i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Veldhoven en Meerveldhoven
Tags:

en maakt ook deel uit van:

Atlas: RK kerken

vertelde op 6 november 2017 om 11:31 uur

In 1988 werd besloten tot de stichting van een nieuwe parochie in Veldhoven. Middelpunt van die nieuwe kerkgemeenschap werd het moderne godshuis vernoemd naar St. Maarten. Het gebouw is in 2016 aan de eredienst onttrokken. Over het roomse leven dat zich daar vroeger afspeelde en de pastoors van toen weet jij vast nog wel een verhaal of twee. Vertel ze ons!

De St. MaartenskerkDe St. Maartenskerk (bron: website Parochie Christus Koning)

De bouw van de St. Maartenskerk in de uitbreidingswijk Heikant in Veldhoven-Noord begon in 1989. Daarvoor was er natuurlijk ook al behoefte aan een plek voor preek en gebed voor de inwoners. Die konden sinds 1982 terecht in een basisschool, waar de aula dienst deed als plek van kerkdienst.

Architect Jan Merks uit Veldhoven tekende voor het ontwerp van de nieuwe kerk. De inzegening en de opening daarvan vonden plaats op 29 september 1990. Het koperen dak met scherpe spits geeft het brede, lage gebouw een opvallend silhouet. Een 'tentvorm' inderdaad, zoals we kunnen lezen op de site van de parochie Christus Koning, waartoe de St. Maarten behoorde.

 

 

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: