skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hualp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Ans Holman
Ans Holman RA Tilburg
Menu
sluit
Hualp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Ans Holman
Ans Holman RA Tilburg

Ouders Gerardus Hanneman of doopakte

Yvonne vertelde op 22 maart 2017 om 13:16 uur
Ik onderzoek de naam Hanneman regio Limburg. Helaas loopt mijn onderzoek vast na dertig jaar bij Gerardus Hanneman ged. Herzogenrath ca. 1740-1745. Overl. (aan koorts) Kerkrade 13 okt 1795. Hij huwde Kerkrade 1 juni 1768 met Anna Gertrudis Vincken ged.(ouders Anna bekend) Kerkrade 11 okt 1743 overl. (aan koorts) Kerkrade 13 sept 1795.

Ik zoek de ouders van Gerardus Hanneman of broers en zussen. Alle overige gegevens (tot heden) zoals de kinderen van Gerardus zijn bekend. Zelf jaren geleden in het archief in kerkrade geweest maar daar niets kunnen vinden.

Iemand nog tips om verder terug te komen

Alvast bedankt
Yvonne

Reacties (7)

Norah zei op 22 maart 2017 om 16:33
Dag Yvonne,

Zijn er geen aparte DTB-boeken van Herzogenrath?
Helena zei op 22 maart 2017 om 20:52
Die DTB boeken van Herzogenrath zijn er wel..., maar de bewaard gebleven doopboeken beginnen pas vanaf 1757, trouwregisters vanaf 1781 en begraafboek vanaf 1732.

Zie in deze boeken als enige vermelding van de naam Hanneman bij het overlijden/begraven in 1782 van een Maria Margaretha Ackermans, weduwe van 1e Joannes Hanneman 2e Joannis Bicher en indien ik het goed lees met de nog in leven zijnde echtgenoot van Mathias Offermans. [ mijn bron is de PT cd van Herzogenrath].
Dit is de enige keer dat de naam Hannemans voorkomt in die bewaard gebleven DTB boeken van Herzogenrath. De naam van Maria Margaretha Ackermans komt enkele keren voor als doopgetuige. Misschien die huwelijken met Joannis Bicher en met Mathias Offermans eerst zien te vinden. Hopelijk krijg je hierdoor wat aanknopingspunten naar de gezochte Hanneman?

Waarschijnlijk is er wel een relatie gezien het volgende:
- Mathias Offermans was doopgetuige in 1768 in Kerkrade bij doop Mathias Hanneman.
- Maria Margaretha Ackermans was doopgetuige in 1771 in Kerkrade bij Joannes Wilhelmus Hanneman. enz.
- een van de huwelijksgetuigen in 1768 in Kerkrade een Maria Agnete Ackermans was. Een Maria Agnes was ook doopgetuige in 1765 in Herzogenrath bij doop dochter van Maximillianus Barwasser en Anna Catharina Ackermans.
Yvonne zei op 25 maart 2017 om 14:07
Bedankt voor jullie reactie.
Veel nieuwe informatie en huiswerk. Heel fijn dat jullie mee willen denken.
De CD is deze te bestellen ? Weet je of de CD de Katholieke of Hervormde informatie heeft.
Helena zei op 25 maart 2017 om 22:26
Yvonne, - de PT cd's zijn te verkrijgen bij het Patrimonium Transcriptum Verlags in Brühl. http://www.patrimonium-transcriptum.org/shop/ Bevat gegegevens [ index en digitale images] van de rk parochie Herzogenrath St. Maria Himmelfahrt tot aan 1798. Maar sinds enkele jaren is index (alles?) ook te vinden via www.allelimburgers.nl. Verder kun je via een klein programmaatje inmiddels zowat alles wat er door vrijwilligers geindexeerd is en op diverse PT- cd's en Erkelenz -cd's etc. verschenen is alsook wat bij FS staat van NRW en wijdere regio inzien. Ik meen dat eerste 30 dagen gratis is met alle zoekfuncties werkende, na die proefperiode nog steeds gratis te gebruiken, alleen vervalt zoekfunctie en moet je dus bladeren wil je het gratis blijven gebruiken. Zie link: . http://pr2.leoaretz.de/ Bekijk zelf maar wat er zoal in de Datenpool zit. Van Herzogenrath kun je via deze site nog gegevens zien van Evangelische Kirche - dopen 1649-1663 en Standesamt - geboorten 1843-1858. De Datenpool wordt met regelmaat updated. Geen digitale beelden, alleen index.

- Vond geen enkel huwelijk van Maria Margaretha Ackermans in trouwregisters van Herzogenrath; ze zal 3x gehuwd zijn geweest, maar dus ofwel voor 1781 (in Herzogenrath bewaard gebleven Trouwboeken pas vanaf 1781 ) of elders.
- Mogelijk was Clara (Elisabeth?) Ackermans, gehuwd met Mathias (Petrus?) Barwasser, een zus van Maria Magdalena? Clara laat vanaf ca. 1758 aldaar kinderen dopen, mogelijk wel eerder al... Mogelijk werden de voornamen naast en door elkaar gebezigd? Wat ik vermoed dat met Maria Magdalena Ackermans en een Maria Gertrud Ackermans een en dezelfde persoon bedoeld kunnen zijn omdat beide namen gekoppeld staan aan een Mathijs Offermans en deze laatste al met een Ackermans vanaf 1759 [ en waarschijnlijk ook al eerder] in Herzogenrath kinderen laat dopen. Ofwel hij is 2x gehuwd met zussen? Kan ook nog.
- Clara Elisabeth Ackermann, weduwe van Mathias Barwasser, werd bij haar overlijden in 1795 genoteerd als 80 jaar oud, dus geboren ca. 1715. Mogelijk was haar zus (?) van min of meer zelfde periode....en haar eerste echtegnoot - Joannes Hanneman- ook wel?
- Heb je nog vragen waarmee ik zou kunnen helpen (deze cd of andere PT cd 's doorzoeken [ heb er wel een aantal van deze regio] ) dan laat maar weten.
Helena zei op 25 maart 2017 om 22:32
Las mijn bijdrage nog eens na. Niet helemaal duidelijk genoteerd, maar Joannes Hanneman was een eerste echtgenoot van Maria Margaretha (Gertrude?) Ackermans [ en niet van Clara Elisbeth]
Yvonne zei op 25 maart 2017 om 22:36
Zo lief dat je meedenkt en met zoveel informatie komt. Ik ben in een soort tunnel visie terecht gekomen met die Gerardus:-)
Ik ga dit morgen even allemaal rustig nalezen en onderzoeken.
Heel erg bedankt en ik hou je op de hoogte/
Norah zei op 25 maart 2017 om 23:35
Yvonne, je hoeft voorlopig niet naar Kerkrade af te reizen...Je kunt online ook eens kijken bij -zoekakten.nl- > DTB-boeken Kerkrade.
Mvg.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.