skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen Bhic

Archieven

 Notaris-, schepen- en andere akten
 
 
 
 
 
beacon
 
 
Schepenakte
179 Adriaen Adams, Coenrart Adams, Adam Adams en Peter Jans Santegoits als man van Maria dochter van Adam Dirck Coenen, hebben een deling gemaakt van het bezit dat ze hebben geerfd van wijlen Adam Dirck Coenen en van diens vrouw Aleijt. Genoemde Coenraet Adams krijgt een woonhuis met het erf etc., de tuin, boomgaard en willigenbomen etc,. met de halve bocht land gelegen te Boxtel onder Lennesheuvel, belendend de weduwe van Antonis Meussen, de gemeenschappelijke straat, de bocht die aan Peter Jan Santegoits is toebedeeld, Marten Arien Michiels en meer anderen. Nog krijgt hij een weiland ter zelfder plaatse gelegen, belendend de weduwe van Marten Huijbers, Aert Peters en meer anderen, Jan Henric Michiels, de weduwe van Jan Michiels. Nog krijgt hij een stuk land gelegen aan de Coevoort deels teulland en deels hooiland, belendend genoemde Peter Jan Santegoits, de weduwe van Wouter Aerts en meer anderen, Henrick Tuenis, de gemeijnte. Uit het huis jaarlijks een pacht te betalen van een mud rogge verder 5 gulden 5 stuivers 1 oort chijns aan de heer en ca. 3 blanken gebuurchijns aan Coevoort. Genoemde Peter Jan Santegoits krijgt de helft van de bocht land waarvan Coenrart de andere helft heeft, zijnde teulland, belendend de tafel van de H. Geest te Boxtel, de gemeenschappelijke straat, Cornraert Adams waarvan is afgedeeld. Nog krijgt hij een weiland ter zelfder plaatse, belendend Maria Peter Jan Joordens en meer anderen, degemeenschappelijke straat, Adam Adams waarvan is afgedeeld. Nog krijgt hij een hooiveldje ter zelfder plaatse als voor genoemd de Coevoort, belendend Henrick Goijaerts en meer anderen, genoemde Coenrart waarvan is afgedeeld, Hendrick Tuenis, de gemeijnte. Nog krijgt hij een stuk akkerland ter zelfder plaatse als voor, belendend de weduwe van Wouter Aerts, genoemde Coenrart waarvan is afgedeeld, de gemeijnte. Hieruit jaarlijks de heklft van 3 blanken gebuurchijns te betalen aan de heer van Boxtel.
Vervolg:
Genoemde Adriaen Adams krijgt een stuk akkerland genoemd 't Hoefken, ter zelfder plaatse als voor gelegen, belendend de weduwe van Wouter Willem Dircks, de gemeenschappelijke straat, de H. Geest alhier. Nog krijgt hij een stuk akkerland genoemd de Ladonck, ter zelfder plaatse als voor gelegen, belendend Maria weduwe van Peter Jan Joris cum suis, Adam Adams waarvan is afgedeeld, de erfgenamen van Luijcas Dircks. Nog krijgt hij een deel van een hooibeemd ter zelfder plaatse als voor genoemd de Calversbunder, belendend de erfgenamen van Jan Henrick van Amer, Adriaen Jan Hendricks, de gemeijnte daar. Nog krijgt hij het achtste deel van een hooibeemdje ter zelfder plaatse als voor aan de Oetendonck, belendend Jan Janssen van de Bichelaer en meer anderen, de gemeijnte van Oetendonck en Barensveld. Hieruit jaarlijks een chijns van 3 stuivers te betalen aan de heer van Boxtel. Genoemde Adam Adams krijgt een stuk akkerland ter zelfder plaatse als voor, genoemd de Nijkensakker, belendend Anna weduwe van Cornelis Gevers en meer anderen, Frans Gerit Franssen en meer anderen, Mathijs Jans Santegoits, de gemeenschappelijke straat. Hieruit jaarlijks een duit als chijns te betalen. Nog krijgt hij een stuk land genoemd de Ladonck, belendend Adriaen Adams waarvan is afgedeeld, Adriaen Jan Hendriks, de erfgenamen van Lucas Dircks de Bresser. Nog krijgt hij een weiland gelegen aan het stuk van hiervoor, genoemd de Ladonck, belendend Peter Jan Santegoits, waarvan is afgedeeld, Adriaen Adams, Jan Lamberts, de gemeenschappeleijke straat. Er loopt een weg door dat perceel en daarover moet aan anderen overpad worden verleend. Nog krijgt hij een deel uit een hooibeemd genoemd de Calversbunder, ter zelfder plaatse als voor, belendend Jan Henrick van de Amer, Arien Jan Henricks,Adriaen Adams en meer anderen, de gemeijnte van Oetendonck.
Vervolg 2:
Hieruit jaarlijks 2 blanken chijns aan de heer van Boxtel te betalen. Genoemde delers doen over en weer afstand van aanspraken op elkaars erfdeel en beloven de deling gestand te doen. Als er op iemands erfdeel meer lasten blijken te drukken etc. zullen ze dat samen betalen. Ieder zal de lasten uit het eigen erfdeel zo betalen dat de anderen daarvoor zijn gevrijwaard. Actum 26 april 1632, getuigen Marijnen en Breugel.
Persoon in schepenakte:
Jan Henrick van Amer
Jan Janssen van de Bichelaer
Lucas Dircks de Bresser
Jan Henrick van de Amer
Maria Peter Jan Joordens
Peter Jans Santegoits
Adam Dirck Coenen
Peter Jan Santegoits
Marten Arien Michiels
Jan Henric Michiels
Wouter Willem Dircks
Peter Jan Joris
Adriaen Jan Hendricks
Frans Gerit Franssen
Mathijs Jans Santegoits
Adriaen Jan Hendriks
Arien Jan Henricks
Adriaen Adams
Adam Adams
Coenraet Adams
Antonis Meussen
Marten Huijbers
Aert Peters
Jan Michiels
Wouter Aerts
Henrick Tuenis
Henrick Goijaerts
Hendrick Tuenis
Luijcas Dircks
Cornelis Gevers
Jan Lamberts
Adam Dirck Coenen
Datering:
26-04-1632
Pagina:
79v
Soort akte:
Erfdeling
Plaats:
Boxtel
Toegangsnummer:
392
Inventarisnummer:
94
Bron:
Schepenbanken
Geografische namen:

Ga
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS