i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Oss
Tags:

Carnaval in de woonkamer

vertelde op 7 oktober 2014 om 12:24 uur

We komen voorzichtig in de buurt van 11-11… carnaval! Bij het zien van deze foto kom je direct in de goede stemming. Alle ingrediënten lijken aanwezig, muziek op de voorgrond, vrolijke mensen én natuurlijk prins carnaval met zijn gevolg.

Naast het gegeven dat deze foto in Oss is genomen, weten we verder niets. En daarom zijn we heel benieuwd wie ons verder kan helpen deze foto te beschrijven.

In welk carnavalsjaar mogen we een kijkje nemen door deze foto? Herken jij personen of weet je meer te vertellen over dit huiselijke feestje in het Ossekoppenrijk?

Deel je kennis!

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (6)

Els van Ochten zei op 10 oktober 2014 om 09:49 uur

Wat een emotionele verrassing om ineens mijn overleden man Frans van Ochten in de Sleutel te zien! Hij is de saxofoonspeler op de voorgrond. Andere gezichten komen we wel bekend voor, maar ik weet daar geen namen bij. Dit is een bijeenkomst van de Konthamers (die in '64 begonnen zijn). Mooie tijden en mooie herinneringen! Helaas is Frans veel te jong in 2011 overleden. Afgelopen 20 juli zou hij 65 zijn geworden.

f. van Hout-Gielis zei op 10 oktober 2014 om 22:00 uur

Is die man rechts op de foto Hr. Mantingh?

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 13 oktober 2014 om 09:34 uur

Ach Els, wat jammer om te horen. Maar wat fijn dat je spreekt over mooie tijden en mooie herinneringen. Heeft je man lang bij de Konthamers gespeeld? En was je zelf ook actief binnen het Osse carnaval?

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 13 oktober 2014 om 09:34 uur

En @F. van Hout-Gielis: ik durf het niet te zeggen maar wie weet dat Osse carnavalliefhebbers dit kunnen bevestigen...

Ineke Frenkel zei op 13 oktober 2014 om 15:56 uur

Ik sprak mevrouw Leny Hoogstede (ze is nu 92) en die herkende tot haar grote verrassing haar eigen man: hij was de prins Carnaval hier op de foto, Ben Hoogstede. Ben was prins Adam II én de maker van het befaamde Ossekoplied. De foto is gemaakt in hun toenmalige huiskamer aan de Prinses Irenelaan in Oss, begin jaren '70.

Piet van Lijssel zei op 23 september 2015 om 20:36 uur

indertijd was het gebruikelijk dat de Prins thuis werd opghaald . Zo ook dus bij de heer Ben Hoogstede die op deze foto als Prins Adam 2 te zien is . Hij droeg een in Dusseldorf gekocht Prinsenpak , iets wat later nooit meer in het Osse gedragen is . Prins kon vrijwel nooit alleen naar het toilet , omdat het pak zeeeer ingewikkeld in elkaar stak en op allerlei manieren geknoopt zat . Daarbij zat er ook nog een maillot onder...Al met al plast dat niet gemakkelijk weg , laat staan de rest . ..De informatie van mevrouw Hoogstede is uiteraard correct , zei het dat het jaartal niet klopt . De foto os gemaakt tijdens carnaval 1968 toen Adam prins was . In hetzelfde jaar is ook het gecomponeerde Ossekoppenlied . Zowel het kostuum , vele foto's en de originele grammofoonplaat van het Ossekoppenlied zitten in mijn Osse Carnavalsarchief . De man rechts op de foto is NIET Albert Mantingh , maar Stef Reinaert de toenmalige secretaris van de Stichting Carnaval Oss

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 18 januari 2008 om 10:49 uur

Vier Kèrres Elluf: Carnaval 2008

vertelde op 17 november 2011 om 10:15 uur

Wereldberoemd in Oss e.o.