Familie Baks, Back, Backs, Bacxs, Bax

vertelde op 25 juli 2014 om 23:01 uur

Ik ben afstammeling van Frederik Baks en Heiltje Hak die getrouwd zijn in Giessen, mijn moeder hun kleinkind heette Heitje Baks en is geboren in Woudrichem.
Uiteindelijk kom ik uit bij Wijk en Veen in de vijftiende eeuw. Ik begreep dat er een link moet zijn met de Baksen in Oosterhout en Den Bosch
Ik heb het boek van Boerree en daarin staan wapens van de Baksen. Maar dat zijn andere takken, de link met deze families hebben we niet. Van onze familie zou ook een boek zijn waarin ook wapens stonden die er hetzelfde uitzagen. Dat boek is in het verleden wel in onze familie geweest, volgens mijn oom is dat op enig moment verdwenen.
Is er iemand in Brabant die het andere boek kent of een link heeft gevonden tussen de families?

Reacties (79)

Norah zei op 26 juli 2014 om 12:18 uur

Wijk en Veen vallen onder - www.salha.nl-. Heb je het daar al geprobeerd?

Frank->clericus.nl
Frank->clericus.nl zei op 26 juli 2014 om 12:44 uur

Hallo Hans,

Link naar inschrijvingsregister, had je misschien al gevonden:
http://www.salha.nl/archieven-en-collecties/voorouders/genealogie/q/persoon_achternaam_t_0/baks/q/persoon_achternaam_t_1/hak/q/zoekwijze/s?sort=datum_i&direction=asc

De tak Bacx uit Oosterhout-Tilburg heb ik in mijn bestand staan.
In welke tijd leeft Frederik? zie hem zo gauw niet in mijn bestand staan.

Heb nog een bestand Bax in mijn bestand en heb even voor je gekeken maar zie Frederik er ook daar niet tussenstaan. Tevens komt deze tak uit België, Weelde Arendonk.

Zou graag gegevens met je uitwisselen want ook de tak Hak zit in mijn kwartierstaat. Zie mijn website voor mijn mailadres:
http://members.ziggo.nl/fklerkx/Brabantsegenen/index.html

Jolanda zei op 27 juli 2014 om 12:48 uur

Hans,

Brabantse leeuw 1985 pag. 116-166 gerechtigden tot het Bacx-koorke.
Brabantse leeuw 1989 pag. 47 - 64 erfgenamen van de heer Ghysel Back.

Het Bacx Koorke

In 1425 stichtte de priester Arnt Buck, zegelbewaarder van de bisschop van Luik en kanunnik van de St. Jan te ’s-Hertogenbosch en van de St. Jan te Luik, in de St. Antoniuskapel van de St. Jan te ’s-Hertogenbosch een altaar ter ere van de verlosser, van Maria en van St. Martinus. Hij overleed 16 Juni 1427. Aan zijn medewerker en bloedverwant Ghyselbrecht Back droeg hij bij testament de uitvoering van de stichting op.
Doordat de executeur aan het eind van zijn leven twee kapelanieën eraan toevoegde en verantwoordelijk was voor ingrijpende verbouwingen, ging men het niet ‘Buck-koorke’, maar ‘Bacx-koorke’ noemen. Ghyselbrecht Back stichtte bovendien de cantorij van Hilvarenbeek. De stichting Back was een familiestichting: de kapelaans dienden te worden gekozen uit bloedverwanten van de stichter. Alle gewijde bloedverwanten waren gerechtigd tot hetzij het koorke, hetzij de cantorij. Daar hijzelf geen kinderen had (hij was priester) en ook geen broers, waren de bloedverwanten de nakomelingen van zijn vier zusters. Een dezer was Geertruyt. Zij was getrouwd met Wouter Woutersz. (Ver)Metten. (in de hierna volgende genealogie V d).
Onder de nakomelingen van Geertruyt Henricks Bacx en Wouter Woutersz Vermetten alias van Westerwyck, hebben 26 personen geprofiteerd van de beneficiën.
Drie hiervan waren afstammelingen in mannelijke lijn. De meeste beneficianten –ook die in andere lijnen –namen tevens de naam ‘Back’ of ‘Bacx’ aan
Na de inname van den Bosch door Frederik Hendrik in 1629 werden de beneficiën van het Bacx-koorke door de Staten Generaal overgenomen (d.w.z. geconfisqueerd). De kapelanieën kwamen in handen van tijdig tot de Hervormde godsdienst overgegane bloedverwanten.
Drs. L.F.W. Adriaenssen te Amsterdam heeft uitgebreide en diepgaande studies gewijd aan het Bacx-koorke en enige andere kerkelijke beneficies, alsmede aan de geestelijken, die in de loop van de eeuwen op een of andere wijze hiermee verbonden waren. De resultaten zijn in verschillende publicaties neergelegd. Het bovenstaande is hieraan ontleend. Ook in de genealogie is bij wijze van toelichting bij de desbetreffende personen dankbaar gebruik gemaakt van de vele gegevens, die door deze auteur uit de meest uiteenlopende bronnen zijn verzameld. Vermeldenswaard is, dat er volgens de auteur heden ten dage nog twee afstammelingen als rectoren van het Bacx-koorke een jaarinkomen van € 57,30 elk genieten

Indien u meer informatie wenst vraag mijn emailadres bin BHIC.

Frank->clericus.nl
Frank->clericus.nl zei op 29 juli 2014 om 13:17 uur

@ Jolanda- bedankt voor de verwijzingen naar de Brabantse Leeuw

Henk zei op 4 augustus 2014 om 12:13 uur

Hans,
Een bron van gegevens over de familie Bax is ook:
http://bax.on.ca/FamTree
Wellicht al bekend, anders staat hier een tweede boek genoemd...
Mvg

Huub zei op 24 augustus 2014 om 19:19 uur

Gevonden op Internet.
Is dit misschien het boek (1994, 41 pagina's) wat u zoekt?

Stamreeks Beks (Becx, Bex, Baks, Bax etc.) te Son/Breugel, Nuenen, St. Michielsgestel, Vught. 's-Hertogenbosch, Boxtel, Geldrop. Periode: ca. 1700 - 1950..

hans zei op 16 juli 2015 om 21:53 uur

Dag allen,

Helaas heb ik niet direct op jullie antwoorden gereageerd. Dat komt omdat ik geen bericht krijg dat er iets is gewijzigd. Dat kan je niet aanvinken als je ingelogd bent.

Het boek van 1994 is niet het boek dat ik bedoelde. Het moet iets zijn dat al minstens 40 jaar geleden bestond.

Salha ken ik.

Mijn opa en oma heetten allebei Baks van achteren. Ze zijn ook familie maar iets van 7 generaties daarvoor.

De namen die in de lijn voor komen zijn van jong naar oud:
lijn 1. frederik, frederik, bastiaan, mathijs, bastiaan, jacob, bastiaan, adriaan, jan, gerrit, adriaan, gerrit, adriaan, jan, gillis.
lijn 2. jan, cornelis, jan, bastiaan, jacob, bastiaan
Zoals jullie zien is frederik ook bij mij niet zo lang in de familie.

Bij de oudste leden is de achternaam Back.
De voornaam Gijsbert komt ook voor bij broers van de lijn waar ik familie ben.

Frank->clericus.nl
Frank->clericus.nl zei op 17 juli 2015 om 08:58 uur

Hallo Hans,

geen 40 jaar maar:

Heb heel toevallig een genealogieboek te leen van de Bibliotheek, het is een boek van 1998 "Bax zes eeuwen thuis in Leende en Leenderstrijp" 320 paginas

Als ik iets op moet zoeken geef even je gezochte gegevens door via mail zie post 26 juli 2014

Graag incl. relatie en kinderen.

er staan 19 gebieden waar Bax en varianten voorkomen, en kunnen dus meerdere takken zijn.

Huub zei op 17 juli 2015 om 10:20 uur

Hallo Hans,

Ter info.
Ook te koop via Internet (zal wel niet het gezochte boek zijn):

- BACKX, BAX--- Genealogisch overzicht van de nakomelingen van Gijsbrecht Backx alias Moermans, samengesteld door Jan Adriaen Backx. 1 blad plano, manuscript.
Het schema geeft 10 generaties, echter geen jaartallen. Aangehuwden: Van Drongelen, v. Veene, van Cools, de Bije, Back, van Daalhem, v.d. Kieboom, Rovers, van Campen, Doubleth, v. Baerle, de Wilhem, v. Dorp, Smits, de Leeuw.

Hans zei op 17 juli 2015 om 11:37 uur

Hallo allen,

Bedankt voor jullie reactie. Ik heb maar een parenteel toegevoegd om aan te geven wat ik heb. Dat lijkt veel, maar is ook deels overgenomen zonder bewijs, omdat dit niet te vinden is/was. Ik heb Boerree in mijn bezit maar daar staan wij niet in. De mensen met een sterretje zitten in de lijnen waar ik van af stam. Het stopt in Wijk.


Parenteel van Gillis (Gielis, Egidius) Back *
I Gillis (Gielis, Egidius) Back * is geboren omstreeks 1390, zoon van [misschien] Jan Back *. Gillis is overleden vóór 1461, ten hoogste 71 jaar oud. Gillis trouwde met Alveraede (Alveraath, Alvaerts, Alveraet) Arnouts (Aernts) van Wijck *. Alveraede is geboren omstreeks 1400, dochter van Arnout (Boudijnsz?) van Wijck *. Alveraede is overleden vóór 1461, ten hoogste 61 jaar oud. Alveraede trouwde later in 1424 met Ywijn (Eyweyn, Iven, Ivan) Hack (Hac) Hackenzn van Oudheusden (Outhuesden, Authuesden).
Kind van Gillis en Alveraede:
1 Jan Gillisz (Gielisz) Back *, geboren omstreeks 1420. Volgt II.
II Jan Gillisz (Gielisz) Back * is geboren omstreeks 1420, zoon van Gillis (Gielis, Egidius) Back * (zie I) en Alveraede (Alveraath, Alvaerts, Alveraet) Arnouts (Aernts) van Wijck *. Jan is overleden na zondag 12 januari 1477, minstens 57 jaar oud.
Kinderen van Jan uit onbekende relatie:
1 Gillis Jansz Back, geboren omstreeks 1450 in Veen. Gillis is overleden na 1482, minstens 32 jaar oud.
2 Adriaen Jansz Back *, geboren omstreeks 1455 in Veen. Volgt III.
III Adriaen Jansz Back * is geboren omstreeks 1455 in Veen, zoon van Jan Gillisz (Gielisz) Back * (zie II). Adriaen is overleden.
Kind van Adriaen uit onbekende relatie:
1 Gerrit (Gherit) Adriaensz (Aertssen) Back (ook wel Bacx of Bax) *, geboren omstreeks 1485 in Wijck (NB). Volgt IV.
IV Gerrit (Gherit) Adriaensz (Aertssen) Back (ook wel Bacx of Bax) * is geboren omstreeks 1485 in Wijck (NB), zoon van Adriaen Jansz Back * (zie III). Gerrit is overleden vóór donderdag 15 september 1575, ten hoogste 90 jaar oud. Gerrit trouwde met [misschien] Maricken Ottensdr. Maricken is overleden.
Kinderen van Gerrit en Maricken:
1 Adriaen Gerritsz Back *, geboren omstreeks 1510 in Wijk (NB). Volgt V-a.
2 Peter Gerritsz Back *, geboren omstreeks 1510. Volgt V-b.
3 Lambert Gerritsz Back, geboren na 1510. Volgt V-c.
4 Claes Gerritsz Back, geboren na 1510. Volgt V-d.
5 Heijlken Gerrits Back, geboren omstreeks 1520 in Wijk (NB). Volgt V-e.
6 Gijsbert Gerritsz Back, geboren omstreeks 1525 in Wijck. Volgt V-f.
7 Melis Gerritsz Back, geboren omstreeks 1525 in Wijk (NB). Volgt V-g.
8 Catharina (Katharina) Gerrits (Geraerts) Back, geboren omstreeks 1525 in Wijck. Volgt V-h.
V-a Adriaen Gerritsz Back * is geboren omstreeks 1510 in Wijk (NB), zoon van Gerrit (Gherit) Adriaensz (Aertssen) Back (ook wel Bacx of Bax) * (zie IV) en Maricken Ottensdr. Adriaen is overleden.
Kinderen van Adriaen uit onbekende relatie:
1 Gerrit (Geraert) Adriaensz Back *, geboren omstreeks 1535 in Wijk (NB). Volgt VI-a.
2 Heijlwich (Heilwick, Heuijlwich) Adriaens Back, geboren omstreeks 1540. Heijlwich is overleden.
3 Anthonia Adriaens Back, geboren omstreeks 1540. Anthonia is overleden.
4 Lijsbeth Adriaens Back, geboren omstreeks 1540. Volgt VI-b.
5 Margrieta Adriaens Back, geboren omstreeks 1540. Volgt VI-c.
6 Aerdt (Aernt) Adriaensz (Ariensz) Back, geboren omstreeks 1540. Aerdt is overleden.
7 Maricken Adriaens Back, geboren omstreeks 1550. Maricken is overleden na 1585, minstens 35 jaar oud.
8 Jan Adriaensz Back, geboren omstreeks 1555 in Wijk (NB). Volgt VI-d.
VI-a Gerrit (Geraert) Adriaensz Back * is geboren omstreeks 1535 in Wijk (NB), zoon van Adriaen Gerritsz Back * (zie V-a). Gerrit is overleden vóór juli 1628, ten hoogste 93 jaar oud. Gerrit:
(1) trouwde, ongeveer 25 jaar oud, omstreeks 1560 met Peterken Jans van Eijndhoven. Peterken is een dochter van Jan Jans van Eijndhoven en Egbertsen Ottensdr. Peterken is overleden.
(2) trouwde, ongeveer 35 jaar oud, omstreeks 1570 met Margaretha Jans *, ongeveer 31 jaar oud. Margaretha is geboren omstreeks 1539. Margaretha is overleden.
Kind van Gerrit en Peterken:
1 Jan Geraerts Back, geboren omstreeks 1570 in Wijck. Jan is overleden.
Kinderen van Gerrit en Margaretha:
2 Jan Gerritsz Back *, geboren omstreeks 1560 in Wijk (NB). Volgt VII-a.
3 Cornelisken Gerrits Back, geboren omstreeks 1570 in Wijck. Cornelisken is overleden.
4 Jenneken Gerrits Back, geboren omstreeks 1570. Jenneken is overleden.
5 Thonisken Gerrits Back, geboren omstreeks 1570. Thonisken is overleden.
6 Maricken Gerrits Back, geboren omstreeks 1570 in Wijck. Maricken is overleden.
7 Adriaen Gerritsz Back, geboren omstreeks 1570 in Wijck. Adriaen is overleden.
8 Heijlken Gerrit Back, geboren omstreeks 1570 in Wijck. Volgt VII-b.
VII-a Jan Gerritsz Back * is geboren omstreeks 1560 in Wijk (NB), zoon van Gerrit (Geraert) Adriaensz Back * (zie VI-a) en Margaretha Jans *. Jan is overleden vóór dinsdag 19 december 1628, ten hoogste 68 jaar oud. Jan trouwde, ongeveer 30 jaar oud, in januari 1590 met Catelijn (Catelijen, Leijne) Lenaerts (Leendertsdr) *, ongeveer 23 jaar oud. Catelijn is geboren omstreeks 1567. Catelijn is overleden op dinsdag 11 januari 1650, ongeveer 83 jaar oud.
Kinderen van Jan en Catelijn:
1 Gerrit Jansz Back, geboren omstreeks 1590 in Wijk (NB). Volgt VIII-a.
2 Adriaen Jansz Back (ook wel Bacx, Bax) *, geboren omstreeks 1595 in Wijk (NB). Volgt VIII-b.
3 Leendert Jansz Back (ook wel Bacx), geboren vóór 1600 in Wijk (NB). Volgt VIII-c.
VIII-a Gerrit Jansz Back is geboren omstreeks 1590 in Wijk (NB), zoon van Jan Gerritsz Back * (zie VII-a) en Catelijn (Catelijen, Leijne) Lenaerts (Leendertsdr) *. Gerrit is overleden vóór zaterdag 19 april 1642 in Wijk (NB), ten hoogste 52 jaar oud. Gerrit trouwde met Anthonisken Matheeusche. Anthonisken is overleden.
VIII-b Adriaen Jansz Back (ook wel Bacx, Bax) * is geboren omstreeks 1595 in Wijk (NB), zoon van Jan Gerritsz Back * (zie VII-a) en Catelijn (Catelijen, Leijne) Lenaerts (Leendertsdr) *. Adriaen is overleden op dinsdag 11 januari 1650, ongeveer 55 jaar oud. Adriaen:
(1) trouwde met Sijcken Gijsberts Wijckwalen. Sijcken is een dochter van Gijsbert Hendricksz Wijckwalen en Lijsken Jansen van Wijck. Sijcken is overleden. Sijcken trouwde later met Arien Huijgen.
(2) trouwde, ten hoogste 32 jaar oud, vóór woensdag 25 augustus 1627 in Wijk (NB) met Sij(c)ke(n) Pauwels *, ten hoogste 26 jaar oud. Sij(c)ke(n) is geboren omstreeks 1601 in Wijk of Veen, dochter van [misschien] Pauwels Bijelen. Sij(c)ke(n) is overleden vóór 1672, ten hoogste 71 jaar oud.
Kinderen van Adriaen en Sijcken:
1 Aert Adriaensz (ook wel Ariensz) Back (ook wel Bacx, Bax), geboren omstreeks 1634. Volgt IX-c.
2 Heijltie Ariens Back (ook wel Bacx, Bax), geboren in 1640 in Wijk. Volgt IX-d.
Kinderen van Adriaen en Sij(c)ke(n):
3 Jan Adriaensz (van) Back, geboren in Wijk (NB). Volgt IX-a.
4 Merten Adriaensz (ook wel Ariensz) Back (ook wel Bacx, Bax), geboren omstreeks 1630 in Wijk (NB). Merten is overleden.
5 Bastiaen Adriaensz (Ariensz, Adriaensen) Back (ook wel Bacx, Bax) *, geboren omstreeks 1632 in Wijk (NB). Volgt IX-b.
IX-a Jan Adriaensz (van) Back is geboren in Wijk (NB), zoon van Adriaen Jansz Back (ook wel Bacx, Bax) * (zie VIII-b) en Sij(c)ke(n) Pauwels *. Jan is overleden vóór maandag 24 juni 1675. Jan trouwde met Thonisken (Teunisken, Toenisken) Pe(e)ters Haspels. Thonisken is een dochter van Pe(e)ter Haspels. Thonisken is overleden.
Kinderen van Jan en Thonisken:
1 Aert Jansz (van) Back. Volgt X-a.
2 Marij van Back. Zij is gedoopt op dinsdag 6 juli 1632 in Heusden. Marij is overleden.
3 Jan Jansz Back, geboren omstreeks 1653. Volgt X-b.
4 Arien (Aert) Jansz Back. Hij is gedoopt op donderdag 25 augustus 1672 in Heusden. Arien is overleden.
X-a Aert Jansz (van) Back, zoon van Jan Adriaensz (van) Back (zie IX-a) en Thonisken (Teunisken, Toenisken) Pe(e)ters Haspels. Aert is overleden op woensdag 20 september 1702 in Voorburg (ZH). Aert trouwde op zaterdag 7 april 1674 in Steenbergen met Cornelia Westenberg, nadat zij op zondag 1 april 1674 in ’s-Gravenhage in ondertrouw zijn gegaan. Cornelia is overleden.
X-b Jan Jansz Back is geboren omstreeks 1653, zoon van Jan Adriaensz (van) Back (zie IX-a) en Thonisken (Teunisken, Toenisken) Pe(e)ters Haspels. Jan is overleden. Jan:
(1) trouwde met Angenieta (Angenietje) Driesse. Angenieta is overleden.
(2) trouwde, ongeveer 22 jaar oud, op zondag 5 mei 1675 in Hedikhuizen met Barbara (Berbera) Robberts (van) Kerkwijk, minstens een jaar oud. Barbara is geboren vóór 1675. Barbara is overleden.
Kinderen van Jan en Angenieta:
1 Math(e)ijs Jansz Bak, geboren omstreeks 1722 in Wijk (NB). Volgt XI-a.
2 Heijltje Jans Bak. Zij is gedoopt op zondag 14 mei 1724 in Wijk (NB). Heijltje is overleden.
Kind van Jan en Barbara:
3 Jan Jansz Back. Jan is overleden.
XI-a Math(e)ijs Jansz Bak is geboren omstreeks 1722 in Wijk (NB), zoon van Jan Jansz Back (zie X-b) en Angenieta (Angenietje) Driesse. Math(e)ijs is overleden. Math(e)ijs trouwde, ongeveer 40 jaar oud, op zondag 24 oktober 1762 in Wijk (NB) met Jannigje de Wael (Waal), 23 jaar oud, nadat zij op zaterdag 2 oktober 1762 in Wijk in ondertrouw zijn gegaan. Zij is gedoopt op zondag 18 oktober 1739 in Babilonienbroek. Jannigje is overleden op vrijdag 5 maart 1830 in Wijk en Aalburg, 90 jaar oud.
Kinderen van Math(e)ijs en Jannigje:
1 Agniet Matth(e)ijs Bak, gedoopt op woensdag 2 maart 1763 in Wijk (NB). Volgt XII-a.
2 Wouter Matthijs Bak. Hij is gedoopt op zondag 7 oktober 1764 in Wijk (NB). Wouter is overleden.
3 Johanna Matthijs Bak. Zij is gedoopt op zondag 29 juni 1766 in Aalburg (NB). Johanna is overleden.
4 Dingena Matthijs Bak. Zij is gedoopt op zondag 24 september 1769 in Wijk (NB). Dingena is overleden.
5 Heiltje Matthijs Bak, gedoopt op zondag 10 mei 1772 in Wijk (NB). Volgt XII-b.
6 Jan Mattheijs Bak. Hij is gedoopt op donderdag 17 maart 1774 in Wijk. Jan is overleden.
XII-a Agniet Matth(e)ijs Bak, dochter van Math(e)ijs Jansz Bak (zie XI-a) en Jannigje de Wael (Waal). Zij is gedoopt op woensdag 2 maart 1763 in Wijk (NB). Agniet is overleden op dinsdag 2 juni 1846 in Wijk en Aalburg, 83 jaar oud. Agniet trouwde, 22 jaar oud, op zondag 13 november 1785 in Wijk met Johannes Schouten, nadat zij op donderdag 27 oktober 1785 in Wijk in ondertrouw zijn gegaan. Johannes is overleden.
XII-b Heiltje Matthijs Bak, dochter van Math(e)ijs Jansz Bak (zie XI-a) en Jannigje de Wael (Waal). Zij is gedoopt op zondag 10 mei 1772 in Wijk (NB). Heiltje is overleden op zondag 23 juni 1844 in Genderen (NB), 72 jaar oud. Heiltje trouwde, 23 jaar oud, op maandag 4 april 1796 in Genderen (NB) met Pieter Jansz van Wijk. Pieter is overleden.
Kinderen van Heiltje en Pieter:
1 Gijsbertje van Wijk, geboren op zaterdag 25 juni 1796 in Genderen (NB). Zij is gedoopt op zondag 26 juni 1796 in Genderen (NB). Gijsbertje is overleden op vrijdag 14 juni 1878 in Eethen (NB), 81 jaar oud.
2 Jan van Wijk, geboren op vrijdag 26 juli 1799 in Genderen (NB). Hij is gedoopt op zondag 28 juli 1799 in Genderen (NB). Jan is overleden op donderdag 12 juni 1879 in Eethen (NB), 79 jaar oud.
3 Pieter van Wijk, geboren op donderdag 26 februari 1801 in Genderen (NB). Hij is gedoopt op donderdag 5 maart 1801 in Genderen (NB). Pieter is overleden op donderdag 12 juni 1879 in Eethen (NB), 78 jaar oud.
IX-b Bastiaen Adriaensz (Ariensz, Adriaensen) Back (ook wel Bacx, Bax) * is geboren omstreeks 1632 in Wijk (NB), zoon van Adriaen Jansz Back (ook wel Bacx, Bax) * (zie VIII-b) en Sij(c)ke(n) Pauwels *. Bastiaen is overleden. Bastiaen trouwde, ongeveer 29 jaar oud, op maandag 2 mei 1661 in Heusden, Noord Brabant, Netherlands met Lijntjen Jacobs van Bergeijk (Bergh Eijk) *, ongeveer 26 jaar oud, nadat zij op zondag 17 april 1661 in Heusden in ondertrouw zijn gegaan. Lijntjen is geboren omstreeks 1635 in Wijk (NB), dochter van Jacob Dircksz van Bergeijk (Bercheijck) *. Lijntjen is overleden vóór vrijdag 1 januari 1694, ten hoogste 59 jaar oud. Lijntjen ging voorheen in ondertrouw in Heusden met Dirk Jan Wouters.
Kinderen van Bastiaen en Lijntjen:
1 Bastiaan Bastiaansz Bax, geboren in Wijk. Volgt X-c.
2 Jacob Bastiaenszn Bax (Backx) *, geboren omstreeks 1660 in Wijk (NB). Volgt X-d.
3 Jan Bax, geboren omstreeks 1661 in Wijk (NB). Jan is overleden.
4 Aert Bastiaansz Bax, geboren in 1665. Aert is overleden vóór 1707, ten hoogste 42 jaar oud.
X-c Bastiaan Bastiaansz Bax is geboren in Wijk, zoon van Bastiaen Adriaensz (Ariensz, Adriaensen) Back (ook wel Bacx, Bax) * (zie IX-b) en Lijntjen Jacobs van Bergeijk (Bergh Eijk) *. Bastiaan is overleden op maandag 7 september 1744 in Woudrichem. Bastiaan trouwde op zondag 8 mei 1695 in Woudrichem met Geertruij (Gerrigje, Geertje) Ariens de Plemper (Plempats), ongeveer 21 jaar oud, nadat zij op vrijdag 15 april 1695 in ondertrouw zijn gegaan. Geertruij is geboren omstreeks 1674 in Alphen (NB), dochter van Arij de Plemper. Geertruij is overleden op donderdag 16 april 1750 in Woudrichem, ongeveer 76 jaar oud.
Kinderen van Bastiaan en Geertruij:
1 Bastiaen Bastiaensz Baks (Bacx, Bax), gedoopt op woensdag 8 februari 1696 in Woudrichem. Volgt XI-b.
2 Anneke(n) Bastiaens Bax. Zij is gedoopt op zondag 9 maart 1698 in Woudrichem. Anneke(n) is overleden op zaterdag 27 augustus 1729 in Woudrichem, 31 jaar oud.
XI-b Bastiaen Bastiaensz Baks (Bacx, Bax), zoon van Bastiaan Bastiaansz Bax (zie X-c) en Geertruij (Gerrigje, Geertje) Ariens de Plemper (Plempats). Hij is gedoopt op woensdag 8 februari 1696 in Woudrichem. Bastiaen is overleden op maandag 9 september 1782 in Woudrichem, 86 jaar oud. Bastiaen trouwde, 42 jaar oud, op vrijdag 18 april 1738 in Woudrichem met Wouterke (Wauterke) Willems Strui(j)(c)k, 32 jaar oud. Wouterke is een dochter van Willem Woutersz Strui(j)(c)k en Sara (Saerke) Mi(e)chiels(e)(n) (Gielhe, Gielse, Gielen) Snoeck. Zij is gedoopt op zondag 11 oktober 1705 in Woudrichem. Wouterke is overleden op vrijdag 11 juni 1779 in Woudrichem, 73 jaar oud.
Kinderen van Bastiaen en Wouterke:
1 Bastiaan Bastiaensz Baks (Bax), gedoopt op zondag 30 augustus 1739 in Woudrichem. Volgt XII-c.
2 Anneke Baks (Bacx, Bax). Zij is gedoopt op zondag 23 april 1741 in Woudrichem. Anneke is overleden.
3 Wilm Bax (Bacx, Baks). Hij is gedoopt op zondag 25 augustus 1743 in Woudrichem. Wilm is overleden.
4 Gerrit (Gerret) Baks (Bacx, Bax). Hij is gedoopt op zondag 3 april 1746 in Woudrichem. Gerrit is overleden op vrijdag 24 oktober 1823 in Woudrichem, 77 jaar oud.
5 Sijmen Baks (Bacx, Bax). Hij is gedoopt op woensdag 3 december 1749 in Woudrichem. Sijmen is overleden.
XII-c Bastiaan Bastiaensz Baks (Bax), zoon van Bastiaen Bastiaensz Baks (Bacx, Bax) (zie XI-b) en Wouterke (Wauterke) Willems Strui(j)(c)k. Hij is gedoopt op zondag 30 augustus 1739 in Woudrichem. Bastiaan is overleden op maandag 12 oktober 1846 in De Werken en Sleeuwijk, 107 jaar oud. Bastiaan trouwde, 29 jaar oud, op zondag 30 april 1769 in Sleeuwijk, Noord Brabant met Willemke Peters (Pietersse) Verschoor, 27 jaar oud, nadat zij op vrijdag 7 april 1769 in Sleeuwijk, Noord Brabant in ondertrouw zijn gegaan. Willemke is een dochter van P(e)eter (Piter) Antonisz (Antonisse) Verschoor en Maijke Jacobs(e) Snoek. Zij is gedoopt op zondag 15 april 1742 in Sleeuwijk (NB). Willemke is overleden.
Kinderen van Bastiaan en Willemke:
1 Wouterke Bastiaans Bax. Zij is gedoopt op zondag 20 mei 1770 in Sleeuwijk (NB). Wouterke is overleden.
2 Maaijken Bastiaans Bax, gedoopt op dinsdag 21 november 1775 in Sleeuwijk (NB). Volgt XIII-a.
3 Bastiaen Bastiaans Bax. Hij is gedoopt op zondag 17 maart 1776 in Sleeuwijk (NB). Bastiaen is overleden op maandag 12 oktober 1846 in De Werken en Sleeuwijk, 70 jaar oud.
XIII-a Maaijken Bastiaans Bax, dochter van Bastiaan Bastiaensz Baks (Bax) (zie XII-c) en Willemke Peters (Pietersse) Verschoor. Zij is gedoopt op dinsdag 21 november 1775 in Sleeuwijk (NB). Maaijken is overleden op vrijdag 26 maart 1847 in Sleeuwijk (NB), 71 jaar oud. Maaijken trouwde, 21 jaar oud, op woensdag 25 januari 1797 in Sleeuwijk, Noord Brabant met Bastiaan Cornelisz van Krugten, 29 jaar oud. Bastiaan is geboren op zondag 6 september 1767 in Sleeuwijk (NB). Bastiaan is overleden op donderdag 21 december 1854 in Sleeuwijk (NB), 87 jaar oud.
X-d Jacob Bastiaenszn Bax (Backx) * is geboren omstreeks 1660 in Wijk (NB), zoon van Bastiaen Adriaensz (Ariensz, Adriaensen) Back (ook wel Bacx, Bax) * (zie IX-b) en Lijntjen Jacobs van Bergeijk (Bergh Eijk) *. Jacob is overleden vóór 1730 in Woudrichem, ten hoogste 70 jaar oud. Jacob:
(1) trouwde, ongeveer 29 jaar oud, op zondag 9 oktober 1689 in Woudrichem met Willemijntje Jans de Jongh, ongeveer 25 jaar oud, nadat zij op vrijdag 16 september 1689 in Woudrichem in ondertrouw zijn gegaan. Willemijntje is geboren omstreeks 1664. Willemijntje is overleden. Willemijntje is weduwe van Aelbert van den Schaer, met wie zij trouwde op zondag 13 juli 1681 in Woudrichem.
(2) trouwde, ongeveer 35 jaar oud, op donderdag 12 mei 1695 in Woudrichem met Catharina Arnouts van Rossum, 31 of 32 jaar oud, nadat zij op vrijdag 22 april 1695 in Woudrichem in ondertrouw zijn gegaan. Catharina is geboren in 1663. Catharina is overleden in 1696, 32 of 33 jaar oud.
(3) trouwde, ongeveer 39 jaar oud, op dinsdag 21 juli 1699 in Woudrichem met Marijke (Maria, Maritje) Cuijnders (Cuijners, Kuijnders) Vinck, 26 of 27 jaar oud. Marijke is geboren in 1672, dochter van [waarschijnlijk] Lijsken Kuijnders. Marijke is overleden in 1720, 47 of 48 jaar oud.
(4) trouwde, ongeveer 60 jaar oud, op zondag 12 mei 1720 in Woudrichem met Maijke(n) Felix (Fele) van Krugte(n) (Cruchten) *, 31 jaar oud, nadat zij op zaterdag 27 april 1720 in Woudrichem in ondertrouw zijn gegaan. Maijke(n) is een dochter van Felix (Felicius, Felicus) Bastiaen(u)s(e) Krugten (Krughten, Cruchten, Crughten, Kruchten) * en Anna (Anneke, Annemieken) Jans(se) *. Zij is gedoopt op zondag 16 januari 1689 in Sleeuwijk (NB). Maijke(n) is overleden. Maijke(n) is weduwe van Charles Webbelij. Maijke(n) is weduwe van Huijbert Jansz van Elmt (Elant), met wie zij trouwde op zondag 14 november 1717 in Woudrichem. Maijke(n) trouwde later op zondag 10 september 1730 in Woudrichem met Gerrit Pieters (geb. ±1700).
Kind van Jacob en Catharina:
1 Catharina Bax (Backx). Zij is gedoopt op zondag 18 maart 1696 in Woudrichem. Catharina is overleden.
Kinderen van Jacob en Marijke:
2 Leijntje Bax. Zij is gedoopt op zondag 21 juli 1697 in Woudrichem. Leijntje is overleden.
3 Lijsbet Bax (Backx). Zij is gedoopt op zondag 26 oktober 1698 in Woudrichem. Lijsbet is overleden.
4 Wilm (Willem) Jacobsz Bax (Bacx, Baks, Bakx, Backs, Bacxs, Baxs), gedoopt op zondag 4 oktober 1699 in Woudrichem. Volgt XI-c.
