i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: 's-Hertogenbosch
Tags:

en maakt ook deel uit van:

Atlas: RK kerken

vertelde op 2 oktober 2017 om 09:52 uur

De Heilige Geestkerk werd in 1965 ingewijd en in 1996 gesloopt. Dit modern vormgegeven godshuis lag aan het Rivierenplein en was een ontwerp van J.A. Lelieveldt.

Pastoor Brandenburg

Eerste steenlegging H. Geestkerk door pastoor Laurentius Brandenburg. Achter Brandenburg staat Henk (Johannes Baptist) Oderkerk. (Foto: coll. BHIC, nr. 1695-008676)

De pastoor die de nieuwe kerk in 1961 toegewezen kreeg was de priester L.G. Brandenburg, kloosternaam Laurentius. Hij was een pater van de Orde van Norbertijnen, de zogeheten premonstratenzers en (naar de kleur van hun habijt) 'witheren'.

Op de foto zien we Brandenburg terwijl hij onder het toeziend oog van buurtbewoners en enkele hoogwaardigheidsbekleders de eerste steen van de Heilige Geestkerk inzegent.

Zoals gezegd werd de kerk in de jaren negentig gesloopt. Ter vervanging werd in 1995 een kleiner godshuis met dezelfde naam in gebruik genomen.

Echter ook deze nieuwe H. Geestkerk werd, in 2007, aan de eredienst onttrokken. Het is nu een kapel, waarin sinds 2008 Radio Maria is gevestigd.

 

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: