skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen Bhic

Nieuw jaar nieuwe coupe

Mathilde Min
Mathilde Min Bhic
vertelde op 31 december 2020
bijgewerkt op 4 januari 2021
Een nieuw jaar begin je natuurlijk het liefste met een nieuwe coupe. Deze dames kozen voor kort, glanzend en strak in de krul. Helemaal volgens de mode van de jaren 50.

Kapperszaak firma Bullens, Boxtel 9-12-1958 (foto: Fotopersbureau Het Zuiden, collectie BHIC: 1901-000484)
Kapperszaak firma Bullens, Boxtel 9-12-1958 (foto: Fotopersbureau Het Zuiden, collectie BHIC: 1901-000484)

De vier kappers hebben er hun handen vol aan. Gelukkig lachen ze er nog geduldig bij. Als de kapsalons open waren geweest, zouden wij ons haar nu waarschijnlijk nét iets anders laten knippen. En een kapper in pak, mét vlinderdas nog wel, zie je ook niet veel meer.

Kijk naar Toen

Deze foto is gemaakt in de kapperszaak van Bullens, die toen in de Boxtelse stationsstraat te vinden was. Was die hier misschien net geopend (het is december 1958)? Of had kapper Bullens een prijs in de wacht gesleept? Heb jij herinneringen bij deze foto en kun jij ons hierover bijpraten? Dan horen we graag van je. Alle verhalen naar aanleiding van deze foto zijn welkom!

Je kunt reageren in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in De Meierij, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen 

Reacties (7)

Ponk (Tonie) Bullens (telefonisch) zei op 21 januari 2021 om 08:58
Meneer Ponk (Tonnie) Bullens was de zoon van de eigenaars van destijds. De foto is gemaakt vanwege de opening na de verbouwing van de zaak. Voor die verbouwing waren het eigenlijk gewoon woonhuizen met 2 kamers ensuite. Na de verbouwing was de kapperszaak beneden 1 grote ruimte geworden. Het gezin Bullens woonde erboven en Ponk groeide er op. Zowel aan vaders als moeders kant was bijna iedereen kapper. Vader kwam zelf uit een gezin van 9, allemaal werden ze kapper. Bij moeder thuis waren ze met 6’en, waarvan er ook 4 kapper werden. Bij de opening van de kapperszaak in Eindhoven waren maar liefst 80 Bullensen van de partij die allemaal kapper waren.

Ook Ponk zelf werd kapper. Hij begon in de zaak van zijn ouders, maar stapte al snel over naar een herenkapper in Dreumel. Want om het kappersvak echt goed te leren, moest je bij een herenkapper in de leer, volgens zijn vader. Daarna kapte hij nog in Amsterdam, Spanje, Tilburg en Eindhoven om uiteindelijk vanuit zijn zaak in de Bossche Copernicusstraat met pensioen te gaan.

Terug naar de foto. Vooraan staan vader en moeder. Vader Jan Bullens kapt de vrouw van een collega, speciaal voor de foto natuurlijk. Moeder Riet Bullens kapt haar zus. Daarachter staat broer Hennie Bullens, hij kapt Toos van Elten, hun buurmeisje van de fotozaak op de Stationsstraat. En Ponk zelf staat rechts. Uiteindelijk is het broer Hennie die de zaak van hun ouders destijds heeft overgenomen. En hij was een erg goede kapper; hij is zelfs de kampioen van Nederland geweest. De kinderen van Hennie, en ook die van Ponk, kiezen andere beroepen. Geen van hen wordt kapper.
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 21 januari 2021 om 13:23
Bedankt voor deze uitgebreide toelichting, Ponk! Heel mooi om het verhaal achter deze foto zo te kunnen lezen!
wim van der schoot zei op 8 juni 2023 om 10:38
dag,
vlgns mij is een van de kinderen van Bullens en ik dacht dat Hennie was, omgekomen bij een auto ongeluk, hij had een sportwagen en hield wel van hard rijden, maar en hoe precies weet ik niet maar het was wel toen het nieuws in Boxtel
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 8 juni 2023 om 17:03
Jeetje Wim, wat een tragische gebeurtenis. Weet je in welk jaar dat (ongeveer) moet zijn geweest?
wim van der schoot zei op 8 juni 2023 om 17:21
vlgns mij midden jaren 60
Myriam van der Linden-Bullens zei op 25 oktober 2023 om 01:58
Mijn vader, Hennie, heeft helaas op 6 november 1973, de hand aan zichzelf geslagen. De hulpdiensten konden niets meer doen. Deze foto met mijn vader, mijn opa en oma en ome Ponk is me zeer dierbaar.
Helaas geen kappers meer in onze tak van de familie, al knipt mijn zusje wel regelmatig mensen omdat ze het gewoon leuk vindt. Ze heeft nooit een opleiding genoten. Zijn de genen denk ik.
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 25 oktober 2023 om 09:20
Jemig Myriam, wat enorm verdrietig. En het werpt weer een volstrekt andere blik op deze foto. Wat krachtig dat je dat hier deelt, en ik kan me voorstellen dat deze foto jou enorm na aan het hart ligt.

Dank je wel voor je bericht.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen