geboorteregister werkendam en De Werken en Sleeuwijk

vertelde op 23 november 2009 om 21:11 uur

Ik vind hier geen gegevens van zijn deze nog niet online?
Is er dan iets bekend wanneer deze online komen?

Reacties (10)

Dorethé zei op 23 november 2009 om 22:39 uur

Zie voor deze plaatsen de website van het Streekarchief Land van Heusden en Altena. www.salha.nl

Annemarie van Geloven bhic zei op 24 november 2009 om 15:10 uur

De geboorteregisters BS van Werkendam en De Werken en Sleeuwijk moeten door de vrijwilligers van BHIC nog worden ingevoerd. Het zal daarom nog geruime tijd duren, voordat deze gegevens online komen. Wenneer precies, is nog niet bekend.

Voor de DTB registers vóór 1811 kunt u inderdaad terecht op www.salha.nl van onze collega's in Heusden.

Cora de Waal-Robbemond zei op 2 december 2009 om 20:29 uur

Helaas.... op de website van het streekarchief van het Land van Heusden en Altena staat vermeld :
" De gegevens uit Werkendam zijn vooralsnog niet volledig ingevoerd; aan de completering ervan wordt gewerkt."
Ik wacht daar al 2 jaar op !

Cora de Waal-Robbemond zei op 2 december 2009 om 20:40 uur

Er moet mij nog van het hart dat voor jullie de hele site "vernieuwden" ik wel wat gegevens uit Werkendam kon vinden, als ik zocht op Hen* w*nan* kwam ik ik Werkendam 4x een doopakte tegen van kinderen van mijn voorvader Hendrick Wijnants tussen 1650 en 1656. Nu zijn ze niet meer terug te vinden. Ik heb daarom gebeld met jullie en kreeg daarna de volgende mail :
"Naar aanleiding van ons telefoongesprek van gisteren heb ik contact gehad met onze databasebeheerder. Die heeft nagekeken wat er is gebeurd met de gegevens van Werkendam en naar nu blijkt zijn er gegevens niet en/of verkeerd geconverteerd van de oude naar de nieuwe database.
Hij moet de bewuste bestanden opnieuw converteren, maar kan nog niet zeggen wanneer ze dan weer te zien zijn in de nieuwe database. Dat heeft te maken met het feit dat er op het moment natuurlijk veel zaken liggen te wachten op een oplossing, waardoor we prioriteiten zullen moeten gaan stellen.
Maar in ieder geval heeft jouw specifieke probleem onze aandacht.

Met vriendelijke groet,

Christian van der Ven
Coördinator Studiezaal"
Deze mail is in maart j.l. verstuurd !

Christian bhic zei op 4 december 2009 om 14:48 uur

Beste Cora, dank voor je berichtje. Ik zal onze databasebeheerder vragen naar hoe het met de bestanden van Werkendam staat.

Werkendam valt buiten ons lokale werkgebied - ons lokale werkgebied beslaat grofweg noordoostelijk Brabant - en zal daarom niet vooraan in de rij staan met opnieuw inlezen en converteren en zo... Jammer genoeg voor jou natuurlijk.

Ik hoorde begin deze week wel dat we inmiddels een goedwerkende im- en exportmodule hebben, dus wie weet is het probleem nu wel snel te verhelpen.

Ik ga er in ieder geval achter aan voor je!

Christian bhic zei op 8 december 2009 om 14:07 uur

Cora, inmiddels heb ik contact met onze databasebeheerder gehad. Vanaf januari gaat hij eerder verkeerd geconverteerde bestanden opnieuw inladen, en ik heb hem gevraagd om de gegevens van Werkendam, De Werken en Sleeuwijk ergens vooraan in de rij te zetten, ook al betreft het niet het lokale werkgebied van het BHIC.

Cora de Waal zei op 28 januari 2010 om 19:17 uur

Hoi Christian,
Zodra de doopaktes van kinderen van mijn voorvader Hendrik Wijnantsen van Robbeaumont (tussen 1650 en 1656 te Werkendam))en van zijn kleindochter Willemijntje, gedoopt te Werkendam op 10 februari 1675 online te bekijken zijn, kom ik gebak naar jullie brengen !

g.a; angles - van Dort zei op 11 april 2011 om 18:52 uur

HELLO IK SCHRIJF U VANUIT FRANKRIJK BEN MOMENTEL BEZIG MET STAMBOOM IK ZOEK GEBOORTEGEGEVENS in "WERKEN EN SLEEUWIJK" VAN ADRIANA EVERS (vader GERRIT EVERS, MOEDER DIRKJE ANTONIA VERBEEK) GETROUWD OP 07-04-1911 AKTENUMMER 10 BURGERLIJK STAND BRABANTS HISTORISCH INFORMATIE CENTRUM MET HENDRIK VAN IEPEREN. KUNT U MIJ HELPEN HARTELIJK DANK

Mylène Rutten bhic zei op 21 april 2011 om 11:01 uur

Hallo mevrouw Angles-Van Dort,
Ik heb even snel de bijlagen van de huwelijksakte geraadpleegd. Hieruit blijkt dat Adriana Evers op 1 oktober 1887 in de gemeente De Werken en Sleeuwijk is geboren als dochter van de echtelieden Gerrit Evers en Drikje antoian Verbeek. Succes met het uitzoeken van de stamboom.

G.A. Angles-van Dort zei op 21 april 2011 om 17:29 uur

Goede middag Mw. Rutten
Hartelijk dank voor Uw informatie; ik heb nl. geprobeerd de geboortedatum van Adriana op te zoeken, maar tot gisteren zonder resultaat. Ik had wel via genever.nl de huwelijksakte gevonden van Adriana met Hendrik van Ieperen, welke volgens de gegevens heden ter beschikking een oom van mij is (waarschinlijk de broer van mijn grootmoeder); na het huwelijk schijnen ze in Rotterdam gewoond te hebben . Dit trouwuittresel is heel moeilijk te lezen; desodanks heb ik een fotokopie ervan gemaakt. Mocht u meer informatie hebben zouden wij er zeer dankbaar voor zijn. Verontschuldigingen voor de taalfouten maar Nederlands is niet helemaal mijn moedertaal - Geraldine Angles-van Dort

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: