
Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)
Meer informatie over de chat-service? Klik hier
Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)
Meer informatie over de chat-service? Klik hier
Al snel raakten ook de heren W. Nikkelen, A. Reijnen en nog enkele personen bij de zaak betrokken en na een oriëntatie of het naar Limburgs of Brabants model moest, besloot men tot het laatste.
Na diverse beraadslagingen, al dan niet in het geheim in de achterkamer van Jan van Zon (van Café van Zon tegenover de molen) had men tenslotte elf mensen bijeen waaronder een burgemeester, een veldwachter, een nar en enkele leden. Het zoeken naar een Prins leverde het eerste jaar geen succes op, zodat tenslotte Prins Knillis Knol den Urste (in de persoon van schoolmeester Wim Nikkelen) het juk op zich nam en het tweede jaar fungeerde als Prins Carnaval. Dit hield hij enkele jaren vol, totdat eindelijk kandidaten werden gevonden om deze functie over te nemen.
Na enkele jaren ontstond de behoefte om een comité aan te trekken, dat zich belastte met de financiële problemen, zodat de Raad zich kon weiden aan zijn representatieve functie. Aanvankelijk werd opgetreden in boerenkiel. Daarna werd door de dames van de Raad een kostuum ontworpen dat de Raad duidelijk identificeerde. Voor de Prins een steek en billentikker, voor de burgemeester een steek en sabel, voor de veldwachter een ouderwets uniform en voor de andere leden een kniebroek, cape en een muts met gekleurd split en gekleurde kousen.
In de Raad van Elf waren alle standsorganisaties gelijkelijk vertegenwoordigd, teneinde al deze groeperingen bij het carnaval te betrekken en te voorkomen dat het een eliteclub zou worden. Diverse jaren werd in deze samenstelling en in deze uitmonstering opgetreden.
Bij het bekijken van dia's uit de beginjaren van de carnavalsoptocht zijn enkele leuke creaties te zien, maar ook nog huifkarren bespannen met echte boerenknollen. Het enthousiasme over het carnavalsgebeuren in Boekel was dermate groot, dat behalve Nia Domo ook andere kasteleins een graantje mee wilden pikken uit de rijke carnavalsruif. Daarom werd besloten een soort van kroegentocht te houden met de Raad van Elf, echter dit verwaterde snel omdat het niet mogelijk bleek elk café in Boekel op het gewenste tijdstip te bezoeken.
Aldus een schrijven uit 1981 van coördinator Joep de Jong die deze functie van 1960 tot 1991 vervulde.