i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Haps
Tags:

Mannen onder elkaar

vertelde op 22 februari 2018 om 12:05 uur

Deze foto is in 1953 gemaakt in Haps, op de werktuigendag voor land- en tuinbouw van de NCB. Natuurlijk zijn we heel benieuwd of iemand ons iets meer kan vertellen over dit landbouwwerktuig, maar we zouden het ook erg leuk vinden als er nog mensen zijn die iemand herkennen op deze foto of er misschien zelfs wel op staan. We hopen dan ook op reacties!

Klik op de afbeelding om deze te vergrotenWie weet meer over deze foto? (foto: Fotopersbureau Het Zuiden, 1640-000459)

Op een zonnige dag in mei kwamen deze heren samen op een werktuigendag voor land- en tuinbouw van de Noord-Brabantse Christelijke Boerenbond in Haps. Onder de belangstellende blikken van de andere aanwezigen demonstreert - of probeert - de man in het midden dit landbouwwerktuig. De jongemannen uiterst rechts kijken lachend toe.

Het is dan ook wel een bijzonder gezicht, deze meneer op dit werktuig. Indruk op de eventueel aanwezige vrouwen lijkt hij op deze dag in ieder geval niet te maken met zijn apparaat. Het zijn enkel mannen die het spektakel aanschouwen. 

We zijn benieuwd naar het verhaal achter deze foto. Was jij erbij toen dit kiekje gemaakt werd? Herken je nog een van deze mannen? Of kun je ons wijzer maken over de functie van dit werktuig of meer vertellen over hoe het eraan toeging op zo'n werktuigendag? We hopen op reacties. Je kunt je verhaal kwijt in het vak 'Reageer op dit verhaal' onder dit verhaal.

In totaal hebben we tien foto's van deze 'Werktuigendag NCB' in Haps in onze fotocollectie. Ze zijn allemaal gemaakt door Fotopersbureau Het Zuiden en online in groot formaat te bekijken én te downloaden.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in het Cuijks Weekblad, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 24 maart 2016 om 14:31 uur

Hapse piepers

vertelde op 3 januari 2017 om 12:41 uur

Aardappelrooimachine “DE CAS”

vertelde op 10 januari 2018 om 15:43 uur

Land van Cuijkse fokpaarden