i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Cuijk
Tags:

De zeep der wijzen

vertelde op 16 april 2015 om 13:16 uur

De laatste tijd zijn oude reclames weer helemaal 'hot.' Steeds meer 'antieke' merken worden nieuw leven ingeblazen. We zien prachtige plaatjes van verfrissende flessen Exota, alsof ze nooit zijn weggeweest. Misschien kunnen de zeepfabrikanten ook wat opsteken van de reclame van een wel heel mysterieus stukje zeep in de jaren dertig...

advertentie

Wanneer je in de jaren dertig De Echo, een lokale krant in het Land van Cuijk opensloeg, viel je oog meteen op een spannende tekening in de linker bovenhoek. Wat deed dat rare tovermannetje daar? Waar kwam hij vandaan en belangrijker nog...wat zou hij ons gaan brengen?

Na enkele weken kregen de 'huismoeders' van het Land van Cuijk dan uiteindelijk het verlossende antwoord. Hun zware huishoudelijke arbeid zou aanzienlijk worden verlicht door de komst van 'Hermit soap, de zeep der wijzen!' Dus, op naar de kruidenier, dames!

advertentie zeep

Door het mengen van allerlei ingredienten, die uiteraard geheim bleven, had het magische mannetje een zeep gebrouwen van 'ongekende kwaliteit.' Bovendien, door het handige formaat gleed het niet steeds uit je handen wanneer het nat werd.

Ideaal, zeker voor de vrouwelijke gebruikers van Hermit Soap, want het was 'speciaal gemaakt voor de dameshand!' Wie weet liggen binnenkort de schappen weer vol met dit donzig schuimende zeepje...

 

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 2 maart 2012 om 15:55 uur

Haaren in de krant

vertelde op 19 mei 2014 om 11:30 uur

Advertentie in de maak