Bouwtekeningen

Je zoekt de bouwtekening van je huis of een ander gebouw? Het BHIC bewaart tekeningen van grofweg alle gemeenten in het noordoosten van Brabant. We kunnen je scans van de tekeningen die je nodig hebt toesturen. Dit is een gratis service.

Alle bouwtekeningen die het BHIC bewaart zijn terug te vinden via de index. Bovendien is er een overzicht van alle plaatsen en jaren waarvan het BHIC de tekeningen bewaart:

Zoek naar tekeningen   Bekijk het overzicht

Grofweg bewaart het BHIC tekeningen van alle gemeenten in het noordoosten van Brabant.

Via de index kun je onder andere zoeken op plaats, straat en huisnummer. Het resultaat is een lijst van gevonden dossiers met tekeningen. Dat kunnen meerdere dossiers per adres zijn. Bijvoorbeeld een dossier van de oorspronkelijke bouw en eentje van een latere verbouwing. Ieder dossier heeft een eigen nummer (inventarisnummer genoemd). In het overzicht staat ook vermeld waar de dossiers bewaard worden die je niet bij het BHIC kunt vinden.

Laten scannen van tekeningen

We kunnen je scans van de tekeningen die je nodig hebt toesturen. Dit is een gratis service. Druk op de scannen-op-verzoek knop scannen-op-verzoek-icoon bij een gevonden bouwtekening. Je ontvangt de tekeningen normaal gesproken binnen vier werkdagen.

Of stuur een e-mail naar aanvragen@bhic.nl met daarin informatie over de dossiers waaruit je de tekeningen wilt laten scannen (adres en dossiernummer).

Wat zijn bouwvergunningen?

De bouwtekeningen van huizen, bedrijfspanden, schuren, dakkapellen enz. maken deel uit van een afgegeven bouwvergunning voor een adres (of voor meerdere adressen tegelijk, zoals voor rijwoningen of een hele wijk). Zo'n bouwvergunning (dossier) bevat ook andere documenten, zoals de aanvraag en een besluit. Meestal is de bouwtekening alles wat je nodig hebt, bijvoorbeeld bij de (ver)koop van een huis.

Hulp nodig?

Heb je vragen? Je kunt altijd contact met ons opnemen, telefoon 073-6818500, e-mail vragen@bhic.nl en chat.

Zoek naar tekeningen

Zoeken op adres en periode

Snel zoeken

Wat zit er in?

Grofweg bewaart het BHIC tekeningen van alle gemeenten in het noordoosten van Brabant.

Wat hebben we precies? Waar is de rest? Je vindt het in het overzicht.

Bekijk het overzicht

Hulp nodig?

Heb je vragen? Je kunt altijd contact met ons opnemen:

  • Telefoon: 073-6818500
  • E-mail: vragen@bhic.nl
  • Chat: rechtsboven in het venster