skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen Bhic

Het koetshuis van Kasteel Dieden

Deze mooie, verstilde foto uit 1905 is van het koetshuis van het kasteel Dieden. Dat lag ten westen van het dorp, in een bocht van de Maasdijk.

Het kasteel is rond 1876 gesloopt, maar de grachten, het bruggenhoofd, een veeschuur en een gedeelte van het koetshuis zijn er nog de overblijfselen van. De foto laat het koetshuis in zijn geheel zien.

Ik ben hier geboren en heb er 26 jaar gewoond. De hoge boom op de achtergrond is uitvoerig besproken in het boek De spiegelklok. In datzelfde boek staat beschreven dat er twee dennenbomen van deze grootte hebben gestaan. De laatste boom is door mijn vader gerooid (nadat de boom dood was verklaard).

Hij heeft de stam tot planken laten zagen en van dat hout zijn enkele tuinbanken gemaakt, waar wij nog jaren op hebben gezeten. Ik heb zelf als kind een paar melkkrukjes getimmerd, waarvan er nog een bewaard is gebleven.

Reacties (8)

Rick van der Rijt, Erp zei op 27 augustus 2013 om 12:01
Hallo Harry, ook ik heb herinneringen aan deze plek: op de basisschool (Mariaschool Megen) was ik bevriend met jullie Arno, en heb menig uurtje bij jullie doorgebracht. Toen al vond ik jullie boerderij, en vooral de historie ervan, heel bijzonder!

met vriendelijke groet,
Jeroen Arts
Jeroen Arts zei op 27 februari 2016 om 21:44
Met alle gegevens en rapporten die er zijn zou het leuk zijn als er ooit een boekje werd uitgegeven met de geschiedenis van dit kasteel. Wellicht een optie voor het Stadsarchief in Oss??? :-)
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 28 februari 2016 om 11:09
Wie weet, Jeroen... We geven je tip in ieder geval door ;-)
Stanley Snijders zei op 6 februari 2019 om 13:23
Goedendag,
Ik ben op zoek naar het geboortehuis van mijn overgrootvader, Otto Hendik Snijders, geboren 1869 te Dieden. Zijn vader was Willem Snijders, geboren 1823, getrouwd met Gerarda Derksen. Hij was van beroep koetsier. Zij kregen acht kinderen waaronder dus mijn overgrootvader.. Op de geboorteakte staat als adres Wijk C, nummer 92, bij alle andere kinderen, die alle eerder geboren zijn, Wijk C nummer 80. Kan dit het koetshuis geweest zijn?? Dank voor een eventueel antwoord.
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 11 februari 2019 om 09:22
Hallo Stanley, ik kan me voorstellen dat je daar heel benieuwd naar bent! Dat is wel te achterhalen via kadasteronderzoek. Ik stuur je een linkje met meer informatie hierover:

http://www.bhic.nl/onderzoeken/hulp-bij-onderzoek/kadaster

Kom anders eens naar de studiezaal, dan kun je dit verder onderzoek.
Stanley Snijders zei op 11 februari 2019 om 21:03
Hallo Marilou, dank je wel voor je bericht en link. Ik ga hier kijken of ik kan vinden wat ik zoek. Ik had graag een keer het archief willen bezoeken maar dat is voor mij helaas niet te doen. Zowel lichamelijk als financieel niet. Mocht ik nog wat willen vragen hoop ik dat je mij via deze weg kunt en wilt helpen. Dank je wel.
Harry Faassen zei op 25 november 2019 om 16:25
Ik ben als kind heel vaak op het kasteel geweest, toen mijn oom en tante van Erp er nog woonden ( 50-60 er jaren) . Lekker bij de gracht spelen en bij de oude brug aan de achterkant, waarvan nog maar een paar balken over de gracht lagen. En in de herfst mispels plukken.
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 26 november 2019 om 09:29
Hallo Harry, dat moet een prachtige speelplek zijn geweest! En weet je nog wat je met de mispels deed? Maakte je tante er gelei van?

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

Doe mee en vertel jouw verhaal!