skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hualp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper Bhic
Menu
sluit
Hualp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper Bhic

zoek naar Joseph Dotman

Mary Dotman vertelde op 24 november 2017 om 15:40 uur
Ik ben op zoek naar meer informatie over Joseph Dotman die trouwde met Anna Maria Laurens op 30 september 1753, plaats onbekend. Wie waren hun kinderen?

Reacties (32)

Michiel zei op 24 november 2017 om 16:25
De plaats onbekend kan ik wel oplossen. In de index van het BHIC staat hij onder de naam Dortman. Op openarch is hij geindexeerd als Dotman. Het huwelijk is gesloten NG Grave 31 sept 1753 (ot 12 sept): Joseph Dotman [er staat inderdaad Dotman!], j.m. geboortig van Merckheijm, wonende Grave, met Anna Maria Laurensse, geboortig Escharen, wonende Grave, weduwe Mattijs Jongmans.
Mary Dotman zei op 24 november 2017 om 16:53
Hartelijk dank voor je informatie! Wat jammer dat er geen ouders en/of kinderen bij vermeld staan. Weet je misschien hoe ik hier verder mee kan komen? De naam Dotman heb ik overigens ook al op de franse manier gezien: Dottemant!
Norah zei op 24 november 2017 om 17:00
De bruidegom was waarschijnlijk afkomstig uit Merkem, oorpsronkelijk was dit Marckheim. Gelegen op de grens tussen West-Vlaanderen en Frankrijk.
Het lijkt me het verstandigst om met de stamboom verder te gaan tot de meest bekend zijnde voorvader.
Norah zei op 24 november 2017 om 17:09
Antonius Dodtman * 17-01-1754 Escharen, zoon van
Josephus Dodtman en Anna Maria Laurenssen.
Vader uit Alsatia(= Elzas), moeder uit Escharen.
Stam je van deze Antonius af, dan zit je "safe" ;)
Mvg.
mary zei op 24 november 2017 om 17:23
Hallo Norah, dank voor je antwoorden. Ik ben gekomen tot Anton Dotman en Jeanne Brasseur, die in 1803 een zoon Joseph kregen in Venlo en op 8-2-1805 zoon Jacques in Maastricht. Daar is de naam van de vader ineens Antoine Dottemant geworden! Deze Antoine sterft op 31-7-1806 in Borgloon, Be als militair, (in het leger van Napoleon?) Van anton/antoine heb ik verder nog niets kunnen vinden, maar hij zou dus wel de zoon kunnen zijn die jij nu noemt! Van Jeanne heb ik ook niet veel kunnen vinden, alleen dat zij nog leefde toen zoon Joseph trouwde op20-3-1839 en toen in Maastricht woonde. In het geboorteregister van Jacques staat wel dat de ouders geen indentificatiepapieren konden overleggen omdat zij uit het buitenland kwamen, dat lijkt dus te kloppen met de gegevens die jij stuurt. Het lijkt alsof ik toch weer een stapje verder terug ben! Geweldig, heel hartelijk dank voor de hulp! Ben nu nog nieuwsgierig hoe jij dit hebt kunnen vinden en ik eerder nog niet. En wat bedoel je met "Safe"?
Michiel zei op 24 november 2017 om 18:01
Aangezien Joseph Dotman gezegd wordt afkomstig te zijn uit de Elzas, vermoed ik dat met Merckheijm bedoeld wordt Merxheim in de Haut-Rhin (regio Elzas). De DTB van Merxheim zijn te raadplegen in het Archives departementales du Haut-Rhin > http://www.archives.haut-rhin.fr/Histoire-des-familles-et-des-villages/p2/Etat-civil
Je heb daar toegang tot de 'images' (scans); je zou zelf de proef op de som moeten nemen en kijken of de naam Dotman in Merxheim voorkomt.
Norah zei op 24 november 2017 om 20:03
Dag Mary,

Ik bedoelde met -safe- dat ik dacht dat je goed zat.... iets te vroeg gejuicht.
Vond later een Antonius Dotman gehuwd met Adriana van Duren(Duuren). Ze krijgen twee dochters in Steenbergen in de jaren negentig(18e eeuw).
Het kan wel zo zijn dat dat deze Antonius diegene is uit 1754, en naderhand is hertrouwd met Jeanne(Johanna) Brasseur. Moet gecontroleerd worden.
Oudste zoon was Joseph, je kunt dan bijna denken het komt overeen.

Ik heb het gevonden door bij het BHIC naar -stamboom- te gaan, vervolgens naar -personen zoeken-. Invullen dotman, en Grave, en op -klinkt als- te klikken.

Je had het over Dottemant, men schreef een naam op zoals men het verstond (fonetisch). En het was tijdens de Franse bezetting, voornamen werden sowieso verfranst. Maastricht was overigens altijd al een -francofiele- stad, vanwege de invloeden uit Luik en omgeving.
Mvg.
mary zei op 24 november 2017 om 20:07
@Michiel, ik heb gezocht op Dortman, Dotman en Dodtman, maar vind niets onder Merxheim.
Michiel zei op 24 november 2017 om 21:11
Alleen van de burgerlijke stand zijn scans online. De 18e eeuwse DTB staan niet online, zie mijn bovenstaande link, waar je een PDF van de aanwezige DTB in de Haut-Rhin kunt downloaden. Misschien misschien (soms werden buitenlandse namen zo verbasterd in Nederland) was de oorspronkelijke naam Ottmann, zie deze link waar blijkt dat die naam in de Elzas voorkwam in de 18e eeuw: http://www.stamboomzoeker.nl/index.php?a=search&l=nl&s=0&fn=&sn=ottmann&bd1=&bd2=&bp=&m=1&uy=&un=&t=1
mary zei op 24 november 2017 om 21:19
ik dacht ook al aan D"otteman, of D"ottoman, maar was daar nog niet op verder gaan zoeken. Ik ga jouw link nog even doorspitten. Dankjewel!
mary zei op 24 november 2017 om 21:36
@Norah: ik volg jouw instructies op op BHIC, maar ik krijg er geen resultaten van, helaas. Ik doe misschien iets fout? De Joseph met Adriana van Duuren had ik ook al gevonden. Hartelijk dank voor je inspanningen! Vr. gr. Mary
clericus.eu
clericus.eu zei op 24 november 2017 om 22:08
Hallo Mary,

Heb zelf in februari 2013 de naam Dortmans uitgezocht zie daar echter geen aansluiting mee met een Joseph, daar hier geen Josef als voornaam voorkomt.

Stamoudste kwam van Dort (Dordrecht) en over het water ben je zo in Grave. ±1500

Zie meer in het volgende:

Ook was er tussen Vught en Esch een hoeve die rond 1750 bekend stond als de Bortmanshoeve.

in het St Catharina doopboek 1685- 1706 komt nog een Cornelia Bortmans voor met als vader Gualterus van Heck (door Maria van Heck in 's-Hertogenbosch op 05-08-1685

Denk dus dat je in die richting moet zoeken.
Michiel zei op 24 november 2017 om 22:09
@Mary Zie ook de volgende link 'Geneanet' : http://www.geneanet.org/genealogie/fr/ottmann.html > kies Haut-Rhin
Je ziet dat de naam Ottmann (o.a.?) voorkomt in het bij dicht bij Merxheim gelegen Wittolsheim, Mulhouse, Turckheim en de grotere gemeente Colmar. Het is in het algemeen aan te raden in de kerkboeken van buurgemeenten te kijken, dus zoek Merxheim eens op de kaart op!
Maar ik zou nog wel een slag om de arm houden bij dat Merxheim.
Je zou ook kunnen zoeken op archiefsites naar mogelijke familieleden Dotman in Nederland; ik trof enkele naamgenoten.
Norah zei op 25 november 2017 om 11:56
Dag Mary,

Je hebt denkelijk niets fout gedaan. Als je mijn aanwijzingen opvolgt, kom je jammer genoeg bij de verkeerde! scan(1753) uit(fout v.h. BHIC). Je moet scan 149(even naar rechts) hebben, en dan zie je zo de doop staan.

Om terug te komen op Jeanne Brasseur, is ze soms op latere leeftijd op 25-01-1821 te Maastricht met de Zeeuw Pieter Koopman getrouwd? Ik heb de akte bestudeerd, maar niets blijkt hieruit dat ze weduwe was. Drie mogelijkheden >>> niet de waarheid verteld, niet getrouwd geweest met Antoine Dotman, óf ze was niet de goede Jeanne B.
Het eerste? huwelijk van Antoine met Adriana van Duren vind je staan bij www.westbrabantsarchief.nl
Met de oorspronkelijke familienaam wordt het lastig, men sprak in de Elzas zowel Frans als Duits(zelfs door elkaar). Het kan nog wel Dodemont en Dotremont geweest zijn, hoewel dit Waalse namen waren.
Mvg.
mary zei op 25 november 2017 om 13:15
Hartelijk dank weer voor je meedenken. Die Pieter Koopman was ik ook al tegengekomen, maar kan nog steeds geen verband leggen. Misschien wordt ik wijzer van archief van Maastricht, daar ga ik binnenkort eens naartoe. Wellicht komt daar meer duidelijkheid over Jeanne en Antoine. Ik hoop dat ik weer een generatie terug kan komen! en @ Michiel: ik ga verder zoeken bij Ottman en Elzas en hoop daar wijzer te worden. Ik geloof wel dat ik alle dotmannen op de verschillende sites heb gezien, kan nog niet iedereen met elkaar in verband brengen. Maar ben er zeker van dat we allemaal familie zijn; de naam komt niet heel vaak voor. Hartelijk dank, Vr. Gr. Mary
@F. Klerkx; Joseph is zo'n veel voorkomende naam in de familie dat ik niet geloof dat er verband zal zijn met de door u genoemde Bortmans familie.
clericus.eu
clericus.eu zei op 25 november 2017 om 14:53
Hallo Mary,

Noem 2 dingen die u verward.
- Je hoeft niet te zoeken in de Dortmans familie daar daar geen Joseph voortkomt.

- in de zoektocht kwam ik deze gegevens tegen van de Bortmanshoeve, mogelijk komt Do(r)tman hier wel vandaan. Deze hoeve behoort niet tot de naam Dortmans.
Norah zei op 25 november 2017 om 17:16
@Frank, Zowel Michiel als ikzelf gaven door dat Joseph Dotman/Dodtman uit Merckheijm(Merxheim) en de Elzas afkomstig waren, dit stond ook vermeld in zowel de huwelijksinschrijving als bij de doop van zoon Antonius.
Ik kan je redenatie totaal niet volgen t.a.v. die Bortmanshoeve.
Michiel zei op 25 november 2017 om 18:37
Hallo Frank, ik moet aansluiten bij Norah. Gezien de feiten die Norah en ik boven tafel hebben gebracht, kan ik het terugvoeren op de Bortmanshoeve in de Meierij ook niet volgen.
Norah zei op 25 november 2017 om 20:07
Volgens de militaire stamboeken zou Joseph D. geboren zijn te Venlo 20-02-1803. Als ik dat opzoek, vind ik zijn geboorte niet. Het zou volgens de Franse jaartelling vallen onder 1 Ventôse XI, oftewel l'an onze. Bij -zoekakten-(geboorten Venlo) loopt dit rond image 180, krijg het niet te pakken...
Mary, heb jij dit wel? En heb je ook het huwelijk van zijn ouders?
Mvg.
Helena zei op 26 november 2017 om 00:16
Bij het huwelijk in 1839 werd genoteerd dat hij 36 jaar oud was en geboren te Venlo, maar dat zijn doop-of geboorte inschrijving niet overlegd kon worden 'aangezien zijne doop of geboorte niet in de registers etc. zijn gevonden' [ huwelijk 20 maart 1839 te Dordrecht, aktenr. 28].

@Mary, - je schreef ' In het geboorteregister van Jacques staat wel dat de ouders geen indentificatiepapieren konden overleggen omdat zij uit het buitenland kwamen'.
Je bedoelt dan de Jacques geboren in 1805, neem ik aan. In het geboorteregister staat niets genoteerd over identificatiepapieren etc. Dat heb je mogelijk ergens anders vandaan? [ zie voor geboorte in 1805 bijv. via zoekakten -> Maastricht Geboorten, huwelijken, overlijden 1804-1805, image 63 van 454 ]. Hierin staat bijv. wel dat de vader sergeant was in het 14e Regiment de Ligne en aldaar in garnizoen.
Helena zei op 26 november 2017 om 02:15
@Mary, - je beginvraag is 'Zoek naar Joseph Dotman'
Verderop in dit topic schrijf je dat je gekomen bent tot Anton Dotman gehuwd met Jeanne Brasseur...
Neem aan dat je dus vanaf Anton Dotman en Jeanne Brasseur verder terug wilt komen? En dat je vermoedde dat de Joseph Dotman die in Grave huwde mogelijk zijn vader kon zijn...?

In de overlijdensaangifte te Borgloon in 1806 (aangifte gedaan door buren..) staat o.a. het volgende:
Overleden 30 juli [ aangifte was 31 juli] -> Antoine Dottmant, 39 jaar, sergeant in het 14e Regiment de Ligne, 3e Bat., 5e Comp. Geboren in Caen, Departement du Calvados, zoon van Thomas Dottemant en Marie Anne Jacobe, echtgenoot van Marie Jeanne Brasseur, wonende te [Borg]Loon. Hij is overleden in zijn huis gesitueerd nabij de [stads?]poort van Tongeren.
Zie link: https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:939F-P8ZQ-S?i=225&cc=2138507

Ben daarna even gaan zoeken in de stamboeken van soldaten in Franse dienst, en in het 14e Regiment etc. via deze link:
http://www.memoiredeshommes.sga.defense.gouv.fr/fr/arkotheque/inventaires/ead_ir_consult.php?fam=10&ref=23&le_id=138 .
Hier vond ik wel een [andere?] Antoine Dormont dienende in het 14e régiment d'infanterie de ligne, 23 germinal an XII [13 avril 1804..etc. Naamgenoot...? Deze Antoine Dormont, zoon van Jean Dormont en Anne Aubert, geboren 24 dec 1782 te Poison-les Faylle. gelegen in het Canton van Langres in de Haute Marne. Gesneuveld op het slagveld van Eylau in feb 1807. [ alleen stemt dit overlijden dan niet overeen met een overlijden op 31 juli 1806 in Borgloon? Hij zal het wel niet zijn geweest...mits men niet knoeide met identiteit?] Hier kun je de inschrijving van deze andere (?) Antoine Dormont in het Stamboek zo vinden via deze link en dan Image 108 van 558: http://www.memoiredeshommes.sga.defense.gouv.fr/fr/ark:/40699/e0052a8b34212144/52a8b3436e61a

De eerste Antoine Dott(e)mant nog proberen te vinden in de Stamboeken. Nu je weet dat bij overlijden in Borgloon vermeld werd waar hij diende...Misschien krijg je hem te pakken.

- De leeftijd bij overlijden in Borgloon in 1806 (al dan niet correct opgegeven door de buren als 39 jaar) brengt je naar een geboortejaar zo omstreeks 1767... Dit was wel de echtgenoot van een Marie Jeanne Brasseur.
- Het geboortejaar van de andere Antoine Dortmant werd opgegeven als 1782. In stamboek alleen de ouders genoemd.

Waar nu zoeken? In de Elzas waar die Joseph vandaan moet zijn die in Grave huwde? Of aan de kust nabij Caen waar de Antoine volgens opgave van de buren dan geboren moet zijn? Of in Langres in de buurt waar de Maas ontspringt..enw aar die [ andere?] Antoine Dormont geboren moet zijn?

De meest getrouwe vermeldingen vind je meestal in de registers waar de persoon zelf nog in leven en bovendien aanwezig was en zelf kon vertellen hoe zijn naam was en waar geboren enz. -> bij huwelijk. Dus van belang om het huwelijk te vinden van Antoine Dottemant / Dotmant etc. en Marie Jeanne Brasseur . [ maar dan nog...ik weet helaas niet meer waar ik dit ooit ben tegengekomen in een van de DTB boeken in Noord-Brabant, maar daarin en notitie van een pastoor om alert te blijven bij huwelijken van soldaten...die niet altijd de waarheid vertelden over hun herkomst en al dan niet gehuwd zijnde...]
Helena zei op 26 november 2017 om 04:27
Nog eens nalezend wat ik schreef 26 november 2017 om 02:15 uur ..

- Bij geboorte zoon Jacques in 1805 in Maastricht staat dat hij sergeant was in het 14e Regiment de Ligne. Bij deze aangifte was hijz elf bij en ondertekende ook [ met 'Dottemant']
https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:939N-MG96-S7?i=62&cc=2026214
De twee getuigen - Pierre Louis Morant en Jacques Gibaut - waren sergeant in hetzelfde regiment.
Misschien geven die namen wat meer houvast om verder te zoeken?

- In de overlijdensaangifte in 1806 te Borgloon staat dat de overledene sergeant was in het 'quarante huitième regiment de Ligne..etc. ' = 48e regiment [niet 14e zoals ik ook hier noteerde]. Werd aangegeven door de buren. https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:939F-P8ZQ-S?cc=2138507
Norah zei op 26 november 2017 om 12:46
Het zou misschien handig zijn om na te gaan waar Antonij Dotman en Adriana van Duren uit Steenbergen gebleven zijn(overleden?) na de geboorten van hun 2 dochters.
Deze Antonij is volgens mij wel degene die in 1754 in Escharen geboren werd. Staat vermeld bij zijn huwelijk.
Helena zei op 26 november 2017 om 14:02
Antony Dodman die in Steenbergen terecht kwam is al in december 1797 overleden. Zie huwelijksbijlagen bij huwelijk van een van de dochters in 1815: https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:9398-5QTJ-9?i=476&cc=2026223

Maar naar wie is Mary eigenlijk op zoek?
- Naar Joseph Dotman? [ ja, zo zegt haar vraag ] en deze dan als mogelijke vader van 'haar' Anton Dotman? Of ..op zoek naar de ouders van Anton Dotman die samen met Joanna Brasseur een zoon Joseph geboren in 1803 in Venlo en een zoon Jacques geboren in 1805 Maastricht had? Dit laatste meen ik begrepen te hebben gezien Mary noteerde : 'Ik ben gekomen tot Anton Dotman en Jeanne Brasseur, die in 1803 een zoon Joseph kregen in Venlo en op 8-2-1805 zoon Jacques in Maastricht. '

Goed mogelijk dat de grootvader van deze Joseph die in 1839 huwde ook een Joseph was..., maar dat weet je zo nog niet. Bij het overlijden van Antoine D. in Borgloon in 1809 [ op de leeftijd van 39 jaar] werden toch andere namen genoemd. Weliswaar aangegeven door twee buren [ die het mogelijk niet precies wisten]. Deze gegevens proberen te checken.

Je hebt twee kinderen van dit echtpaar: Joseph geboren in 1803 in Venlo en Jacques geboren in 1805 in Maastricht. Jacques kan vernoemd zijn naar een van de aangevers, naar .Jacques Gibaut? Joseph kan inderdaad vernoemd zijn naar een grootvader, maar ook dat is geen wet. Mogelijk zijn de ouders gehuwd in 1803 of eerder. De vader was soldaat; kinderen geboren in garnizoensplaatsen. Misschien zijn de ouders ook in of nabij een garnizoensplaats gehuwd [ of niet?]. Zou verder nog proberen te zoeken waar zoon Jacques gebleven is.. Misschien krijg je door hem nog een aanwijzing?

Een Maria Joanna Brasseur [ 42 jaar oud] huwde inderdaad op 25 jan 1821 in Maastricht met een Pieter Koopman. Deze bruidegom was 'gepaspoorteerde kanonnier', met pensioen dus. Twee kinderen geboren uit dit huwelijk: in 1821 en in 1825. Deze Maria Joanna werd gedoopt op 17 okt 1778 te Maastricht en overleed op 26 dec 1854 te Maastricht. Of zij dezelfde persoon geweest kan zijn is uit de huwelijkaskte van 1821 niet op te maken [ niet genoteerd als weduwe zoals Norah al opmerkte].
Norah zei op 26 november 2017 om 16:48
Er was nog een dochter Koopman-Brasseur, Jeannette, geboren ca. 1818 te Namen. Overleed Maastricht 05-05-1879 op 61-jarige leeftijd. Mogelijk klopt de leeftijd niet, anders was ze een voorkind.

Het is nu dan opgehelderd, jouw voorvader was geen zoon van Joseph
Dotman-Laurensse en niet afkomstig uit de Elzas, maar uit Normandië.
Mary zei op 26 november 2017 om 18:50
Het is een beetje veel allemaal. Ik ben verrast door het enthousiasme waarmee iedereen meedenkt. Ik ga nu eerst eea op een rijtje proberen te zetten, want ik heb nog niet door hoe dit alles in elkaar steekt, jullie informatie spreekt soms elkaar tegen en soms komt er een conclusie uit die ik nu nog niet begrijp Normandie?). Mijn doel is om uit te vinden wie de ouders zijn van Anton Dotman/Antoine Dottemant en van Jeanne Brasseur, zodat ik verder terug kom in de tijd. Heel hartelijk dank voor jullie bijdragen!
Vr. gr. Mary
Norah zei op 26 november 2017 om 19:54
Heel veel succes verder gewenst, Mary!
Met Normandië bedoelde ik de stad Caen, daarin gelegen. Zie bijdrage:
Helena dd. 26 nov. 2.15 u.
Mvg., Norah
Michiel zei op 26 november 2017 om 21:31
Caen behoort tot het departement Calvados. De parochieregisters van dit departement (ook van Caen) staan online: http://archives.calvados.mnesys.fr/?id=search14944224815Sb0ZY
Typ eerst plaats, dan naam parochie, dan periode van het DTB register.
Caen telt wel een behoorlijk aantal parochies.
Helena zei op 26 november 2017 om 23:38
Mary, - het zal inderdaad een beetje te veel zijn geweest, maar je zult zelf al wel het volgende gweten hebben:

https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:S3HT-6LXW-FPH?i=299&cc=1576401
Uitgaande van Joseph die in 1839 te Dordrecht huwde dan het volgende [ wat je toch al wist]:
- de namen van de ouders van de bruidegom zoals genoemd in die huwelijksakte.
- dat de bruidegom in 1803 te Venlo geboren werd, maar onder ede verklaarde dat hij hiervan geen bewijs kon overleggen.
- dat de bruidegom zijn leeftijd gegeven zal hebben als zijnde 36 jaar
- zijn beroep bij huwelijk als huisbediende [ alhoewel uit stamboeken blijkt dat hij nog soldaat geweest moet zijn ..maar mogelijk in 1821 net in overgang naar ander regiment?]
- dat zijn moeder [ in 1839] nog in leven was en te Maastricht woonachtig
- het overlijden van de vader van de bruidegom genoemd als zijnde in Borgloon
- dat het kind geboren in 1824 en geregistreerd in Dordrecht met de naam Joseph van hen beiden is etc. [ zie tweede blad van huwelijksinschrijving]

https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:S3HY-696W-8XX?i=8&cc=1576401
Vader werd in 1824 genoteerd als zijnde 21 jaar. Komt aardig overeen met zijn geboorte in 1803..

In de Stamboeken van militairen vind je deze Joseph D. nogmaals een aantal keren met
- zijn geboortedatum genoteerd als 20 feb 1803 te Venlo
- de namen van zijn ouders als Antoine [ Dotman] en Johanna Brasseur

In Borgloon het overlijden te vinden van zijn vader in 1806.
- aangifte door buren die mogelijk niet alles precies geweten hebben?
- een van de buren was 'pretre' = priester. Mogelijk was hij voor het overlijden aanwezig en heeft hij de gegevens gehoord van de stervende zelf? Kans dat dit toch naar 'waarheid' geweest zal zijn?
- voorlopig dan gaan zoeken in Caen [ of omgeving]. Hopelijk daar een ouderpaar Thomas Dotteman en Marie Anne Jacobe die omstreeks 1767 een zoon Antoine lieten dopen...
- misschien was de vader ook wel soldaat? Dat zie je dikwijls dat een paar generaties lang men hetzelfde beroep uitoefende. Maar ook dat soldaten-dochters huwden met soldaten-zonen.

Het bij elkaar zoeken van de gezinnen van soldaten in die jaren valt niet mee; men was nogal eens 'onderweg'.. o.a. van de ene garnizoensplaats en/of veldslag naar de andere en gezinnen trokken dikwijls mee.
Helena zei op 27 november 2017 om 04:00
Correctie. In 1839 bij huwelijkwashij huisbediende en niet in 1821 zoals ik schreef.. in 1821 was hij nog soldaat, zie geboorte akte zoon.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.