Archieven

 Notaris-, schepen- en andere akten
 
 
 
 
 
24 zoekresultaten
sorteren op:
 
 
Pagina: 1
 
 
thumbnail
Schepenakte29 Openbare verkoop van goederen nagelaten door Johannes van Zantvoort en Johanna Maria van den Biggelaar gewoond en overleden te Dinther. Erfgenamen: Melianus van Santvoort; Gerardus Hurkmans; Jan Hurkmans, koopman; Adriaan Ketelaars; Cornelis Ketelaars; Geertuida Ketelaars; Lamberdina Ketelaars; Johanna Maria Ketelaars; Willem Ketelaars; Cornelis Hurkmans; Elisabeth Hurkmans, allen wonende te Veghel; Allegonda Lansdaal weduwe Johannes Verhoeven, rentmeester te ’s-Hertogenbosch met haar minderjarige kinderen Richardus en Maria waarvan Arnoldus van den Heuvel, koopman te Uden de toeziend voogd is; Anna Verhoeven weduwe Willen van der Hagen, koopvrouw te Sint Oedenrode; Maria Verhoeven gehuwd met Arnoldus van den Heuvel, kooplieden te Uden; Jacobus Verhoeven; Geertruida Verhoeven gehuwd met Gerardus van den Heuvel, kooplieden te Oirscho; Jan van Zutphen; Johannes van Zutphen; Jacobus van Zutphen; Hendricus van Zutphen; Maria van Zutphen; Henrica van Zutphen gehuwd met Jan Trimbosch, rademaker; Adriaan Hurkmans, bakker te Deest, Gelderland; Maria van der Heijden weduwe Martinus Hurkmans, moeder van haar minderjarige Geertruida, Theodorus, Wilhelmus, Catharina, Johannes, Maria en Arnoldus en waarvan de toeziend voogd is Adriaan Ketelaars; Johanna van den Tillaar weduwe Melianus Hurkmans en moeder over haar acht kinderen Henricus, Geertruida, Jan, Johanna, Maria, Johanna, Hendrina en Johannes Hurkmans, waarvan de toeziend voogd is Cornelis Hurkmans; Willem van den Biggelaar, brouwer te Erp; Martinus van den Biggelaar, brouwer te Erp; Johannes van den Biggelaar, kastelein ’s-Hertogenbosch; Antonius van den Biggelaar, r.k. priester te Haren; Adrianus van den Biggelaar, brouwer te Grave; Johanna Maria van den Biggelaar; Johanna van den Biggelaar gehuwd met Willem van de Pas te Erp; Petronella van den Biggelaar gehuwd met Peter van Boerdonk, molenaar te Neerbosch bij Nijmegen; Catharina van den Biggelaar, dienstbode te Eindhoven;
Vervolg:
Margaretha van Hemert gehuwd met Hendricus Rovers te Schijndel; Maria van Hemert, dienstbode te Antwerpen; Peter Hanegraaf, klompenmaker te Erp; Helena Hanegraaf gehuwd met Lammert van den Krommenakker. Goederen: een kasteel, genaamd Zwanenburg, met bij behorende huizingen, schuur, stallen, roskorenmolen, erf, tuin, binnenplaats, dreven, grachten, de visserij op rivier de Aa en andere rechten. Diverse percelen land onder Dinther aan het Beugt sectie B. 1136 t/m 1144, 1146, 1152, 1153, 1154, 1155, 1211, 1212, 1222, 1229, 704, 709 (op Roestenburg) 710 en 1050. Nog onder Dinther een huisje etc. en land sectie C.836 en 837. Onder Schijndel: een landbouwerswoning etc. met landerijen aan de steeg onder Elschot, sectie A. 1341 t/m 1345 en 1349 t/m 1351; land met rijweg genaamd Everdonk, sectie A. 1396 t/m 1398. en sectie E. 727, 728 en 729; De twee essenbomen die bij de put staan en de voorpoting (eikenbomen) moeten voor 1 juli 1836 geruimd worden; Onder Veghel: den Oorbeemd onder Middegaal sectie A.692, verder aan het Hoogeinde A.1246 in sectie D. 738 (in de Zijtaartse beemden) aan de Leest D.589, 590 en 591 en land in de Havelsche beemden sectie D. 410.
Datering:
