Jan van Kessel en Beatrics Steenbergen uit Geffen

vertelde op 18 augustus 2009 om 09:06 uur

Ik ben al enige tijd opzoek naar de voorouders van Beatrics (van) Steenbergen. Zij huwde volgens BHIC 31-5-1778 te Geffen met Johannes van Kessel.

Tussen 1783 en 1790 worden er kinderen gedoopt te Geffen maar die heb ik zelf nog niet kunnen vinden. Later vertrekt het echtpaar naar Wadenooijen (1792) om omstreeks 1800 door te trekken naar Culemborg. Ik stam af van hun zoon Huijbert die omstreeks 1783 te Geffen moet zijn geboren.

Misschien dat iemand ook dit echtpaar kent en meer gegevens heeft. Of misschien kan iemand eens kijken in de DTB van Geffen zou willen kijken of er bij het huwelijk of doop te Geffen een vermelding staat waar Beatrics vandaan kwam. Iedere hulp die aanwijzingen geeft aangaande de afkomst van Beatrics is welkom

Bij voorbaat dank

Peter de Vries

p.s. ik heb losse aanwijzingen dat zij mogelijk een dochter of kleindochter is van Jan Steenbergen en Beatrix Peters van Heumen uit Nuland.

Reacties (4)

Masje II zei op 21 augustus 2009 om 10:52 uur

Hallo Peter,

Beatrics wordt ook genoemd als Elisabeth (van) Steenbergen. Zij trouwde Geffen 31 mei 1778 met Johannes van Kessel als minderjarige dochter. Volgens de akte is zij geboren en woonachtig in Geffen. Dan zou zij ruwweg genomen tussen 1750-1760 in Geffen kunnen zijn gedoopt.

Masje II zei op 21 augustus 2009 om 10:55 uur

Heb vergeten de bron erbij te zetten zodat je ook zelf kan inzien.
Op de site van BHIC
DTB Geffen 1707-1779 Schepenbank trouwen, pagina 563

Peter de Vries zei op 22 augustus 2009 om 16:23 uur

Beste Masje,

Bedankt voor deze gegevens. Ik was al bekend met de datum van dit huwelijk maar niet met de extra gegevens zoals het feit dat zij een minderjarige dochter was en geboren en wonende te Geffen was.

Uit je antwoord maak ik op dat ik zelf deze akte ook zou kunnen bekijken op de BHIC site. Dit wist ik niet. Op de site zie ik wel een verwijzing naar "akte in zien" maar voor deze akte werkt die link niet.

Waar kan ik deze akte online bekijken? Stond er in de akte ook vermeld waar haar bruidegom vandaan kwam?

Nogmaals bedankt

Peter

Peter de Vries zei op 22 augustus 2009 om 16:26 uur

Hoi Masje

Net gevonden hoe het werkt! Ik wist helmaal niet dat deze gegevens zo in te zien waren. Grandioos. Ik ga direct verder zoeken

Nogmaals bedankt voor je hulp

Peter

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: