i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Schijndel
Tags:

Familiefoto met een verhaal

vertelde op 2 juli 2014 om 12:47 uur

Deze foto is een direct enkeltje naar de jaren twintig van Schijndel. De hoeden, de kleding, zelfs het terras: alles ademt de sfeer van de beginjaren van de vorige eeuw. Maar deze foto - ingestuurd door Françoise Vugts - is niet zó maar een familiekiekje...

Laten we beginnen met de foto rechtshieronder, uit omstreeks 1886. We zien hierop Maria Vugts, Antoon Vugts, vader Piet Vugts, moeder Elizabeth Vugts-Gerits, Willem Vugts en Jan Vugts. De foto komt - net als de andere foto - van Annie van de Ven, kleindochter van Maria Josephina Vugts (geboren op 10-3-1874 en overleden op 11-5-1928), eerst gehuwd met Hubertus Heesters en daarna met Hermanus Hubertus Meuffels.

Terug naar de bovenste foto. "Er is mij verteld dat er gefotoshopt is met het gezicht van vader Pieter. Pieter was 41 jaar toen hij trouwde, de kinderen op de foto zijn mijns inziens tussen de twintig en de dertig. Op de achterkant van de foto staat de datum circa 1886 maar daarvoor stond ook de datum 1896 (van de negen is een acht gemaakt). Zou het kunnen dat vader al was overleden en er op deze manier toch nog een familiefoto kon worden gemaakt?", vraagt Françoise zich af.

 

Gezien het randje om het hoofd zou dat zo maar kunnen... Of zouden er andere verklaringen voor zijn? We horen het graag!

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 9 januari 2009 om 11:26 uur

Familie Doorenbosch

vertelde op 22 november 2013 om 15:36 uur

Veghelse mannen