5 Cuijndert Bacx (Bax). Hij is gedoopt op zondag 18 september 1701 in Woudrichem. Cuijndert is overleden.
6 Arie Bax (Backx). Hij is gedoopt op zondag 19 augustus 1703 in Woudrichem. Arie is overleden.
Kinderen van Jacob en Maijke(n):
7 Bastiaan Jacobsz Backx (Bacx, Bax) *, gedoopt op zondag 20 oktober 1720 in Woudrichem. Volgt XI-d.
8 Tonia Jacobs Bax. Zij is gedoopt op dinsdag 17 juli 1725 in Woudrichem. Tonia is overleden.
XI-c Wilm (Willem) Jacobsz Bax (Bacx, Baks, Bakx, Backs, Bacxs, Baxs), zoon van Jacob Bastiaenszn Bax (Backx) * (zie X-d) en Marijke (Maria, Maritje) Cuijnders (Cuijners, Kuijnders) Vinck. Hij is gedoopt op zondag 4 oktober 1699 in Woudrichem. Wilm is overleden op woensdag 20 september 1752 in Woudrichem, 52 jaar oud. Wilm trouwde, 28 jaar oud, op zondag 27 juni 1728 in Woudrichem met Maria Jelate (Leate, Laate), ongeveer 20 jaar oud, nadat zij op vrijdag 11 juni 1728 in Woudrichem in ondertrouw zijn gegaan. Het kerkelijk huwelijk vond plaats op zondag 27 juni 1728 in Woudrichem. Maria is geboren omstreeks 1708, dochter van [waarschijnlijk] Jan Robbers(e) Leate (Jilattes, Jelate, Laate, d’Lat, Leead, Zeladt ) en [waarschijnlijk] Bastiana Wouters Hanegraaf(f) (Hanegraeff). Maria is overleden vóór 1818, ten hoogste 110 jaar oud.
Kinderen van Wilm en Maria:
1 Robbertus Bax (Baks, Bakx, Backs, Bacxs). Hij is gedoopt op zondag 3 april 1729 in Woudrichem. Robbertus is overleden vóór 1734, ten hoogste 5 jaar oud.
2 Jacobus Bax (Baks, Bakx, Backs, Bacxs). Hij is gedoopt op donderdag 19 januari 1730 in Woudrichem. Jacobus is overleden.
3 Maria Bax (Baks, Bakx, Backs, Bacxs). Zij is gedoopt op zondag 12 oktober 1732 in Woudrichem. Maria is overleden.
4 Robbert Bax (Bakx, Backs, Bacxs), gedoopt op zondag 19 september 1734 in Woudrichem. Volgt XII-d.
5 Susanne Bax (Baks, Bakx, Backs, Bacxs). Zij is gedoopt op zondag 17 juni 1736 in Woudrichem. Susanne is overleden.
6 Marinus Bax (Baks, Bakx, Backs, Bacxs). Hij is gedoopt op zondag 28 september 1738 in Woudrichem. Marinus is overleden.
7 Wilm Bax (Baks, Bakx, Backs, Bacxs). Hij is gedoopt op zondag 10 april 1740 in Woudrichem. Wilm is overleden.
8 Johannes Bax (Baks, Bakx, Backs, Bacxs). Hij is gedoopt op zondag 14 oktober 1742 in Woudrichem. Johannes is overleden.
XII-d Robbert Bax (Bakx, Backs, Bacxs), zoon van Wilm (Willem) Jacobsz Bax (Bacx, Baks, Bakx, Backs, Bacxs, Baxs) (zie XI-c) en Maria Jelate (Leate, Laate). Hij is gedoopt op zondag 19 september 1734 in Woudrichem. Robbert is overleden. Robbert trouwde, 25 jaar oud, op vrijdag 5 oktober 1759 in Woudrichem met Neeltje de Klerk (Clerck), 22 jaar oud, nadat zij op vrijdag 5 oktober 1759 in Woudrichem in ondertrouw zijn gegaan. Neeltje is een dochter van Maarte(n) de Klerk (Clerck) en Aartje Bastiaane Kanis (Kanes, Caanise, Canisse, Canise). Zij is gedoopt op zondag 2 juni 1737 in Woudrichem. Neeltje is overleden.
Kinderen van Robbert en Neeltje:
1 Maria Bax (Bakx, Backs, Bacxs). Zij is gedoopt op zondag 6 juli 1760 in Woudrichem. Maria is overleden.
2 Willem Bax (Bakx, Backs, Bacxs). Hij is gedoopt op zondag 8 augustus 1762 in Woudrichem. Willem is overleden vóór 1767, ten hoogste 5 jaar oud.
3 Maarten Bax (Bakx, Backs, Bacxs). Hij is gedoopt op zondag 4 augustus 1765 in Woudrichem. Maarten is overleden vóór 1781, ten hoogste 16 jaar oud.
4 Willem Bax (Bakx, Backs, Bacxs). Hij is gedoopt op zondag 18 oktober 1767 in Woudrichem. Willem is overleden.
5 Willemina Bax (Bakx, Backs, Bacxs). Zij is gedoopt op zondag 28 oktober 1770 in Woudrichem. Willemina is overleden.
6 Gerrit Bax (Bakx, Backs, Bacxs). Hij is gedoopt op zondag 8 mei 1774 in Woudrichem. Gerrit is overleden.
7 Jacoba Robberts Bax (Baks, Backs, Bacxs), gedoopt op zondag 13 juli 1777 in Woudrichem. Volgt XIII-b.
8 Maarten Bax (Bakx, Backs, Bacxs). Hij is gedoopt op zondag 27 mei 1781 in Woudrichem. Maarten is overleden.
XIII-b Jacoba Robberts Bax (Baks, Backs, Bacxs), dochter van Robbert Bax (Bakx, Backs, Bacxs) (zie XII-d) en Neeltje de Klerk (Clerck). Zij is gedoopt op zondag 13 juli 1777 in Woudrichem. Jacoba is overleden op zaterdag 17 mei 1845 in Woudrichem, 67 jaar oud. Jacoba trouwde, 25 jaar oud, op zondag 14 november 1802 in Woudrichem met Barent (Barend) Johannesz Viveen, 27 jaar oud, nadat zij op vrijdag 29 oktober 1802 in Woudrichem in ondertrouw zijn gegaan. Barent is een zoon van Johannes (Johannis) Viveen en Johanna Spits. Hij is gedoopt op zondag 10 september 1775 in Woudrichem. Barent is overleden op vrijdag 12 januari 1844 in Woudrichem, 68 jaar oud.
Kinderen van Jacoba en Barent:
1 Johanna Viveen, geboren op dinsdag 22 februari 1803 in Woudrichem. Zij is gedoopt op zondag 27 februari 1803 in Woudrichem. Johanna is overleden.
2 Geertrui Viveen. Zij is gedoopt op zondag 27 februari 1803 in Woudrichem. Geertrui is overleden.
3 Robbert Viveen. Hij is gedoopt op zondag 11 augustus 1805 in Woudrichem. Robbert is overleden.
4 Jennigje Viveen. Zij is gedoopt op woensdag 9 december 1807 in Woudrichem. Jennigje is overleden.
5 Jan Viveen, geboren op dinsdag 7 januari 1812 in Woudrichem. Volgt XIV-a.
XIV-a Jan Viveen is geboren op dinsdag 7 januari 1812 in Woudrichem, zoon van Barent (Barend) Johannesz Viveen en Jacoba Robberts Bax (Baks, Backs, Bacxs) (zie XIII-b). Jan is overleden. Jan:
(1) trouwde, 22 jaar oud, op vrijdag 15 augustus 1834 in Woudrichem met Angenita de Vries, 22 jaar oud. Angenita is geboren op zaterdag 5 oktober 1811 in Brakel, dochter van Arie (Arij, Arien) de Vries en Aaltje Valkhof. Angenita is overleden op woensdag 25 mei 1842 in Woudrichem, 30 jaar oud.
(2) trouwde, 31 jaar oud, op zaterdag 25 november 1843 in Papendrecht met Elisabeth Kooijman, 20 jaar oud. Elisabeth is geboren op zaterdag 7 juni 1823 in Andijk. Elisabeth is overleden.
Kinderen van Jan en Angenita:
1 Jacoba Viveen, geboren op zondag 1 oktober 1837 in Woudrichem. Volgt XV-a.
2 Arie Viveen, geboren in 1838. Arie is overleden in 1840, 1 of 2 jaar oud.
3 Barendina Viveen, geboren in 1840. Barendina is overleden in 1841, 0 of 1 jaar oud.
4 Arie Viveen, geboren in 1842. Arie is overleden in 1842, geen jaar oud.
Kinderen van Jan en Elisabeth:
5 Antje Viveen, geboren in 1844. Antje is overleden.
6 Janna Viveen, geboren in 1845. Janna is overleden.
7 Barend Viveen, geboren in 1849. Volgt XV-b.
8 Pieter Viveen, geboren in 1852. Pieter is overleden.
9 Robbert Viveen, geboren in 1856. Robbert is overleden in 1856, geen jaar oud.
XV-a Jacoba Viveen is geboren op zondag 1 oktober 1837 in Woudrichem, dochter van Jan Viveen (zie XIV-a) en Angenita de Vries. Jacoba is overleden. Jacoba trouwde, 27 jaar oud, op donderdag 20 oktober 1864 in Woudrichem met Cornelis Baks *, 34 jaar oud. Zie XV-d voor persoonsgegevens van Cornelis.
Kinderen van Jacoba en Cornelis:
1 Elizabeth Baks, geboren in 1865. Elizabeth is overleden in 1865, geen jaar oud.
2 Cornelis Baks, geboren in 1866. Cornelis is overleden in 1867, 0 of 1 jaar oud.
3 Johanna Baks, geboren in 1868. Johanna is overleden.
4 Elizabeth Baks, geboren op dinsdag 7 november 1871 in Woudrichem. Volgt XVI-a.
5 Angenita Baks, geboren in 1874. Angenita is overleden.
6 Jacoba Adriana Baks, geboren in 1878. Jacoba is overleden.
7 Cornelia Baks, geboren in 1878. Cornelia is overleden.
XVI-a Elizabeth Baks is geboren op dinsdag 7 november 1871 in Woudrichem, dochter van Cornelis Baks * (zie XV-d) en Jacoba Viveen (zie XV-a). Elizabeth is overleden. Elizabeth trouwde, 28 jaar oud, op zaterdag 11 november 1899 in Woudrichem met Gerrit Muilenburg, ongeveer 29 jaar oud. Gerrit is geboren omstreeks 1870 in Vuren, zoon van Cornelis Muilenburg en Hendrica Pellikaan. Gerrit is overleden.
XV-b Barend Viveen is geboren in 1849, zoon van Jan Viveen (zie XIV-a) en Elisabeth Kooijman. Barend is overleden. Barend trouwde, 27 of 28 jaar oud, op woensdag 7 november 1877 in Delft met Suzanne Cornelia van der Struijff, 24 jaar oud. Suzanne is geboren op maandag 2 mei 1853 in Delft. Suzanne is overleden.
XI-d Bastiaan Jacobsz Backx (Bacx, Bax) *, zoon van Jacob Bastiaenszn Bax (Backx) * (zie X-d) en Maijke(n) Felix (Fele) van Krugte(n) (Cruchten) *. Hij is gedoopt op zondag 20 oktober 1720 in Woudrichem. Bastiaan is overleden vóór 1830, ten hoogste 110 jaar oud. Bastiaan trouwde, 22 jaar oud, op zondag 11 augustus 1743 in Woudrichem met Anneke(n) (Anna) Jonker(s) of Spiering (spierlink, Spierink) *, 26 jaar oud, nadat zij op zaterdag 13 juli 1743 in Woudrichem in ondertrouw zijn gegaan. Anneke(n) is een dochter van Matt(h)ijs (Mathias) Spiring(h) (Spierinckx, Spierink, Spierlink, Spiering, Spierlinx) * en Maria Jacobs *. Zij is gedoopt op maandag 17 mei 1717 in Zutphen. Anneke(n) is overleden na zondag 10 juli 1774, minstens 57 jaar oud.
Kinderen van Bastiaan en Anneke(n):
1 Maaijke (Maayke) Bastiaans Baks. Zij is gedoopt op zondag 24 november 1743 in Woudrichem. Maaijke is overleden.
2 Jakob (Jacob) Bastiaensz Baks (Bakx, Bax) *, gedoopt op zondag 29 oktober 1747 in Woudrichem. Volgt XII-e.
3 Bastiaan Baks. Hij is gedoopt op zaterdag 19 september 1750 in Woudrichem. Bastiaan is overleden vóór 1751, ten hoogste 1 jaar oud.
4 Mattijs Bastiaansz Baks. Hij is gedoopt op zondag 20 september 1750 in Woudrichem. Mattijs is overleden op maandag 19 oktober 1750 in Woudrichem, 29 dagen oud.
5 Bastiaan Bastiaansz Baks (Bacx). Hij is gedoopt op zondag 19 september 1751 in Woudrichem. Bastiaan is overleden.
6 Maijke Bastiaanse Baks. Zij is gedoopt op woensdag 15 januari 1755 in Woudrichem. Maijke is overleden.
7 Mathijs (Mattijs) Bastiaansz Baks *, gedoopt op zondag 22 februari 1756 in Woudrichem. Volgt XII-f.
XII-e Jakob (Jacob) Bastiaensz Baks (Bakx, Bax) *, zoon van Bastiaan Jacobsz Backx (Bacx, Bax) * (zie XI-d) en Anneke(n) (Anna) Jonker(s) of Spiering (spierlink, Spierink) *. Hij is gedoopt op zondag 29 oktober 1747 in Woudrichem. Jakob is overleden op vrijdag 28 november 1806 in Woudrichem, 59 jaar oud. Jakob trouwde, 20 jaar oud, op zondag 22 november 1767 in Woudrichem met Teuntje Vink *, 31 jaar oud, nadat zij op vrijdag 6 november 1767 in Woudrichem in ondertrouw zijn gegaan. Teuntje is geboren op zaterdag 20 oktober 1736 in Poederoijen, dochter van Ze(e)ger (Seeger) Leendertse (Leemdertse) Vin(c)k * en Neeltje Ariens Baggerman *. Teuntje is overleden op vrijdag 8 december 1815 in Woudrichem, 79 jaar oud. Van het overlijden is aangifte gedaan op vrijdag 8 december 1815.
Kinderen van Jakob en Teuntje:
1 Bastiaan (Jacobsz) Baks (Bax). Hij is gedoopt op zondag 17 juli 1768 in Woudrichem. Bastiaan is overleden vóór 1776, ten hoogste 8 jaar oud.
2 Jan Jacobsz Bax. Hij is gedoopt op zondag 18 februari 1770 in Woudrichem. Jan is overleden.
3 Maeijke Jacobs Bax. Zij is gedoopt op zondag 10 juli 1774 in Woudrichem. Maeijke is overleden.
4 Bastiaan Jacobsz Baks (Bax, Bakx) *, gedoopt op zondag 9 februari 1777 in Woudrichem. Volgt XIII-c.
5 Fijken Jacobs Baks. Zij is gedoopt op zondag 25 april 1779 in Woudrichem. Fijken is overleden.
6 Jan Jacobsz Baks (Bax). Hij is gedoopt op woensdag 9 januari 1782 in Woudrichem. Jan is overleden.
7 Jacob Jacobsz Bax. Hij is gedoopt op zondag 27 juli 1783 in Woudrichem. Jacob is overleden.
8 Teunis Jacobsz Baks. Hij is gedoopt op woensdag 4 januari 1786 in Woudrichem. Teunis is overleden.
9 Anneken Jacobs Baks. Zij is gedoopt op donderdag 17 mei 1787 in Woudrichem. Anneken is overleden.
XIII-c Bastiaan Jacobsz Baks (Bax, Bakx) *, zoon van Jakob (Jacob) Bastiaensz Baks (Bakx, Bax) * (zie XII-e) en Teuntje Vink *. Hij is gedoopt op zondag 9 februari 1777 in Woudrichem. Bastiaan is overleden op maandag 18 november 1833 in Woudrichem, 56 jaar oud. Bastiaan trouwde, 23 jaar oud, op zaterdag 29 november 1800 in Kesteren met Anneke van Olderen (Aalderen, Alderen) *, 34 jaar oud. Anneke is geboren op donderdag 6 februari 1766, dochter van Jan van Olderen * en Maria Scholte(n) (of Bakker?) *. Zij is gedoopt op donderdag 25 december 1777 in Opheusden. Anneke is overleden op zaterdag 17 september 1831 in Woudrichem, 65 jaar oud.
Kinderen van Bastiaan en Anneke:
1 Jan Bastiaansz Baks *, geboren op vrijdag 27 februari 1801 in Woudrichem. Volgt XIV-b.
2 Maria Baks (Bax), geboren op zaterdag 24 juli 1802 in Woudrichem. Zij is gedoopt op zondag 25 juli 1802 in Woudrichem. Maria is overleden in 1804, 1 of 2 jaar oud.
3 Jacob Bastiaansz Baks (Bax). Hij is gedoopt op zondag 4 september 1803 in Woudrichem. Jacob is overleden in 1809, 5 of 6 jaar oud.
4 Maria Bastiaans Baks (Bax), geboren op dinsdag 27 november 1804 in Woudrichem. Zij is gedoopt op woensdag 5 december 1804 in Woudrichem. Maria is overleden in 1805, 0 of 1 jaar oud.
5 Maria Bastiaans Baks (Bax), geboren op maandag 9 december 1805 in Woudrichem. Volgt XIV-c.
6 Teuntje Bakx (Baks, Bax), geboren op vrijdag 16 september 1808 in Woudrichem. Zij is gedoopt op zondag 25 september 1808 in Woudrichem. Teuntje is overleden in 1808, geen jaar oud.
7 Jacob Bastiaansz Baks (Bakx, Bax), geboren op vrijdag 29 september 1809 in Woudrichem. Volgt XIV-d.
8 Hendrina Bastiaans Baks (Bax), geboren op woensdag 15 januari 1812 in Woudrichem. Volgt XIV-e.
9 Teuntje Bastiaans Baks (Bax), geboren in 1816. Teuntje is overleden op maandag 1 april 1816 in Woudrichem, geen jaar oud. Van het overlijden is aangifte gedaan op dinsdag 2 april 1816.
10 Teunis Baks (Bax), geboren in 1817. Volgt XIV-f.
XIV-b Jan Bastiaansz Baks * is geboren op vrijdag 27 februari 1801 in Woudrichem, zoon van Bastiaan Jacobsz Baks (Bax, Bakx) * (zie XIII-c) en Anneke van Olderen (Aalderen, Alderen) *. Hij is gedoopt op zondag 8 maart 1801 in Woudrichem. Jan is overleden op zaterdag 8 januari 1881 in Woudrichem, 79 jaar oud. Jan trouwde, 25 jaar oud, op zaterdag 8 april 1826 in Woudirichem met Johanna Havelaar *, 23 jaar oud. Johanna is geboren op zondag 14 november 1802 in Woudrichem, dochter van Cornelis Havelaar * en Jenneke van der Stelt (Steld) *. Zij is gedoopt op zondag 21 november 1802 in Woudrichem. Johanna is overleden op zondag 24 augustus 1873 in Woudrichem, 70 jaar oud.
Kinderen van Jan en Johanna:
1 Bastiaan Jansz Baks, geboren op maandag 24 juli 1826 in Woudrichem. Volgt XV-c.
2 Cornelis Baks, geboren in 1828. Cornelis is overleden in 1829, 0 of 1 jaar oud.
3 Cornelis Baks *, geboren op dinsdag 1 december 1829 in Woudrichem. Volgt XV-d.
4 Wouter Baks, geboren in 1834. Wouter is overleden.
5 Jan Janse Baks, geboren op vrijdag 25 november 1836 in Woudrichem. Volgt XV-e.
6 Janneke Baks, geboren in 1839. Janneke is overleden in 1852, 12 of 13 jaar oud.
7 Jacob Baks, geboren in 1842. Jacob is overleden.
XV-c Bastiaan Jansz Baks is geboren op maandag 24 juli 1826 in Woudrichem, zoon van Jan Bastiaansz Baks * (zie XIV-b) en Johanna Havelaar *. Bastiaan is overleden op zondag 22 augustus 1909 in Woudrichem, 83 jaar oud. Bastiaan trouwde, 24 jaar oud, op zaterdag 3 augustus 1850 in Woudrichem met Johanna Elisabeth Viveen, 22 jaar oud. Johanna is geboren op maandag 18 februari 1828 in Woudrichem, dochter van Frans Viveen en Adriana van den Heuvel. Johanna is overleden op woensdag 28 maart 1894 in Woudrichem, 66 jaar oud.
Kinderen van Bastiaan en Johanna:
1 Adriana Baks. Adriana is overleden.
2 Jenneke Baks. Jenneke is overleden.
3 Bastiaan Baks. Volgt XVI-b.
4 Albertus Baks. Albertus is overleden.
5 Johanna Baks, geboren op dinsdag 3 februari 1852 in Woudrichem. Volgt XVI-c.
6 Jan Baks, geboren op zaterdag 26 april 1856 in Woudrichem. Volgt XVI-d.
XVI-b Bastiaan Baks, zoon van Bastiaan Jansz Baks (zie XV-c) en Johanna Elisabeth Viveen. Bastiaan is overleden. Bastiaan trouwde op zaterdag 11 juni 1892 in Woudrichem met Sara Struik. Sara is overleden.
XVI-c Johanna Baks is geboren op dinsdag 3 februari 1852 in Woudrichem, dochter van Bastiaan Jansz Baks (zie XV-c) en Johanna Elisabeth Viveen. Johanna is overleden. Johanna trouwde, 19 jaar oud, op vrijdag 5 mei 1871 in Woudrichem met Bastiaan Baks, 31 jaar oud. Zie XV-f voor persoonsgegevens van Bastiaan.
XVI-d Jan Baks is geboren op zaterdag 26 april 1856 in Woudrichem, zoon van Bastiaan Jansz Baks (zie XV-c) en Johanna Elisabeth Viveen. Jan is overleden. Jan trouwde, 23 jaar oud, op vrijdag 23 mei 1879 in Woudrichem met Adriana Verbeek, 18 jaar oud. Adriana is geboren op dinsdag 5 februari 1861 in Veen. Adriana is overleden.
XV-d Cornelis Baks * is geboren op dinsdag 1 december 1829 in Woudrichem, zoon van Jan Bastiaansz Baks * (zie XIV-b) en Johanna Havelaar *. Cornelis is overleden op zondag 21 december 1919 in Woudrichem, 90 jaar oud. Van het overlijden is aangifte gedaan op maandag 22 december 1919. Cornelis:
(1) trouwde, 25 jaar oud, op zaterdag 15 september 1855 in Woudrichem met Johanna den Otter *, 20 jaar oud. Zie XIII-h voor persoonsgegevens van Johanna.
(2) trouwde, 34 jaar oud, op donderdag 20 oktober 1864 in Woudrichem met Jacoba Viveen, 27 jaar oud. Zie XV-a voor persoonsgegevens van Jacoba.
Kinderen van Cornelis en Johanna:
1 Jan Baks *, geboren op zondag 16 december 1855 in Andel. Volgt XVI-e.
2 Arie Baks, geboren in 1857. Arie is overleden in 1857, geen jaar oud.
3 Jenneke Baks, geboren in 1859. Jenneke is overleden.
4 Aart Baks, geboren in 1862. Aart is overleden.
Kinderen van Cornelis en Jacoba: zie XV-a.
XVI-e Jan Baks * is geboren op zondag 16 december 1855 in Andel, zoon van Cornelis Baks * (zie XV-d) en Johanna den Otter * (zie XIII-h). Jan is overleden op zaterdag 23 april 1921 in Woudrichem, 65 jaar oud. Jan trouwde, 29 jaar oud, op vrijdag 16 oktober 1885 in Woudrichem met Adriana Willemina (Wilhelmina) Weverling *, 21 jaar oud. Adriana is geboren op dinsdag 1 maart 1864 in Woudrichem, dochter van Willem Frederik Weverling * en Frederika Struijk *. Adriana is overleden op dinsdag 2 oktober 1928 in Woudrichem, 64 jaar oud.
Kinderen van Jan en Adriana:
1 Antonie (Toon) Baks, geboren in 1882 in Woudrichem. Volgt XVII-a.
2 N.n. Baks, geboren omstreeks 1884. N.n. is overleden.
3 N.n. Baks, geboren omstreeks 1885. N.n. is overleden.
4 Cornelis Baks, geboren in februari 1886 in Woudrichem. Volgt XVII-b.
5 Willem Frederik Baks, geboren op maandag 21 oktober 1889 in Woudrichem. Volgt XVII-c.
6 Johanna Frederika (Jo) Baks, geboren op dinsdag 18 september 1894 in Woudrichem. Volgt XVII-d.
7 Wouter Baks, geboren op vrijdag 4 december 1896 in Woudrichem. Volgt XVII-e.
8 Frederika Jacoba Baks, geboren op maandag 14 mei 1900 in Woudrichem. Volgt XVII-f.
9 Aart Baks, geboren op donderdag 15 januari 1903 in Woudrichem. Aart is overleden op vrijdag 30 januari 1903 in Woudrichem, 15 dagen oud.
10 Daniel Baks, geboren omstreeks 1905. Daniel is overleden.
11 Adriana Willemina (Mina) Baks *, geboren op vrijdag 2 april 1909 in Woudrichem. Volgt XVII-g.
12 Jan Baks, geboren op dinsdag 4 juli 1911 in Woudrichem. Jan is overleden op vrijdag 21 juli 1911 in Woudrichem, 17 dagen oud.
XVII-a Antonie (Toon) Baks is geboren in 1882 in Woudrichem, zoon van Jan Baks * (zie XVI-e) en Adriana Willemina (Wilhelmina) Weverling *. Antonie is overleden. Antonie trouwde, ongeveer 53 jaar oud, omstreeks vrijdag 22 februari 1935 in Woudrichem met Grietje Leentje Riedijk, ongeveer 51 jaar oud. Grietje is geboren op woensdag 12 september 1883 in Dirksland. Grietje is overleden omstreeks vrijdag 22 november 1963, ongeveer 80 jaar oud.
XVII-b Cornelis Baks is geboren in februari 1886 in Woudrichem, zoon van Jan Baks * (zie XVI-e) en Adriana Willemina (Wilhelmina) Weverling *. Cornelis is overleden. Cornelis trouwde, 24 jaar oud, op zaterdag 21 mei 1910 in Woudirichem met Grieta Hartman, 21 jaar oud. Grieta is geboren op zondag 5 augustus 1888 in Woudrichem. Grieta is overleden op vrijdag 20 oktober 1939 in Woudrichem, 51 jaar oud.
Kind van Cornelis en Grieta:
1 Adriana Wilhelmina Baks, geboren op woensdag 27 juli 1910 in Woudrichem. Adriana is overleden op zaterdag 22 juni 2002 in Gorinchem, 91 jaar oud.
XVII-c Willem Frederik Baks is geboren op maandag 21 oktober 1889 in Woudrichem, zoon van Jan Baks * (zie XVI-e) en Adriana Willemina (Wilhelmina) Weverling *. Willem is overleden op zaterdag 1 juni 1974 in Gorinchem, 84 jaar oud. Willem trouwde, 24 jaar oud, op vrijdag 3 juli 1914 in Gorinchem met Elisabeth Verheul, 22 jaar oud. Elisabeth is geboren op vrijdag 25 maart 1892 in Gorinchem. Elisabeth is overleden op maandag 26 april 1965 in Gorinchem, 73 jaar oud.
Kind van Willem en Elisabeth:
1 Adriana Wilhelmina Baks, geboren op maandag 19 april 1915 in Gorinchem. Adriana is overleden op maandag 26 april 1999 in Gorinchem, 84 jaar oud.
XVII-d Johanna Frederika (Jo) Baks is geboren op dinsdag 18 september 1894 in Woudrichem, dochter van Jan Baks * (zie XVI-e) en Adriana Willemina (Wilhelmina) Weverling *. Johanna is overleden op donderdag 31 december 1970 in Rotterdam, 76 jaar oud. Johanna trouwde, 25 jaar oud, op woensdag 28 juli 1920 in Rotterdam met Antony Hermanus (Ome Toon) van Rooij, 24 jaar oud. Antony is geboren op zaterdag 24 augustus 1895 in Rotterdam, zoon van Eduard (Eduart) Wilhelm van Rooij en Johanna Geertruida van Bergen. Van de geboorte is aangifte gedaan. Antony is overleden op zondag 23 augustus 1959 in Rotterdam, 63 jaar oud.
XVII-e Wouter Baks is geboren op vrijdag 4 december 1896 in Woudrichem, zoon van Jan Baks * (zie XVI-e) en Adriana Willemina (Wilhelmina) Weverling *. Wouter is overleden. Wouter trouwde met Maja Stavast. Maja is overleden.
XVII-f Frederika Jacoba Baks is geboren op maandag 14 mei 1900 in Woudrichem, dochter van Jan Baks * (zie XVI-e) en Adriana Willemina (Wilhelmina) Weverling *. Frederika is overleden. Frederika trouwde, 18 jaar oud, op zondag 14 juli 1918 in Woudrichem met Jacob Vermaat, ongeveer 23 jaar oud. Jacob is geboren omstreeks 1895 in Zaandam, zoon van Frans Vermaat en Jannetje Ruijt. Jacob is overleden.
XVII-g Adriana Willemina (Mina) Baks * is geboren op vrijdag 2 april 1909 in Woudrichem, dochter van Jan Baks * (zie XVI-e) en Adriana Willemina (Wilhelmina) Weverling *. Adriana is overleden op vrijdag 11 mei 1984 in Almkerk, 75 jaar oud. Zij is begraven op dinsdag 15 mei 1984 in Rijswijk (NB). Adriana trouwde, 21 jaar oud, op vrijdag 17 oktober 1930 in Woudrichem met Bastiaan Baks *, 23 jaar oud. Zie XVI-g voor persoonsgegevens van Bastiaan.
Kinderen van Adriana en Bastiaan:
1 Heiltje Baks * [V], geboren op vrijdag 1 januari 1932 in Woudrichem. Volgt XVIII-a.
2 Adriana Willemina (Jeanne) Baks, geboren op donderdag 11 mei 1933 in Woudrichem. Volgt XVIII-b.
XVIII-a Heiltje Baks * [V] is geboren op vrijdag 1 januari 1932 in Woudrichem, dochter van Bastiaan Baks * (zie XVI-g) en Adriana Willemina (Mina) Baks * (zie XVII-g). Heiltje is overleden op woensdag 23 mei 2007 om 23:45 in Rotterdam, 75 jaar oud. Zij is begraven op dinsdag 29 mei 2007 in Rotterdam op de Zuiderbegraafplaats. Heiltje:
(1) trouwde, 24 jaar oud, op donderdag 6 september 1956 in Gorinchem met Doede Molenaar *, 27 jaar oud. Het kerkelijk huwelijk vond plaats op donderdag 6 september 1956 in Geref Kerk Gorinchem. Doede is geboren op vrijdag 11 januari 1929 in IJlst, zoon van Johannes Molenaar * en Johanna Zwaan *. Doede is overleden op zondag 5 april 1964 in Rotterdam, 35 jaar oud.
(2) trouwde, 50 jaar oud, op vrijdag 5 november 1982 in Rotterdam met Dirk Edelman, 73 jaar oud, nadat zij op maandag 25 oktober 1982 in Rotterdam in ondertrouw zijn gegaan. Het kerkelijk huwelijk vond plaats op vrijdag 5 november 1982 in Breepleinkerk Rotterdam. Dirk is geboren op zaterdag 20 februari 1909 in Rotterdam, zoon van Hendrik Edelman en Alida van der Ploeg. Dirk is overleden op vrijdag 25 oktober 1991 in Rotterdam, 82 jaar oud. Hij is begraven op woensdag 30 oktober 1991 in Rotterdam op de Zuiderbegraafplaats. Dirk trouwde voorheen op donderdag 29 juli 1926 met Dirkje Tol (1910-1975).
XVIII-b Adriana Willemina (Jeanne) Baks is geboren op donderdag 11 mei 1933 in Woudrichem, dochter van Bastiaan Baks * (zie XVI-g) en Adriana Willemina (Mina) Baks * (zie XVII-g). Adriana is overleden op vrijdag 27 februari 2009 in Gorinchem, 75 jaar oud. Zij is begraven op woensdag 4 maart 2009 in Gorinchem. Adriana trouwde, 28 jaar oud, op donderdag 21 december 1961 in Gorinchem met Mascelus (Ceel) van Wijk, 45 jaar oud. Mascelus is geboren op maandag 12 juni 1916, zoon van Mascelus van Wijk en Maria Duijzer. Mascelus is overleden op dinsdag 28 september 1982 in Gorinchem, 66 jaar oud. Hij is begraven op vrijdag 1 oktober 1982 in Gorinchem. Mascelus trouwde voorheen op donderdag 9 april 1936 in Almkerk met Bastina Pellikaan (geb. 1918).
XV-e Jan Janse Baks is geboren op vrijdag 25 november 1836 in Woudrichem, zoon van Jan Bastiaansz Baks * (zie XIV-b) en Johanna Havelaar *. Jan is overleden op donderdag 30 november 1922 in Woudrichem, 86 jaar oud. Jan trouwde, 21 jaar oud, op vrijdag 30 april 1858 in Woudrichem met Adriana Kentie, 25 jaar oud. Adriana is geboren op vrijdag 4 januari 1833 in Woudrichem. Adriana is overleden op zaterdag 14 juli 1900 in Woudrichem, 67 jaar oud.
XIV-c Maria Bastiaans Baks (Bax) is geboren op maandag 9 december 1805 in Woudrichem, dochter van Bastiaan Jacobsz Baks (Bax, Bakx) * (zie XIII-c) en Anneke van Olderen (Aalderen, Alderen) *. Zij is gedoopt op donderdag 19 december 1805 in Woudrichem. Maria is overleden op donderdag 15 april 1847 in Woudrichem, 41 jaar oud. Maria trouwde, 23 jaar oud, op zondag 3 mei 1829 in Woudrichem met Adrianus van Zijl, 25 jaar oud. Adrianus is geboren op vrijdag 4 november 1803 in Woudrichem, zoon van Robbert van Zijl en Adriana van Vugt. Adrianus is overleden op zondag 8 mei 1870 in Woudrichem, 66 jaar oud.
XIV-d Jacob Bastiaansz Baks (Bakx, Bax) is geboren op vrijdag 29 september 1809 in Woudrichem, zoon van Bastiaan Jacobsz Baks (Bax, Bakx) * (zie XIII-c) en Anneke van Olderen (Aalderen, Alderen) *. Hij is gedoopt op zondag 8 oktober 1809 in Woudrichem. Jacob is overleden op vrijdag 26 april 1889 in Woudrichem, 79 jaar oud. Jacob trouwde, 24 jaar oud, op donderdag 17 april 1834 in De Werken en Sleeuwijk met Maria Otte(r)vanger, 29 jaar oud. Maria is geboren op woensdag 1 augustus 1804 in De Werken en Sleeuwijk, dochter van Antonie Otte(r)vanger. Maria is overleden op zaterdag 6 februari 1869, 64 jaar oud.
Kinderen van Jacob en Maria:
1 Floris Baks (Bakx, Bax). Floris is overleden.
2 Bastiaan Baks, geboren op maandag 4 mei 1840 in Woudrichem. Volgt XV-f.
XV-f Bastiaan Baks is geboren op maandag 4 mei 1840 in Woudrichem, zoon van Jacob Bastiaansz Baks (Bakx, Bax) (zie XIV-d) en Maria Otte(r)vanger. Bastiaan is overleden. Bastiaan trouwde, 31 jaar oud, op vrijdag 5 mei 1871 in Woudrichem met Johanna Baks, 19 jaar oud. Zie XVI-c voor persoonsgegevens van Johanna.
XIV-e Hendrina Bastiaans Baks (Bax) is geboren op woensdag 15 januari 1812 in Woudrichem, dochter van Bastiaan Jacobsz Baks (Bax, Bakx) * (zie XIII-c) en Anneke van Olderen (Aalderen, Alderen) *. Hendrina is overleden. Hendrina trouwde, 19 jaar oud, op vrijdag 21 oktober 1831 in Woudrichem met Adam van Straten. Adam is overleden.
XIV-f Teunis Baks (Bax) is geboren in 1817, zoon van Bastiaan Jacobsz Baks (Bax, Bakx) * (zie XIII-c) en Anneke van Olderen (Aalderen, Alderen) *. Teunis is overleden in 1895, 77 of 78 jaar oud. Teunis trouwde, 22 of 23 jaar oud, op zaterdag 10 oktober 1840 in Andel met Maria Roza, ongeveer 23 jaar oud. Maria is geboren omstreeks 1817, dochter van Cornelis Roza en Teuntje Naijen. Maria is overleden.
XII-f Mathijs (Mattijs) Bastiaansz Baks *, zoon van Bastiaan Jacobsz Backx (Bacx, Bax) * (zie XI-d) en Anneke(n) (Anna) Jonker(s) of Spiering (spierlink, Spierink) *. Hij is gedoopt op zondag 22 februari 1756 in Woudrichem. Mathijs is overleden op dinsdag 31 januari 1815 in Woudrichem, 58 jaar oud. Van het overlijden is aangifte gedaan op woensdag 1 februari 1815. Mathijs trouwde, ongeveer 28 jaar oud, omstreeks zaterdag 10 april 1784 in Woudrichem met Levina (Livina) Hendrikus Hello *, ongeveer 19 jaar oud, nadat zij op zaterdag 10 april 1784 in Woudrichem in ondertrouw zijn gegaan. Levina is een dochter van Hendrikus (Henderick, Hendrik) Hello(o) (Hellouw, Hellen) * en Sand(e)ri(j)na (Sanderijntje) Krielaart (Crielaart, Criellaard, Krielaat) *. Zij is gedoopt op maandag 2 juli 1764 in Woudrichem. Levina is overleden op dinsdag 3 juni 1828 in Woudrichem, 63 jaar oud. Van het overlijden is aangifte gedaan op woensdag 4 juni 1828.
Kinderen van Mathijs en Levina:
1 Anneke Matthijs Baks. Zij is gedoopt op zondag 26 december 1784 in Woudrichem. Anneke is overleden.
2 Hendrikus Matthijsz Baks. Hij is gedoopt op zondag 26 december 1784 in Woudrichem. Hendrikus is overleden vóór 1798, ten hoogste 14 jaar oud.
3 Bastiaan Matthijsz Baks *, geboren op vrijdag 24 oktober 1788 in Woudrichem. Volgt XIII-d.
4 Sanderina Matthijs Baks. Zij is gedoopt op zondag 20 mei 1792 in Woudrichem. Sanderina is overleden.
5 Anna Matthijs Baks, geboren op zaterdag 9 april 1796 in Woudrichem. Volgt XIII-e.
6 Hendrikus Matthijsz Baks, geboren op woensdag 17 oktober 1798 in Woudrichem. Volgt XIII-f.
7 Leendert Matthijsz Baks, geboren op zondag 3 oktober 1802 in Woudrichem. Hij is gedoopt op zondag 10 oktober 1802 in Woudrichem. Leendert is overleden.
8 Maria Matthijs Baks, geboren op vrijdag 26 april 1805 in Woudrichem. Zij is gedoopt op zondag 28 april 1805 in Woudrichem. Maria is overleden vóór 1808, ten hoogste 3 jaar oud.
9 Maria Matthijs Baks, gedoopt op woensdag 13 juli 1808 in Woudrichem. Volgt XIII-g.
XIII-d Bastiaan Matthijsz Baks * is geboren op vrijdag 24 oktober 1788 in Woudrichem, zoon van Mathijs (Mattijs) Bastiaansz Baks * (zie XII-f) en Levina (Livina) Hendrikus Hello *. Hij is gedoopt op zondag 2 november 1788 in Woudrichem. Bastiaan is overleden op maandag 19 juli 1858 in Rijswijk, 69 jaar oud. Bastiaan trouwde, 30 jaar oud, op donderdag 29 april 1819 in Woudrichem met Anna Maria (Annemarie, Anneke) van Sint(t)ruijen *, 25 jaar oud. Het kerkelijk huwelijk vond plaats op donderdag 29 april 1819 in Woudrichem. Anna is geboren op maandag 11 november 1793 in Meeuwen, dochter van Frederik (Fredrick) van Sint(t)ruijen (St. Truijen) Mz * en Ariaendje (Ariaantje, Adriana, Adriaantje) Stevens Vos *. Zij is gedoopt op zondag 17 november 1793 in Meeuwen. Anna is overleden op zaterdag 4 januari 1873 in Rijswijk (NB), 79 jaar oud.
Kinderen van Bastiaan en Anna:
1 Levina Baks, geboren in 1819. Levina is overleden op zondag 11 juli 1858 in Rijswijk (NB), 38 of 39 jaar oud.
2 Adriana Baks, geboren op zaterdag 7 juli 1821 in Woudrichem. Volgt XIV-g.
3 Frederik Baks *, geboren op woensdag 25 augustus 1824 in Woudrichem. Volgt XIV-h.
4 Matthijs Baks, geboren op woensdag 8 november 1826 in Woudrichem. Volgt XIV-i.
5 Cornelia Baks, geboren op zondag 30 november 1828 in Woudrichem. Volgt XIV-j.
6 Bastiaan Baks, geboren omstreeks 1831 in Woudrichem. Volgt XIV-k.
7 Sandrina Baks, geboren op woensdag 16 oktober 1833 in Woudrichem. Volgt XIV-l.
8 Sandrina Baks, geboren op woensdag 16 oktober 1833 in Woudrichem. Volgt XIV-m.
9 Jenneke Baks, geboren in 1836. Jenneke is overleden vóór 1842, ten hoogste 6 jaar oud.
10 Jenneke Baks, geboren op donderdag 19 mei 1842 in Woudrichem. Volgt XIV-n.
11 Anna Maria Baks, geboren in 1843. Anna is overleden.
XIV-g Adriana Baks is geboren op zaterdag 7 juli 1821 in Woudrichem, dochter van Bastiaan Matthijsz Baks * (zie XIII-d) en Anna Maria (Annemarie, Anneke) van Sint(t)ruijen *. Adriana is overleden. Adriana trouwde, 31 jaar oud, op vrijdag 14 januari 1853 in Rijswijk met Samuel Otto, 25 jaar oud. Samuel is geboren op donderdag 27 december 1827 in Geertruidenberg. Samuel is overleden.
XIV-h Frederik Baks * is geboren op woensdag 25 augustus 1824 in Woudrichem, zoon van Bastiaan Matthijsz Baks * (zie XIII-d) en Anna Maria (Annemarie, Anneke) van Sint(t)ruijen *. Van de geboorte is aangifte gedaan op woensdag 25 augustus 1824. Frederik is overleden op woensdag 23 maart 1898 in Rijswijk (NB), 73 jaar oud. Frederik trouwde, 22 jaar oud, op donderdag 1 april 1847 in Rijswijk (NB) met Cornelia van Andel *, 21 jaar oud. Cornelia is geboren op zondag 12 maart 1826 in Rijswijk (NB), dochter van Govert (Gerrit) Jans(s)e van Andel * en Heijltje Pellekaan (Pellikaan, Pellicaan, Pellikaan, Pellekaen) *. Van de geboorte is aangifte gedaan op maandag 13 maart 1826. Cornelia is overleden op maandag 20 juni 1898 in Rijswijk (NB), 72 jaar oud.
Kinderen van Frederik en Cornelia:
1 Heiltje Baks. Heiltje is overleden op woensdag 29 augustus 1849 in Rijswijk (NB).
2 Sanna Baks, geboren in Rijswijk (NB). Sanna is overleden op zondag 7 maart 1869 in Rijswijk (NB).
3 Heiltje Baks. Heiltje is overleden op vrijdag 15 maart 1872 in Rijswijk (NB).
4 Anna Baks. Anna is overleden op vrijdag 13 oktober 1848 in Rijswijk (NB).
5 Anneke Baks, geboren op zaterdag 15 november 1851 in Rijswijk (NB). Volgt XV-g.
6 Bastiaan Baks, geboren op zaterdag 16 september 1854 in Rijswijk (NB). Volgt XV-h.
7 Goverdina (Govertje) Baks, geboren op maandag 28 juli 1856 in Rijswijk (NB). Volgt XV-i.
8 Frederik Baks *, geboren op zondag 13 november 1859 in Rijswijk (NB). Volgt XV-j.
9 Cornelia Baks, geboren op maandag 12 januari 1863 in Rijswijk (NB). Volgt XV-k.
10 Elisabeth (Elizabeth) Baks, geboren op dinsdag 29 november 1864 in Rijswijk (NB). Volgt XV-l.
11 Sander Baks, geboren op vrijdag 13 januari 1871 in Rijswijk (NB). Sander is overleden.
XV-g Anneke Baks is geboren op zaterdag 15 november 1851 in Rijswijk (NB), dochter van Frederik Baks * (zie XIV-h) en Cornelia van Andel *. Anneke is overleden. Anneke trouwde, 21 jaar oud, op donderdag 30 januari 1873 in Rijswijk (NB) met Aaldert de Joode, 30 jaar oud. Aaldert is geboren op zondag 6 februari 1842 in Hellouw. Aaldert is overleden.
XV-h Bastiaan Baks is geboren op zaterdag 16 september 1854 in Rijswijk (NB), zoon van Frederik Baks * (zie XIV-h) en Cornelia van Andel *. Bastiaan is overleden. Bastiaan trouwde, 24 jaar oud, op zondag 17 augustus 1879 in Giessen met Maria Spiering, 21 jaar oud. Maria is geboren op zondag 15 augustus 1858 in Giessen (NB), dochter van Johannes Spiering en Maaike de Kloe (Cloe). Maria is overleden op zondag 8 maart 1942 in Rotterdam, 83 jaar oud.
XV-i Goverdina (Govertje) Baks is geboren op maandag 28 juli 1856 in Rijswijk (NB), dochter van Frederik Baks * (zie XIV-h) en Cornelia van Andel *. Goverdina is overleden. Goverdina trouwde, 24 jaar oud, op zaterdag 21 mei 1881 in De Werken en Sleeuwijk met Huibert Jansz Bras. Huibert is overleden.
XV-j Frederik Baks * is geboren op zondag 13 november 1859 in Rijswijk (NB), zoon van Frederik Baks * (zie XIV-h) en Cornelia van Andel *. Van de geboorte is aangifte gedaan op zondag 13 november 1859. Frederik is overleden op zaterdag 18 april 1936 in Rijswijk (NB), 76 jaar oud. Frederik:
(1) trouwde, 34 jaar oud, op donderdag 2 augustus 1894 in Giessen, Noord Brabant, Netherlands met Heiltje Hak *, 23 jaar oud. Heiltje is geboren op zondag 18 juni 1871 in Giessen (NB), dochter van Gijsbert Hak * en (Anna) Adriana (ook wel Maria) Spiering(s) *. Heiltje is overleden op zondag 1 februari 1914 in Rijswijk (NB), 42 jaar oud.
(2) trouwde, 57 jaar oud, op donderdag 23 november 1916 in Rijswijk (NB) met Dirkje Vermeulen, 41 jaar oud. Dirkje is geboren op vrijdag 26 maart 1875 in Hardinxveld, dochter van Hendrik Vermeulen en Willemina Blom. Dirkje is overleden op dinsdag 23 december 1947 in Hardinxveld, 72 jaar oud. Dirkje is weduwe van Albertus Exalto, met wie zij trouwde op zaterdag 17 januari 1903 in Hardinxveld.
Kinderen van Frederik en Heiltje:
1 Cornelia (Ké) Baks, geboren op vrijdag 12 oktober 1894 in Rijswijk (NB). Volgt XVI-f.
2 Gijsbert Baks, geboren op maandag 28 oktober 1895 in Poederoijen. Gijsbert is overleden op zondag 2 februari 1896 in Poederoijen, 3 maanden oud.
3 Adriana (Jaan) Baks, geboren op maandag 21 december 1896 in Rijswijk (NB). Adriana is overleden.
4 Frederik (Fré) Baks, geboren op vrijdag 31 maart 1899 in Rijswijk (NB). Frederik is overleden op woensdag 30 oktober 1968 in Rijswijk (NB), 69 jaar oud.
5 Gijsbert Baks, geboren op woensdag 13 maart 1901 in Rijswijk (NB). Gijsbert is overleden op dinsdag 31 mei 1977 in Rijswijk (NB)?, 76 jaar oud.
6 Bastiaan Baks *, geboren op zaterdag 17 november 1906 in Rijswijk (NB). Volgt XVI-g.
7 Jan Cornelis Baks, geboren op donderdag 23 maart 1911 in Rijswijk (NB). Volgt XVI-h.
8 Sander Baks, geboren op maandag 29 december 1913 in Rijswijk (NB). Volgt XVI-i.
XVI-f Cornelia (Ké) Baks is geboren op vrijdag 12 oktober 1894 in Rijswijk (NB), dochter van Frederik Baks * (zie XV-j) en Heiltje Hak *. Cornelia is overleden. Cornelia trouwde, 20 jaar oud, op donderdag 8 april 1915 in Rijswijk (NB) met Pieter Hartman. Pieter is geboren in Woudrichem. Pieter is overleden.
XVI-g Bastiaan Baks * is geboren op zaterdag 17 november 1906 in Rijswijk (NB), zoon van Frederik Baks * (zie XV-j) en Heiltje Hak *. Bastiaan is overleden op maandag 5 december 1983 in ’s-Hertogenbosch, 77 jaar oud. Hij is begraven op vrijdag 9 december 1983 in Rijswijk (NB). Bastiaan trouwde, 23 jaar oud, op vrijdag 17 oktober 1930 in Woudrichem met Adriana Willemina (Mina) Baks *, 21 jaar oud. Zie XVII-g voor persoonsgegevens van Adriana.
Kinderen van Bastiaan en Adriana: zie XVII-g.
XVI-h Jan Cornelis Baks is geboren op donderdag 23 maart 1911 in Rijswijk (NB), zoon van Frederik Baks * (zie XV-j) en Heiltje Hak *. Jan is overleden op dinsdag 23 april 1991 in Rijswijk (NB), 80 jaar oud.
Kind van Jan uit onbekende relatie:
1 NN Baks. NN is overleden.
XVI-i Sander Baks is geboren op maandag 29 december 1913 in Rijswijk (NB), zoon van Frederik Baks * (zie XV-j) en Heiltje Hak *. Sander is overleden op maandag 29 september 2003 in Leeuwarden, Friesland, Nederland, 89 jaar oud. Sander trouwde, 20 jaar oud, op vrijdag 21 december 1934 in Woudrichem met Cornelia (Cor) Spiering, 21 jaar oud. Cornelia is geboren op zaterdag 25 januari 1913 in Woudrichem, dochter van Aart (Arie) Spiering en Cornelia van Andel. Cornelia is overleden op zaterdag 4 oktober 1997 in Leeuwarden, Friesland, Nederland, 84 jaar oud.
Kinderen van Sander en Cornelia:
1 Heiltje Baks. Heiltje is overleden.
2 Arie Baks, geboren op vrijdag 9 april 1943 in Gorinchem. Arie is overleden op vrijdag 10 juli 2009 in Leeuwarden?, 66 jaar oud.
XV-k Cornelia Baks is geboren op maandag 12 januari 1863 in Rijswijk (NB), dochter van Frederik Baks * (zie XIV-h) en Cornelia van Andel *. Cornelia is overleden. Cornelia trouwde, 26 jaar oud, op zaterdag 28 september 1889 in Rijswijk met Abraham Dekker. Abraham is geboren in Sint Annaland. Abraham is overleden.
XV-l Elisabeth (Elizabeth) Baks is geboren op dinsdag 29 november 1864 in Rijswijk (NB), dochter van Frederik Baks * (zie XIV-h) en Cornelia van Andel *. Elisabeth is overleden omstreeks 1943 in Rijswijk (NB), ongeveer 79 jaar oud. Elisabeth trouwde, 24 jaar oud, op zaterdag 24 augustus 1889 in Rijswijk met Gerrit in ’t Veld. Gerrit is overleden.
XIV-i Matthijs Baks is geboren op woensdag 8 november 1826 in Woudrichem, zoon van Bastiaan Matthijsz Baks * (zie XIII-d) en Anna Maria (Annemarie, Anneke) van Sint(t)ruijen *. Matthijs is overleden op vrijdag 24 december 1886 in Rijswijk (NB), 60 jaar oud. Matthijs trouwde, 41 jaar oud, op vrijdag 2 oktober 1868 in Rijswijk met Huibertje van Masbergen, 31 jaar oud. Huibertje is geboren op dinsdag 15 november 1836 in Rijswijk (NB). Huibertje is overleden op maandag 30 maart 1891 in Rijswijk (NB), 54 jaar oud.
Kind van Matthijs en Huibertje:
1 Bastiaan Baks. Bastiaan is overleden op zondag 23 januari 1870 in Rijswijk (NB).
XIV-j Cornelia Baks is geboren op zondag 30 november 1828 in Woudrichem, dochter van Bastiaan Matthijsz Baks * (zie XIII-d) en Anna Maria (Annemarie, Anneke) van Sint(t)ruijen *. Van de geboorte is aangifte gedaan op maandag 1 december 1828. Cornelia is overleden. Cornelia trouwde, 24 jaar oud, op vrijdag 29 juli 1853 in Rijswijk met Jan Hoek, 22 jaar oud. Jan is geboren op zondag 19 september 1830 in Hoornaar. Jan is overleden.
XIV-k Bastiaan Baks is geboren omstreeks 1831 in Woudrichem, zoon van Bastiaan Matthijsz Baks * (zie XIII-d) en Anna Maria (Annemarie, Anneke) van Sint(t)ruijen *. Bastiaan is overleden op dinsdag 6 september 1898 in De Werken en Sleeuwijk, ongeveer 67 jaar oud. Bastiaan trouwde, ongeveer 42 jaar oud, op vrijdag 14 november 1873 in De Werken en Sleeuwijk met Govertje van Arkel, ongeveer 40 jaar oud. Govertje is geboren omstreeks 1833 in Sleeuwijk (NB). Govertje is overleden op donderdag 26 juni 1902 in De Werken en Sleeuwijk, ongeveer 69 jaar oud.
Kind van Bastiaan en Govertje:
1 Govert Bastiaan Baks, geboren in De Werken en Sleeuwijk. Volgt XV-m.
XV-m Govert Bastiaan Baks is geboren in De Werken en Sleeuwijk, zoon van Bastiaan Baks (zie XIV-k) en Govertje van Arkel. Govert trouwde op vrijdag 8 augustus 1902 in De Werken en Sleeuwijk met Marigje Bras.
XIV-l Sandrina Baks is geboren op woensdag 16 oktober 1833 in Woudrichem, dochter van Bastiaan Matthijsz Baks * (zie XIII-d) en Anna Maria (Annemarie, Anneke) van Sint(t)ruijen *. Sandrina is overleden. Sandrina trouwde, 24 jaar oud, op donderdag 26 augustus 1858 in Woudrichem met Aalbert Garstkamp, 30 jaar oud. Aalbert is geboren op zaterdag 2 februari 1828 in Gorinchem. Aalbert is overleden.
XIV-m Sandrina Baks is geboren op woensdag 16 oktober 1833 in Woudrichem, dochter van Bastiaan Matthijsz Baks * (zie XIII-d) en Anna Maria (Annemarie, Anneke) van Sint(t)ruijen *. Sandrina is overleden. Sandrina trouwde, 24 jaar oud, op donderdag 26 augustus 1858 in Woudrichem met Aalbert Garstkamp, 30 jaar oud. Aalbert is geboren op zaterdag 2 februari 1828 in Gorinchem. Aalbert is overleden.
XIV-n Jenneke Baks is geboren op donderdag 19 mei 1842 in Woudrichem, dochter van Bastiaan Matthijsz Baks * (zie XIII-d) en Anna Maria (Annemarie, Anneke) van Sint(t)ruijen *. Jenneke is overleden op zondag 30 maart 1924 in Rijswijk (NB), 81 jaar oud. Jenneke trouwde, 24 jaar oud, op vrijdag 8 juni 1866 in Rijswijk met Jan Antonie Smits, 21 jaar oud. Jan is geboren op zondag 5 januari 1845 in Rijswijk (NB). Jan is overleden.
XIII-e Anna Matthijs Baks is geboren op zaterdag 9 april 1796 in Woudrichem, dochter van Mathijs (Mattijs) Bastiaansz Baks * (zie XII-f) en Levina (Livina) Hendrikus Hello *. Zij is gedoopt op zondag 10 april 1796 in Woudrichem. Anna is overleden. Anna trouwde, 21 jaar oud, op donderdag 22 januari 1818 in Woudrichem met Arie Groeneveld, 21 jaar oud. Arie is geboren op zondag 28 augustus 1796 in Woudrichem. Arie is overleden.
XIII-f Hendrikus Matthijsz Baks is geboren op woensdag 17 oktober 1798 in Woudrichem, zoon van Mathijs (Mattijs) Bastiaansz Baks * (zie XII-f) en Levina (Livina) Hendrikus Hello *. Hij is gedoopt op zondag 21 oktober 1798 in Woudrichem. Hendrikus is overleden. Hendrikus trouwde, 25 jaar oud, op zondag 4 juli 1824 in Woudrichem met Louiza Forrer, 22 jaar oud. Louiza is geboren op vrijdag 18 september 1801 in Woudrichem. Louiza is overleden.
XIII-g Maria Matthijs Baks, dochter van Mathijs (Mattijs) Bastiaansz Baks * (zie XII-f) en Levina (Livina) Hendrikus Hello *. Zij is gedoopt op woensdag 13 juli 1808 in Woudrichem. Maria is overleden. Maria trouwde, 23 jaar oud, op zaterdag 18 februari 1832 in Woudrichem met Pieter Maas, 21 jaar oud. Pieter is geboren op vrijdag 9 maart 1810 in Woudrichem. Pieter is overleden.
IX-c Aert Adriaensz (ook wel Ariensz) Back (ook wel Bacx, Bax) is geboren omstreeks 1634, zoon van Adriaen Jansz Back (ook wel Bacx, Bax) * (zie VIII-b) en Sijcken Gijsberts Wijckwalen. Aert is overleden vóór vrijdag 4 januari 1709, ten hoogste 75 jaar oud. Aert trouwde met Lijsken Cornelisdr Pullen. Lijsken is geboren omstreeks 1635, dochter van Cornelis Dirkszn Pullen en (Lijsken?) Aerts(dr) van Wijck. Lijsken is overleden.
Kinderen van Aert en Lijsken:
1 Arien Aertsz Back (ook wel Bakx, Bacx, Bax), geboren omstreeks 1664. Volgt X-e.
2 Cornelis Aertsz Back (ook wel Bacx, Bax), geboren omstreeks 1666 in Wijk (NB). Volgt X-f.
3 Gerrit Aertsz Back (ook wel Bacx, Bax), geboren omstreeks 1668 in Wijk (NB). Volgt X-g.
4 Aert Aertsz Back (ook wel Bacx, Bax), geboren omstreeks 1670 in Wijk (NB). Volgt X-h.
5 Jan Aertsz Back (ook wel Bacx, Bax), geboren omstreeks 1672 in Wijk (NB). Volgt X-i.
6 Bastiaen Aertszn Back (ook wel Bacx, Bax), geboren omstreeks 1674. Volgt X-j.
X-e Arien Aertsz Back (ook wel Bakx, Bacx, Bax) is geboren omstreeks 1664, zoon van Aert Adriaensz (ook wel Ariensz) Back (ook wel Bacx, Bax) (zie IX-c) en Lijsken Cornelisdr Pullen. Arien is overleden op donderdag 4 november 1717, ongeveer 53 jaar oud. Arien trouwde, ongeveer 27 jaar oud, op zondag 30 december 1691 in Wijk en Aalburg met Mechteld (Mechel, Meggeltje) Ariens van de Flier, 20 jaar oud. Zij is gedoopt op zondag 26 juli 1671 in Wijk en Aalburg. Mechteld is overleden.
Kinderen van Arien en Mechteld:
1 Aart Bakx (ook wel Back, Bacx, Bax). Hij is gedoopt op zondag 12 september 1694 in Wijk en Aalburg. Aart is overleden.
2 Adriaan Bakx (ook wel Back, Bacx, Bax). Hij is gedoopt op zondag 10 februari 1697 in Wijk en Aalburg. Adriaan is overleden.
3 Gerrit Bakx (ook wel Back, Bacx, Bax). Hij is gedoopt op zondag 1 februari 1699 in Wijk en Aalburg. Gerrit is overleden.
4 Lijsken Bakx (ook wel Back, Bacx, Bax). Zij is gedoopt op zondag 30 januari 1701 in Wijk en Aalburg. Lijsken is overleden.
5 Adriaantje Back (ook wel Bakx, Bacx, Bax). Zij is gedoopt op zondag 18 maart 1703 in Wijk en Aalburg. Adriaantje is overleden.
6 Mari Back (ook wel Bakx, Bacx, Bax). Zij is gedoopt op zondag 3 februari 1709 in Wijk en Aalburg. Mari is overleden.
7 Philips Back (ook wel Bakx, Bacx, Bax). Hij is gedoopt op zondag 23 februari 1710 in Wijk en Aalburg. Philips is overleden.
8 Maria Back (ook wel Bakx, Bacx, Bax). Zij is gedoopt op zondag 19 november 1713 in Wijk en Aalburg. Maria is overleden.
X-f Cornelis Aertsz Back (ook wel Bacx, Bax) is geboren omstreeks 1666 in Wijk (NB), zoon van Aert Adriaensz (ook wel Ariensz) Back (ook wel Bacx, Bax) (zie IX-c) en Lijsken Cornelisdr Pullen. Cornelis is overleden vóór vrijdag 25 augustus 1747 in Wijk (NB), ten hoogste 81 jaar oud. Cornelis trouwde met Aagje (Aegtje) Jans Smits. Aagje is geboren omstreeks 1675. Aagje is overleden vóór woensdag 23 augustus 1747, ten hoogste 72 jaar oud.
Kinderen van Cornelis en Aagje:
1 Arien Cornelisz Back (ook wel Bacx, Bax), geboren omstreeks 1695. Volgt XI-e.
2 Lijsbeth Cornelis Back (ook wel Bacx, Bax), geboren omstreeks 1695. Volgt XI-f.
3 Aert Cornelisz Back (ook wel Bacx, Bax), geboren omstreeks 1695. Aert is overleden.
4 Aegtje Cornelis Back (ook wel Bacx, Bax), geboren omstreeks 1695. Aegtje is overleden.
5 Anneken Cornelisdr Back (ook wel Bacx, Bax), geboren omstreeks 1705. Volgt XI-g.
6 Gerrit Cornelisz Back (ook wel Bacx, Bax), geboren omstreeks 1705. Volgt XI-h.
7 Adriaan Cornelisz Back (ook wel Bacx, Bax), geboren omstreeks 1705. Volgt XI-i.
8 Bastiaan Cornelisz Bax (ook wel Bacx, Back), geboren omstreeks 1710. Volgt XI-j.
XI-e Arien Cornelisz Back (ook wel Bacx, Bax) is geboren omstreeks 1695, zoon van Cornelis Aertsz Back (ook wel Bacx, Bax) (zie X-f) en Aagje (Aegtje) Jans Smits. Arien is overleden. Arien trouwde, ongeveer 26 jaar oud, op woensdag 2 juli 1721 in Hedikhuizen-Herpt met Adriaantje Pieters van Dijk. Adriaantje is overleden.
XI-f Lijsbeth Cornelis Back (ook wel Bacx, Bax) is geboren omstreeks 1695, dochter van Cornelis Aertsz Back (ook wel Bacx, Bax) (zie X-f) en Aagje (Aegtje) Jans Smits. Lijsbeth is overleden op donderdag 20 november 1766 in Andel, ongeveer 71 jaar oud. Lijsbeth trouwde, ongeveer 28 jaar oud, op zondag 23 mei 1723 in Wijck met Bastiaan Cornelisz van Besoijen. Bastiaan is overleden.
XI-g Anneken Cornelisdr Back (ook wel Bacx, Bax) is geboren omstreeks 1705, dochter van Cornelis Aertsz Back (ook wel Bacx, Bax) (zie X-f) en Aagje (Aegtje) Jans Smits. Anneken is overleden. Anneken trouwde met Paulus van de Wetering. Paulus is overleden.
XI-h Gerrit Cornelisz Back (ook wel Bacx, Bax) is geboren omstreeks 1705, zoon van Cornelis Aertsz Back (ook wel Bacx, Bax) (zie X-f) en Aagje (Aegtje) Jans Smits. Gerrit is overleden. Gerrit trouwde, ongeveer 38 jaar oud, op zondag 21 juli 1743 in Wijck met Maeijke Geeritze Bax. Maeijke is overleden.
XI-i Adriaan Cornelisz Back (ook wel Bacx, Bax) is geboren omstreeks 1705, zoon van Cornelis Aertsz Back (ook wel Bacx, Bax) (zie X-f) en Aagje (Aegtje) Jans Smits. Adriaan is overleden. Adriaan trouwde, ongeveer 37 jaar oud, op zondag 15 juli 1742 in Wijck met Dirksken Kup. Dirksken is overleden.
XI-j Bastiaan Cornelisz Bax (ook wel Bacx, Back) is geboren omstreeks 1710, zoon van Cornelis Aertsz Back (ook wel Bacx, Bax) (zie X-f) en Aagje (Aegtje) Jans Smits. Bastiaan is overleden op dinsdag 22 augustus 1809, ongeveer 99 jaar oud. Hij is begraven op zaterdag 26 augustus 1809. Bastiaan trouwde, ongeveer 38 jaar oud, op zondag 28 april 1748 in Wijk met Eiltje Rozen, nadat zij op dinsdag 26 maart 1748 in Wijk en Aalburg in ondertrouw zijn gegaan. Eiltje is overleden.
Kind van Bastiaan en Eiltje:
1 Cornelis Bax, geboren op woensdag 16 april 1749 in Wijk. Cornelis is overleden.
X-g Gerrit Aertsz Back (ook wel Bacx, Bax) is geboren omstreeks 1668 in Wijk (NB), zoon van Aert Adriaensz (ook wel Ariensz) Back (ook wel Bacx, Bax) (zie IX-c) en Lijsken Cornelisdr Pullen. Gerrit is overleden in Wijk (NB). Gerrit trouwde met Grietje Leenderts van Helden. Grietje is overleden.
X-h Aert Aertsz Back (ook wel Bacx, Bax) is geboren omstreeks 1670 in Wijk (NB), zoon van Aert Adriaensz (ook wel Ariensz) Back (ook wel Bacx, Bax) (zie IX-c) en Lijsken Cornelisdr Pullen. Aert is overleden na 1721, minstens 51 jaar oud. Aert trouwde met Grietje Rochus Verhagen. Grietje is overleden.
X-i Jan Aertsz Back (ook wel Bacx, Bax) is geboren omstreeks 1672 in Wijk (NB), zoon van Aert Adriaensz (ook wel Ariensz) Back (ook wel Bacx, Bax) (zie IX-c) en Lijsken Cornelisdr Pullen. Jan is overleden. Jan trouwde met Maria Aerts Nieuwkoop. Maria is overleden.
X-j Bastiaen Aertszn Back (ook wel Bacx, Bax) is geboren omstreeks 1674, zoon van Aert Adriaensz (ook wel Ariensz) Back (ook wel Bacx, Bax) (zie IX-c) en Lijsken Cornelisdr Pullen. Bastiaen is overleden na 1712, minstens 38 jaar oud. Bastiaen trouwde met Cornelia de Ruijter. Cornelia is geboren omstreeks 1679. Cornelia is overleden in Wijck.
Kinderen van Bastiaen en Cornelia:
1 Aert Bastiaansz Back (ook wel Bacx, Bax). Aert is overleden.
2 Gerrit Bastiaansz Back (ook wel Bacx, Bax). Gerrit is overleden.
3 Maijke Bastiaans Back (ook wel Bacx, Bax). Maijke is overleden.
4 Lijsbeth Bastiaans Back (ook wel Bacx, Bax). Lijsbeth is overleden.
IX-d Heijltie Ariens Back (ook wel Bacx, Bax) is geboren in 1640 in Wijk, dochter van Adriaen Jansz Back (ook wel Bacx, Bax) * (zie VIII-b) en Sijcken Gijsberts Wijckwalen. Heijltie is overleden na 1672 in Wijk, minstens 32 jaar oud. Heijltie trouwde, 29 of 30 jaar oud, op zaterdag 19 april 1670 in Heusden met Jan Janse Doesburge (van Doesburch), nadat zij op zondag 30 maart 1670 in Heusden in ondertrouw zijn gegaan. Jan is overleden.
VIII-c Leendert Jansz Back (ook wel Bacx) is geboren vóór 1600 in Wijk (NB), zoon van Jan Gerritsz Back * (zie VII-a) en Catelijn (Catelijen, Leijne) Lenaerts (Leendertsdr) *. Leendert is overleden vóór donderdag 14 juni 1646. Leendert trouwde, minstens 40 jaar oud, op woensdag 29 februari 1640 in Well (G) met Geurtie Aerts. Geurtie is overleden.
VII-b Heijlken Gerrit Back is geboren omstreeks 1570 in Wijck, dochter van Gerrit (Geraert) Adriaensz Back * (zie VI-a) en Margaretha Jans *. Heijlken is overleden. Heijlken trouwde met Dirks Lambertsz de Wael. Dirks is geboren omstreeks 1510 in Wijk. Dirks is overleden.
VI-b Lijsbeth Adriaens Back is geboren omstreeks 1540, dochter van Adriaen Gerritsz Back * (zie V-a). Lijsbeth is overleden na 1585, minstens 45 jaar oud. Lijsbeth trouwde met Adriaen Eijmbertsz. Adriaen is overleden.
VI-c Margrieta Adriaens Back is geboren omstreeks 1540, dochter van Adriaen Gerritsz Back * (zie V-a). Margrieta is overleden na vrijdag 25 april 1597, minstens 57 jaar oud. Margrieta trouwde met Jan Gerritsz Lee(n)(u)svelt. Jan is overleden vóór vrijdag 25 april 1597.
VI-d Jan Adriaensz Back is geboren omstreeks 1555 in Wijk (NB), zoon van Adriaen Gerritsz Back * (zie V-a). Jan is overleden vóór dinsdag 25 februari 1631, ten hoogste 76 jaar oud.
Kinderen van Jan uit onbekende relatie:
1 Neeltghien Jans Back, geboren vóór 1590. Volgt VII-c.
2 Jan Jansz Back, geboren vóór 1590. Jan is overleden.
VII-c Neeltghien Jans Back is geboren vóór 1590, dochter van Jan Adriaensz Back (zie VI-d). Neeltghien is overleden. Neeltghien trouwde met Aerdt Thonisz. Aerdt is overleden.
V-b Peter Gerritsz Back * is geboren omstreeks 1510, zoon van Gerrit (Gherit) Adriaensz (Aertssen) Back (ook wel Bacx of Bax) * (zie IV) en Maricken Ottensdr. Peter is overleden vóór donderdag 15 september 1575, ten hoogste 65 jaar oud.
Kinderen van Peter uit onbekende relatie:
1 Bastiaen Petersz Back *, geboren vóór 1550. Volgt VI-e.
2 Heijlken Peters Back, geboren vóór 1550. Heijlken is overleden.
VI-e Bastiaen Petersz Back * is geboren vóór 1550, zoon van Peter Gerritsz Back * (zie V-b). Bastiaen is overleden vóór zondag 25 mei 1625.
Kinderen van Bastiaen uit onbekende relatie:
1 Peter Bastiaensz Bacx *. Volgt VII-d.
2 Thonis Bastiaensz Back. Thonis is overleden.
VII-d Peter Bastiaensz Bacx *, zoon van Bastiaen Petersz Back * (zie VI-e). Peter is overleden vóór donderdag 18 januari 1663. Peter trouwde met Jacobje Pieters Gansman *. Jacobje is geboren vóór 1600, dochter van Pieter Pieterz Gansman *. Jacobje is overleden na donderdag 18 januari 1663, minstens 63 jaar oud.
Kind van Peter en Jacobje:
1 Adriaen Petersz Bacx *. Volgt VIII-d.
VIII-d Adriaen Petersz Bacx *, zoon van Peter Bastiaensz Bacx * (zie VII-d) en Jacobje Pieters Gansman *. Adriaen is overleden op dinsdag 5 oktober 1700 in Andel. Van het overlijden is aangifte gedaan op dinsdag 5 oktober 1700. Adriaen:
(1) trouwde vóór 1660 met Ariaentje Biesheuvel. Ariaentje is overleden.
(2) trouwde vóór 1676 met Anneke Hendrikse (Hendrix) Valkus (Valkes, Valkis) *. Anneke is geboren in ~Giessen, dochter van Hendrick Willemsz Valkus * en Leentje Willems van Weerthuijsen *. Anneke is overleden op dinsdag 28 september 1700 in Andel. Van het overlijden is aangifte gedaan op dinsdag 28 september 1700.
Kinderen van Adriaen en Anneke:
1 Helena (Leena) Adriaens Ba(c)x *, gedoopt op woensdag 30 maart 1689 in Andel. Volgt IX-e.
2 Pieter (Adriaensz) Bax. Hij is gedoopt op zondag 31 december 1690 in Andel. Pieter is overleden vóór 1692, ten hoogste 2 jaar oud.
3 Pieter (Adriaensz) Bax. Hij is gedoopt op zondag 31 augustus 1692 in Andel. Pieter is overleden.
4 Gerrit (Adriaensz) Bax. Hij is gedoopt op zondag 13 november 1695 in Andel. Gerrit is overleden.
IX-e Helena (Leena) Adriaens Ba(c)x *, dochter van Adriaen Petersz Bacx * (zie VIII-d) en Anneke Hendrikse (Hendrix) Valkus (Valkes, Valkis) *. Zij is gedoopt op woensdag 30 maart 1689 in Andel. Helena is overleden op zaterdag 3 september 1763 in Andel, 74 jaar oud. Helena trouwde, 28 jaar oud, op zondag 2 mei 1717 in Andel met Teunis Heinderikse (Hendriksz) Nieuwenhui(j)se(n) *, nadat zij op vrijdag 9 april 1717 in Andel in ondertrouw zijn gegaan. Teunis is overleden op vrijdag 30 juni 1758 in Andel.
Kinderen van Helena en Teunis:
1 Heinderik Nieuwenhui(j)se(n). Hij is gedoopt op maandag 7 maart 1718 in Andel. Heinderik is overleden.
2 Anna Nieuwenhui(j)se(n). Zij is gedoopt op zondag 28 januari 1720 in Andel. Anna is overleden.
3 Geertruij Nieuwenhui(j)se(n). Zij is gedoopt op zondag 8 februari 1722 in Andel. Geertruij is overleden vóór 1723, ten hoogste 1 jaar oud.
4 Geertruij Nieuwenhui(j)se(n). Zij is gedoopt op zondag 6 juni 1723 in Andel. Geertruij is overleden.
5 Adriaantje Nieuwenhui(j)se(n). Zij is gedoopt op zondag 2 juni 1726 in Andel. Adriaantje is overleden.
6 Jenneke Teunis Nieuwenhui(j)se(n) *, gedoopt op zondag 21 maart 1728 in Andel. Volgt X-k.
7 Helena Nieuwenhui(j)se(n). Zij is gedoopt op zondag 20 april 1732 in Andel. Helena is overleden.
X-k Jenneke Teunis Nieuwenhui(j)se(n) *, dochter van Teunis Heinderikse (Hendriksz) Nieuwenhui(j)se(n) * en Helena (Leena) Adriaens Ba(c)x * (zie IX-e). Zij is gedoopt op zondag 21 maart 1728 in Andel. Jenneke is overleden op maandag 22 januari 1759 in Andel, 30 jaar oud. Jenneke:
(1) trouwde, 23 jaar oud, op zondag 6 juni 1751 in Andel met Dirk van Dokkum *, nadat zij op woensdag 14 april 1751 in Andel in ondertrouw zijn gegaan. Hij is gedoopt in Gellicum (als Gellekom, Gelkom in acten). Dirk is overleden omstreeks zondag 19 januari 1755.
(2) ging in ondertrouw, 30 jaar oud, op zaterdag 25 maart 1758 in Gorinchem met Hendrik Knoop. Hendrik is overleden.
Kinderen van Jenneke en Dirk:
1 Catharina van Dokkum. Zij is gedoopt op zondag 6 februari 1752 in Andel. Catharina is overleden.
2 Anthonius van Dokkum. Hij is gedoopt op zondag 23 september 1753 in Andel. Anthonius is overleden.
3 Dirk Dirksz van Dokkum *, gedoopt op zondag 9 februari 1755 in Andel. Volgt XI-k.
XI-k Dirk Dirksz van Dokkum *, zoon van Dirk van Dokkum * en Jenneke Teunis Nieuwenhui(j)se(n) * (zie X-k). Hij is gedoopt op zondag 9 februari 1755 in Andel. Dirk is overleden. Dirk trouwde, 24 jaar oud, op zondag 21 februari 1779 in Andel met Johanna Krol(l) *, 18 jaar oud, nadat zij op woensdag 3 februari 1779 in Andel in ondertrouw zijn gegaan. Johanna is een dochter van Willem Kroll * en Sara Naijen (Naaijen, Naje) *. Zij is gedoopt op zondag 27 april 1760 in Andel. Johanna is overleden.
Kinderen van Dirk en Johanna:
1 Willem van Dokkum. Hij is gedoopt op zondag 11 juli 1779 in Andel. Willem is overleden.
2 Jenneke van Dokkum. Zij is gedoopt op zondag 3 maart 1782 in Andel. Jenneke is overleden.
3 Jan van Dokkum. Hij is gedoopt op zondag 28 november 1784 in Andel. Jan is overleden.
4 Helena van Dokkum, geboren op vrijdag 6 oktober 1786 in Neder-Andel. Zij is gedoopt op zondag 8 oktober 1786 in Andel. Helena is overleden.
5 Dirk van Dokkum, geboren op donderdag 5 februari 1789 in Andel. Hij is gedoopt op zondag 8 februari 1789 in Andel. Dirk is overleden.
6 Teunis van Dokkum, geboren op woensdag 13 april 1791 in Andel. Hij is gedoopt op zondag 17 april 1791 in Andel. Teunis is overleden.
7 Helena van Dokkum, geboren op donderdag 24 oktober 1793 in Andel. Zij is gedoopt op zondag 27 oktober 1793 in Andel. Helena is overleden.
8 Hendrik van Dokkum, geboren op vrijdag 19 februari 1796 in Andel. Hij is gedoopt op zondag 21 februari 1796 in Andel. Hendrik is overleden.
9 Sara Sina (Sarasina) van Dokkum *, geboren op maandag 4 juni 1798 in Andel. Volgt XII-g.
10 Hendrik van Dokkum, geboren op dinsdag 21 april 1801 in Andel. Hij is gedoopt op zondag 26 april 1801 in Andel. Hendrik is overleden.
XII-g Sara Sina (Sarasina) van Dokkum * is geboren op maandag 4 juni 1798 in Andel, dochter van Dirk Dirksz van Dokkum * (zie XI-k) en Johanna Krol(l) *. Zij is gedoopt op zondag 10 juni 1798 in Andel. Sara is overleden. Sara trouwde, 27 jaar oud, op zaterdag 18 februari 1826 in Andel met Aart den Otter *, 30 jaar oud. Aart is geboren op donderdag 30 april 1795 in Bruchem, zoon van Jan (Cornelis) den Otter * en Cornelia van der Linden *. Hij is gedoopt op zondag 10 mei 1795 in Bruchem. Aart is overleden op zondag 4 april 1880 in Andel, 84 jaar oud.
Kind van Sara en Aart:
1 Johanna den Otter *, geboren op woensdag 1 oktober 1834 in Andel. Volgt XIII-h.
XIII-h Johanna den Otter * is geboren op woensdag 1 oktober 1834 in Andel, dochter van Aart den Otter * en Sara Sina (Sarasina) van Dokkum * (zie XII-g). Johanna is overleden op zaterdag 2 juli 1864 in Woudrichem, 29 jaar oud. Johanna trouwde, 20 jaar oud, op zaterdag 15 september 1855 in Woudrichem met Cornelis Baks *, 25 jaar oud. Zie XV-d voor persoonsgegevens van Cornelis.
Kinderen van Johanna en Cornelis: zie XV-d.
V-c Lambert Gerritsz Back is geboren na 1510, zoon van Gerrit (Gherit) Adriaensz (Aertssen) Back (ook wel Bacx of Bax) * (zie IV) en Maricken Ottensdr. Lambert is overleden vóór 1598, ten hoogste 88 jaar oud.
Kind van Lambert uit onbekende relatie:
1 Alit Lambert Gerrits Back. Volgt VI-f.
VI-f Alit Lambert Gerrits Back, dochter van Lambert Gerritsz Back (zie V-c). Alit is overleden vóór vrijdag 17 februari 1758. Alit trouwde met Gijsbert Jansz Mol. Gijsbert is overleden vóór vrijdag 17 februari 1758.
V-d Claes Gerritsz Back is geboren na 1510, zoon van Gerrit (Gherit) Adriaensz (Aertssen) Back (ook wel Bacx of Bax) * (zie IV) en Maricken Ottensdr. Claes is overleden na dinsdag 3 maart 1587. Claes trouwde met Gerritken Jans Mols. Gerritken is overleden na vrijdag 11 maart 1580.
V-e Heijlken Gerrits Back is geboren omstreeks 1520 in Wijk (NB), dochter van Gerrit (Gherit) Adriaensz (Aertssen) Back (ook wel Bacx of Bax) * (zie IV) en Maricken Ottensdr. Heijlken is overleden vóór 1577, ten hoogste 57 jaar oud. Heijlken:
(1) trouwde, ongeveer 20 jaar oud, omstreeks 1540 met Dirk Lambertszn de Wael, ongeveer 30 jaar oud. Dirk is geboren in 1510 in Wijk (NB). Dirk is overleden.
(2) trouwde, ten hoogste 59 jaar oud, vóór maandag 4 mei 1579 met Adriaen Cornelisz. Het kerkelijk huwelijk vond plaats vóór donderdag 14 mei 1579. Adriaen is overleden vóór woensdag 3 januari 1601.
Kinderen van Heijlken en Dirk:
1 Dirck Dircksz de Wael, geboren omstreeks 1542. Dirck is overleden.
2 Adriaen Dircksz de Wael, geboren omstreeks 1559. Adriaen is overleden.
V-f Gijsbert Gerritsz Back is geboren omstreeks 1525 in Wijck, zoon van Gerrit (Gherit) Adriaensz (Aertssen) Back (ook wel Bacx of Bax) * (zie IV) en Maricken Ottensdr. Gijsbert is overleden omstreeks 1576, ongeveer 51 jaar oud. Gijsbert trouwde met Lijksken (Elisabeth) Hessels van Gammeren. Lijksken is geboren omstreeks 1530, dochter van Hessel(s) Jansz van Gammeren * en Mechteld Arnt Berentsdr *. Lijksken is overleden vóór 1603, ten hoogste 73 jaar oud.
V-g Melis Gerritsz Back is geboren omstreeks 1525 in Wijk (NB), zoon van Gerrit (Gherit) Adriaensz (Aertssen) Back (ook wel Bacx of Bax) * (zie IV) en Maricken Ottensdr. Melis is overleden vóór zondag 3 februari 1577, ten hoogste 52 jaar oud. Melis trouwde met Barbara. Barbara is geboren omstreeks 1520. Barbara is overleden.
Kinderen van Melis en Barbara:
1 Jan Melisz Back (Bac), geboren omstreeks 1559 in Wijk (NB). Volgt VI-g.
2 Seger Melisz Back (Bax), geboren omstreeks 1560 in Wijk (NB). Volgt VI-h.
VI-g Jan Melisz Back (Bac) is geboren omstreeks 1559 in Wijk (NB), zoon van Melis Gerritsz Back (zie V-g) en Barbara. Jan is overleden na donderdag 21 december 1645, minstens 86 jaar oud.
Kinderen van Jan uit onbekende relatie:
1 Jan Jans Back (Bac), geboren in Wijk. Jan is overleden na vrijdag 20 maart 1648.
2 Cornelis Jansz Back (Bac), geboren in Wijk. Cornelis is overleden na zaterdag 8 februari 1653.
3 Gijsbert Jansz Back (Bac), geboren omstreeks 1594 in Wijk. Gijsbert is overleden.
4 Arien (Adriaen) Jansz Back, geboren omstreeks 1600 in Wijk (NB). Volgt VII-e.
5 Melis Jansz Back, geboren omstreeks 1603 in Wijk en Aalburg. Volgt VII-f.
VII-e Arien (Adriaen) Jansz Back is geboren omstreeks 1600 in Wijk (NB), zoon van Jan Melisz Back (Bac) (zie VI-g). Arien is overleden vóór 1689 in Wijk (NB), ten hoogste 89 jaar oud. Arien:
(1) trouwde, ongeveer 40 jaar oud, in 1640 met Dielisken Gijsbertsdr. Dielisken is overleden.
(2) trouwde, ongeveer 77 jaar oud, op woensdag 7 juli 1677 in Hedikhuizen met Maaijken Gerritsdr. Maaijken is overleden.
Kind van Arien en Dielisken:
1 Jan Ariensz Bax, geboren omstreeks 1640 in Wijk (NB). Volgt VIII-e.
VIII-e Jan Ariensz Bax is geboren omstreeks 1640 in Wijk (NB), zoon van Arien (Adriaen) Jansz Back (zie VII-e) en Dielisken Gijsbertsdr. Jan is overleden op woensdag 20 december 1690, ongeveer 50 jaar oud. Jan ging in ondertrouw, ongeveer 33 jaar oud, op zaterdag 8 april 1673 in Aalburg met Lijntie Segers Enschot. Lijntie is overleden. Lijntie trouwde later in 1689 met Frans Hessels van Gammeren (geb. 1640).
Kinderen van Jan en Lijntie:
1 [waarschijnlijk] Gijsbert Jansz Bax (Backs, Backen), geboren in Wijk. Volgt IX-f.
2 Leendert Jansz Bax (Backs), geboren omstreeks 1675 in Wijk (NB). Volgt IX-g.
IX-f Gijsbert Jansz Bax (Backs, Backen) is geboren in Wijk, zoon van [waarschijnlijk] Jan Ariensz Bax (zie VIII-e) en Lijntie Segers Enschot. Gijsbert is overleden. Gijsbert trouwde op zaterdag 13 november 1700 in Brakel met Peterken Dirks van der Laar (Laer), 21 jaar oud. Peterken is een dochter van Dirk Ariensz van der Laar. Zij is gedoopt op donderdag 30 maart 1679 in Brakel. Peterken is overleden.
Kind van Gijsbert en Peterken:
1 Joostje Gysberts Bax (Back, Backs, Backen). Zij is gedoopt op zondag 23 oktober 1701 in Brakel. Joostje is overleden.
IX-g Leendert Jansz Bax (Backs) is geboren omstreeks 1675 in Wijk (NB), zoon van Jan Ariensz Bax (zie VIII-e) en Lijntie Segers Enschot. Leendert is overleden. Leendert:
(1) trouwde met Aaltje Hendrikse Hak. Aaltje is overleden.
(2) trouwde in Drunen met Helena Slem, nadat zij op woensdag 22 juli 1733 in Wijk in ondertrouw zijn gegaan. Helena is geboren in ~’s-Gravenhage. Helena is overleden. Helena is weduwe van Dirk van Putten, met wie zij trouwde vóór 1733.
Kind van Leendert en Aaltje:
1 Lijsbeth Leendertse Bax, geboren omstreeks 1710 in Wijk (NB). Lijsbeth is overleden.
VII-f Melis Jansz Back is geboren omstreeks 1603 in Wijk en Aalburg, zoon van Jan Melisz Back (Bac) (zie VI-g). Melis is overleden. Melis trouwde met Maricken Huyberts Haspels. Maricken is geboren omstreeks 1600, dochter van Huybert Cornelisz Haspels en Catharina Thonis Berndtsdr. Maricken is overleden.
Kind van Melis en Maricken:
1 Huijbert Meijs (Melisse, Melisz) Bacx, geboren omstreeks 1625 in Dubbeldam. Volgt VIII-f.
VIII-f Huijbert Meijs (Melisse, Melisz) Bacx is geboren omstreeks 1625 in Dubbeldam, zoon van Melis Jansz Back (zie VII-f) en Maricken Huyberts Haspels. Huijbert is overleden. Huijbert trouwde, ongeveer 30 jaar oud, op zondag 18 juli 1655 in Dubbeldam of ’s-Gravendeel met Aeryaentge (Adriaentje) Gerrits, ongeveer 30 jaar oud. Aeryaentge is geboren omstreeks 1625. Aeryaentge is overleden.
Kinderen van Huijbert en Aeryaentge:
1 Melis Huijberts Bacx (Bax), geboren omstreeks 1662. Volgt IX-h.
2 Gerrit Huijberts Bacx (Bax), gedoopt op zaterdag 25 februari 1668 in ’s-Gravendeel. Volgt IX-i.
IX-h Melis Huijberts Bacx (Bax) is geboren omstreeks 1662, zoon van Huijbert Meijs (Melisse, Melisz) Bacx (zie VIII-f) en Aeryaentge (Adriaentje) Gerrits. Melis is overleden. Melis trouwde, ongeveer 18 jaar oud, omstreeks 1680 met Soetje Meeuwisse Uijterlinde. Soetje is overleden.
IX-i Gerrit Huijberts Bacx (Bax), zoon van Huijbert Meijs (Melisse, Melisz) Bacx (zie VIII-f) en Aeryaentge (Adriaentje) Gerrits. Hij is gedoopt op zaterdag 25 februari 1668 in ’s-Gravendeel. Gerrit is overleden op donderdag 19 maart 1722 in ’s-Gravendeel, 54 jaar oud. Gerrit trouwde, ongeveer 4 jaar oud, omstreeks 1672 in ’s-Gravendeel met Hendriksje Jans van Ham, ongeveer 4 jaar oud. Hendriksje is geboren in 1668. Hendriksje is overleden op vrijdag 19 juni 1739 in ’s-Gravendeel, 70 of 71 jaar oud.
Kind van Gerrit en Hendriksje:
1 Melis Gerrits Bax (Back), geboren in 1705 in ’s-Gravendeel. Volgt X-l.
X-l Melis Gerrits Bax (Back) is geboren in 1705 in ’s-Gravendeel, zoon van Gerrit Huijberts Bacx (Bax) (zie IX-i) en Hendriksje Jans van Ham. Melis is overleden in 1779, 73 of 74 jaar oud. Hij is begraven op zaterdag 15 mei 1779 in ’s-Gravendeel. Melis:
(1) trouwde, 24 of 25 jaar oud, in 1730 met Maria Hendriks Dominee, 20 of 21 jaar oud. Maria is geboren in 1709. Zij is gedoopt op donderdag 3 januari 1709 in Strijen. Maria is overleden in 1733, 23 of 24 jaar oud. Zij is begraven op zaterdag 19 september 1733 in ’s-Gravendeel.
(2) trouwde, 31 of 32 jaar oud, in 1737 in ’s-Gravendeel met Hendriksje Ariens Kluijt, 31 of 32 jaar oud. Hendriksje is geboren in 1705. Hendriksje is overleden op maandag 13 januari 1772, 66 of 67 jaar oud. Zij is begraven in ’s-Gravendeel.
Kinderen van Melis en Maria:
1 Hendriksje Bax, geboren omstreeks 1730 in ’s-Gravendeel. Hendriksje is overleden.
2 Gerrit Melis Bax, geboren in 1733. Volgt XI-m.
Kinderen van Melis en Hendriksje:
3 Jannigje Melis Bax, geboren omstreeks 1730 in ’s-Gravendeel. Volgt XI-l.
4 Lijpje Melis Bax, geboren in 1742 in ’s-Gravendeel. Volgt XI-n.
5 Maaijke Melis Bax, geboren omstreeks 1743 in ’s-Gravendeel. Maaijke is overleden op woensdag 2 april 1828 in ’s-Gravendeel, ongeveer 85 jaar oud.
6 Maria Melisse Bax, geboren in 1744 in ’s-Gravendeel. Volgt XI-o.
7 Hendrick Melis Bax (Back), geboren in 1745 in ’s-Gravendeel. Volgt XI-p.
8 Aryaantje Melis Bax, geboren in 1748 in ’s-Gravendeel. Volgt XI-q.
9 Hendrikje Melis Bax, geboren in 1752 in ’s-Gravendeel. Hendrikje is overleden.
10 Ary Melisse Bax, geboren in 1760 in ’s-Gravendeel. Volgt XI-r.
11 Pietertje Melis Bax, geboren in 1765 in ’s-Gravendeel. Pietertje is overleden.
XI-l Jannigje Melis Bax is geboren omstreeks 1730 in ’s-Gravendeel, dochter van Melis Gerrits Bax (Back) (zie X-l) en Hendriksje Ariens Kluijt. Jannigje is overleden, ongeveer 78 jaar oud. Zij is begraven op woensdag 20 juli 1808 in ’s-Gravendeel. Jannigje trouwde, ten hoogste 34 jaar oud, vóór 1764 met Ary Aarts van der Wulp, ten hoogste 39 jaar oud. Ary is geboren omstreeks 1725 in ’s-Gravendeel. Ary is overleden, ongeveer 43 jaar oud. Hij is begraven op zaterdag 20 augustus 1768 in ’s-Gravendeel.
XI-m Gerrit Melis Bax is geboren in 1733, zoon van Melis Gerrits Bax (Back) (zie X-l) en Maria Hendriks Dominee. Gerrit is overleden in 1773, 39 of 40 jaar oud. Hij is begraven op dinsdag 2 februari 1773 in ’s-Gravendeel. Gerrit trouwde met Sijgje Simons Schop. Sijgje is geboren in 1735. Sijgje is overleden in 1804, 68 of 69 jaar oud. Zij is begraven op donderdag 30 augustus 1804 in ’s-Gravendeel.
Kind van Gerrit en Sijgje:
1 Simon Bax, geboren in 1759 in ’s-Gravendeel. Simon is overleden op dinsdag 27 april 1819 in ’s-Gravendeel, 59 of 60 jaar oud.
XI-n Lijpje Melis Bax is geboren in 1742 in ’s-Gravendeel, dochter van Melis Gerrits Bax (Back) (zie X-l) en Hendriksje Ariens Kluijt. Lijpje is overleden. Lijpje trouwde met Pieter Conte Wardenier. Pieter is overleden.
XI-o Maria Melisse Bax is geboren in 1744 in ’s-Gravendeel, dochter van Melis Gerrits Bax (Back) (zie X-l) en Hendriksje Ariens Kluijt. Maria is overleden op woensdag 5 november 1817 in ’s-Gravendeel, 72 of 73 jaar oud. Maria trouwde met Cornelis Huisman. Cornelis is overleden.
XI-p Hendrick Melis Bax (Back) is geboren in 1745 in ’s-Gravendeel, zoon van Melis Gerrits Bax (Back) (zie X-l) en Hendriksje Ariens Kluijt. Hendrick is overleden in 1783, 37 of 38 jaar oud. Hij is begraven op zaterdag 3 mei 1783 in ’s-Gravendeel. Hendrick trouwde, 24 of 25 jaar oud, op vrijdag 20 april 1770 in ’s-Gravendeel met Teuntje Gerrits van de Koppel(en). Teuntje is overleden.
Kinderen van Hendrick en Teuntje:
1 Hendriksje Bax (Back). Hendriksje is overleden.
2 Melis Bax (Baks). Melis is overleden.
3 Adriana Bax. Adriana is overleden.
4 Gerrit Hendricks Bax, geboren in 1777 in ’s-Gravendeel. Gerrit is overleden op maandag 1 mei 1826 in ’s-Gravendeel, 48 of 49 jaar oud.
XI-q Aryaantje Melis Bax is geboren in 1748 in ’s-Gravendeel, dochter van Melis Gerrits Bax (Back) (zie X-l) en Hendriksje Ariens Kluijt. Aryaantje is overleden, 46 of 47 jaar oud. Zij is begraven op dinsdag 9 juni 1795 in ’s-Gravendeel. Aryaantje trouwde, ten hoogste 16 jaar oud, vóór 1764 met Ary Cornelisz Stoocker, ten hoogste 14 jaar oud. Ary is geboren omstreeks 1750 in ’s-Gravendeel. Ary is overleden.
XI-r Ary Melisse Bax is geboren in 1760 in ’s-Gravendeel, zoon van Melis Gerrits Bax (Back) (zie X-l) en Hendriksje Ariens Kluijt. Ary is overleden, 26 of 27 jaar oud. Hij is begraven op zaterdag 4 augustus 1787 in ’s-Gravendeel. Ary trouwde, 24 of 25 jaar oud, op vrijdag 15 april 1785 in ’s-Gravendeel met Hendriksje Smaal, 43 of 44 jaar oud. Hendriksje is geboren in 1741 in ’s-Gravendeel. Hendriksje is overleden op vrijdag 25 februari 1820 in ’s-Gravendeel, 78 of 79 jaar oud.
VI-h Seger Melisz Back (Bax) is geboren omstreeks 1560 in Wijk (NB), zoon van Melis Gerritsz Back (zie V-g) en Barbara. Seger is overleden vóór donderdag 21 december 1645, ten hoogste 85 jaar oud. Seger trouwde met Mariken Lenaerts. Mariken is geboren omstreeks 1560. Mariken is overleden na zaterdag 29 december 1584, minstens 24 jaar oud.
Kinderen van Seger en Mariken:
1 Barbara Segers Back. Barbara is overleden na woensdag 13 januari 1638.
2 Melis Zegersz Back, geboren omstreeks 1580. Volgt VII-g.
VII-g Melis Zegersz Back is geboren omstreeks 1580, zoon van Seger Melisz Back (Bax) (zie VI-h) en Mariken Lenaerts. Melis is overleden vóór maandag 5 februari 1635, ten hoogste 55 jaar oud.
Kind van Melis uit onbekende relatie:
1 Leendert Melis Bax. Volgt VIII-g.
VIII-g Leendert Melis Bax, zoon van Melis Zegersz Back (zie VII-g). Leendert is overleden vóór 1682.
Kind van Leendert uit onbekende relatie:
1 Bastiaen Leenderts Bax. Bastiaen is overleden.
V-h Catharina (Katharina) Gerrits (Geraerts) Back is geboren omstreeks 1525 in Wijck, dochter van Gerrit (Gherit) Adriaensz (Aertssen) Back (ook wel Bacx of Bax) * (zie IV) en Maricken Ottensdr. Catharina is overleden na maandag 27 maart 1623 in Heusden, minstens 98 jaar oud. Catharina trouwde met Aert Dingensz (Dingensen) de Reus. Aert is overleden.
Kind van Catharina en Aert:
1 Dingen de Aertssen. Dingen is overleden.

Frank->clericus.nl
Frank->clericus.nl zei op 17 juli 2015 om 14:18 uur

Hallo Hans,

Om verder te komen zoek ook de moederstak uit.

En kijk met een schuin oog ook in de Bosche Cijnsboeken.

onbekend voor mij is waar je vastloopt en wat je over hebt genomen van andere.

de tak uit Leende lijkt tot op heden niet dezelfde tak te zijn.
Goaert Bax en Elisabeth Dierix en zit je in ±1430

De lijn Tilburg was een leenheer en loopt door tot ±1170 met Wouter Bac van Nolen

Ben benieuwd wie Arnold van Wijck was de schoonvader.

Hans zei op 17 juli 2015 om 15:18 uur

Hoi,

De moedertak heb ik ook gedaan, maar dan wordt het een beetje veel.
Overigens worden vrouwen nauwelijks genoemd in het verleden of er is niet meer van te vinden, dan het huwelijk (zonder ouders).

Ik heb wel eens begrepen dat bij de beeldenstorm veel boeken verbrand zijn.

Mijn oudoom Sander Baks heeft heel veel uitgezocht en al zijn vrije tijd daarin gestoken. Na zijn overlijden heeft zijn zoon het allemaal bewaard en maar er niets mee gedaan. Toen ik hem gevonden heb en hij net van plan was om mij wat te sturen, overleed hij plotseling. De kinderen daar weer van hebben de hele boel weggegooid. Triest maar waar.

Mijn vraag in deze groep grijpt terug naar dat boek, omdat een nog levende oom beweert dat daarin wel een link met onze familie te vinden was. Mijn moeder heeft het ook eens gezien.

Huub zei op 17 juli 2015 om 15:46 uur

Hallo Hans,

Nog een 'boek' (gebonden tijdschriften? met daarin iets over genealogie Bacx.....)

Schrijver:
JUTEN, G.C.A. ( red. );
Titel:
TAXANDRIA. TIJDSCHRIFT VOOR NOORDBRABANTSCHE GESCHIEDENIS EN VOLKSKUNDE,
Uitgever:
Bergen-op-Zoom, Gebroeders Juten, 1937 Vier en veertigste jaargang. Opkomst der Hervorming te Bergen op Zoom -
De Bossche Stads-secretaris - Sprundel wenscht een molen - De heerlijkheid van Zuydewijn - Geneaolgie der familie Bacx... Het boek vertoont
Bijzonderheden:
Gebonden, grijs geïllustreerd linnen, rug met 4 gedrukte nerven en goudstempeling, ex-libris, 155 x 250mm., 328pp., verschillende z/w buitentekstplaten.

Huub zei op 17 juli 2015 om 16:09 uur

Kom op dezelfde website datzelfde 'boek' nog een keer tegen. Andere aanbieder. Nu zijn de puntjes aangevuld:
Taxandria, Tijdschrift voor Noordbrabantsche Geschiedenis en Volkskunde. 44e jrg. 5e reeks: 4e jrg. O.a. Sprundel wenscht een molen; Heerlijkheid van Zuydewijn; Familie Bacx van Herentals; Raadhuis van Etten; Klein Begijnhof te 's-Hertogenbosch; Bred

Frank->clericus.nl
Frank->clericus.nl zei op 17 juli 2015 om 16:20 uur

Hallo Hans,

bedoel de vrouw van je stamvader:

Gillis trouwde met Alveraede (Alveraath, Alvaerts, Alveraet) Arnouts (Aernts) van Wijck *. Alveraede is geboren omstreeks 1400, dochter van Arnout (Boudijnsz?) van Wijck *. Alveraede is overleden vóór 1461, ten hoogste 61 jaar oud. Alveraede trouwde later in 1424 met Ywijn (Eyweyn, Iven, Ivan) Hack (Hac) Hackenzn van Oudheusden (Outhuesden, Authuesden)

heb je deze al eens onderzocht? verwacht namelijk dat ze toch tot de bekende familie kunnen behoort hebben zie echter nog niet waar en hoe zij erin thuis horen.

Besef daar waar genealogie van opgeschreven zijn in boekvorm deze meestal niet online staan.

Hans zei op 17 juli 2015 om 22:06 uur

Bedankt voor de tip.

Overigens is er even een periode geweest dat Google veel boeken vrij gaf uit de Amerikaanse bibliotheken. Dat lijkt nu jammer genoeg een beetje teruggedraaid te zijn. Daar zal wel een groep mensen met rechten tegen in het geweer zijn gekomen.

Het blijft wel een gok om een antiek boek te kopen en er dan achter te komen dat je er naast zit. Boerree heb ik aangeschaft, omdat er wel veel overeen leek te komen (er zat een wapen bij dat ook in de familie rondging). Toch zat de tak er niet echt bij of is de missende link er nog niet.

Archieven bezoeken en er heel veel tijd in steken lukt me nu nog niet. Maar dat komt nog wel een keer. Dit was nu alleen een poging om niet het wiel opnieuw uit te vinden.

Bedankt voor jullie moeite.

Frank->clericus.nl
Frank->clericus.nl zei op 18 juli 2015 om 09:05 uur

Hallo Hans,

Als je voort wilt borduren op wat andere reeds opgeschreven hebben zal je toch een bibliotheek moeten bezoeken. Zodat je de boeken thuis kan lenen om door te lezen.

Kijk eens op de Universiteit van Tilburg.

Ook in genealogie tijdschriften zouden hierover iets geschreven kunnen zijn,
en bij sommige genealogie verenigingen kan je deze ook digitaal lezen.

Hans zei op 18 juli 2015 om 12:33 uur

Hoi Frank,

Speuren is niet alleen een hobby het is ook een deel van mijn vak. Daar ben ik nog wel 10 jaar actief in. Dus tijd is steeds het probleem. Uiteraard heb ik 30 jaar meebetaald aan de VUT, maar ik zie er niets van terug. begrijp me goed ik werk nog graag, maar voor genealogie heb je veel vrije tijd nodig.

Als je het wetenschappelijk bekijkt ben ik nog aan het verzamelen, eventueel bewijzen zoeken en veiligstellen. Analyseren ben ik nog helemaal niet aan toe gekomen. Laat staan dat je hypothesen kan hebben. Ik volg wel wat discussies.

Ik publiceer ook niets, behalve voor uitwisseling van info. Ik heb wel eens een groot onderzoek van de familie van mijn vrouw gedigitaliseerd en aan een historische vereniging gegeven. Binnen 5 minuten kwamen er al klachten binnen van mensen die nog leefden, omdat er een vinkje aanstond. Ik ben wat voorzichtiger geworden.

Dat geldt voor alle vier de familietakken die ik doe. Inmiddels ben ik wel de 10000 gepasseerd.

Bedankt voor de tip. Ik ben gelijk gaan kijken en ik zag dat een zekere P. Sanders veel heeft geschreven. Ook toevallig dat die oudoom in mijn familie Baks, Sander als voornaam had. Het zal toch geen pseudoniem zijn?

Frank->clericus.nl
Frank->clericus.nl zei op 18 juli 2015 om 19:07 uur

Hallo Hans,

Lees dat je alles bij elkaar sprokkelt en je zit eigenlijk al vrij ver voor de DTB registers die starten na 1600 afhankelijk van plaats (kijk bij wat zit er in. alhier op de pagina links in het scherm als je stamboomzoeken opent.

Je verhaal is duidelijk, een leuk tijdverdrijf genealogie, een grote complexe puzzel.

Besef dat er fouten in andermans genealogie zouden kunnen zitten en probeer voor jezelf ook alle actes in te zien van voor 1811 als je in het patroniem zit te zoeken. Doopgetuigen van de kinderen geven vaak het enige houvast als je vastloopt.

Na 1811 is vaak niet nodig maar maakt je genealogie wel compleet.

Noteer ook je bron, en indien je een fout ontdekt (wat heel goed mogelijk is) vergeet dan ook je bron niet hiervan op de hoogte te stellen. Dit wordt altijd op prijs gesteld.

Ook boeken hoeven de waarheid niet altijd te vermelden, kijk ook altijd de bronvermelding na.

Er staat ook nog iets op een yahoo groep geplaatst maar dit komt volgens mij ook van jouw af.

Werk zelf generatie voor generatie af en zoek de Doop Trouw en overlijdensacte bij elke persoon. en alvast overschrijven wat je vind kan geen kwaad maar houd wel in je achterhoofd dat je mogelijk een verkeerde tak aan het uitzoeken bent tot je de actes ingezien hebt.

Hans zei op 18 juli 2015 om 21:13 uur

Hoi Frank,

Klopt hoor. Dat vernoemen heb ik goed geleerd in de boeken van Friesland. Daar was heel lang na 1810 nog verzet tegen achternamen. Dus je hebt niets anders. Zeker bij doopsgezinde voorouders is het puzzelen.

Bronnen zie je nu niet, maar die heb ik ze wel genoteerd hoor in de database. Het wordt alleen gigantische groot om te sturen.
Meestal koop ik de betreffende akten en daar zaten nog wel eens compleet verkeerde takken bij. Maar goed dan was ik zeker en kon ik ook die bron erbij zetten.
Met name bij BHIC rekenen ze aardig wat, in tegenstelling met Amsterdam of Tresoar. Toch was dat wel de manier. Die sites zijn alleen een leidraad om niet alles te hoeven zoeken. Zeker als een familie bijvoorbeeld uit Zutphen komt en je zit in Brabant te zoeken.

Met name de stukken lezen die in Oud Nederlands in een soort vreemde hanenpoten zijn geschreven, zijn een uitdaging. Dan is het handig dat een Jos de Korte dat al heeft getranscribeerd toch? Ik heb aardig wat van hem gebruikt, maar ik kon hem ook wat dingen sturen, van de directe familie die we gemeenschappelijk hebben.

Hier en daar heb ik trouwens al veel meer vraagtekens gezet, dan in het begin.
En dan hebben we het nog niet gehad over de afstamming, die mogelijk genetisch gezien niet klopt. In de vroege geschiedenis zijn er best wel wat dingen gebeurd, die je nu zou kunnen testen. Absolute waarheid bestaat dus ook niet na 1811.

Frank->clericus.nl
Frank->clericus.nl zei op 20 juli 2015 om 16:59 uur

Hallo Hans,

Kleine tip zoekakten.nl kan je de acte inzien als de data bekend is.
Printscreen is ook een afdruk evenals een copie van de acte, maar meeste actes zijn gewoon alhier gratis in te zien. kijk bij wat zit er in en dan op plaatsnaam en juiste DTB boek. soms wel even bladeren voordat je het hebt gevonden.

Leuk om te horen dat de Brabantse kosten vrij hoog zijn landelijk gezien (deze discussie steekt met enige regelmatig de kop weer op.)

Bij een bepaalde winkel krijg je dan het product toch gratis, en wordt de prijs bijgesteld. :)

Je kan echter in het patroniem (vernoeming naar je ouders) via de doopgetuigen toch het bewijs vinden in Brabant en de achternaam werd alhier al reeds gebruikt en mee opgeschreven, soms zelfs ook met 2de patroniem met verwijzing naar opa.

Probeer zelf alle bronnen in te zien bij de archieven indien mogelijk, en soms zoekacten.nl. wel moet je soms familiereconstructies maken om een generatie verder te komen om via verwijzing naar je voorouders te bewijzen.

Christian van der Ven
Christian van der Ven bhic zei op 21 juli 2015 om 12:22 uur

@Hans @Frank: Ik vrees dat het BHIC niet dezelfde 'zeven zekerheden' biedt als die bekende Brabantse supermarkt, Frank ;-) maar ik kan jullie wel de zekerheid geven dat er weinig archiefdiensten zijn in Nederland die zoveel indexen en (gratis) scans online aanbieden als het BHIC. Al het andere kan - inderdaad tegen een tarief - besteld worden. Wil je ook dát gratis hebben, dan ben je welkom op onze studiezalen. Dan heb je bovendien de zekerheid dat je nóóit de 4e wachtende in de rij zult worden, want rijen zijn hier niet. :-)

Hans zei op 21 juli 2015 om 21:44 uur

Hoi Christian,

We hebben het waarschijnlijk niet over dezelfde dingen. Maar goed jullie hadden in ieder geval een arbeidsintensieve manier om zaken te kopiëren. Dat ga je dan zien in kosten. Als ik dan naar Amsterdam kijk, daar rekenen ze echt minder per stuk en doe je het gewoon zelf met een tegoed.

Het bezoeken van archieven is de tijd terug zetten en daar heb ik gewoon geen tijd voor. Zeker de "nieuwe" generatie onderzoekers moet gemiddeld 10 jaar langer werken.

Maar goed jullie hebben de zaken wel zodanig geregeld dat je er aan kan komen en ook een zekere indexering, dat je redelijk goede keuzen kan maken. Hoewel ik nog wel wat dingen vreemd vind. Zoals de achternaam bij kinderen die geen achternaam is maar een patroniem. Daardoor ontstaan fouten met zoeken. Ik weet slechtere voorbeelden zoals Gorinchem.

Christian van der Ven
Christian van der Ven bhic zei op 22 juli 2015 om 08:04 uur

Hallo Hans,

Hoe ze het in Amsterdam doen, dat vind ik ook een mooie manier - ze hebben erg goed over hun 'archiefbank' nagedacht. Ik weet echter ook dat scans daar niet zomaar te downloaden zijn. In tegenstelling tot bij ons, waar je de belangrijkste genealogische bronnen zo van het net kunt plukken (en eigenlijk alles wat we hebben gescand). Dan heb je niet eens een tegoed nodig :-) Voor onze stukken die niet gescand online staan geldt inderdaad een hoger tarief dan wat de Amsterdamse collega's rekenen in de archiefbank, dus het ligt er maar net aan wat je nodig hebt.

Dat het bezoeken van archieven de tijd terugzetten is, dat is overigens niet helemaal waar, maar ik begrijp wel wat je bedoelt. Om precies die reden is het BHIC verder dan menig andere archiefdienst met het ontwikkelen van digitale dienstverlening, anders dan alleen indexen en scans aanbieden. Denk aan een forum als dit, maar ook aan hulp via live chat, WhatsApp en zo meer. Maar ook daarvoor geldt, dat het maar net is wat je nodig hebt.

Wat die patroniemen/achternamen betreft heb je trouwens helemaal gelijk - dit komt voor bij doopregisters. Hier zit inderdaad een probleem wat nog aangepakt moet worden, want zoals het nu in de indexen zit, klopt het niet. (Gelukkig kun je zonder meer doorklikken naar de scans voor een check, maar goed, dan moet je een record wel eerst vinden natuurlijk ;-)) Hopelijk kunnen we dit euvel in de loop van dit jaar eens goed aanpakken, maar dit heb ik niet zelf in de hand...

Dank voor je feedback!

Hans zei op 22 juli 2015 om 14:57 uur

Dag allen,

Bedankt voor al de reacties. Uiteindelijk komen we samen steeds verder.
Vandaag werd een pakketje bezorgd met drie jaargangen van het genealogisch tijdschrift Noord Brabant. Snel bladerend zag ik dat dit niet het "boek" is dat mijn oom bedoelde, maar de heer Piet Sanders heeft wel veel opgeschreven van de familie Bac(k)(x)(s). Ik ga e.e.a. eens kritisch naast elkaar leggen.
Waarschijnlijk zal ik mijn database een stuk breder maken. Als het ergens vastligt heb je gelijk ook een goede zoekfunctie, als je een vermeend familielid denkt te vinden. De filters in Aldfaer halen er ook snel dubbele dingen uit.

De vraag over het boek blijft een open vraag, die misschien om de zoveel tijd gesteld moet worden. Er worden wel eens zolders opgeruimd.
Als er maar 1 exemplaar is gemaakt, kan het zelfs verdwenen zijn.

Hans zei op 29 november 2015 om 17:28 uur

ook ik ben bezig met de info van de familie BAKS (enz.) veel voorkomend in Woudrichem e.o.
Zelf ben ik pas gelukkig (tevreden) als e.e.a. gestaafd wordt met een document of copie van een document. Kost wel wat tijd. Hier en daar kom ik toch nog wel wat knip- en plakwerk tegen. Vooral als ikzelf BEWUST een foutieve
datum heb ingevoerd, die ik een hele tijd later tegenkom!
Geduld is een schone zaak, ben reeds 30 jaar bezig!

Hans zei op 1 december 2015 om 20:59 uur

Hoi naamgenoot,

Als je veel werk heb gehad aan iets , dan lijkt een beloning op zijn plaats. Ik zoek gegevens van mijn eigen familie. Er wordt niets betaald en ik publiceer ook niet voor geld of zo. Het is gevaarlijk om op internet verkeerde gegevens te zetten, omdat dit voor de eeuwigheid is en er nu een generatie opgroeit die alles geloofd wat op internet staat. Ik ben dus geen voorstander van opzettelijk aangebrachte fouten. Er zijn zat vrijwilligers die voor niets dingen invoeren bij archieven. Ik ben zelf vrijwilliger in de hulpverlening. Zo doet iedereen wat en is het toch niet zo erg dat mensen dingen overnemen?

Paul Schepers zei op 16 december 2016 om 17:01 uur

Goeiemiddag, zelf zoek ik naar een tak Backx uit Essen (B). Dit zijn nazaten van Gerardus Geertsen Backx uit Tilburg. Deze tak staat ook niet in het boek van Th. Boeree.
Weet iemand iets over de herkomst van Gerardus Geertse?

Hans zei op 16 december 2016 om 18:07 uur

Hoi Paul,

De link in dtb's is waarschijnlijk verdwenen met de beeldenstormen. In Wijk ontbreken daarom boeken.
Kijkend naar de voornamen krijg je wel de indruk dat er een link moet zijn.
Ik hoorde destijds van een boek, maar de mensen die dat wisten zijn inmiddels overleden of zijn niet meer aanspreekbaar. Op mijn vraag heb ik zoals je ziet veel respons, maar geen oplossingen gevonden. Het is te hopen dat er in de toekomst iemand iets op zolder vindt en dan niet gelijk de afvalcontainer gebruikt. Daar heb ik ook een voorbeeld van bij verre familie. Niet iedereen is geïnteresseerd en oude archieven namen nogal wat ruimte in beslag.

Marcel Lith zei op 31 januari 2017 om 17:10 uur

Beste
Eden van de familie Backx,
Vluchtig heb ik deze site doorgelezen. Waarom, ik,ben nml in het bezit van een familieboek van de familie Backx. Auteur th.A.Thoeree 1943.Hoe dit boek in mijn familie terecht is gekomen weet ik niet. Zelf was ik woonachtig in Heusden. Mogelijk is mijn familienaam of moeders familienaam op een of andere manier verbonden met jullie familienaam. Geen idee. Mogelijk weten jullie meer.

Theo A zei op 31 januari 2017 om 22:32 uur

@Hans,
Als je nu alles hebt gehad, kijk dan ook in Deurne/Helmond i.v.m. van Doerne te
's-Hertogenbosch / Helmond nog voor de 16e eeuw.
In mijn oude privébestanden heb ik nog wel iets met die naam of variatie daarop.

Alex zei op 2 februari 2017 om 03:18 uur

http://genealogie-van-son.blogspot.com/p/stamboom.html

Via deze familie Bac stam ik diverse malen af. Walerrus (of Johannes) Bac is de stamvader van het geslacht Bac, Back, van Son, van Broeckhoven, Crillaert(s). Afkomstig uit Tilburg.

Hans zei op 2 februari 2017 om 15:09 uur

@Marcel ik denk dat je het boek van Th A Boeree bedoelt. Dat boek heb ik en de beschreven takken komen (nog) niet op mijn familie uit. Het tweede rode wapen heb ik wel gezien binnen mijn familie, die hadden het aan de muur hangen of hadden een zwart-wit foto van een boek dat al decennia is verdwenen.
Ik zoek sterk samengevat naar een familie Ba(c/k/ck/x/s) die vertrok naar Veen of Wijk. Het gaat om de 15e eeuw dus het is al redelijk ver terug. De boeken daar zijn niet compleet door de beeldenstorm, dus is van buiten is dan de enige optie.

@Theo is daar ook elektronisch aan te komen?
@Alex bedankt ik ga kijken

Theo A zei op 2 februari 2017 om 16:53 uur

@Hans, Ja maar niet openbaar en als kladschriften en notities met soms ook transcripties van akten. In Pro-Gen of Gedcom c.q. Word.
E-adres vind je op www.van-deursen-8ooo.nl of via BHIC.

Hans zei op 2 februari 2017 om 17:43 uur

@theo de link werkt niet....witte pagina

Hans zei op 2 februari 2017 om 19:49 uur

Dit verhaal loopt al vanaf 2014 en ik besef dat de lijst boven weinig overzicht biedt. Hieronder heb ik de hoofdnamen van de Ba(c/k/ck/x/s) in volgorde genoemd.
Adriaen ~1455 Veen
Gerrit ~1485 Wijk
Adriaen ~1510 Wijk (NB)
Gerrit ~1535 Wijk
Jan ~1560 Wijk
Adriaen ~1595 Wijk
Bastiaen ~1632 Wijk
Jacob ~1660 Wijk
Bastiaen 1720 Woudrichem
Mathijs 1755 Woudrichem
Bastiaen 1788 Woudrichem
Frederik 1824 Woudrichem
Frederik 1859 Rijswijk (NB)
Bastiaan 1906 Rijswijk (NB)

Theo A zei op 2 februari 2017 om 20:10 uur

@Hans, Wat grappig,,,
www.van-deursen-8ooo.nl schrijft een 8 en drie o's
Het moet luiden: www.van-deursen-8000.nl met drie nullen.

Christine Sijbesma zei op 9 maart 2019 om 10:10 uur

Hallo allen. Mijn moeder was een Baks. Tijdens een bezoek aan de VOC legerplaats Galle (Ceijlon) vond ik de grafsteen van Johanna Maria Baks van Herentals, oud 10 maanden en 5 jaren, uit 1672, met de familiewapens van de Baksen (staande leeuw met pijlen) en Herentals (3 peren). Ik kan een foto toesturen casijbesma@gmail.com

Frank Bax zei op 12 maart 2019 om 16:50 uur

The book by Th.A.Boeree book has been mentioned several times; it is available online at FamilySearch. On 4-aug-2014 Henk posted (above) a link to my website which I have updated to include a link to this book on Family Search. I have a copy of book about BAX uit Leende.

I recently started a project that looks at BAX families that moved from The Netherlands to Ontario, Canada. My work can be found here:
https://www.werelate.org/wiki/User:Fbax.ca
The two extended families now living in Chatham and Durham Region have ancestors that come from Wijk en Aalburg. I have seen other people's work that suggest these two branches are connected before 1700, but there were no sources on those websites.

Hans: Does your work connect to these families?

Frank Bax zei op 12 maart 2019 om 16:58 uur

Hans: I see your work does indeed connect to the BAX family now in Durham, ON.
On 17-jul-2015, you posted:
XI-i Adriaan Cornelisz Back x Dirksken Kup op 15 juli 1742 in Wijck.
I have this:
https://www.werelate.org/wiki/Family:Adriaan_Bax_and_Dirsken_Kup_%281%29
Frank

C.J.Noordzij-Gerritse zei op 31 maart 2019 om 22:19 uur

Ik zoek de de familie van m'n oma, Dirkje Adriana Bax, geboren 1884 te Ridderkerk. Vader Arie Bax afkomstig uit Willemstad.

Frank Bax zei op 31 maart 2019 om 22:44 uur

@C.J.Noordzij-Gerritse:
Dirkje Adriana Bax, geboren 15-07-1884
https://www.wiewaswie.nl/nl/detail/24408769
Huwelijk Arie Bax en Dirkje Adriaantje Bakker
https://www.wiewaswie.nl/nl/detail/24838581

Frank Bax zei op 31 maart 2019 om 22:49 uur

Arie Bax, geb 03-mrt-1849 te Willemstad;
zoon van Arie Lieve Bax en Kommertje van Izerloo.
https://www.wiewaswie.nl/nl/detail/74712830

Frank Bax zei op 31 maart 2019 om 22:52 uur

Huwelijk 4 Nov 1837 Willemstad
Bruidegom: Arij Lieve Bax;
zoon van Cornelis Bax en Pieternella van Prooijen.
Bruid: Kommertje van Izerloo;
dochter van Willem van Izerloo en Cornelia Koekkoek.
https://www.wiewaswie.nl/nl/detail/74188875

C.J.Noordzij-Gerritse zei op 31 maart 2019 om 22:54 uur

Is er ook verwantschap met de familie Bax uit Rijswijk en omgeving?

Frank Bax zei op 31 maart 2019 om 23:34 uur

Sorry, dutch is not my first language. I chose a random marriage in Rijswijk:
https://www.wiewaswie.nl/nl/detail/7432015
I found this page; that traces Govert BAX family to Wijk en Aalburg.
https://www.genealogieonline.nl/en/veendendaal-een-molenaarsfamilie/I112586.php
Ancestors of Govert Bax are Adriaan Cornelisz Back en Dirksken Kup; this couple is mentioned in prior messages in this thread.
If we continue work on your family; perhaps it might also connect?

Have you heard of "WeRelate" website that works like wikipedia; where all work is shared? I started your family here:
https://www.werelate.org/wiki/Family:Arie_Bax_and_Dirkje_Bakker_%281%29

Frank Bax zei op 1 april 2019 om 18:06 uur

@C.J.Noordzij-Gerritse schreef "familie Bax uit Rijswijk"
There are two places named "Rijswijk"; in Noord-Brabant and Zuid-Holland.
Which one are you referring to?

C.J.Noordzij-Gerritse zei op 1 april 2019 om 20:53 uur

Rijswijk in noord-Brabant.

Hans zei op 2 april 2019 om 10:07 uur

Hi Frank,

It isn't my work. I just connected things I found on the internet of Salha.nl and BHIC.nl. Some people say all the Baks/Bax/Backxs ar family, but further then Wijk en Aalburg I can't find a connection. As I mentioned a lot of churchbooks are burned when the prostestants took over the churches and distroyed all the statues and catholic symbols. My mother and her brother told me they saw a book in the past, but it wasn't Boerree. Some papers are lost when people pass away and houses are cleaned up by there (grand)children. So I have got a lot of reactions but not the askked smoking gun (book) till now.

Gerrit Termaat zei op 2 april 2019 om 11:44 uur

Ik heb een steen die is gevonden in Rotterdam bij het aanleggen van een steiger. Er staat op eerste steen gelegd door H.N.Bax in 1857 president waarvan weet ik niet. Verschillende gevraagd maar geen positief resultaat. Mogelijk nu wel.

Norah zei op 2 april 2019 om 17:21 uur

Dit slaat vermoedelijk... op Hendrik Nicolaas Bax, korenmolenaar van beroep, wonend in Dordrecht, gehuwd met Geertruij Cornelia Walpot.
Hij overlijdt 25-01-1868 te Dordrecht op 68-jarige leefijd.

Gerrit Termaat zei op 4 april 2019 om 16:56 uur

Ja Norah maar er is ook een Hendrik Nicolaas Bax gestorven op 16-09-1887 en ook houtzaagmolenaar en wijnhandelaar. Waar kun je allemaal president van zijn

Frank Bax zei op 4 april 2019 om 18:06 uur

@Hans: are you interested in sharing the items you found at Salha.nl and BHIC.nl for the family from Wijk? Youcan find my email address here http://bax.on.ca/FamTree/Bax_ONS.htm (a work in progress).

HenkD zei op 4 april 2019 om 18:15 uur

@Gerrit,
Je zou kunnen denken aan de functie president binnen een polderbestuur. Gezien de molenaarsfunctie.

Norah zei op 4 april 2019 om 20:22 uur

Gerrit, er waren er twee met deze voornamen. Degene die ik doorgaf was rond 1800 geboren. De tweede was van 1811(gehuwd met Maria Lambert), vermoedelijk neven. En er was nog een derde uit 1837, sla ik over qua leeftijd.
Je had het over 1857, dan gaat men eerder met een bepaalde functie uit van een wat ouder persoon.

En presidentschap, moeilijk, kan van alles zijn. Hij kan ook nog voorzitter van een armbestuur geweest zijn. De familie behoorde tot de notabelen van de stad.
Verder zou je ook eens kunnen zoeken bij www.delpher.nl > kranten.
Mvg.

Gerrit Termaat zei op 4 april 2019 om 20:46 uur

Norah, het Archief in Dordrecht wil de steen wel hebben en ik kreeg een stukje krant waar de tweede met een overlijdens advertentie in stond. Ik wil nog een foto plaatsen , maar weet nog niet hoe dat moet

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 5 april 2019 om 09:33 uur

Als je de foto bij jouw reactie geplaatst zou willen hebben Gerrit, dan kun je hem aan ons mailen (forumbeheer@bhic.nl). Dan plaats ik het graag hierbij.

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 9 april 2019 om 10:25 uur

De foto's en de krantenadvertentie heeft Gerrit inmiddels doorgestuurd:

Hans Verdonk zei op 28 mei 2019 om 17:38 uur

Rond 1390 wordt Hubert Bac schout in Bergeijk als man van de hertog van Brabant. Verschillende generaties hebben daarna het schoutsambt in Bergeijk vervult en woonden op het kasteel aldaar. De laatste van deze familie was Huybrecht Bac die functie tot 1575 bekleedde. Bac wordt ook wel geschreven als Bacx of Bax. Zover bekend hoorden ze bij een katholiek en aanzienlijk, doch niet adellijk geslacht. Waarschijnlijk zijn ze Bergeijk in 1579 ontvlucht vanwege haar 'overhelling tot de Staatse zijde'. Ze hebben geen link met de eerder genoemde Leendse tak en staan ook niet in het boek van Boerree.
Heeft iemand een idee waar ik verder kan zoeken?

Hans Vogels zei op 28 mei 2019 om 20:25 uur

Tilburg en naaste omgeving.
Als het goed is valt er via de website van het Tilburgse Archief de verzameling van Wim de Bakker: Oorkonden uit Midden-Brabant voor 1418 te raadplegen. Deze verzameling is opgeknipt in verschillende periode, o.a. 1300-1324, 1325-1349, 1350-1374, 1375-1399, 1400-1418.

Hans Vogels zei op 28 mei 2019 om 20:29 uur

Ik heb in 2014 de notitie "Terug naar de Bac-ermat" geschreven. Het behandeld ruwweg de periode 1300-1340.
Zie bericht 13050 op de Yahoo nieuwsgroep van de Nederlandse adel.
https://groups.yahoo.com/neo/groups/soc_nederlandse_adel/conversations/messages/13050

Hasn Verdonk zei op 2 juni 2019 om 11:38 uur

Dag Hans, Bedankt voor de tips!
In de bronnen die je stuurde kan ik helaas niets vinden dat me op het spoor brengt van de Bergeijkse familie Bac, Bacx of Bax. In de schoutsrekeningen in het Henk Beijersarchief wordt Hubrecht Bac een paar keer genoemd "HUBRECHT BACS SCOUTHEIT VAN KEMPENLAND ". Bovenstaande bronnen betreffen gegevens over de Tilburg en omgeving en niet over de Kempen. Het kan natuurlijk wel zijn dat ze er oorspronkelijk vandaan komen of er naar toe zijn getrokken. Wordt vervolgt. Nogmaals bedankt voor het reageren.

Yvonne zei op 2 juni 2019 om 12:01 uur

Hans, heeft u enig idee wanneer 1100-1300 van Bac-ermat behandeld gaat worden?
Mvg.

Hans zei op 2 juni 2019 om 13:23 uur

Onderwerp: reactie algemeen

Dag allen,
Omdat we voor de privacy alleen voornamen gebruiken is het overzicht een beetje weg als je op een telefoon niet alles kan zien. Er zijn nu al 3 Hanzen.
Ik heb nu een aanhef gemaakt waarbij ik het onderwerp even aangeef waarop je een reactie geeft. Is dat wat? Mvg

Leo Bakx zei op 17 juni 2019 om 15:35 uur

Hallo
Ik werk al meer dan 10 jaar aan een database met alle Bax, Baks, Bakx etc. die ik kan vinden voor 1940. De basis hiervoor was het boek van Boeree. Vele takken zijn inmiddels gelinked, vaak ook met foto's, documenten, adressen, bidprentjes etc. Momenteel zitten er zo'n 19.000 personen in. Mocht iemand geïnteresseerd zijn stuur dan even een mailtje. Ik zoek ook aanvullingen uit gedegen onderzoeksbronnen.

Frank Bax zei op 18 juni 2019 om 00:46 uur

@Leo Bakx, I would like very much that you contact me; my email address is found here...

http://baxt0r.bax.on.ca/tmp/email.htm

Thanks, Frank

Hans zei op 18 juni 2019 om 16:43 uur

Dag Leo,
Je reageert op deze chat, heb je ook aanvullingen die mijn familie Baks betreffen?
Als je naar de oorspronkelijke vraag in 2015 kijkt zie je een parenteel.

Gedegen onderzoek is het vinden van stukken en daar iets uit afleiden. Helaas is niet overal meer een papier van te vinden en zijn er hypotheses ontstaan. Bij mij in de database staan er steeds meer vraagtekens, omdat ik ook steeds meer te weten kom en er achter kom dat zelfs onze leerboeken niet meer blijken te kloppen.

Job de Jonge zei op 6 juli 2019 om 22:47 uur

Ik heb o.a. het parenteel van Hans gemeld op 17 juli 2015 gelezen, naast vele andere vermeldingen op websites in stambomen. Wat me telkens opvalt dat er nauwelijks bronnen worden vermeld. Kan dat allemaal? Tientallen mensen plakken en knippen zonder enige onderbouwing. Is het wel wetenschappelijk verantwoord, of is het een soort reverie. Ik stuitte op de familienaam via Jannigje Bac (1740) gehuwd met een voorouder Arij van der WULP (1725) Waar haal ik de vroegere data uit respectievelijk 's Gravendeel, Dubbeldam en Wijk vandaan? Hoe ontstond de stamreeks?

Norah zei op 7 juli 2019 om 12:09 uur
Annette zei op 7 juli 2019 om 13:27 uur

Reactie voor Hans Verdonk. Is dit bekend?
Voor een beschrijving over o.m. het kasteel in Bergeijk en de Backx'en:

https://www.delpher.nl/nl/boeken/view?identifier=MMUBL07%3A000000539%3A00005&query=beschrijving+bergeik&coll=boeken&sortfield=date

Hoofdstuk VIII pagina 205 en verder

Job de Jonge zei op 12 juli 2019 om 21:01 uur

Hartelijk dank, vooral op www.salha en in het bijzonder in Heusden bij de Oudrechterlijke Akten, heb ik diverse mensen uit de Back, baxs, bax of bac familie gevonden.
Overigens is de nummering aangepast. De R is een T geworden en de nummers wijken af.
Mijn vraag is of Hans .... of iemand anders mij verder kunnen helpen met de bronvermeldingen rond Gillis Back, zijn echtgenote Alverade van Wijck en hun zoon Jan Gillisz Back in de archieven van Brabant en Heusden is niets te vinden.
Op het internet trof ik wel de zin aan: "Op 15-5-1461 ontving Jan Gieliszn.Back na doode van jouffrou Alverade Aerntsdr.van Wijck, sijn moeder geheijten de Bacxhoeve te Veenrebroeck in het land van Heusden". Waar komt deze tekst vandaan? Best belanrijk voor de verbinding in de stamboom.
Een derde vraag is wie is de schout Back waar een straat in Tilburg naar vernoemd is. Gaat het om Gillis Janz Back?
Tenslotte stuitte ik via de stamboom Marijnnissen op een geheel andere indeling van de Bac familie. Hoe kan dat?

Hoop ook via deze discussie verder te komen

Met vriendelijke groet,

Job de Jonge

Hans zei op 13 juli 2019 om 13:03 uur

Dag Job,
Zoekend in mijn database vond ik het volgende:
REPERTORIUM OP DE LENEN VAN DE HOFSTEDE ALTENA, 1232-1650 door J.C. Kort
Eerder gepubliceerd in ‘Ons Voorgeslacht’, jrg. 40 (1985), een uitgave van de
Zuidhollandse Vereniging voor Genealogie:
(.....)
15-5-1461: Jan Back Gillisz. bij dode van Alverade, dochter van Arnout van Wijk, zijn moeder, waarna overdracht aan Bertout Back, A fol. 165.

Hans zei op 13 juli 2019 om 15:09 uur

De link met Gillis is destijds met een gedcom-bestand van een zekere Remco386, die ook veel van de Spieringfamilie op die site had staan overgenomen. Veel heb ik terug kunnen vinden maar soms stonden er tekst passages bij die ik niet als bewijs of bron zag. Hij had weer veel van J.C. Kort overgenomen die ik hiervoor ook vermeldde.
Zoals ik ook bij het parenteel heb neergezet is het een deels hypothetische parenteel waarbij er vraagtekens in mijn database bij staan. Dus "niet zeker", maar wel het onderzoeken waard.
Tussentijds wacht ik nog steeds op het verlossende woord dat het verloren boek van de Baksen is gevonden.

Hans Verdonk zei op 14 juli 2019 om 12:52 uur

Reactie voor Annette.
Dit boek is me bekend, maar goed dat je me er nog een keer op wijst. Hier staan 5 generaties Bacx genoemd en er wordt vermeld dat de kinderen van Hubrecht Bacx (4e generatie) het kasteel verkochten aan Joan van Esch.
Bedankt voor de tip!

Hans Verdonk zei op 14 juli 2019 om 13:15 uur

Reactie voor Leo Bakx,
In het door Annette op 7 juli 2019 aangehaalde boek staat een stukje genealogie van de Bergeijkse tak Bacx.
gen. I Jan Bacx overleden ca. 1460
gen 2 Jan en Huybrecht Bacx, Jan is in 1489 schepen van Bergeijk en Huybrecht had 4 kinderen, waarvan alleen zijn zoon Hubrecht bekend is (dit is dus gen. 3).
gen. 4 (weer) Hubrecht Bacx. Deze kreeg 4 kinderen.
gen. 5 a. Henrick Bacx, had waarschijnlijk een dochter Katharina.
b. Johanna Bacx
c. Nicolaas Bacx, stierf omstreeks 1577
d. Margriet Bacx
e. Marie Bacx
f. Adam Bacx
De generatie 2, 3 4n 4 waren in ieder geval 'heeren van het kasteel van Bergeijk'.
De kinderen van de 5e generatie hebben het bezit verkocht.
Deze tak komt niet voor in het boek van Boeree. Vraag aan leo is of hij misschien toch gegevens heeft van deze Bergeijkse tak ?

Frank Bax zei op 14 juli 2019 om 13:31 uur

Panken, P.N. - Beschrijving van Bergeijk - Page 207
https://www.delpher.nl/nl/boeken/view?coll=boeken&identifier=MMUBL07%3A000000539%3A00215

Simon Bax ven Herenthals
* Jan Bacx †1551 X vrouw Heylwich van den Hove
* * Jacob Bacx rentmeester der Staten van Brabant †1591 X Anna Hack
* * * Johan Bacx, kolonel
* * * Pauwels Bacx, gouverner van Bergen op Zoom X Elisabeth Joachim


Boeree, Th. A. - De kroniek van het geslacht Backx - Page 479
https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QS7-L96H-SQB9?i=413&cat=286858

Simon Bacx, gen. v. Herentals X Alida Back
* Jan Bacx Rentmeester 's Bosch †1551 X Helwig v. d. Hove
* Frans Bacx, Priester en Kanunnik te Eindhoven, geb ±1523
* Jacob Bacx Rentmeester 's Bosch 1517-1591 X Anna Hack v. Hogerheide
* * Paulus Bacx X N.N.
* * * Jan Bacx
* Anna Bacx X Marcus v. Hulst Gerritsz
* Catharina Bacx X Joos v. Auwen
* Barbara Bacx X Jacob Rounink
* Paulus Bacx X N.N.
* Andries Bacx X N.N.
* Simon Bacx X1. Peterken Kuyst X2. Maria Raessen

Frank Bax zei op 14 juli 2019 om 13:38 uur

Sorry, fix some typing errors...

Panken, P.N. - Beschrijving van Bergeijk - Page 207
https://www.delpher.nl/nl/boeken/view?coll=boeken&identifier=MMUBL07%3A000000539%3A00215

Simon Bax ven Herenthals
* Jan Bacx †1551 X vrouw Heylwich van den Hove
* * Jacob Bacx rentmeester der Staten van Brabant †1591 X Anna Hack
* * * Johan Bacx, kolonel
* * * Pauwels Bacx, gouverner van Bergen op Zoom X Elisabeth Joachim


Boeree, Th. A. - De kroniek van het geslacht Backx - Page 479
https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QS7-L96H-SQB9?i=413&cat=286858

Simon Bacx, gen. v. Herentals X Alida Back
* Jan Bacx Rentmeester 's Bosch †1551 X Helwig v. d. Hove
* * Frans Bacx, Priester en Kanunnik te Eindhoven, geb ±1523
* * Jacob Bacx Rentmeester 's Bosch 1517-1591 X Anna Hack v. Hogerheide
* * * Paulus Bacx X Elisabeth Joachimi
* * * * Jan Bacx
* * Anna Bacx X Marcus v. Hulst Gerritsz
* * Catharina Bacx X Joos v. Auwen
* * Barbara Bacx X Jacob Rounink
* * Paulus Bacx X N.N.
* * Andries Bacx X N.N.
* * Simon Bacx X1. Peterken Kuyst X2. Maria Raessen

Annete zei op 14 juli 2019 om 15:35 uur

Gielis Jan van Bertout Bac van Tilburg en ouders komen voor in de genealogie van familie De Wael:
http://www.familywall.nl/webtrees/individual.php?pid=I789&ged=de%20waal

Ik heb echter geen bronvermeldingen gezien, dus....

Over familiewapens Back/Bax enz. op blz 56-57-58 van
https://www.dbnl.org/tekst/_nav001185301_01/index.php

Alex zei op 15 juli 2019 om 01:14 uur

Annete,
Je heb gelijk over De Wael. Totaal geen bronnen. Is ongeloofwaardig.

Vooral het stuk
http://www.familywall.nl/webtrees/individual.php?pid=I791&ged=de%20waal
waarin van Wijtvliet wordt genoemd met de 2 voornamen Hadewich Elisabeth is nooit aangetoond. Zij heeft die 2 namen nooit samen gevoerd.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Jan_van_Wijnvliet

Zie ook:
Jan van Wijtvliet: 04-03-2002
Hans Vogels
Pdf, ff googlen.

Genealogie van Son, door Frans van Son, is momenteel bezig om de stamboom van zijn familie te herschrijven, omdat er nieuwe inzichten zijn gekomen. Het is in rood aangegeven, dat zijn stukken die opnieuw worden onderzocht.

http://genealogie-van-son.blogspot.com/p/stamboom.html

MvG

Alex

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: