i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Helmond
Tags:

en maakt ook deel uit van:

Atlas: RK kerken

vertelde op 2 november 2015 om 09:48 uur

Je zou het tegenwoordig niet meer zeggen, maar vroeger had mijnheer pastoor veel te vertellen in zijn parochie. Daarover gaan veel verhalen in het rond. Welke herinneringen leven er nog aan de pastoor of kapelaans van De Goede Herder, op de hoek van de Geysendorfferstraat en de Straakvense Bosdijk? Vertel het ons!

De doop, de eucharistie, de biecht, het vormsel, het huwelijk, de ziekenzalving... Denk ook aan processies, bijvoorbeeld. En dat waren nog maar de formele aangelegenheden. Als gelovige had je vroeger vaak te maken met allerlei 'mannen Gods'. Kun je ze nog voor de geest halen? Hoe heette nou ook alweer die pastoor van het huisbezoek? Je weet er vast nog een of twee te noemen.

Denk aan pastoor H.G.M. Bours, hiernaast op de foto. Herken je hem nog? De afkorting s.c.j. die je misschien weleens achter zijn naam hebt zien staan, verwijst ernaar dat deze geestelijke behoorde tot de Priestercongregatie van het Heilig Hart van Jezus. De eerwaarde heer Bours waakte met ingang van 1960 voor het zieleheil van de parochianen. Hij was toen 47 jaar. De Goede Herder, eerst een clubhuis, werd datzelfde jaar een parochiekerk. Momenteel is het nog in gebruik als wijkcentrum.

Over Bours en de andere priesters van De Goede Herder weet jij vast nog wel meer te vertellen. Je kunt hieronder reageren.

H.G.M. Bours, pastoor van De Goede Herder (Katholiek Documentatie Centrum, AFBK-2a12216) Pastoor Bours
Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: