Zoek Duits echtpaar in Brake-Oldenburg

vertelde op 11 april 2019 om 15:32 uur

Ben op zoek naar informatie over Diedrich Gerhard Meijer en Adele Henriette Catharina Stöver. Zij hadden een dochter Henriette Helena, geboren 23-11-1912 in Brake / Oldenburg (D). Kan iemand mij op weg helpen om de juiste archieven te vinden ?

Reacties (2)

Bram zei op 11 april 2019 om 19:41 uur

Voor genealogie in Brake is er een volgende algemene website: https://www.brake.de/menu-left/rathaus-informationen/anliegen-a-z//ahnenforschung-1/

Zijn de grenzen van 110, 80 en 30 jaar niet overschreden kunt u zich bij het stadtarchiv melden (zie contactdata op de website). Zij geven alleen data voor "familienforschung" vrij.

Oudere data liggen in het Staatsarchiv Oldenburg en zijn voor iedereen toegankelijk. Ook hier staan contactdata op de bovengenoemde website. Hun website is deze: https://www.nla.niedersachsen.de/startseite/standorte/standort_oldenburg/standort-oldenburg-135598.html

Dan is er nog de Oldenburgische Gesellschaft für Familenkunde. Die hebben voor de stad Brake een Ortsfamilienbuch samengesteld. Zie daarvoor: https://www.familienkunde-oldenburg.de/recherche/ortsfamilienbuecher/ . Het persoonsregister in dit boek staat hier: https://www.familienkunde-oldenburg.de/wp-content/uploads/2014/07/personenverz_brake.pdf . Als daar de naam niet voorkomt heeft het vooralsnog geen zin daar verder te zoeken. Hier zijn voornamelijk de kerkelijke (Lutherse = "evangelische") bronnen samengevat geloof ik, hoewel er ook andere bronnen zijn. Voor andere naamsregisters uit de Oldenburgse boeken zie: http://www.familienkunde-oldenburg.de/recherche/downloads/#ofbidx .

Hopelijk helpt dit wat

Ad Timmermans zei op 12 april 2019 om 09:13 uur

Bram, bedankt voor deze informatie. Ik weet nu waar ik moet zijn.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: