skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman Bhic

Archieven

Notaris-, schepen- en andere akten

Met "Notaris-, schepen- en andere akten" zoek je in een groeiend aantal samenvattingen van akten van notarissen en schepenbanken in het noordoosten van Brabant. En bovendien in de akten van diverse andere instellingen met betrekking tot Brabant (Raad en Rentmeester Generaal der Domeinen, Leen- en Tolkamer, Raad van State en Staten-Generaal). Alle akten betreffen de periode van de 15e t/m de 19e eeuw.

Van veel akten zijn scans beschikbaar. Als een akte nog niet is gescand, kun je meestal gebruik maken van onze gratis service scannen-op-verzoek. Meer info >

Wil je weten welke bronnen al beschikbaar zijn, nieuw of in bewerking? Bekijk dan het complete overzicht. Wat zit er in? >

Veel samenvattingen zijn gemaakt door onderzoekers en vrijwilligers, die hun bestanden ook aan ons hebben gegeven. Zo zijn deze voor veel mensen makkelijk te vinden. Heb je ook bestanden die je via onze website wilt delen? Leuk! Neem dan contact met ons op: info@bhic.nl

> Meer info over notariële archieven

> Algemene hulp en zoektips

Filter: Herpenx
beacon
29  zoekresultaten
sorteren op:
 
 
 
 
Schepenakte
14 Jan Baltusse weduwnaar van Jenneke Schers als vader en boedelhouder ten eenre en J.W.van Duren en Th.Vissers, als aangestelde momboirs over de onmondige dochter, met name Maria Anna verwekt in echt door Jan Baltusse bij wijlen zijn vrouw voornoemd ter andere zijde en dat over het hele bezit van Jan Baltusse met zijn vrouw en door laatste nagelaten. Boedel van gerede en mobilaire goederen wordt getaxeerd op 645 gulden. Verders het huis thans door Jan Baltusse bewoond ter eenre neffens Erve van den Hofraad L.van Duren, ter andere de Custere, met ene eind op de gemene straat en andere op Erve W. van der Putte, getaxeerd op Fl. 1800,--; nog een bosje genaamd het Hoog naast Erve Derc Aelbers en Joannes Peter Schere, zijnde waard Fl. 55 --.
Persoon in schepenakte:
Erve Aelbers  
Joannes Peter Schere  
Erve van den Hofraad  
Jan Baltusse  
Jenneke Schers  
Maria Anna  
W. van der Putte  
Datering:
7-7-1785
Pagina:
7-9
Soort akte:
Erfdeling
Plaats:
Herpen
Toegangsnummer:
7618
Inventarisnummer:
107
Bron:
Schepenbanken
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Schepenakte
923 Erfdeling van de goederen van wijlen Francis Geijsbert van den Hooge en mede wijlen zijn vrouw Joanna van Berkel. Erfgenamen van Francis zijn: Herman van den Hooge, getrouwd met Joanna van den Hooge, wonende te Schaijk; Jenneke van den Hooge, getrouwd met W. Vissers; Josina van den Hogen, getrouwd met Jan Olijmeulen; de geestelijke dochter Anna Maria van den Hogen, geassisteerd door Francis Vissers; de vier kinderen van wijlen Hermen van den Hooge, uit zijn huwelijk met Maria Coolen, met namen Jan Wilm van den Hoogen, meerderjarige jongman en Francis Jan van den Hoogen als curator over de meerderjarige afwezige Arnold van den Hoogen (machtiging 23-04-1784); Joanna van den Hoogen, getrouwd met P. Buters; Jan Coolen, wonende te Berghem, als bloedmomber van de minderjarige zoon Geijsbert; Cornelis Jan Derx van der Heiden, wonende te Zeeland, als momber van de twee minderjarige kinderen van wijlen Wilbert van den Hoogen en Maria Verbossen. Erfgename van Joanna is: de geestelijke dochter Anna Maria van Berkel, wonende te Berlicum, geassisteerd door J.W. van Dueren, wonende te Herpen. Lot 1 is voor Anna Maria van Berkel: huis, hof, aangelegen bouwland; nog 3 akkers gelegen dwars over de Laagstraet naast Lambert van Sommeren en Francis Kilsdonk; een weikampje, genaamd den Engelbeemt, gelegen langs de groote Wettering; den niwen camp bouwland naast J.W. van Dueren en de Leege straet; nog 4 akkers bouwland op ’t Hooge Moolenvelt, genaamd Cobisland; Vier hont broekland, omrijdende met J.W. van Dueren, naast den Lange Merge en de Kleine Wettering; nog 3 hont broekland langs de Dortsteeg; nog 3 hont in Baxcamke; de niwe erve op Mun te Schaijk. Lot 2 is voor de andere 6 erfgenamen: Een halve morgen uiterdijk te Megen, beneden achter de Duijne; een derde in de Langelse Cribbe, onverdeeld met W. Vissers en J. D. van Londen; het Cromlandt gelegen naast hofraad van Duren; het gerooide essenbos te Huisseling, naast Adriaan van Wanroij.
Vervolg:
Een halve morgen in Luijtecamp in ’t Herpse Broek. De inboedel is verkocht en iedere erfgenaam krijgt daarvan zijn aandeel.
Persoon in schepenakte:
Francis Geijsbert van den Hooge  
Anna Maria van den Hogen  
Jan Wilm van den Hoogen  
Francis Jan van den Hoogen  
Jan van der Heiden  
Anna Maria van Berkel  
Joanna van Berkel  
Herman van den Hooge  
Joanna van den Hooge  
Jenneke van den Hooge  
Josina van den Hogen  
Hermen van den Hooge  
Arnold van den Hoogen  
Joanna van den Hoogen  
Wilbert van den Hoogen  
Lambert van Sommeren  
Adriaan van Wanroij  
Jan Olijmeulen  
Francis Vissers  
Maria Coolen  
Jan Coolen  
Maria Verbossen  
Francis Kilsdonk  
W. Vissers  
P. Buters  
J.W. van Dueren  
J. van Londen  
Datering:
24-04-1784
Pagina:
541-545
Soort akte:
Erfdeling
Plaats:
Herpen
Toegangsnummer:
7618
Inventarisnummer:
106
Bron:
Schepenbanken
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Schepenakte
759 Steven de Bruijn, wonende te Overlangel onder Herpen, bekent 3000 gulden schuldig te zijn aan de Latijnse school te Ravenstein. Hofraad L. van Duren en Jacob de Bruijn zijn borg. Afgelost op 05-04-1811.
Persoon in schepenakte:
Steven de Bruijn  
Jacob de Bruijn  
L. van Duren  
Datering:
03-04-1779
Pagina:
440
Soort akte:
Schuldbekentenis
Plaats:
Herpen
Toegangsnummer:
7618
Inventarisnummer:
106
Bron:
Schepenbanken
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Schepenakte
758 Jenneke, weduwe Cornelis Brants, is overleden en de gezamenlijke kinderen gaan over tot erfdeling. Dat zijn: Wilbert Brants en zijn vrouw Jenneke Megens; Wilm Brants en zijn vrouw Mechtel Wilms; Joannes van Baaren en zijn vrouw Ursula Brants; Hendrik Hoes als vader van de drie minderjarige kinderen verwekt bij Ida Brants, met L. van Asten als momber; Lot 1 is voor Joannes van Baaren: huis, hof en landerijen te Herpen op den Cleinen Coolwijck, samen groot circa een morgen, een zijde Jan Dirx van de Camp, andere zijde weduwe Gerit Buters, een eind de gemene straat, andere eind J. Fr. Olijmeulen. Nog een bouwland, groot circa 2 vaatsel, gelegen op den Cleinen Coolwijck op de Herpse hoeve, een zijde Jan van de Camp, andere zijde de heer hofraad van Duren. Dit lot moet 119 gulden betalen aan lot 2, 44 gulden aan lot 3 en 19 gulden aan lot 2. Lot is voor Wilbert Brants: huis, hof en landerijen te Berghem, groot circa een morgen, een zijde Gerit van Zelant, andere zijde en een eind de gemene straat. Nog een halve morgen te Berghem op de groote halve Mergens, een zijde de Armen van Berghem, andere zijde Jenneke Cornelisse. Nog 40 roeden bouwland op ’t Berger Veld, een zijde Tonij Hoex, andere zijde erfgenamen B. van Grinsven. Een kapitaal van 200 gulden ten laste van Wilm Snoeken. Nog 119 gulden van lot 1. Nog 3,5 hont hooiland, genaamd den Wilsberg, te Deursen, een zijde Jan van Loosbroek. Nog 1,5 hont te Herpen in ’t Broek. Lot 3 is voor Wilm Brants: drie akkers bouwland te Berghem, genaamd Thomassen hoff, groot circa een halve morgen, een zijde de gemene straat, andere zijde Wilm Brants. Nog drie akkers bouwland te Berghem op Aatselaer gelegen, groot circa 5 vaatsel, een zijde Wout van Schaijk, andere zijde weduwe Derc Hoex. Nog een hoek onland genaamd den Mortel. Nog een vaatsel land genaamd de Schuurplats, een zijde Roelof Herberts, andere zijde de gemene straat.
Vervolg:
Nog 4,5 hont en een derde en een vierde hont de Deurstege, genaamd het Kerkecamke, hooiende en omreiende volgens gewoonte. Nog de helft van drie akkers op t Runtzel, genaamd het Apelstuk, onverdeeld met weduwe Harske van den Broek. Nog een akker bouwland te Herpen op de Herpse hoeve, groot circa 0,5 morgen, een zijde Jan van de Camp, andere zijde Marij van de Hogen. 44 gulden van lot 1. Lot 4 is voor de drie kinderen van Hendrik Hoes: 3 akkers bouwland in de Stelt, groot circa 1,5 morgen, gelegen op t Bergs-velt, beide zijden Jan Boien, een eind de Moolenweg, andere eind Derske Bartels. Nog een plak bouwland, groot circa 5 vaatsel, naast het straatje van Pieken-hoff. Nog 2 ¾ hont op de Gheer, omreiende volgens gewoonte. Nog een morgen op de Bergse gemeente. Nog een halve morgen hooiland op de Bergmeir. Nog 19 gulden van lot 1. Nog een bouwland op de Cleine Coolwijk, groot circa 1,5 hont, een zijde Roel. Ger. Hoefs.
Persoon in schepenakte:
Jan Dirx van de Camp  
Joannes van Baaren  
Jan van de Camp  
Gerit van Zelant  
Jan van Loosbroek  
Wout van Schaijk  
Harske van den Broek  
Marij van de Hogen  
Cornelis Brants  
Wilbert Brants  
Jenneke Megens  
Wilm Brants  
Mechtel Wilms  
Ursula Brants  
Hendrik Hoes  
Ida Brants  
Gerit Buters  
Jenneke Cornelisse  
Tonij Hoex  
Wilm Snoeken  
Roelof Herberts  
Jan Boien  
Derske Bartels  
L. van Asten  
J. Fr  
B. van Grinsven  
Datering:
30-07-1778
Pagina:
436-440
Soort akte:
Erfdeling
Plaats:
Herpen
Toegangsnummer:
7618
Inventarisnummer:
106
Bron:
Schepenbanken
Geografische namen: