i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Boxmeer
Tags:

Fabelachtige Ford

vertelde op 7 juli 2015 om 11:08 uur

Kijk hem eens trots staan, de eigenaar van deze prachtige Ford in Boxmeer. Herken jij deze stoere bink of heb je zelf wel eens een ritje met hem gemaakt?

Een prachtige Ford uit Boxmeer

Deze mooie wagen behoorde toe aan de familie Daanen uit Boxmeer, maar verder is over de foto niets bekend. Herken jij de geluksvogel op deze foto? Wanneer heb jij de auto rond zien rijden of heb jij zelf misschien een ritje gemaakt in deze fabelachtige Ford? Vertel het ons!

Meer informatie kun je vinden op de nieuwe website van het BHIC, http://deautovanmnopa.nl/, een historische site over avontuurlijke motorrijders en ondernemende automobilisten in Brabant!

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (4)

Rob Daanen zei op 2 januari 2020 om 13:38 uur

We zien hier Koos Daanen. Geboren in 1916 en overleden op 7-7 1994. Mijn grootouders Theodorus Daanen en Petronella Daanen Swarts hadden aan de Steenstraat in Boxmeer naast Hotel Riche een Kruidenierszaak. Later begonnen Koos en zijn broers Antoon en Jan (mijn vader) daar een machinefabriek die daar tot begin jaren 70 heeft gezeten. De foto is genomen voor de kruidenierswinkel. In dit pand is momenteel van Wely Optiek gevestigd.

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 3 januari 2020 om 21:55 uur

Ah, veel dank voor deze waardevolle aanvulling, Rob! Wat mooi om het verhaal achter deze foto te horen. Heeft je vader vaak verteld over het werk dat hij samen met zijn broers deed?

Rob Daanen zei op 4 januari 2020 om 15:30 uur

Helaas te weinig Marilou. Dit kwam omdat hij al in 1975 is overleden net voor mijn 10e verjaardag. Op dat moment was ik daar nog niet mee bezig. Zijn broers en hij waren op dat moment wel al bezig met de verkoop van het bedrijf om het wat rustiger aan te kunnen doen. Het bedrijf is destijds verkocht aan Machinefabriek de Boer uit Nijmegen.

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 4 januari 2020 om 20:11 uur

Ach, wat verdrietig te horen dat je je vader zo vroeg hebt verloren, Rob. Ik kan me voorstellen dat je daar op die leeftijd helemaal niet mee bezig bent, terwijl je nu (mogelijk) zoveel vragen hebt.

Hartelijk dank voor je antwoord.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 27 november 2014 om 12:41 uur

In de rij voor verkeersenquete

vertelde op 26 juni 2015 om 11:59 uur

De auto van mijn opa uit Uden