i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Heeswijk
Periode: 1970 - 1980
Tags:

Herinnering aan de Wandelvierdaagse

vertelde op 12 oktober 2019 om 13:37 uur

In de jaren '70 was er jaarlijks een wandelvierdaagse in Heeswijk. Wij gingen er met een grote groep van een wandelsportvereniging vanuit Venlo heen en logeerden toen bij een boerderij (nu een kwekerij geworden). Ik heb daar nog superleuke herinneringen aan.

Nu zijn we 40 jaar verder en ben ik nog eens gaan kijken, maar ik zie dat er erg veel veranderd is. Ik weet dat we toen dagelijks vanuit de boerderij naar het centrum liepen om de vierdaagse te lopen. Daarna gingen we terug naar de boerderij om te eten en te douchen om daarna weer terug te gaan naar het centrum. Je snapt dat wij meer hebben gelopen dan welke vereniging dan ook!

Kinderen uit Vorstenbosch tijdens de wandelvierdaagse van Heeswijk-Dinther, 04-08-1975. Fotograaf: Brabant Pers. Bron: BHIC, fotonr. 1685-026108.

Ik weet dat de boerderij van toen nu een kwekerij geworden is en dat de start bij een café was. Ik dacht dat daar toen ook de schutterij zat. In het centrum zat ook een café/discotheek die Veronica heette. De diskjockey daar zat in een klein bootje...

Hopelijk heeft iemand hier nog foto's van (ik hou me aanbevolen!). Zie ook deze foto's in de fotocollectie van het BHIC.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: