skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hualp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman Bhic
Menu
sluit
Hualp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman Bhic

Meer dan een miljoen ???

jan toirkens vertelde op 13 juli 2014 om 20:55 uur
Beste lezer/lezeres, De aandachtige forumbezoeker zal het niet zijn ontgaan dat er inmiddels dik 230.000 aktes uit de schepenbank of het notariaat op deze website zijn geplaatst. Voorwaar een kompliment aan het BHIC, dat dik drie jaar terug daarmee is begonnen en uiteraard komplimenten aan alle bijdragers. Op naar het eerste kwart millioen aktes dus, binnen niet al te lange tijd zal het zover zijn !! Gestaag groeit ook het aantal personen als bijdragers aan dit projekt van lange adem. Meer dan 1 miljoen dus ?? Ja U leest het goed, ik schat dat het aantal persoonsnamen in deze database, dubbelen uiteraard meegeteld, momenteel dik 1 miljoen persoonsnamen uit de Noord-Oosthoek van Brabant omvat. (dan reken ik slechts 4-5 personen per akte gemiddeld, maar mogelijk ligt het gemiddelde hoger). Uiteraard lijkt het nog steeds de bekende druppel op de gloeiende plaat met die 1 miljoen of meer persoonsnamen, maar hoe het ook zij, ik roep alle deelnemers op hun steentje (soms steentjes, soms stenen) te blijven bijdragen. Het kan immers nog wel even duren voordat we het wereldkampioenschap voetballen veroveren, dus dit regestenwerk kan ondertussen gewoon daargaan lijkt me. Met vriendelijke groet, Jan Toirkens

Reacties (2)

Dorethé zei op 14 juli 2014 om 12:06
Zeker ook de complimenten voor de regestenmakers! Zij zorgen er immers voor dat ook degenen onder ons die niet bedreven zijn in het lezen van oud schrift op grote lijnen kennis kunnen nemen van de inhoud van de vele akten van de schepenbanken, dingbanken en het notariaat.
Annemarie van Geloven
Annemarie van Geloven bhic zei op 15 juli 2014 om 11:21
Jan Toirkens heeft als één van de zeer actieve vrijwilligers al heel wat notariële en schepenbank registers van samenvattingen voorzien. Fijn dat je dit als ervaringsdeskundige nog een keer onder de aandacht brengt en anderen probeert te enthousiasmeren, Jan! En leuk om de dankbare reactie van Dorethé te lezen.

Ieder het leuk vindt om ook samenvattingen van akten te maken, mag rekenen op begeleiding door BHIC. Wij hebben voor u een leidraad en feedback is altijd mogelijk. U kunt zich aanmelden via info@bhic.nl t.a.v. Annemarie van Geloven.

Bij de zoekfunctie notaris- schepen en andere akten (onder zoeken naar Archieven en boeken) staat een blauw informatie icoontje. Daar kunt u een register uitzoeken dat nog bewerkt moet worden. U werkt dan thuis aan de hand van scans. Leuk en interessant werk, dat de hersenen lenig houdt en uw historisch hart laat kloppen!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.