skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman Bhic

Catharina Jans BONGAERS te Mill en St.Huberts

Christine vertelde op 5 januari 2016 om 13:56 uur
Hallo,
een vraagje: was deze Catharina de weduwe van Willibrordus / Wilbert MULDERS toen zij te Mill en St. Hubert op 16-01-1785 trouwde ? [DTB 9 pag.35].
In 1779 trouwt nl. ene Catharina Jans BONGERS met W. Mulders.

Alvast bedankt,
Christine

Reacties (3)

jan lange zei op 5 januari 2016 om 21:56
17.4./2.5.1779 Mill NG/RK huw. Catharina Jans Bongaerts x (1) Wilbert (Geurts) Mulders, beiden van Mill. Huw. (2) met Joannes Wouters Selten Mill 16.1.1785.
Catharina ged. Mill 30.5.1756 d.v. Jan Jans Bongaerts x Deriske Jans Claessen (Clomp). Binnenkort zal wellicht Theo Strik op Yahoosite Geneal. Land van Cuijk een overzicht van deze fam. Bongers presenteren. Ik laat hem de eer dus.
Notariaat Mill 10.2.1837: Maria Mulders weduwe van Johannes Roijendijk; Jacobus van de Burgt gehuwd met Johanna Mulders; Johannes Klomp gehuwd met Willemina Selten; Hendricus van Gemert gehuwd met Helena Selten; Willem Selten; Gerardus Selten; Jan Kranenbroek gehuwd met Johanna Maria Selten; Theodora Selten en Peter Selten gehuwd met Anna Selten; allen landbouwers te Mill en kinderen van wijlen Catharina Bongers uit haar eerste huwelijk met wijlen Wilbert Mulders en haar tweede huwelijk met wijlen Jan Wouter Selten; gaan over tot scheiding en deling van de nalatenschap. Het betreft de helft in een huis, schuur, erf, tuin, bouw- en weiland in de Gagel, roerende goederen, korenschaar, pretenties en contanten.
Idem Mill dd. 21.8.1834 Catharina Bongers, weduwe van Jan Wouter Selten, landbouwster en eigenaarster voor de helft; Maria Mulders, weduwe van Gerrit van Gemert, zonder beroep en Jacobus van de Burgt, landbouwer; alledrie wonend te Mill, elk eigenaar van ¼ deel, verpachten voor de tijd van 6 jaar aan Hent Selten, landbouwer te Escharen, een huis met schuur, moeshof en aangelegen bouw- en weiland in Nieuw Mill, voor een bedrag van f 25,-- per jaar alsmede nog enige bepalingen.
ORA Mill 550 dd. 3.2.1791 Gerrit de Groot en Maria Mulders echtelieden, Hendrik van Hees als gelaste van Willem van Werdt en Eva Bouman echtelieden, Jan Wouters (Selten) en Catharina Bongers voormalig weduwe van Wilbert Geurts, echtelieden, Gerrit van Gemert en Maria Geurts echtelieden, Aart Verkuijlen en Maria Peeters echtelieden, verder Derk, Johanna, Theodora, Catharina en Antoon Peeters meerderjarige kinderen van wijlen Maria Mulders uit haar huwelijk met wijlen Peter Ermers, ieder voor zich en namens Johanna Mulders, begijn te Uden hebben verkocht aan Ermert Willem Logtens en Helena Berends echtelieden een huisje en moeshof in het grootven Rontom in Mill; etc.
Idem dd. 10.3.1786 Maria Claassen, weduwe van Wouter Zelten, haar kinderen met name Hendrik Linsen en Allegonda Zelten echtelieden, Marten Ermers en Heleena Zelten echtelieden, Peter Derx en Johanna Maria Zelten echtelieden, Willemina Zelten, Jan Zelten en Catharina Bongers echtelieden, Gerrit Kempen weduwnaar van Elisabeth Zelten als vader en voogd en voornoemde Jan Zelten mede als voogd over de twee minderjarige kinderen van Gerrit van Kempen uit zijn huwelijk met Elisabeth Zelten zijn schuldig aan Arnoldus den Tombe, luitenant kolonel ten dienste van de Verenigde Nederlanden en Henrietta Anna de Bons echtelieden etc.
jan lange zei op 5 januari 2016 om 22:54
Jan Wouters Selten:
Zie www.genealogie-lange.nl PDF Lange-boek Deel I sub V vvv, nr. 6-7 e.v.
Christine zei op 6 januari 2016 om 17:43
Hallo Jan,
bedankt voor jou hulp en al die gegevens.
Dan had 'mijn gevoel' toch gelijk, mooi, nu kan ik weer verder.
Jan Wouters SELTEN en Catharina Jans BONGAERS zijn namelijk
'mijn' voorouders. Van hen heb ik de overlijdens en de dopen, huwelijken en overlijdens van 4 kinderen.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.