14 jaar gevangenisstraf ter zake: dat zij: in den nacht van 16 op 17 Maart 1934 te MaJiaheide gemeente Veghel tezamen en in vereeniging gedurende den nacht in de woning van M. Schepers met het oogmerk van wederrechtelijke toeeige- ning hebben weggenomen een geldsbe- drag van 1600 gulden, eigendom van dien Schepers en van de Coop. Roermond- sche Eierbond, hebbende zij den toegang rot de plaats des misdrijfs verrchaft door inklimming en den diefstal doen voorafgaan van geweld tegen dien Schepers en zijne echtgenoofee. Voorts op 16 ea 17 MeL 1933 te Gassel in 'het gemeejitehuis hebben weggeno men een geldsbedrag van 'S 400 eigsndom van de gemeente Gassel, en _ in den naeht van 11 op 12 Januari 1934 te Langenboom in de woning van Geirit van Huiseling een bedrag van / 1900 eigendom van dien Huiseling. rte Bie ondervraagd waaroin hij io hooget beroep gekomen is, zegt dat' met de heele zaak niets te maken heeft! Verdachte van den H. zegt hetzelfde. Getuige J. v. d. Kaa, opperwachtmees- ter van de Kon. Marechaussee te Veghel, bevestigt zijn rapport en llcht het uit- voerig toe in al de bijzonderheden welke hii ter plaatse heeft waargenomen. De Bie maakt er aanmerkingen op en ontkent nog eens nijdig dat hij de inbraken heeft gepleegd. De andere verdachte maakt er wat meer praat over en begint op zijn manier zelfs den getuige te ondervragen! Hij zegt op- nieuw niet op Mariaheide aan de wo. ning van Schepers te zijn geweest. Dan komt als getuige A. H e n d r i k s, dikke Toon de Soep, 33 jaar, arbeider te Oss, gedetineerd, die bij den ,,kraak" te Veghel van de partij was. Hij verhaalt ^stig en geloofwaardig dat hij door het t-uimelraam geklommen Is en de ande- ren w.o. ook Ceelen, heeft binnengela- Kn, waama de bende het echtpa
Gevonden alinea's: 1
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Krantenpagina
Krantenknipsels Oss, criminaliteit Oss en omgeving; 3
Naam krant:
Krantenknipsels Oss
Pagina:
3
Jaargang:
1936
In den nacht van 11 op 12 Januari 1934 had Snabel de verdachten Dikke Toon de Soep en L. Vos (Bij.s de Sijp) naar Langenboom ge- reden voor de inbraak bij den molenaar G. van Huiseling. Daar werd een raam gefor ceerd en de brandkast met een valsohen sleu tel geopend. Een bedrag van 1900 gulden werd gestolen. Van Huiseling was verzekerd bij. een maatschappij waarvan Snabel agent was. Nadat de advocaat-generaal de dagvaar- ding had voorgelezen, vroeg de president aan de twee verdachten, waarom zij van het von- nis in appel waren gegaan. Verdachte De Bie: ,,Omdat ik met die heele beweging niets te maken heb gehad." „En u. Van den,Heuvel?" vroeg de president. ,,Ik ook niet," antwoordde de verdachte. ,.Ik heb niets gedaan." Als getuige wordt vervolgens gehoord de opperwachtmeester J. van der Kaa uit Veghel, die zijn vroegere verklaringen bevestigde. Getuige is vervolgens A. Hendriks, die ver- klaart, dat zij per fiets naar Veghel waren gegaan. Na even voor het huis gewacht te hebben, heeft Van den Heuvel een raam open- geschoven, is naar binnen geklommen en heeft daarna voor de anderen de voordeur ge opend. Getuige vertelt dan verder wat er bin nen was gebeurd. De Bie en hij hadden Schepers in bedwang gehouden, terwijl Ceelen zich met de vrouw bemoeide. Getuige had ,f 300 van den, buit gekregen. Verder ver- klaart getuige, dat Ceelen tevoren met de brandkast was bezig geweest. Tegen Schepers hadden zij, toen het niet lukte de kast te openen, gezegd, dat hem niets zou gebeuren, als hij het geld gaf en zijn mond hield. Verdachte De Bie had aanmerkingen op deze verklaringen. Hij k'on nooit in Veghel ge weest zijn, want in die dagen was hij onder geneeskundige behandeling bij dr. Baptist in Megen. Hij kon bijna niet loopen. Getuige zou gaarne zien, dat de arts gehoord werd. Op, een vraag van den president zei getuige Hen driks, dat De Bie inderdaad een verzwering aan het been had, maar dit was geen beletsel om mee te gaan. Verdachte De Bie: ,,Het waren zeven steen- puisten."
Gevonden alinea's: 2