Wanneer komen DTB's Sint-Oedenrode online?

vertelde op 15 april 2008 om 22:19 uur

Beste mensen,

Mijn onderzoek begeeft zich met enige regelmaat naar Sint-Oedenrode. Helaas zijn daarvan nog weinig bronnen online in te zien. Ik ben bekend met de door Piet van Liempt gepubliceerde bronnen, maar die gaan niet verder dan begin 18e eeuw.
Is er al enig zicht op wanneer met name de DTB's online via de BHIC-website beschikbaar komen?

Groet, Hellen

Reacties (7)

Christian van der Ven bhic zei op 16 april 2008 om 08:10 uur

Hellen, met nog een slag om de arm hopen we zeker dit najaar de nieuwe genealogische database online te hebben, waarin dan ook scans van de DTB-registers van Sint-Oedenrode opgenomen moeten zijn. Nogmaals, ik houd een slag om de arm...

Hellen zei op 16 april 2008 om 13:10 uur

Dank voor je snelle reactie Christian!
Ik ben al blij dat het in elk geval "in de pen" zit, ongeacht of de termijn haalbaar zal blijken. En inzage van scans is natuurlijk helemaal super!
Ik wacht het rustig af.

Vriendelijke groet, Hellen

Christian van der Ven bhic zei op 16 april 2008 om 22:43 uur

Geen dank, Hellen. Graag gedaan.

Ik zag nog een reactie van jou en Janus op het Stamboomforum. Ik heb nog geen inloggegevens daarvan, dus kon nog niet direct reageren, maar het antwoord op de vraag/wens van Janus is "ja".

Wij hebben dezelfde software aangeschaft als de archieven in Tilburg en Oudenbosch, dus scans komen ook op dezelfde manier beschikbaar.

pieter verbunt zei op 29 mei 2008 om 13:16 uur

Ik zag je vraag over de DTB van St Oedenrode. Dezelfde vraag had ik al eens eerder gesteld, omdat het voor mij wat moeilijk is om frekwent naar Den Bosch te fietsen. Ik ben bezig met een "van der heijden" en ik weet ook dat zoeken in een hooiberg betekent, maar ik heb mezelf bewust een moeilijke naam gesteld. Heb je trouwens de protocollen van Willy van de mosselaar al doorgenomen. Misschien kun je daarmee bezig zijn totdat de
DTB online komen?

Hellen zei op 30 mei 2008 om 11:51 uur

Hallo Pieter,

Dank voor je reactie. Aan de protocollen van Willy van de Mosselaar had ik nog niet gedacht. Zal eens zien of ik daar wat mee kan.

Vriendelijke groet, Hellen

Els Sins-van Eijk zei op 17 maart 2009 om 19:55 uur

Is er ondertussen al iets meer bekend??
een website adres of zo???

Annemarie van Geloven bhic zei op 19 maart 2009 om 14:39 uur

Beste Els,

Je vindt de website van Willy van de Mosselaer met bewerkingen van archiefbronnen van Sint-Oedenrode onder de 'links' op het genealogisch zoekprogramma van bhic.nl

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: