skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Marte Stoffers
Marte Stoffers Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Marte Stoffers
Marte Stoffers Bhic

Onze website werkt nu nóg beter - update

Christian van der Ven
Christian van der Ven bhic vertelde op 15 juli 2014 om 13:51 uur
Een paar weken geleden vertelden we al dat we onze website vanzelfsprekend blijven verbeteren naar aanleiding van alle feedback van gebruikers. Ook in de tussenliggende periode is er weer veel gesleuteld en geknutseld, zodat de site nu méér mogelijkheden en mínder problemen kent.

In de afgelopen tijd is onder andere de rss-functionaliteit aangepakt, is er een overzicht met "laatste reacties" gemaakt, zijn de e-mailnotificaties hersteld en is de werking van zoekmachines verbeterd. Lees voor een volledig overzicht van alle opgeloste problemen dit nieuwsbericht: http://www.bhic.nl/page/11012

Dan iets over spam op het forum: vrijwel dagelijks worden we er de laatste tijd mee geconfronteerd. We halen alle spam natuurlijk steeds zo snel mogelijk weg, kijken het ook wel een tijdje aan, maar als het zo blijft zullen we snel zoeken naar een oplossing om dit tegen te gaan en te voorkomen. Sorry voor de overlast!

Reacties (22)

Max zei op 15 juli 2014 om 15:05
Hallo Christiaan,

Wat bedoel je met: "de rss-functie is aangepakt"?
Christian van der Ven
Christian van der Ven bhic zei op 15 juli 2014 om 15:16
@Max: Het gaat om een scala aan verbeteringen. Voorbeeldje: je kunt nu aparte feeds genereren voor reacties op verhalen en het forum. En ook zijn er wat problemen opgelost. Voorbeeldje: soms werden de feeds niet met álle nieuwe items gevuld of werden de data van reacties niet in de feed getoond. Als je een fervent gebruiker van de rss-feeds bent, dan zul je het wel merken. De functionaliteit lijkt nu weer heel erg op die van de oude website.
Max zei op 15 juli 2014 om 15:20
Ik bedoelde eigenlijk te zeggen, dat het bij mij nog steeds niet (optimaal) werkt, maar dat kan ook aan mijn feedreader liggen...
Christian van der Ven
Christian van der Ven bhic zei op 15 juli 2014 om 16:50
@Max: Zelf houden we het ook in de gaten. Ik denk dat sommige feeds zich de komende dagen ook nog moeten 'vullen'. Maar als je dingen ziet die naar je mening niet kloppen, geef ze gerust door. Hoe eerder wij ze doorgeven, hoe eerder het opgelost kan zijn.
clericus.eu
clericus.eu zei op 15 juli 2014 om 22:16
Hallo Christian,

Bemerk dat de knop bij een forum topic "Volg deze discussie"nog niet juist werkt.

Ben ingelogd dus mijn mailadres is bekend maar krijg geen mail aan als er reacties zijn op een topic die ik wil volgen. Het is vrij lastig om nu alles bij te houden zeker als je een dag niet kijkt is je topic van de eerste pagina verdwenen en zie je niet of er nog gereageerd is.
clericus.eu
clericus.eu zei op 15 juli 2014 om 22:45
Feedreader werkt even getest.
Feedreader is niet iets wat iedereen gebruikt dus;

Hierbij een kleine uitleg voor nieuwe gebruikers, mis ik op de website.

Zorg eerst dat je een feedreader geinstalleerd hebt op je computer,
vb. de ontwikkelaar van feedreader : http://www.feedreader.com/
Er zijn ook andere even googlen en kijken en uitproberen of deze beter zijn.

3 andere alternatieven zijn : kijk via live bladwijzers via je browser, Outlook of Yahoo.

Ga bij bhic naar de onderzijde van de site en klik de oranje RSS feed aan.

Hierna opent er een nieuw tabblad waarbij je de keuze kan maken wat je wilt volgen. Zet deze link in je feedreader, browser, outlook of Yahoo.
Open vervolgens het programma en je zult de laatste aanvullingen/reacties zien.

Voordeel is dat je alleen de laatste meldingen ziet vanaf de tijd dat je voor het laatste de feeds bekeken hebt. In je feedreader kan je instellen hoeveel meldingen je maximaal wilt tonen. (kan dus ook een nadeel zijn als je even niet gekeken hebt op bv het forum en er meer dan de ingestelde reacties zijn geweest worden alleen de laatste (zeg 50) getoond.
Helena zei op 15 juli 2014 om 22:59
Hier werken de RSS feeds werken weer zoals ik gewend was. Wat ik wel moest doen: De oude wissen en de nieuwe opnieuw toevoegen. Maar deze 'nieuwe' welke ik direct na 10 juni had toegevoegd werkte nooit optimaal en nu helemaal niet meer. Dus nu een 'vernieuwde' toevoeging van 15 juli end at schijnt goed te gaan.

"Volg deze discussie" werkt ook weer en ook nog zonder in te loggen.
Dorethé zei op 15 juli 2014 om 23:42
RSS ziet er goed uit. Top.
Christian van der Ven
Christian van der Ven bhic zei op 16 juli 2014 om 07:09
@Frank: Staat in je profiel de optie aangevinkt om notificatiemails te ontvangen? Mijn BHIC > Mijn notificaties > Ik wil graag e-mail ontvangen

Zijn de e-mails niet in een spamfolder terechtgekomen?

Van eigen reacties ontvang je trouwens géén e-mail, alleen van de reacties van anderen.

Om welk onderwerp gaat het?

@Helena: Klopt, de 'oude' feeds zijn weer komen te vervallen. Lastig, maar het was voor het goede doel. ;-) En inderdaad zijn notificaties ook mogelijk zonder Mijn BHIC profiel. In eerste instantie niet, maar aangezien ik weet dat veel 'vaste gasten' geen behoefte hebben aan een account, maar wél aan notificaties, hebben we die optie in laten bouwen. Desondanks hopen we dat de voordelen van een profiel uiteindelijk toch ook deze mensen zullen overtuigen een account te maken. Al was het maar vanwege het gemak en vanwege wat extra kleur en fleur op het forum.
Max zei op 16 juli 2014 om 13:12
Ik heb geprobeerd om op mijn rss-reader én op mijn browser(firefox) alléén forumberichten te ontvangen in drie verschillende configuraties (alleen nieuwe forumberichten, alleen reacties en beide opties tegelijk), maar bij geen enkele daarvan krijg ik het gewenste resultaat. Er zitten steeds weer ander berichten tussen en van de gewenste berichten krig ik maar een fractie. Dat is m.i. niet erg optimaal.

Gelukkig kan ik het nu allemaal weer controleren op de pagina 'Laatste reacties' :)
Christian van der Ven
Christian van der Ven bhic zei op 16 juli 2014 om 14:52
@Max: Wil je me een screenshot of zoiets toemailen van welke berichten je te zien krijgt en daarbij aangeven welke berichten je daar niet zou verwachten en welke je mist? Dan ga ik kijken wat er aan de hand is. Alvast bedankt!
Carola
Carola zei op 16 juli 2014 om 15:06
Volgens mij let ik dan wel heel slecht op, want ik zie geen knop dat ik de discussie kan volgen. En sommige discussies zijn zeker de moeite om te volgen :)
Norah zei op 16 juli 2014 om 17:01
Ik wil me bij Carola aansluiten, ik begrijp geen jota van wat hier allemaal gezegd wordt. Voel me hierdoor hoog bejaard ;)
Max zei op 16 juli 2014 om 19:42
Christiaan, ik geloof dat het inmiddels al grotendeels opgelost is.Ik denk dat ik een probleem heb met mijn feedreader, die nog uit de middeleeuwen stamt ;) Alleen bij de 'feed' van alleen nieuwe forumberichten krijg ik helemaal niets binnen, bij de reacties op het forum inmiddels wel.

Ik heb toch nog een vraagje : Hoe kan ik mij ook weer afmelden voor de bestelde notificaties? Dat kon altijd wel.
Helena zei op 16 juli 2014 om 22:47
Inderdaad, zie die mogelijkheid om weer af te melden ook (nog) niet.
Verder viel me bijv. vandaag op dat - na de vernieuwde update van 15 juli- een RSS feed gedateerd 9 juli [ waarop geen nieuwe reacties zijn gepost sinds 9 juli] zojuits binnen kwam terwijl we hier al een week later leven. [ in ieder geval toch sneller dan met de zeepost :)]. Mogelijk dat nog niet alles verwerkt is? [ Ik krijg de RSS feeds binnen via Outlook]
Dorethé zei op 16 juli 2014 om 23:29
Ik gebruik al jaren een portable versie van GreatNews. Gisteren de feed toegevoegd, vandaag laat deze geen updates zien. Bij het ingeven van de link in Feedvalidator (http://feedvalidator.org) geeft deze enkele foutmeldingen.
Helena zei op 17 juli 2014 om 01:00
...en deze laatste reactie van Dorethé van anderhalf uur geleden zou nu als een nieuwe 'feed' binnen moeten zijn, maar zie het niet; werkt wrsl. nog niet optimaal? Geen probleem; wacht geduldig af..[ zie de reacties toch wel via 'laatste reacties']
Christian van der Ven
Christian van der Ven bhic zei op 17 juli 2014 om 09:32
Dag allemaal,

De link om discussies te volgen zit, als je ingelogd bent, rechtsboven het reactieveld. Misschien moet je een keer op F5 drukken, sinds de functie beschikbaar is gekomen. Als je niet ingelogd bent, dan zit er onder het reactieveld een aankruisvakje om je te abonneren.

Als je discussies volgt via Mijn BHIC, dan kun je je aan- en afmelden via de genoemde link. Als je níet via Mijn BHIC werkt, dan is er voorlopig géén mogelijkheid om je af te melden. Het inbouwen van die accountloze volgfunctionaliteit is een last-minute-actie geweest, dus die functie is vooralsnog erg eenvoudig gebleven.

Wat de werking van de rss-feeds betreft: hier gaat inderdaad nog iets mis. De feed op nieuwe onderwerpen lijkt zeker een week op de feiten achter te lopen. De feed op laatste reacties lijkt wel te kloppen als ik hem gewoon in m'n browser open. Maar kijk ik in een feed-reader (Feedly, Netvibes), dan zie ik alleen de laatste reactie per onderwerp, dus niet álle laatste reacties. Alsof een feed-reader van alle laatste reacties per onderwerp alleen de allerlaatste laat zien.

Waar hem dat in zit, dat weet ik niet. De feed op de site ziet er goed uit. Misschien is het dus een instelling in de reader, maar dan is het gek dat ik er nooit eerder last van had. Misschien is het dus toch een configuratie-instelling in de feed, die er pas uitkomt als je hem importeert in je reader.

Hoe dan ook, ik ga hiervoor aandacht vragen bij onze sitebouwer.

Dan zal ik ook de tip van feedvalidator.org meegeven.

Dank voor jullie meekijken en -denken!
clericus.eu
clericus.eu zei op 17 juli 2014 om 09:38
Hallo Christiaan, Denk dat het iets met het verversen van de feedreader gaat laat hier eens na kijken eenmaal ingesteld krijg je een keer de feeds te zien maar hierna geen aanvullende meldingen meer.
clericus.eu
clericus.eu zei op 17 juli 2014 om 09:42
@ Carola en Norah,
Dit kan je instellen op het scherm "reageer op dit verhaal". Aan de rechterzijde staat "Volg deze discussie" (Ben ingelogd, weet niet of dit ook al werkt voor niet ingelogde personen) en reacties komen dan via je mail weer binnen van een topic die je volgd.
clericus.eu
clericus.eu zei op 17 juli 2014 om 09:46
@ Christiaan, Dit ging over topic"Ouders Maria Catharina in 't Ven (Seijlmans / Zeijlmans)" Zie nu wel een afmeldknop op dit topic staan, dus dat zou nu ook moeten werken.
Carola
Carola zei op 17 juli 2014 om 12:26
Nu kan ik dit verhaal inderdaad volgen :)

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.