microfiches

vertelde op 7 september 2019 om 16:59 uur

Is er ergens een overzicht te vinden op de site van BHIC van de microfiches, die bij BHIC ter inzage zijn en dan bedoel ik andere archieven dan DTB, bevolkingsregisters en burgerlijke stand, maar om maar eens een voorbeeld te noemen toegang 17 archief van het Provinciaal Bestuur 1814-1920?

Reacties (5)

HenkD zei op 7 september 2019 om 17:34 uur

Theo,
Dat zal BHIC wel het beste weten.
Maar je voorbeeld (toegang 17) is een dermate groot archief dat ik betwijfel of daar microfiches van gemaakt zijn. Het omvat uiteindelijk een periode van 1796 tot 1936 -> dat is 140 jaar.
En heeft dus een "plank-omvang" van vele tientallen meters.
Wellicht dat BHIC daar, bij gerichte vragen, scans uit kan aanleveren.

theo zei op 7 september 2019 om 17:36 uur

HenkD,

Het is niet zo dat het hele archief van het Provinciaal Bestuur op microfiche staat, maar de meest geraadpleegde stukken uit dat archief wél, bijvoorbeeld de Provinciale Bladen..

HenkD zei op 7 september 2019 om 17:51 uur

Klopt Theo, en dat kun je uiteraard opzoeken bij -> Archieven -> uitgebreid zoeken
Als je dan in het gewenste subarchiefdeel bent zie je rechts de mogelijkheid: "scannen op verzoek"
En de rest wijst zich van zelf. Of bedoel je dat niet? Je oorspronkelijke vraag (of er een totaal overzicht is) zal het BHIC wel kunnen beantwoorden.

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 9 september 2019 om 11:23 uur

Dat is een interessante vraag, Theo! Ik ga morgen eens bij mijn collega's navragen of er een totaaloverzicht van beschikbare microfiches bij ons aanwezig is. Jullie horen het morgen van mij!

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 10 september 2019 om 10:14 uur

Inmiddels heb ik hier navraag gedaan, maar wij hebben alleen een totaaloverzicht van beschikbare microfiches per toegangsnummer (en niet gespecificeerd in inventarisnummers).

Wat betreft jouw opmerking over het scannen op verzoek, HenkD: voor de stukken van 110 jaar en ouder geldt inderdaad dat deze gratis besteld kunnen worden door te klikken op het 'scannen op verzoek'-icoontje. Overigens is dit ook mogelijk bij bouwvergunningen, Hinderwetvergunningen en Kamer van Koophandel dossiers. Archiefstukken die hier buiten vallen, kunnen alleen tegen betaling als scan worden besteld. Meer informatie vind je hier: http://www.bhic.nl/onderzoeken/hulp-bij-onderzoek/scannen-op-verzoek
Veel succes met jullie onderzoek!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: