Collectie Van Leefdael

vertelde op 5 november 2019 om 10:56 uur

In het BHIC is de collectie van Philips en Rogier van Leefdael, 1172 - 1686 te vinden onder Archief nr. 350.

Zijn de vier delen van deze collectie digitaal raadpleegbaar?

Reacties (9)

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 5 november 2019 om 11:48 uur

Beste Hans, bedankt voor je vraag! Via deze link (http://www.bhic.nl/integrated?mivast=235&mizig=210&miadt=235&micode=350&milang=nl&miview=inv2#inv3t2) kun je door de inventaris van dit archief bladeren. Je ziet elf inventarisnummers, die vrijwel allemaal gescand zijn. Klik op de beschrijving en vervolgens zie je de scans eronder verschijnen. Wanneer je op een afbeelding klikt, wordt deze uitvergroot en kun je verder bladeren.

Alleen inventarisnummer 1 is nog niet gescand. Je kunt hiervan gratis scans aanvragen door te klikken op het meest rechtse icoontje. Veel succes ermee en mocht je er niet uitkomen, laat het ons dan gerust even weten!

Hans Vogels zei op 12 november 2019 om 12:19 uur

Hartelijk dank Lisette,

Je laatste opmerking bevreemd me een beetje. Als je het scannen van inv. nr. 1 gaat aanvragen krijg ik een hele waslijst van voorwaarden VanREE.

In mijn netwerk van mede onderzoekers zijn ook anderen sterk geïnteresseerd in deel 1. Moeten die de scans dan ook door hen individueel aanvragen.

Komen de scans dan niet na scanning op jullie website? Alle andere inv. nrs. zijn vanuit jullie website als scans simpel raadpleegbaar. Waarom zo omslachtig (het is gratis) en op mij gericht?

Met vriendelijke groet,
Hans

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 12 november 2019 om 14:24 uur

Nee hoor, het is niet nodig dat andere onderzoekers ook inventarisnummer 1 aanvragen. Wanneer één iemand het heeft aangevraagd, worden de scans automatisch op onze website gepubliceerd en zijn ze voor iedereen zichtbaar. Het maakt niet uit wie de scans aanvraagt; dit kan door iedereen worden gedaan.

Gérard Derks zei op 13 november 2019 om 11:29 uur

@ Hans heb jij (of iemand anders) intussen de scans aangevraagd? Ik ben ook geïnteresseerd, want ik heb ook al dankbaar gebruik kunnen maken van de andere inventarisnummers (met name 4 en 5) zelfs voor mijn onderzoek naar het grootgrondbezit in Overasselt (families Van der Aelsfoort, Van Brempt, Van Chanu / Chenu, Van Erp, Steenhuijs, Suermont)) en hoop ook in nr. 1 nog wat te vinden.

Hans Vogels zei op 13 november 2019 om 16:48 uur

Nee nog niet. Ik moet de uitgebreide voorwaarden nog eens goed doorbladeren waar ik aan moet voldoen om het aan te vragen.

Gérard Derks zei op 13 november 2019 om 17:13 uur

@ Hans, Ik heb de scans zojuist aangevraagd. Dus niet meer nodig.

Gérard Derks zei op 13 november 2019 om 17:19 uur

Als ik bericht krijg dat ze online raadpleegbaar klaar zijn zal ik het hier ook even melden.

Christian van der Ven
Christian van der Ven bhic zei op 13 november 2019 om 21:05 uur

Beste Hans, ik was inmiddels wel nieuwsgierig geworden naar die algemene voorwaarden... en die zijn inderdaad angstaanjagend.

Het bedrijf 'De Ree' is de ontwikkelaar van de software die wij (en veel andere archiefdiensten) gebruiken om onze archieven te laten doorzoeken, scans te laten aanvragen enz. Ik vermoed dat die uitgebreide voorwaarden ooit door een jurist of zo zijn opgesteld. En verband houden met het feit, dat je bij het aanvragen van scans persoonsgegevens (naam en e-mailadres) moet opgeven. In het verleden kwam het ook wel voor, dat je betalingen moest verrichten. Dat is bij ons niet het geval. Maar ik kan me voorstellen dat er dan van die voorwaarden bij golden.

Ik ga eens zien of wij die algemene voorwaarden kunnen vervangen door iets van onszelf. Want verreweg de meeste mensen lezen ze niet eens en zetten gewoon 'blind' een kruisje bij die voorwaarden, maar degene die ze wél doornemen, zoals jij, kunnen er door worden weerhouden om een mooie service als scannen-op-verzoek uit te proberen. En dat is niet de bedoeling natuurlijk.

Sorry voor de verwarring dus!

Hans Vogels zei op 13 november 2019 om 21:20 uur

Hallo Christian,
Bedankt voor de verheldering.

Gerard, jij ook bedankt door het voortouw te nemen. Ik was nog even huiverig.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: