i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Vierlingsbeek
Tags:

en maakt ook deel uit van:

Atlas: Lourdesgrotten

vertelde op 7 december 2016 om 10:47 uur

Het Sint Aloysiusgesticht in Vierlingsbeek, een huis van de Zusters van J.M.J., werd gesticht in 1886. De zusters gaven onderwijs aan meisjes. Vanaf 1904 breidden ze dat uit met een naaischool en kleuteronderwijs. Vanaf 1946 verzorgden de zusters ook bejaarden.

Foto: St. De Oude Schoenendoos, nr. A00915Het klooster werd opgeheven in 1963, het gebouw is vervolgens gesloopt en daarmee vermoedelijk ook de Lourdesgrot die in de tuin stond.

Deze Lourdesgrot figureert als achtergrond op enkele foto’s uit de jaren ’30 van groepen die blijkbaar iets met het Aloysiusgesticht te maken hadden. Deze foto rechts is er daar een van.

Op geen van de foto's is Bernadette te zien, maar dat kan heel goed komen door de omvang van de verschillende gezelschappen.

De foto’s zitten allemaal in de collectie van de Stichting De Oude Schoenendoos, die zo vriendelijk was er een ter beschikking te stellen. Dit is nummer A0915, de andere drie kun je hier op hun eigen website bekijken. Foto’s: Stichting De Oude Schoenendoos, nrs. A00904A03926 en A04402.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 7 maart 2014 om 16:00 uur

Sint-Aloysiusgesticht in Vierlingsbeek