skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman Bhic

Janssen x Janssen

Albert
Albert vertelde op 27 maart 2018 om 16:36 uur
Met de veel gebruikte naam "Janssen" ben ik opzoek naar de datum en plaats van overlijden van Anna Maria Janssen. Zij werd geboren in Ottersum op 10-09-1855 (akte 35) als dochter van Johannes Janssen en (ja, hoor) Anna Maria Janssen

Reacties (16)

Norah zei op 27 maart 2018 om 17:21
Albert, dat hebt u op 31 jan. j.l. ook gevraagd. Bas gaf door dat ze naar Duitsland verhuisd was.
Mvg.
Albert zei op 27 maart 2018 om 18:05
Norah, maar daarom weet ik nog (steeds) niet wanneer zij overleden is en daarom heb ik gevraagd. Er zij genealogen op dit Forum geweest, die dat misschien (kunnen) uitzoeken. Mijn motto is; "Voor wat, Hoort wat!
Norah zei op 27 maart 2018 om 19:43
"Voor wat, hoort wat"?
Albert
Albert zei op 28 maart 2018 om 00:58
Norah, Ik heb de vermelding van Bas ook al in dank genoteerd, maar er zijn ook forumleden, die toegang hebben in dat land, waarheen zij vertrokken was. Zelf heb ooit heel veel werk en zelfs kosten gemaakt en doe ik nog graag. Verder wil ik het hier niet toelichten, maar wil in dat verband nog een paar gezegdes gebruiken, zoals: "Afspraak is Afspraak!" of "Wie de schoen past, trekt hem aan!".
Ik wil er graag aan toevoegen, dat deze gezegdes zeker niet op jou van toepassing zijn, want ik vind het fantastisch wat jij doet en hoe jij reageert.
Helena zei op 28 maart 2018 om 02:15
@Albert, - niet iedereen leest alle forumberichten..niet iedereen heeft meteen tijd en gelegenheid om iets op te zoeken voor een ander. Kom deze discussie nu ook toevallig tegen. Indien je met iemand afspraken hebt gemaakt is het dan niet beter om die persoon rechtstreeks te benaderen hierover? Mogelijk zijn er andere omstandigheden waarom iemand niet kan reageren.

Je zegt dat er forumleden zijn die het misschien voor je uit kunnen zoeken. Laten we een poging wagen om je hiermee te helpen: Welke omgeving in Duitsland zoek je dan? Waarschijnlijk Geldern? Heb je het via fora in die omgeving al eens geprobeerd? Ben je op de hoogte van de diverse mailing liste in Duitsland? Zie bijv.: http://list.genealogy.net/mm/listinfo/

http://wiki-de.genealogy.net/Geldern
http://data.matricula-online.eu/de/deutschland/muenster/geldern-st-maria-magdalena/
Albert
Albert zei op 28 maart 2018 om 11:37
Helena, bedankt voor de reactie en vooral voor de link, waarmee ik zeker ga werken en dat niet iedereen METEEN tijd heeft begrijp ik ook, maar ca 5 j is erg lang. Ik kijk iedere dag op Forum naar nieuwe berichten als controle voor interessante berichten van leden!!. Sorry, maar oudere mensen, net als ik ( foto is gemaakt op de lagere school in 1937), worden soms wat ongeduldig en daarom 'Gooide ik het balletje Bongartz maar weer eens op" en dacht: "Ik gooi weer eens een steen in de genealogische vijver" . Het werkt ook nog! Nogmaals bedankt en dat geldt natuurlijk ook voor Bas.
Helena zei op 28 maart 2018 om 12:59
Albert, - Heb zelf in verleden veel onderzoek gedaan in Duitsland, maar juist niet in dit gebied romdom Goch of Geldern of Kleve.. Mijn onderzoek was vrnl. iets lager, in 'Gulikerland'... iets zuidelijker dan waar jij zult moeten zoeken. meer richting Aken.
Ben daarom lid van de enkele mailing liste in deze omgeingen, o.a. van Heinsberg-L, maar stel nog sporadisch een vraag omdat mijn onderzoek daar ongeveer heb afgerond.
Zou je in de liste van Kleverland mogelijk geholpen kunnen worden...men is daar aktijd wel erg behulpzaam geweest en als het daar niet gevonden kan worden dan weet men misschien wel waar men je naartoe verwijzen kan. http://list.genealogy.net/mm/listinfo/kleverland Of...wie weet heeft iemand haar ook in zijn of haar stamboom en geeft je meteen een reactie.

http://wiki-de.genealogy.net/Goch
En tja..in ca. 5 jaar kan er veel veranderd zijn bij mensen waarmee je mogelijk eerder contact had,..ook ouder geworden he. Maar mogelijk is er ook veel meer al online gekomen en zou je zelf verder kunnen zoeken? Helaas geen r.k. begraafinschijvingen van Goch onlne die verder gaan dan begin 19e eeuw. Jammer. Je zult het hier wel van de civil registratie moeten hebben... Misschien weet men bij Mosaik wat meer ? https://www.mosaik-kleve.de/

Heb je hier nog wat aan? Misschien iets te ver omlaag weer...gaat echter wel meer richting naar 'mijn' onderzoeksgebied toe , richting Aken toe.. : http://www.kreis-viersen.de/de/inhalt-47/personenstandsbuecher/&nid1=20361_44392

Zal morgen nog eens verder proberen te zoeken, mijn dag achter computer zit erop, mijn ogen worden te moe.. en mijn oogleden te zwaar..
Albert
Albert zei op 28 maart 2018 om 13:37
Helena, nogmaals bedankt.
m. jansen zei op 28 maart 2018 om 17:31
Albert, bij ongen een huwelijk gevonden in Xanten.
Xanten-∞ 1918 Martin Wilhelm Bongartz / Maria Helena Kriz
ouders: Peter Matthias Bongartz /Anna Maria Janssen
Johann Kriz/ Helena Bucksteegen
Hierin vind ik dat nna Maria Janssen dan al is overleden. Laatste woonplaats was Goch.
Albert
Albert zei op 28 maart 2018 om 18:00
Bedankt! Dat is toch heel interessant, want vanuit Canada had ik om te vertalen heb ik een kopie van een trouwboekje ontvangen van een huwelijk in 1919 en was zij ook al overleden. Dus ontvang ik graag nadere gegevens over dit huwelijk van de bruidegom en bruid.
Norah zei op 28 maart 2018 om 19:44
Dank je wel Albert, erg attent van je.
Mvg.
m. jansen zei op 28 maart 2018 om 19:45
Meer kan ik er niet van maken. Dan zou ik een kopie aan moeten vragen, maar daar moet je extra voor betalen. Misschien een keer in Xanten opvragen.
Albert zei op 30 maart 2018 om 11:16
Je schrijft "bij 'ongen' een huwelijk gevonden!". Misschien een domme vraag, maar wat betekent "ongen"?
m. jansen zei op 30 maart 2018 om 13:30
Duitse site [betaalsite van Krebber] www.ongen.de
Albert zei op 30 maart 2018 om 14:31
Bedankt. Daar heb ik op vergaderingen wel eens van gehoord!!!!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.