skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hualp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Ans Holman
Ans Holman RA Tilburg
Menu
sluit
Hualp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Ans Holman
Ans Holman RA Tilburg

Gastvrij opgevangen in Haps

Margot Peters vertelde op 22 juli 2019 om 20:37 uur
In 1944 zijn 3 broers van mij in Haps gastvrij opgevangen bij ene familie Verschuren ( rozenkweker ) en ene familie Egelmeers. Zijn kwamen uit Amsterdam en hun namen waren Wim 14, Kees 12 en Adje 9 jaar oud.
Zijn er nog nabestaanden ( kinderen, kleinkinderen, neven, nichten, kennissen überhaupt mensen ) die zich iets kunnen herinneren van die 3 jongetjes. Ik zou het op prijs stellen om met iemand in contact te kunnen komen.

De adressen waar mijn zussen hebben gezeten zoals in Kampen - Abcoude - Culemborg en Afferden hebben we allemaal kunnen achterhalen. Ik kom uit een gezin van 7 kinderen en mijn vader was net overleden zodat mijn moeder 37 jaar met deze 7 kinderen achterbleef.
Volgens mij heeft een tante die adressen geregeld om ons in wisselende samenstelling bij mensen onder te brengen om mijn moeder te ontlasten en ons bij te voeden.
Wim zat bij fam. Egelmeers. Bij wie Kees zat weten wij niet maar dachten bij een boerengezin en Adje zat bij Verschuren waar een vrouw in huis was en die volgens hem Drieka of zoiets heette.

In spanning en afwachting van een reactie verblijf ik met vriendelijke groet

Reacties (18)

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 22 juli 2019 om 20:38
We hebben Margot nog gevraagd of ze foto's had van haar broers, maar dat is helaas niet het geval. We hopen dat er toch nog mensen vanuit Haps deze families kennen.
Albert
Albert zei op 23 juli 2019 om 01:06
Mijn broer woont in Veghel en vorig jaar heb ik op zijn verjaardag kennisgemaakt met zijn buurman en echtgenote. Toen zij mij vertelde dat zij uit Haps afkomstig was en vertelde ik haar op mijn beurt, dat mijn vader in 1938 voor de oorlog een kinderfiets gekocht had bij een zekere familie Verschuren, een rozenkweker in Haps en dat ik met hem, die fiets had opgehaald op een villa "Huize Villa Marie". Zij vertelde, dat haar familienaam Verschuren was en haar ouders rozenkwekers waren in Haps. Ik kan mij niet herinneren, dat het haar geboortehuis was, maar vertelde wel dat er diverse families Verschuren waren en allemaal rozenkwekers. Maar dat wist ik al, want ik had tijdens mijn loopbaan als beëdigd taxateur meerdere panden voor Fa Verschuren getaxeerd, waaronder ook de villa, waar ik mijn eerste kinderfiets had opgehaald. Ik zal mijn broer vragen of hij zijn buurvrouw op de gestelde vraag op dit Forum attent te maken om eventueel te reageren.
Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 23 juli 2019 om 09:34
Dat zou echt geweldig zijn Albert, we wachten in spanning af!
Albert
Albert zei op 25 juli 2019 om 16:53
Margot, opsporing is begonnen en de betreffende familie ???- Verschuren wordt bezocht.
Norah zei op 25 juli 2019 om 19:57
Behalve dat Albert weer zeer hulpvaardig geweest is, kun je ook een kans wagen bij Stichting Haps' Heem. >>>
info@hapsheem.nl
Mvg.
Margot Peters zei op 26 juli 2019 om 12:35
Mevrouw uit Veghel ( ik weet niet hoe u heet ) en Norah bedankt voor jullie reacties. Ik blijf in afwachting.
m.v.g. Margot
Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 26 juli 2019 om 14:58
Via Albert worden we op de hoogte gehouden van de opsporing. Bedankt Albert!
Margot Peters zei op 29 augustus 2019 om 15:20
Gisteren ben ik met mijn zussen en een van de 3 broers naar Haps geweest. Helaas hebben we niemand kunnen spreken daar mensen met vakantie waren.
We hebben wel bepaalde plekken opgezocht en het een en ander was nog herkenbaar zoals de kerk, een kroegje op de hoek en een treinsignaal bij doodlopend spoortje. Iedereen die zijn best gedaan heeft hartelijk dank.
Met vriendelijke groet
Margot Peters
Argot peters zei op 2 september 2019 om 11:14
Inmiddels ben ik in Haps geweest. Toch een aantal herkenbare punten gezien. Leuke dag gehad. Iedereen bedankt voor de moeite.
Met vriendelijke groeten
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 5 september 2019 om 12:26
Hallo Margot, ik meld even dat de eerder toegezegde zoektocht [zie bericht Albert 25 juli 2019] voorlopig niet kan doorgaan, wegens familieomstandigheden van betrokkene. Maar goed te horen dat je een aantal herkenbare punten in Haps hebt gevonden. Mochten we meer weten, dan laten we dat zeker weten.
Albert
Albert zei op 2 oktober 2019 om 17:53
Ik heb vandaag een bezoek gebracht aan een familielid Verschuren uit Haps. Zij heeft mij beloofd om contact op te nemen met kinderen van haar oom "Ted", die ruim 90 jaren moet zijn en of hij hierover iets kan vertellen. Daarna zal zij mij berichten of en hoe er verder contact met hem gemaakt kan worden.
Albert
Albert zei op 3 oktober 2019 om 19:44
Bericht voor Margot, ik heb een adres waarmee zij contact kan opnemen om zelfs eventueel een bezoek te brengen aan Ted Verschuren, die vroeger woonde in "Villa Marie¨ , waar mijn vader destijds voor mij een kinderfiets heeft gekocht. Verder was er nog een villa met de naam "Rozenhof".
Eric van Daal zei op 7 oktober 2019 om 17:23
De familie Verschuren is een bekende familie in Haps. In 1904 nam Henri Verschuren ontslag als schoolhoofd om een rozenkwekerij te beginnen aan de Kalkhofseweg in Haps. Hij stierf in 1918. De oudste dochter heette Rosa. Drie zonen, Jacques, Henricus en Antoon (de laatste overleed in 1919 bij een motorongeval) zetten het bedrijf voort. Een andere zoon Andries (in 1919 getrouwd met Johanna van Daal), vestigde zich later aan de Kerkstraat als rozenkweker in Villa de Rozenhof, terwijl nog twee zonen elders een rozenkwekerij begonnen.
Zoon Jacques trouwde in 1923 met Henriette Pechtold. In 1931 trad Jacques uit de firma, maar bleef het kwekersbedrijf wel in het ouderlijk pand uitoefenen. Henricus had inmiddels een villa aan de St. Hubertseweg gebouwd (Villa Marie) en bouwde kassen bij zijn villa.
Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 8 oktober 2019 om 13:18
We hebben inmiddels bericht ontvangen van Margot:
Beste Albert,
Bedankt voor je reactie. Mijn iPad was uitgevallen maar is nu weer hersteld. Graag zou ik het tel.nr. van Ted Verschuren ontvangen zodat ik contact kan opnemen en mocht ik dan meer weten dan zal ik het je laten weten. Je hebt in ieder geval je best gedaan, nogmaals dank.

Beste Eric,
Ook jij bedankt voor het uitgebreide verhaal. Ik denk dat Haps voor een groot gedeelte uit Verschuren bestaat.

Met vriendelijke groet
Margot Peters

(als wij jullie achter de schermen van dienst kunnen zijn, dan laat maar weten)
Albert
Albert zei op 8 oktober 2019 om 16:58
Mijn contactpersoon gaat dit weekend met haar broer , die het meeste contact met Ted Verschuren onderhoudt, overleggen of hij al contact heeft gehad en om hem toestemming te vragen en hem op een en ander voor te bereiden. Haar broer dacht dat hij zeker geen bezwaar zou hebben, maar het geheugen van Ted werd minder. Geen uitzondering op die leeftijd.
Margot Peters zei op 9 oktober 2019 om 15:12
Dank je. Ik wacht af
Margot
Albert
Albert zei op 25 oktober 2019 om 00:51
Margot, ik heb toestemming om 06 nummer en mailadres door te geven om contact op te nemen met de familie, maar om privacy reden doe ik dat via BHIC.
Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 28 oktober 2019 om 09:52
De gegevens zijn inmiddels doorgegeven, Margot en Albert.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.