07-05-1835
Soort akte:
Verkoop
Plaats:
Veghel / Dinther / Schijndel
Akte aanwezig:
Ja
Toegangsnummer:
7701
Inventarisnummer:
46
Bron:
Notarissen
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Schepenakte32 Missive van de raad van state van de 15e op een rekest van de regenten van Dinther in kwartier Maasland en Pieter Teunis van den Bogaart en Pieter Gerrit van den Bergh woonachtig te Schijndel als borgen van Thomas Gerbrands gewezen collecteur van ’s lands en dorpslasten over de jaren 1749-1751 te Dinther, welke Gerbrands voortvluchtig bleek te zijn met een bedrag van 3910-15-0 als slot van zijn rekening van 1751 en de supplianten verzoeken om remissie en een akte in forma te verlenen, maar men gaat op dit verzoek niet in.
Datering:
maandag 22 maart 1756
Pagina:
135
Plaats:
Dinther / Schijndel
Toegangsnummer:
178
Inventarisnummer:
94 [Aanvragen (verzoek tot inzage op de studiezaal)  
Je kunt dit stuk / deze stukken raadplegen in de studiezaal van het BHIC (Brabants Historisch Informatie Centrum) te ’s-Hertogenbosch.
Het is aan te raden de stukken online te reserveren via www.bhic.nl. Je weet dan meteen of de stukken beschikbaar zijn.
Je kunt natuurlijk ook altijd het BHIC mailen met je aanvraag; aanvragen@bhic.nl
]
Bron:
Staten-Generaal
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Schepenakte127 Rekest van de regenten der heerlijkheid Dinther in kwartier Maasland als ook van Peter Teunis van den Bogaert en Peter Gerit van den Bergh uit Schijndel als gebleven borgen voor Thomas Gerbrands gewezen collecteur van ’s lands middelen te Dinther, verzoekende haar Ho: Mo: aan de supplianten de som van 3910:15:4 ¼ waarmee zekere Gerbrands, gewezen collecteur van Dinther, zich voortvluchtig heeft gemaakt en mitsdien het slot van die conclusieve rekening van dat jaar komt uit te maken gelieven te remitteren en daarvan te verlenen een acte in forma; welk rekest wordt doorgezonden naar de Raad van State ter advisering aan de Ho: Mo: .
Datering:
woensdag 26 november 1755
Pagina:
667
Plaats:
Dinther / Schijndel
Toegangsnummer:
178
Inventarisnummer:
93 [Aanvragen (verzoek tot inzage op de studiezaal)  
Je kunt dit stuk / deze stukken raadplegen in de studiezaal van het BHIC (Brabants Historisch Informatie Centrum) te ’s-Hertogenbosch.
Het is aan te raden de stukken online te reserveren via www.bhic.nl. Je weet dan meteen of de stukken beschikbaar zijn.
Je kunt natuurlijk ook altijd het BHIC mailen met je aanvraag; aanvragen@bhic.nl
]
Bron:
Staten-Generaal
Geografische namen:
 
 
 
 
 
thumbnail
Schepenakte84 Advies van de landsadvocaten Van Breugel en Van der Esch op een rekest van de regenten van Schijndel in kwartier Peelland te kennen gevende dat tussen de supplianten en Peter Peterse van Gog inwoner der heerlijkheid Dinter ter zake van een zekere borgtocht voor Thomas Gerbrands als aannemer van de collecte der verpondingen beden en gemene middelen over het dorp Schijndel voor een geruime tijd procedures zijn ontstaan en men heeft geadviseerd een verbaal akkoord provisioneel [met details]
Datering:
donderdag 3 oktober 1754
Pagina:
405r
Plaats:
Schijndel / Dinther
Toegangsnummer:
178
Inventarisnummer:
375
Bron:
Raad van State
Geografische namen:
 
 
 
Pagina: 1
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS