skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman Bhic

Huisregels forum

Op het forum delen onderzoekers kennis en ervaring en helpen ze elkaar met vragen. Om iedereen zo veel mogelijk plezier aan het forum te laten beleven, zijn er een paar huisregels die de gebruikers van het forum en wij van het BHIC belangrijk vinden

Algemeen

 • Ons forum is er om elkaar te kunnen helpen met historisch onderzoek, genealogie, de website van het BHIC of de geschiedenis van Brabant in het algemeen. Stel daarom gerust al je vragen op het forum.

 • De belangrijkste huisregel is natuurlijk, dat we van iedereen normale omgangsvormen verwachten. Behandel een ander met respect, zoals je zelf ook behandeld wilt worden.

 • Zeker nieuwkomers op het forum zullen vragen stellen die al eens eerder beantwoord zijn. Help hen op weg, wijs ze op de zoekfunctie en laat ze zich kortom welkom voelen.

 • Soms begint een nieuw onderwerp over het een, maar verplaatst de discussie zich gaandeweg naar iets anders. Dat is een van de charmes van het forum. Vind je dat een onderwerp te veel afwijkt van een bestaande discussie? Start dan een nieuw onderwerp.

 • Soms kan een reactie voor jou persoonlijk oud nieuws zijn. Maar bedenk dan, dat het voor andere gebruikers juist nieuw en leerzaam kan zijn, of kan bijdragen aan het oorspronkelijke onderwerp.

 • Bedenk dat het gebruik van het forum voor de meesten van ons een hobby en vrije tijd is. Zo nu en dan een bedankje na geboden hulp wordt daarom op prijs gesteld.

Respect voor elkaar

 • Let er op, dat alles wat jij typt op iemand die het leest heel anders kan overkomen. Soms lijken berichten in eerste instantie onaardig of erg scherp, terwijl dit misschien helemaal niet de bedoeling was. Reageer nooit fel, maar ga uit van ieders goede intenties.

 • Sommigen vinden het kinderachtig, maar het gebruiken van smiley's (die lachende of knipogende gezichtjes) helpt bij het aangeven van de juiste emotie waarmee een bericht van je gelezen zou moeten worden.

 • Het werkt meestal averechts als gebruikers van het forum elkaar gaan corrigeren. Zie je daarom iets op het forum wat je niet bevalt? Of vind je dat iemand je verkeerd behandelt? Reageer dan niet zelf, maar stuur in plaats daarvan een e-mail naar forumbeheer@bhic.nl.

Privacy

 • Dit is een openbaar forum. Zet er dus niets op waarvan je niet wilt dat het online (bijvoorbeeld door Google) gevonden wordt. Denk aan je adres, e-mail, telefoonnummer en privé-gegevens. Vanzelfsprekend ook niet van anderen.

 • Bij het publiceren van gegevens, bijvoorbeeld op dit forum, dien je rekening te houden met de privacy van nog levende mensen. Dit recht op privacy is uitgewerkt in de Wet bescherming persoonsgegevens. Het Centraal Bureau voor Genealogie en de Nederlandse Genealogische Vereniging geven hierover meer informatie.

Moderatie door het BHIC

 • Archivarissen van het BHIC hebben een modererende rol op het forum. Ze zorgen onder andere voor het verwijderen van spam, ze kunnen antwoord geven op vragen en mogen ingrijpen als discussies uit de bocht vliegen.

 • Je kunt met al je vragen en opmerkingen over het forum terecht bij forumbeheer@bhic.nl of bel ons even op: 073-6818500