Scannen op verzoek

Wij hebben een gratis scannen-op-verzoek-service. Via onze website vraag je archiefstukken aan om te laten scannen, daarna zijn ze digitaal te bekijken en te downloaden.

Hoe kun je scans aanvragen?

Je kunt scans aanvragen van archiefstukken waarbij een scannen-op-verzoek-knop staat. scannen-op-verzoek-icoon De scannen-op-verzoek-service is gratis.

Scannen-op-verzoek-venster

Hoeveel scans kun je aanvragen?

We zijn net pas gestart met onze scannen-op-verzoek-service en weten nog niet hoeveel aanvragen we mogen verwachten en hoe snel we die kunnen verwerken. We laten je steeds zo snel mogelijk weten welke van je verzoeken we al dan niet kunnen verwerken.

Hoe snel komen je scans beschikbaar?

Archieven

We streven ernaar om scans binnen drie weken na ontvangst van je scanverzoek beschikbaar te maken op de website. Je krijgt bericht zodra je scans beschikbaar zijn en je kunt deze dan vanuit de inventaris bekijken en downloaden.

Bouwtekeningen, hinderwetvergunningen en dossiers van de Kamer van Koophandel

Vanwege auteursrecht en privacywetgeving publiceren wij bouwtekeningen, hinderwetvergunningen en dossiers van de Kamer van Koophandel niet op de website. Als je scans gereed zijn, sturen we je via e-mail een link waarmee je deze gedurende twee weken kunt downloaden vanuit onze beveiligde omgeving.

We streven ernaar om scans van bouwtekeningen binnen drie werkdagen na ontvangst van je scanverzoek beschikbaar te maken voor downloaden, voor hinderwetvergunningen en dossiers van de Kamer van Koophandel geldt een periode van drie weken.

Welke archiefstukken kunnen we scannen?

Niet bij alle archiefstukken staat het scannen-op-verzoek-icoon. Je kunt scans aanvragen van:

  • Archiefstukken uit overheidsarchieven die ouder zijn dan 110 jaar
  • Archiefstukken uit particuliere archieven die ouder zijn dan 110 jaar én waarbij door de eigenaar aan ons toestemming is gegeven voor het scannen en via de website publiceren
  • Bouwtekeningen
  • Hinderwetvergunningen
  • Dossiers van de Kamer van Koophandel

Archiefstukken die beperkt openbaar zijn of die in een slechte materiële staat verkeren, kunnen we niet voor je scannen.

In het geval van een afwijzing van je scanverzoek krijg je natuurlijk bericht met een uitleg.

Hulp nodig?

Heb je vragen? Je kunt altijd contact met ons opnemen, telefoon 073-6818500, e-mail vragen@bhic.nl en chat.

Zoek in archieven

Zoeken in archieven, scans aanvragen, archiefstukken online bekijken

Snel zoeken

Hulp nodig?

Heb je vragen? Je kunt altijd contact met ons opnemen:

  • Telefoon: 073-6818500
  • E-mail: vragen@bhic.nl
  • Chat: rechtsboven in het venster