i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Geffen
Tags:

“Scouts bij nacht”

vertelde op 30 augustus 2012 om 09:17 uur

Jaren voordat ‘Effe noar Geffe’ duizenden mensen van elders trok, vulden de straten van het dorp zich regelmatig met ‘eige volk’. De meesten stonden langs de kant en keken naar hun dorpsgenoten die in een ordelijke stoet langs paradeerden.

De aanleiding kon een processie zijn, maar ook de verwelkoming van een nieuwe pastoor of burgemeester. Soms speelde het gebeuren zich in de avonduren af, zodat deze scouts geflitst moesten worden om nog enigszins zichtbaar te zijn.

Ze zijn goed herkenbaar, al zullen het nu mensen zijn van om en nabij de 60. Wie zijn zij? En komen er nog herinneringen boven aan deze specifieke avond?

Laat het ons weten!

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (4)

Henk van Griensven, Geffen (telefonisch) zei op 6 september 2012 om 10:27 uur

Tijdens "Effe noar Geffe" sprak een dorpsgenoot mij aan over de foto in De Sleutel. En inderdaad: ik stond erop, helemaal rechts!

Naast mij op de foto zie je Frans van Oss, met wie ik destijds bevriend was. Volgens mij is hij later ingetreden bij een congregatie van Broeders. En op de achtergrond herkende ik Tiny van Nuland, die later om het leven kwam bij een auto-ongeluk.

Wij waren bij de welpen, ongeveer 10 jaar oud. Dat is al even geleden, want ik ben nu 69. Ik herinner mij ook de naam van onze akela, een zus van Nelleke van Grinsven, maar niet de optocht die op de foto is weergegeven.

Henk Buijks bhic zei op 6 september 2012 om 10:29 uur

Fijn, @Henk, dat je reageerde, want deze foto plaatsten we ooit eerder in Zondagsnieuws, zonder resultaat. Nu komen er misschien meer schapen over de dam...

jan kuipers zei op 26 september 2016 om 00:18 uur

dit zijn geen scouts, maar welpen die later verkenner werden
Scouts zijn van VEEL later!

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 26 september 2016 om 13:27 uur

Bedankt Jan, voor je reactie bij dit verhaal. Het zijn dus welpen (dat noemde Henk van Griensven ook al in een reactie), die later verkenners werden. Maar de verzamelnaam is toch 'scouting' of niet ?

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 30 augustus 2013 om 13:27 uur

Keurig in de pas!

vertelde op 14 juni 2011 om 16:35 uur

Akela, ik doe mijn best

vertelde op 20 juni 2012 om 20:50 uur

Kampvuur