i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Schaijk
Tags:

Ravennest

vertelde op 30 augustus 2013 om 13:37 uur

Omstreeks 1960 waren er twee ansichtkaarten in omloop met daarop het “Opl Centrum ‘Ravennest’ Holenberg” in de omgeving van Schaijk.

Ging het hier om een opleidings- of een openluchtcentrum? En had dit gebouw iets met de scouting of een andere vereniging te maken? De locatie is wel duidelijk: bij Camping de Holenberg aan de Udensedreef.

Mogelijk zien we in de verte op de achtergrond de bomen van de Rijksweg. Dat is dus alles wat wij weten. De rest van het verhaal moet echt van jullie, uit Schaijk en omgeving, komen.

Dus reageer via onderstaande link of geef ons een belletje. We zijn benieuwd! 

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (2)

Will Segers, Oss (telefonisch) zei op 6 september 2013 om 12:54 uur

Toen ik de foto in De Sleutel zag en de naam Holenberg las, kwamen bij mij herinneringen naar boven, vooral aan de jaren 1962-1966. Er werden daar cursussen gegeven voor Gidsen- en Kabouterleidster. Dat was per bisdom georganiseerd. Ik weet niet of in die jaren de organisaties voor de bisdommen Breda en Den Bosch al waren samengevoegd, maar feit is dat ik, afkomstig uit Alphen (bisdom Breda!)op cursus ging bij Schaijk (bisdom Den Bosch). Overigens heb ik daar ook cursussen gegeven.
De Gidsen gingen er ook op Dachvaert. Dat is de benaming van de grotere regionale en landelijke bijeenkomsten van de Gidsen, zoals Koempoelan voor de Verkenners en Padvinders.

Het Ravennest was dus zeker een opleidingscentrum van de toenmalige rk scouting. Ik weet niet of het gebouw ook door de Schaijkse scouting werd gebruikt.

Niet zo lang geleden zag ik dat De Holenberg nu een protestants-christelijke signatuur heeft.

Henk Buijks bhic zei op 6 september 2013 om 12:57 uur

@Will, duidelijk is nu dat het Ravennest en De Holenberg vroeger echt nauw verbonden waren met de scouting. Bedankt voor je verhaal!

We hopen natuurlijk ook op reacties vanuit Schaijk en omgeving....

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: