skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Saskia Green
Saskia Green Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Saskia Green
Saskia Green Bhic

Archieven

Notaris-, schepen- en andere akten

Met "Notaris-, schepen- en andere akten" zoek je in een groeiend aantal samenvattingen van akten van notarissen en schepenbanken in het noordoosten van Brabant. En bovendien in de akten van diverse andere instellingen met betrekking tot Brabant (Raad en Rentmeester Generaal der Domeinen, Leen- en Tolkamer, Raad van State en Staten-Generaal). Alle akten betreffen de periode van de 15e t/m de 19e eeuw.

Van veel akten zijn scans beschikbaar. Als een akte nog niet is gescand, kun je meestal gebruik maken van onze gratis service scannen-op-verzoek. Meer info >

Wil je weten welke bronnen al beschikbaar zijn, nieuw of in bewerking? Bekijk dan het complete overzicht. Wat zit er in? >

Veel samenvattingen zijn gemaakt door onderzoekers en vrijwilligers, die hun bestanden ook aan ons hebben gegeven. Zo zijn deze voor veel mensen makkelijk te vinden. Heb je ook bestanden die je via onze website wilt delen? Leuk! Neem dan contact met ons op: info@bhic.nl

> Meer info over notariële archieven

> Algemene hulp en zoektips

beacon
804  zoekresultaten
sorteren op:
 
 
 
 
Schepenakte
46 Jan Francis van der Meulen, wonende te Reek, verkoopt voor 149 gulden aan Johannis Dorus van der Heijden, wonende te Schaijk, een kampje weiland gelegen te Schaijk in het Riebroek, groot circa 1 morgen, een zijde Dorus Willem Geurts, andere zijde Wilbert en Bernardus van Berckel, een eind Jan Dom. de Groot, andere eind de Wetering.
Persoon in schepenakte:
Jan Francis van der Meulen  
Johannis Dorus van der Heijden  
Dorus Willem Geurts  
Bernardus van Berckel  
Jan Dom  
Datering:
30-04-1808
Pagina:
113-114
Soort akte:
Transport
Plaats:
Schaijk
Toegangsnummer:
7618
Inventarisnummer:
144
Bron:
Schepenbanken
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Schepenakte
15 Willem van Hoogstraten, wonende te Ravenstein, verleent een volmacht aan Wilhelmus Wolterus van der Meulen, wonende te Reek, om namens hem voor het gerecht van Ravenstein op te treden in een zaak tegen Simon Joseph, wonende te Eindhoven, over een vordering van 120 gulden.
Persoon in schepenakte:
Wilhelmus Wolterus van der Meulen  
Willem van Hoogstraten  
Simon Joseph  
Datering:
19-12-1808
Pagina:
71-72
Soort akte:
Machtiging
Plaats:
Ravenstein
Toegangsnummer:
7618
Inventarisnummer:
Bron:
Schepenbanken
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Schepenakte
11 Mr. J. H. Verhoeven, advocaat wonende te ’s-Hertogenbosch, als lasthebber van de kinderen van wijlen Mr. L. van Duren, verkoopt openbaar onroerend goed. Eerste koop: een buitenplaats Venesteijn, gequoteerd no 60, met een herenhuis, tuin met boomgaard, vijver en bos, groot circa 4 morgen, ten oosten de hele gracht of sloot tot aan het huis, ten westen Paljatten hof, scheidende de halve weg in een rechte lijn noordwaarts, verder de helft van het kleine dreefje van het Sterrebos tot de halve sloot van de grote Middeldreef. Zuid de gemene weg of heide. Noord de halve sloot van de grote Dwarsdreef. Uit deze koop moet jaarlijks een lijfrente van 50 gulden betaald worden aan Anna Maria Pompen, tot aan haar sterfdag. Deze koop heeft een vrije uitweg door de grooten dreef op Velp op de Schotse straat. Gemijnd door mejuffrouw Maria Elisabeth van Duren voor 1400 gulden en 25 hogen. Heer de Bruin en pastoor Vos zijn borg. Ze verklaart de aankoop te hebben gedaan voor de heer H.B. van Bennekom. Koop 2 is een schone bouwhof gelegen aan de oostzijde van Venesteijn, nummer 59, met een kapitale boerderij, schuur, stallen enz. met weiland, bouwland, bos, groot circa 30 morgen. Oost de gemene straat en de heer A Krieger of H. Lucius in de Lievend…; west de vorige koop en de gehele Capucijnedreef tot halve sloot en J. van den Berg te Grave; zuid de gemene straat of heide; noord Marten Hendrikx en J. van den Berg. H. van Bennekom is koper voor 3100 gulden en 1000 hogen. Koop 3 is een bouwhof genaamd Paljattenhof aan de westzijde van Venestein, gequoteerd nummer 61, met boerderij, schuur, stal en bakoven, met bouw- en weilanden, bos en dreven, groot circa 20 morgen. Oost Venestein, west den Elshof, zuid de gemene straat, noord de halve ondersloot aan het Sterrebos. Verder Visards kamp, die van Antoon Braninge en Marte Hendrikx. De boerderij wordt verhuurd aan Herman van Hooren tot aan 1810. Een perceel in de Wildernis wordt ook verhuurd tot 1811 aan Toon Peters.
Vervolg:
De koper krijgt jaarlijks 25 gulden aan huur. Koper is B. van Bennekom voor 2500 gulden en 600 hoogen. Koop 4 is de bouwhof de Wildernis, gequoteerd nummer 63, met boerderij, stal, enz. met bouwland, bossen, groot ruim 11 morgen staande rondom in de gemeinte Velp en Reek. De koper krijgt de jaarlijkse huur van 60 gulden tot aan 1811. Ingezet door Maria Elisabeth van Duren voor 800 gulden en 4 hogen. Akte niet afgemaakt. Koop 5 is een bouwland en bosland, van de vorige koop gescheiden door de gemeene straat, groot circa 3 morgen, een zijde T. van den Berg, verder de gemeente Reek. Koper is Theodorus van den Berg voor 520 gulden en 60 hogen. Toon van Mil en Willem Schreven zijn borg. Koop 6 is een hooi- en weiland genaamd den Udense Kamp, groot circa 4 morgen, tussen J.F. van der Meulen en Theodorus van den Berg. Het land is verhuurd tot aan 1811. De huursom van 30 gulden is voor de koper. Koper is H.B. van Bennekom voor 800 gulden en 300 hogen. Hij heeft gekocht namens Maria Elisabeth van Duren. Koop 7 is een uiterwaard en binnenland genaamd Dekkers kamp, groot circa 3 morgen, tussen de heer Verheijen uit Boxmeer, Rijnier van der Zand en de gemene straat. De koper moet jaarlijks 60 gulden betalen aan de religieuze van Duren in het klooster van Deursen betalen, zolang zij leeft. Koper is H. de Quaij uit Grave voor 520 gulden en 112 hogen. De koper heeft de koop gedaan voor zijn vader P. de Quaij. J. van den Berg en M. de Goeij zijn borg.
Persoon in schepenakte:
Maria Elisabeth van Duren  
Anna Maria Pompen  
de Bruin  
Herman van Hooren  
Theodorus van den Berg  
Toon van Mil  
Rijnier van der Zand  
Marten Hendrikx  
Antoon Braninge  
Marte Hendrikx  
Toon Peters  
Willem Schreven  
J. Verhoeven  
L. van Duren  
H.B. van Bennekom  
A Krieger  
H. Lucius  
J. van den Berg  
H. van Bennekom  
B. van Bennekom  
T. van den Berg  
J.F. van der Meulen  
H. de Quaij  
P. de Quaij  
M. de Goeij  
Datering:
09-04-1809
Pagina:
78-97
Soort akte:
Openbare verkoop
Plaats:
Velp
Toegangsnummer:
7618
Inventarisnummer:
135
Bron:
Schepenbanken
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Schepenakte
121 Ferdinandus Antonius van den Heuvel en zijn vrouw Johanna Maria van der Meulen, wonende te Ravenstein, verkopen voor 925 gulden aan Johannes van den Heuvel en zijn vrouw Ida Kronen, wonende te Deursen, een bouwland, groot 11 hond, genaamd de Lange Stukken, gelegen te Deursen, een zijde de heer van Onsenoort, andere zijde Peter van Aar en Hermanus Elemans, een eind de Meere, andere eind Peter van Hek en Willem Hiep.
Persoon in schepenakte:
Ferdinandus Antonius van den Heuvel  
Johanna Maria van der Meulen  
Johannes van den Heuvel  
Peter van Aar  
Peter van Hek  
Ida Kronen  
Hermanus Elemans  
Willem Hiep  
Datering:
29-06-1808
Pagina:
283-285
Soort akte:
Transport
Plaats:
Ravenstein
Toegangsnummer:
7618
Inventarisnummer:
131
Bron:
Schepenbanken
Geografische namen: