familie van Duppen-Peters Aarle-Rixtel

vertelde op 5 mei 2009 om 15:13 uur

Ik ben i.v.m. stamboomonderzoek op zoek naar gegevens over café cq herberg die mijn overgrootvader Johannes Hubertus van Duppen (gehuwd met Maria Peters) bezat aan de Kouwenberg te Aarle-Rixtel. Ook foto's zijn welkom.
En gegevens over de winkel die mijn oma, Gordina van Duppen-Sterken, had aan de Kouwenberg 13.

Reacties (3)

Mariët Bruggeman, namens het BHIC zei op 8 mei 2009 om 12:56 uur

Beste Ine,
wij hebben in onze depots de dossiers van het handelsregister van de kamer van koophandel van opgeheven bedrijven. De index staat al op onze website, ik heb even voor je gezocht en in ieder geval al iets kunnen vinden op naam van H. van Duppen. Je kunt dit dossier bij ons (het BHIC in 's-Hertogenbosch) inzien. Op onze site kun je ook een aantal foto's van Aarle-Rixtel zien bij de lokale geschiedenispagina. Het Regionaal Historisch Centrum in Eindhoven zal je misschien nog wel verder kunnen helpen met foto's. Veel succes.

Ine Smit-Verbakel zei op 11 mei 2009 om 15:25 uur

Beste Mariët,

H. van Duppen is mijn oudste oom, hij nam de winkel van mijn oma, Gordina van Duppen-Sterken, over. Die bevond zich schuin tegenover de plek waar mijn overgrootvader de herberg moet hebben gehad. Die herberg moet rond 1900 daar gestaan hebben.
De winkel van mijn oma was een kruidenierszaak, mijn oom heeft er een woninginrichtingszaak van gemaakt. Maar ik zoek gegevens over de winkel rond de tijd dat mijn opa en oma die op een veiling kochten, want meer als dat weet ik niet.
M. vr. gr.

Dorethé zei op 11 mei 2009 om 16:43 uur

Je zou ook eens kunnen proberen om via de kadastrale archieven meer informatie boven tafel te halen. Via www.watwaswaar.nl kun je de situatie op de Kadastrale Kaart 1832 bekijken, en ook een overzicht van de eigenaren van de diverse percelen (de OAT). Daarnaast zijn er de kadastrale leggers.
Verder kun je zoeken naar aktes verleden bij de notaris betreffende de aan- of verkoop of het vestigen van een hypotheek, soms met complete boedellijsten, die interessant info op kunnen leveren. Soms werd door de hypotheekverstrekker - dit kon in die tijd ook een vermogende particulier zijn - ook geeist dat e.e.a. verzekerd werd tegen brand. In dit soort verzekeringspapieren vind je ook vaak interessante informatie.
Verder zou je bij de Gemeente kunnen informeren naar vergunningen die afgegeven zijn voor de winkel en de herberg, bijv. in het kader van verbouwingen of de Drankwetten 1881 en 1904.
Tenslotte kan ik nog www.thuisinbrabant.nl noemen, met veel foto's en ander materiaal.
Succes!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: