skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hualp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper Bhic
Menu
sluit
Hualp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper Bhic

nieuw draadje families Van Dijck, Van den Hurck & Van de Wijmelenberg

Jermaine Van der Meer vertelde op 24 februari 2017 om 12:50 uur
Dag allemaal.

Ik had er al weleens eerder een draadje aan deze families gewijd maar ik was pas geleden ten rade gegaan bij het heemkundearchief van Uden, doch daar konden ze me ook niet helpen bij de personen uit voornoemde familie daar die ook niet in de PRO-GEN bestanden van voornoemde heemkundekring stonden. Ik ben namelijk op zoek naar de ouders van de volgende personen:

- de ouders van Johannes Van Dijck
- de ouders van Johannes Van den Hurck
- Allegonda Van den Wijmelenberg

Bij deze laatste liet Mijnheer Rovers van de heemkundekring Uden weten dat Allegonde Van de Wijmelenberg wellicht ook Daandels met haar achternaam geheten kan hebben maar ook dit heeft tot op heden niet tot een vruchtbaar resultaat geleid, Petronella Van den Hurck de vrouw van Johannes Van Dijck te had ook nog een zus weten Hendrina Van den Hurck getrouwd met Derk Verhoeven (met dank aan F Klerckx)

Hieronder nog een keertje alle gegevens

Overledene
Petronella van Dijck
Datum overlijden
05-10-1856
Plaats
Uden
Relatie
weduwe van Jacobus van Berkel
Vader
Johannes van Dijck
Moeder
Petronella van den Hurk
Bron
Overlijdensregister 1856
Toegangsnr.
50
Inv.nr.
8096
Aktenummer
147
Bron website: BHIC

Overledene
Petronella van den Hurck
Datum overlijden
09-11-1815
Plaats
Uden
Relatie
weduwe van Johannes van Dijck
Vader
Johannes van den Hurck
Moeder
Allegonde van de Wijmelenberg
Bron
Overlijdensregister 1815
Toegangsnr.
50
Inv.nr.
8091
Aktenummer
94

État de Population: Petronelle van d. Hurk Geboortedatum 17-04-1746 Uden

Hendrienne van d. Hurk Geboortedatum 08-04-1751 Uden

en in de Brabantse Leeuw 1961, p.153 staan ze ook vernoemd (met dank aan F Klerckx)

Reacties (22)

Tonny zei op 24 februari 2017 om 16:45
Je vragen zijn dus:
1. De ouders van Joannes van Dijck gehuwd met Petronella van den Hurck.
2. De ouders van Joannes van den Hurk gehuwd met Allegonda van de Wijmelenberg.
3. De gegevens van Allegonda van de Wijmelenberg en haar ouders
Is dit correct?
Jermaine Van der Meer zei op 24 februari 2017 om 16:50
Jah dat is correct.
Tonny zei op 25 februari 2017 om 09:34
1. De ouders van Joannes van Dijck gehuwd met Petronella van den Hurck:
Petrus Antonius (van Dijk) trouwt te Uden 23-11-1734 met Henrica Roelofs.
* Uden 05-07-1744 Joannes (+ Uden 21-05-1790).

2. De ouders van Joannes van den Hurk gehuwd met Allegonda van de Wijmelenberg:
Gezien de doopgetuigen, zijn het Mathias Joannes Tijssen en Petronella Aerts, zij trouwen te Uden 21-01-1711. De doop van Joannes weet ik niet, hij wordt begraven te Uden 04-11-1769.

3. De gegevens van Allegonda van de Wijmelenberg en haar ouders:
Ouders zijn Daniel Thonissen en Maria Dircx, trouwen te Uden 23-01-1701. Alegundis Daniels is gedoopt te Uden 17-05-1709 en wordt begraven te Uden 22-03-1779.
Jermaine Van der Meer zei op 25 februari 2017 om 13:09
Dag Tonny heel erg bedankt joh voor alle hulp, hoe kan ik verder nog de bronnen verifiëren? Ik bedoel in de zin op welke bronnen is deze stamboom gebaseerd? Nogmaals heel erg bedankt
Tonny zei op 25 februari 2017 om 17:03
Bronnen zijn o.a. de DTB's van Uden (doopgetuigen van broers en zusters) en de Commissie van Breda (cijnsregister 80.1155A).
Jermaine Van der Meer zei op 26 februari 2017 om 21:35
Dank Tonny voor de aangevoerde bronnen, Wat was die commissie van Breda trouwens precies? Was dat n commissie die vanuit Breda gekomen was of heette de commissievoorzitter toevallig zo? Ik denk trouwens dat die Joannes Mathias Joannes Tijssen Van den Hurk waarschijnlijk ook Van den Tillaart met zijn achternaam geheten moet hebben ik probeer hem dan ook te plaatsen in de volgende link: http://stamboom-erp.nl/pub/download/1/1/152/van%20den%20Tillaar(t).htm#p34093 maar ook al denk ik hij er ergens in moet staan (wellicht ontbreken de huwelijken met Allegonda Van den Wijmelenberg en Petronella Aerts op de site) ik kan hem nog niet gevonden krijgen of daadwerkelijk op de juiste plek plaatsen.

Ik heb nog geen verdere gegevens kunnen vinden Petrus Antonius Van Dijk kunnen vinden maar ik denk dat de familie Van den Hurk Van den Tillaart dus oorspronkelijk van de gelijknamige Havelste tiendkamp onder Veghel komt (zie de link: https://www.stamboomforum.nl/genealogie/2/7109/0/van_den_hurk_van_den_tillaar_tilleur) en dat Joannes Van Dijk (of zijn ouders) wellicht weer van het er vlakbij gelegen gehucht Dijk onder Erp afkomstig was.

Verder zou het misschien kunnen dat de vrouw van Joannes Van Dijk Henrica Roelofs wellicht dezelfde Henrica Roelofs was die was gedoopt (R.K.) op 03-01-1723 te Wijchen (zie de link: http://www.genealogie-database.nl/roelofs/roelofs/roelofs.htm) maar dan zou er nog ergens een borgbrief van haar richting Uden, Erp of Veghel moeten zijn.

Ik denk verder dat voor de verdere afstamming van Daniel Thonissen Van den Wijmelenberg en Maria Dircx het antwoord verscholen ligt in stamboom Wittens/de Wit (zie de link: http://84.85.176.3/Familie_Adr_de_Wit/familie,_ver_terug_files/Stamboom%20Henricus%20Wittens.pdf) maar ook hier heb ik mijn familie Daandels Van den Wijmelenberg (en Petronella Aerts) nog niet goed kunnen plaatsen helaas....
Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 27 februari 2017 om 08:21
Beste Jermaine,
de Commissie van Breda (en voorgangers van deze commissie) werd in 1798 opgericht om te beschrijven, te inventariseren en te beheren van de domeinen waar de Fransen aanspraak op maakten ná het tekenen van de vrede tussen de Franse en de Bataafse Republiek in 1795. Als je op de volgende link klikt, kom je meteen uit bij de inventaris van dit archief. In de inleiding staat meer geschreven over de geschiedenis hiervan.
http://www.bhic.nl/integrated?mivast=235&mizig=210&miadt=235&micode=80&miview=inv2

Ook kun je in de gids 'Noord-Brabant in de Bataafs-Franse Tijd', uitgegeven door het Rijksarchief in Noord-Brabant (voorganger van het BHIC) daar meer over lezen: https://books.google.nl/books?id=oVtKR_XjaUkC&pg=PA255&lpg=PA255&dq=wat+doet+de+%22commissie+van+breda%22&source=bl&ots=OHtpqxRph_&sig=NzbNv8TLCjoafY0xZEOhdytAVzU&hl=nl&sa=X&ved=0ahUKEwj_1ZLL3a_SAhVJCMAKHfFgA8MQ6AEIMDAD#v=onepage&q=wat%20doet%20de%20%22commissie%20van%20breda%22&f=false
Tonny zei op 27 februari 2017 om 18:43
TV: van den Hurk en van den Tillaart zijn 2 aparte families. Jouw aanname is beslist niet huis [ik heb de gehele DTB van Veghel geklapperd en gekoppeld].
TV: de familie van Dijck komt uit Uden. Bijna elk dorp gelegen aan Uden heeft een “Dijk”. Meestal een kunstmatig aangelegd hoger deel door een moerassig gebied. Bijv. Veghelse Dijk, Boekelse Dijk.
TV: Hoe kom je er bij dat Henrica Roelofs afkomstig is van Wijchen, dit is totale onzin. Zij is gedoopt te Uden, Joannes is haar laatste kind.
TV: de publicatie over de familie de Wit is van mij afkomstig. Familie de Wit is niet te combineren met Wijmelenberg.
TV: Uden is een complexe parochie om familieverbanden te leggen. Ikzelf ben al 35 jaar bezig daarmee. Niet alle informatie/publicaties zijn te herleiden naar jouw familie. Doe gedegen onderzoek in de aanwezige bronnen. Succes ermee.
Jermaine Van der Meer zei op 1 maart 2017 om 21:51
Ooh woesssjj, ik word hier ekkes goed stevig aangepakt. Opzich wel leuk want ik houd wel van n bietje pit hier opt forum. Witte wagget is Tonny ik heb dn hele week gecarnavaldt en dus ik denk vandaar dat ik nog een beetje wazig alle documenten had nagelezen ik zal in dn toekomst beter mn best doen Tonny (ook tijdens carnaval haha), maar je bent al 35 jaar bezig met Uden (bende toevallig ook bezig met Veghel) maar ben jij een heemkundige van de Udense heemkundevereniging dan of gewoon een particulier onderzoeker? En is er toevallig ook een samenwerkingsverband tussen Uden en Veghel op heemkundig/genealogisch onderzoeksgebied?

Bij je opmerking Tonny dat mijn familie Van Dijck beslist een Udense familie is vraag ik me af of je op de hoogte bent van de volledigheid van deze familie? Tenslotte had ieder dorp namelijk inderdaad een dijk zodagge in theorie zou kunnen stellen dat elk dorp op zich ook een dus ook een familie Van Dijk zou kunnen hebben, toch?

Want als jij wel de volledige stamboom hebt van mijn families Van Dijck, Van den Hurk en Van den Wijmelenberg (waar ik dus aan verwant ben) dan zou ik deze graag van je willen ontvangen en dan zou ik daar zeer erkentelijk voor zijn, verder hoop ik da gij Tonny en de rest van het BHIC een fijne carnaval hebbe gehad.

Met vriendelijke groet,

Jermaine Van der Meer
Tonny zei op 2 maart 2017 om 19:21
Beste Jermaine,
Ik kom misschien belerend over, maar dat is meer vanwege mijn kijk op een hobby zoals genealogie, waarbij het zelf zoeken en het verifiëren van jouw onderzoek meer zelfvoldoening en waarde geeft aan de hobby. Indien je helemaal vast zit met jouw onderzoek, kan je altijd een beroep doen op het forum. Verder is het zo, dat ondanks alles wat ik onderzocht heb in die jaren, er ook best een foutje in zal zitten. Door het onderzoek van anderen, kan ik zelf ook nog verifiëren of mijn onderzoek ook goed was gedaan. Het werkt dus van twee kanten. Niet toevallig heb ik ook veel informatie van Veghel, dit vanwege de vele relaties die omliggende parochies met elkaar hebben op genealogisch gebied.
Jermaine Van der Meer zei op 2 maart 2017 om 21:04
Goeienavond Tonny.
Nee hoor vind ik helemaal niet erg vind het juist leuk als iemand kritisch is want daar kan ik alleen maar beter van worden, ik vraag me af of je alleen een beroep mag doen op het forum als je helemaal vast zit (ik ben wel veel aangekomen maar zit nog niet vast in m'n stoel). Ik bedoel als dat inderdaad een spelregel vanuit de BHIC redactie zou zijn dan vraag ik me af hoe je het wilt controleren of iemand wel of niet vastzit in zijn/haar onderzoek (is bijvoorbeeld alleen al de zin 'ik zit vast' al voldoende) en vervolgens zou je je eigen de vraag moeten stellen wat je met al die forumonderwerpen doet waaruit eventueel blijkt dat men nog niet helemaal vast zou zitten in het onderzoek ga je die dan verwijderen? Ik denk niet dat het een regel is van de BHIC redactie (als ik zo vrij mag zijn) daar die niet te controleren valt en mocht het te controleren zijn dan is het niet te handhaven (want dan zou je zoveel onderwerpen van bijvoorbeeld leken moeten verwijderen dat je een kaalslag krijgt hier op het forum).

Iedereen maakt fouten Tonny (zelfs ik) maar ook dat is niet erg want ook daar leren we van, ik vraag me trouwens nog steeds af of gij een particulier onderzoeker bent of dagge verbonden bent aan een bepaalde heemkundekring?

Verder vroeg ik me af of jij dan over een uitgebreide datebase beschikt (wellicht via PRO-GEN) en of jij dan ook in het bezit bent van de door mij voornoemde lijnen van de families Van Dijck, Van den Hurk en Van den Wijmelenberg (ik bedoel dan de volledige stamreeksen)? Ik was trouwens nog vergeten te vermelden dat ik in je bestand over de Wittens nog ergens een Daandel (lees Daniel) Van den Wijmelenberg zag maar ik kon m niet meer vinden zodat ik ook niet weet wat zijn relatie met de familie de Wit/Wittens was

Met vriendelijke groet,

Jermaine Van der Meer
Christian van der Ven
Christian van der Ven bhic zei op 3 maart 2017 om 10:58
@Jermaine: Op de meeste van je vragen kan ik geen antwoord geven, maar van de 'spelregels' van het BHIC weet ik toevallig wel iets af.

Er is géén 'regel' dat je alleen iets op het forum mag vragen als je compleet vastzit met je onderzoek. In de huisregels staan de mogelijke onderwerpen als veel breder omschreven.

Maar ik begrijp de reactie van Tonny, op jouw vraag naar het delen van een volledige stamboom. Het is niet dat die vraag niet mag, maar het vragen ernaar is binnen een hobby als deze ook niet echt gebruikelijk, het sluit in ieder geval niet aan bij hoe de meeste genealogen daar tegenaan kijken. Volgens mij is dat wat Tonny wil zeggen.

Alhoewel er incidenteel best hele familielijnen worden gedeeld hoor. En er ook vele hobbyisten zijn die via hun website (delen van) hun stamboom delen. Dat is aan ieder voor zich.
Tonny zei op 3 maart 2017 om 12:26
Het is inderdaad zo, dat het geven van informatie geen probleem is. Indien ik het wil delen, dan was het al gepubliceerd geweest op het internet, het is inderdaad niet mijn bedoeling om complete stambomen 'weg te geven'.
Tonny zei op 3 maart 2017 om 12:27
NB: ik heb als hobby genealogie en ben verder lid van de Heemkundekring Uden.
Jermaine Van der Meer zei op 4 maart 2017 om 00:34
Goedenavond allemaal dat is inderdaad waar Christian, sterker nog stamboomlijnen overnemen van bijvoorbeeld de site genealogie online word hier meestal als vloeken in de kerk gezien. Ik kijk daar alleen iets anders tegenaan daar men gemiddeld tussen het jaar 1500 en 1600 gemiddeld op tussen de 4000 à 6000 voorouders uitkomt p. p. en als men dan bedenkt dat bijvoorbeeld een familie zoals die van de Van Kuijks in de omgeving Esch, Haaren en Boxtel zeer veel tijd vergt in onderzoek e.d. waardoor men op zijn/haar klompen aan kan voelen dat men over 100 jaar nog niet met al het werk klaar komt!

Sommige stellen ook heel krampachtig dat als je een familielijn van bijvoorbeeld genealogie online je de hele voornoemde site binnen te buiten moet keren op zoek naar feitenchecks, dit lijkt mij totaal onnodig. Het is inderdaad dat men de wenkbrauwen moet gaan fronzen als men enkel namen als Claas Jans en Grietje Dirks (fictieve namen) tegenkomt zonder geboortedatum en geboorteplaats maar ik denk toch wel dat in 80% van de gevallen 1 of 2 van de voornoemde facetten genoemd worden. Dan nog heeft men zelfs gevallen zonder geboortedatum EN zonder geboorteplaats waarbij men er toch van een bepaalde zorgvuldigheid van de samensteller uit kan gaan, bijvoorbeeld als men zonder geboortedatum en plaats namen + 3 (en soms wel 4) dubbel patroniem aantreft zoals Jan Janssoen Klaase Witlox & Luijtgaert Pieters Harmensz Teurlings (let op wederom allebei weer fictieve namen) want dan kan men dus stellen dat de samensteller deze sowieso ergens tegengekomen moet zijn zoekende in de context van diens stamboom.

Het is op zich wel bijzonder want ik had pas geleden met Mijnheer Rovers (ik moest Wim van 'm zeggen maar dat vergeet ik steeds aan de telefoon vandaar dat ik hem hier maar ook gewoon meneer noem) aan de lijn en ik had ook nog mail contact met hem (was zelfs pas geleden nog in het heemkundegebouw van Uden geweest) En in zijn mail van pas geleden gaf Mijnheer Rovers aan dat hij geen PRO-GEN bestanden had van - de ouders van Johannes Van Dijck
- de ouders van Johannes Van den Hurck
- Allegonda Van den Wijmelenberg maar nu de ouders bekend zijn moet hij van hun wellicht ook de bestanden hebben die Tonny heeft dan?

Want mijn vraag bij deze Tonny of jij svp zin hebt om je bestanden met mij te delen, mijn 2e vraag is dus of Meneer Wim Rovers ook over dezelfde (wellicht PRO-GEN) bestanden beschikt?

Met vriendelijke groet,

Jermaine Van der Meer
Draadje zei op 4 maart 2017 om 02:56
Leuk gepobeerd, dat van die PRO_GEN-bestanden beste Jermaine, op jouw leeftijd van zegge 26 jaar is je dat door velen van ons als gelouterde en doorgewinterde genealogen, echter snel vergeven. Ik vrees desondanks dat de discussie hierover nog wel een record-aaantal reakties teweeg zal brengen, je boute veronderstelling dat iemand zomaar even jou het resultaat van jarenlang gezwoeg aanreikt, zonder enige aanduiding van jouw kant *voor wat hoort wat*. Het ten tonele voeren alhier van *mijnheer Rovers* heeft niets met genealogie te maken, zelfs al heb je morgen een afspraak met mijnheer Rutte danwel de koning in eigen persoon. Een *gewone particulier onderzoeker* heeft echter alle recht om de resultaten van eigen onderzoek al dan niet te publiceren en dat schijnt Jermaine niet geheel naar de zin te zijn, vandaar zijn herhaalde reaktie op zijn aangemaakt draadje. In een goed huwelijk heet het geven en nemen, In een chat of een date heet het *sharen*van gevoelens of ervaringen, in genealogie heet het... het uitwisselen van gegevens, hetzij fragmentarisch ... hetzij integraal al naar keuze uiteraard aan degeen die de informatie verzamelde. Dat valt niet bij iedereen in goede aarde, immers er is chronisch gebrek aan info steeds weer bij een genealogische speurtocht. Ietwat vermoeid denk ik. hadden ze bij VPND 15 jaar geleden het al over *halers en brengers*, een goed verstaander zal begrijpen wat wordt bedoeld. Kortom of ten lange leste, aan al degenen die lijden aan het *downloadsyndroom* of denken genealogie te kunnen bedrijven op de bekende achternamiddag via het *copy and paste* toetsje, het ga U allen goed. Ondertussen proberen vele anderen hun resultaten uit te bouwen, daarbij kan hulp van anderen soms helpen als je bent vastgelopen of een gouden tip hoopt te krijgen. Maar het meeste plezier bij genealogie is het zelf doen. Vallen en opstaan hoort daarbij. Soms de bekende muur, soms een doorbraak. Soms een link met Karel de Grote, meestal niet dus. Houdoe, namens een doordouwer.
Norah zei op 4 maart 2017 om 12:09
Waarom anoniem?
Jermaine Van der Meer zei op 5 maart 2017 om 13:39
Dag allen.

Ik had pas geleden nog enige correspondentie gehad met Christian waarin hij o.a. schreef:

'neutraler dan ‘scherper’ – zoals jij dat noemt – gaan schrijven. Want van dat laatste is een discussie nog nooit opgelost geraakt, maar altijd erger gemaakt.'

Nu vind ik dat helemaal niet zo'n gek idee van Christian dus vandaar dat ik vandaag maar eens mijn zachte pen ter hand zal nemen, al moet ik me eigen ook wel bij Norah aansluiten dat ook ik het jammer vind dat het bericht anoniem geschreven is (al komt de schrijfstijl van Draadje me wel ergens bekend voor haha). Ik heb ook nog (gisteren dus) een hele dag gewacht op het record aantal reacties die zou komen maar helaas het mocht niet zo zijn haha, ja ik zal er verder dan ook maar niet al te diep op ingaan op alle persoonlijk opmerkingen maar ik dacht dat we in een kennismaatschappij (lees kenniseconomie) leefde waar iedereen zoveel mogelijk kennis uitdeelde met mekaar maar het kan zijn dat ik me hier wat betreft het BHIC schromelijk in vergist heb dan?

Verder als iemand liever niet zijn/haar gegevens met mij deelt dan is mij dat zeker wel naar de zin want dan respecteer ik dat gewoon, en ik kan het ook nergens terug vinden dat het eventueel niet naar mijn zin zou zijn? Ik ben benieuwd trouwens wat de VPND eigenlijk is want 26-15=11 waardoor men het mij niet kwalijk moet nemen als ik op mijn 11 jaar hier nog niet van op de hoogte was, ik heb trouwens nog wel een opmerking over je 'halers en brengers'

Ik had namelijk pas geleden een bezoek gebracht aan de heemkundekring van Uden (zie ook de link: http://www.bhic.nl/onderzoeken/forum/mijn-dagje-uit-bij-de-heemkundekring-uden-met-nieuws-over-de-families-van-der-putten-van-der-heijden-van-oort) en daar kwam ik een gouden berg aan informatie tegen (niks geen tekorten aan info het is dus gewoon nog niet voldoende gedigitaliseerd) ik kwam daar namelijk fotoscans, de volledige transcripties van het volledige oud gerechtelijk archief van Ravenstein, verschillende uitgewerkte stambomen, en ook allemaal naamlijsten netjes op alfabetische volgorde zodat je het niet eens hier aan de schepenindex hoeft te koppelen etc. etc tegen. Ik heb toen mevrouw Bruggeman van het BHIC gemaild of ik eventueel in samenwerking met het BHIC het archief van Uden kon digitaliseren en op de server van het BHIC kon zetten?

Mevrouw Bruggeman schreef helaas dat zijn hier weinig voor voelde, en ook hierin berust ik weer en respecteer ik dan ook alle partijen in hun standpunten al vind ik het natuurlijk wel jammer en had ik zelfs op eigen kosten willen reizen mocht dat nodig zijn geweest.

Mijn intenties waren dus niet alleen het halen en alleen het brengen maar ik wou de informatie (wat mij dus regelmatig een reis van Moergestel naar Uden had betekent) zowel halen als gebruiker brengen (voor het BHIC en zijn gebruikers).

Hopende jullie hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet,

Jermaine Van der Meer
Helena zei op 5 maart 2017 om 19:02
Jermaine , - het vergt maar een paar seconden zoeken in Google met bijv. de woorden ' vpnd + genealogie' en dan kom je er al snel achter waar VPND voor staat.

Het lijkt me overigens beter dat je iemand waarmee je toch al eerder mail en telefonisch contact had rechtstreeks benaderd met de vragen die je hier stelde. Niet in dit open forum er indirect op zinspelen dat men mogelijk meer info heeft en men die wel kan delen met jou. Je hebt daar toch al antwoord op gekregen begreep ik? Het staat overigens ieder vrij om info te delen of niet.
Jermaine Van der Meer zei op 6 maart 2017 om 00:32
Ik zal inderdaad eens gaan googlen inderdaad Helena, ja misschien is het inderdaad ook beter als ik nog eens met de nieuwe personen die Tonny mij heeft aangedragen (waarvoor dank) ten rade ga bij meneer Rovers zodat de boel zodoende wellicht niet door de war loopt. Ik zou verder trouwens ook niet weten waarom men het mij zou moeten vergeven met mijn 26 jaar dat ik om PRO-GEN bestanden vraag? Ik werk zelf eigenlijk nooit met PRO-GEN ik zag dat programma pas toen meneer Rovers het zelf in Udense heemkunde gebouw gebruikte toen ik daar en hij mij hielp, hij zette op de ene of andere ingewikkelde manier PRO-GEN bestanden om naar mailbijlages??

Verder schrijf de anoniem persoon die z'n eigen jammer genoeg nog steeds niet kenbaar heeft gemaakt, het volgende:

"Het ten tonele voeren alhier van *mijnheer Rovers* heeft niets met genealogie te maken,"

Ook daar denk ik anders over daar meneer Rovers toen hij de PRO-GEN bestanden naar mail bijlages mij aan volledige kwartierstaten heeft geholpen van o.a. de families Van der Heijden & Van Oort, dus of hij niet met genealogie te maken heeft waag ik ernstig te betwijfelen?

Ik zie verder nog wel dat de anonieme schrijver nog wel eens hier en daar aan een date doet en daar ook de termen sharen vandaan heeft, ook de term *downloadsyndroom* vind ik onterecht daar ik niet probeer te stellen dat sites als genealogie online een heilig doel op zich zijn doch het kan helpen met plannen.

Ik schreef namelijk eerder al dat men tussen het jaar 1500-1600 ongeveer tussen de 4000 à 6000 personen in de stamboom moet hebben, en als men met 1 familie zeer lang bezig is dan kan men uitrekenen dat men uiteindelijk tijd tekort komt, men kan het ook omdraaien. Waar de uittreksels en fotoscans snel te vinden zijn kan men die alvast in de bronvermeldingen invoeren maar waar er archiefstukken ontbreken kan men die eventueel opvullen met stamboomgegevens van genealogie online waarbij men natuurlijk wel als alles is uitgezocht aan voorouders (laten we uitgaan van 4000 voorouders bij deze) daarna uiteraard wel de ondersteunende aktes erbij moet zoeken want daar ben ik het natuurlijk wel mee eens.

Bovenstaande in combinatie met eventuele kwartierstaatverknopingen zou er dus eventueel tot kunnen leiden dat men uiteindelijk minder werk hoeft te doen maar dan wel met hetzelfde kwantitatieve EN kwalitatieve resultaat!

Met vriendelijke groet,

Jermaine Van der Meer
Draadje zei op 6 maart 2017 om 01:13
Kortom Jermaine, niets staat je op jouw nog jonge leeftijd in de weg om in Uden de scans te gaan maken en die voor eenieder hier ter beschikking te stellen, hetzij via VPND. Oo al komen de reiskosten Moergestel-Uden voor jouw rekening, daarover zijn we het allen eens : DANK DANK DUIZENDMAAL dank, dat je zulks voor ons hier op het forum wilt doen. Dat *sharen* (hahahaha) heeft NIET de betekenis die jij als volbloed grappenmaker er op nahoudt in mijn geval. Ik ben gehuwd. En daarnaast ben ik wel al jarenlang aan het *daten* om PRO-GEN bestanden te downloaden. Opnieuw dus *Draadje* als afzender (het BHIC heeft mijn emailadres).
Christian van der Ven
Christian van der Ven bhic zei op 6 maart 2017 om 10:44
Dag allemaal,

Deze discussie heeft weer lang genoeg geduurd, verschillende personen hebben zich weer 'ingegraven', steeds meer mensen doen een duit in het zakje, en ik heb het eerste bericht al offline moeten zetten. Kortom, mooi moment om er een punt achter te zetten en door te gaan met de genealogische hobby.

Het is aan ieder voor zich wat hij/zij wel of niet en met wie of waar wil delen aan gegevens.

Terzijde: anoniem reageren is toegestaan, alhoewel ik het beslist niet wil aanmoedigen. Iemand hoeft zich daarvoor ook niet te verantwoorden en het is ook niet aan anderen om toch de identiteit van een anonieme reageerder op enigerlei wijze bekend te maken. Ook het al dan niet anoniem reageren is aan ieder voor zich. Waaraan ik wil toevoegen: gelukkig komt het erg weinig voor op dit forum en dat is positief, laten we er dus geen gewoonte van maken. Bedankt.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.