skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Stef Uijens
Stef Uijens RA Tilburg
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Stef Uijens
Stef Uijens RA Tilburg

Opening propaangasbedrijf Boxmeer

Deze foto is in 1954 gemaakt tijdens de opening van het propaangasbedrijf in Boxmeer. Herkenbaar is professor De Quay (midden) en de meneer naast hem is – gezien de ambtsketting – vast de burgemeester.

 

Maar deze foto geeft vooral een kijkje in het leven (vooral de mode) van de jaren vijftig. De dames met hoedjes en handschoenen in verschillende kleuren bijvoorbeeld. Intrigerend is ook dat de mevrouw naast De Quay (zijn echtgenote?) één handschoen uit heeft. De dame links is duidelijk het meest vlot met haar gestippelde jurk én korte mouw. Bij De Quay is nog net het kettinkje van zijn zakhorloge zichtbaar.

 Herken je het leven van toen? Was je bij de opening van het bedrijf? Of heb je er gewerkt? Kwam je vaak in café H. Huibers (zichtbaar op de achtergrond)? Vertel ons je verhaal en breng de jaren vijftig weer tot leven.

Reacties (1)

Bart Wolters (telefonisch) zei op 12 december 2012 om 10:32
Hotel Huibers was beter bekend onder de naam Het Rad. Je had in Boxmeer twee hotel. Het Rad (voor de zakenlieden) en Ries (voor gegoede burgers). Als gewone werkman kwam je Huibers niet binnen. Het was wel een prachtig hotel met een grote veranda en zicht op het Wilhelminaplein.

In het hotel werkte tante Jes, zo werd ze genoemd. Geen idee of ze de vrouw of de zus van de uitbater was, voor ons was het gewoon tante Jes. Zij stond bekend om haar heerlijke erwtensoep, daar reden vertegenwoordigers voor om. Zelf heb ik die snert nooit geproefd want die at je gewoon thuis; daarvoor gingen wij thuis niet naar een hotel.

Het hotel nam een belangrijke functie in. Als er brand was, dan werd er naar dat hotel gebeld en daar drukte dan iemand op een sirene. Want in het hotel was altijd iemand aanwezig, op de brandweerpost niet.

Op een gegeven moment liep het hotel niet meer zo goed. Toen kwamen er op zondag dansavonden, in het zaaltje ernaast. Trio Wientjes speelde dan. Vanaf dat moment kon ook de gewone mens naar binnen. Daar lagen luciferdoosjes op tafel met de tekst: "Ik zat, dronk en at in hotel Het Rad. Ik kom er weer, ik kom er meer, in Boxmeer."

Uiteindelijk werd er een grote stenen tafel voor het hotel geplaatst en had je vanaf de veranda nauwelijks zicht meer. Niet veel later stopte het hotel en al heel snel verrees op die plek een winkelcentrum. Jammer dat het hotel werd gesloopt, het was een mooi pand. Een deel van de geschiedenis van Boxmeer verdween daar mee.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen