Archieven

 Samenvattingen van oude akten
 
 
 
 
 
 
 
Regest672 1436 maart 14
In opido de Buscoducis in domo inhabitationis dictorum presbyterorum at clericorum in communi vita commorantium, sita ibidem in loco dicto Arnt-Heynen-Hoffstede prope plateam Hynthamensem ultra Diesam prope murum dicti opidi.
Notaris Hermannus ten Kolke van Doesborch, priester van het bisdom Trajectum, instrumenteert, dat Johannes Thomaszn geheten Dircszn en Henricus Henricuszn de Coster, inwoners van Buscumducis, overdragen aan heer Johannes van Birck van Calker, priester en rector van de priesters en clerici van het Gemene Leven in deze stad, een erf aldaar in de Hynthamerstraat over het water gelegen en nader gesitueerd, met het gebruiksrecht van de brug en de weg, welk erf vroeger Arnoldus Heyme en later Henricus Becker in bezit hadden gehad en beide verkopers hadden verworven van Mechteldis, dr.v.w. Henricus Becker en vrouwe Gertrudis dr.v.w. Arnoldus Heyme, en van Goswinus van Berkel, man en voogd van Elizabeth, zuster van Mechteldis; en dat beide verkopers hiervoor door Johannes van Birck zijn betaald.
NB:
a. Oorspr. V. D. Charters Fraterhuis nr.14. Met het handmerk van de notaris. In dorso: Resignacio Johannis Zerixee et Henrici Kalker super parte hereditatis nostre. Joannes Thome Dirxsoon, Henricus Henrici de Coster.
b. Getypte tekst in Map-Afschriften.
Bekijk archieftoegang:
Zie ook
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS