i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Geffen
Tags:

Beste speler van Nooit Gedacht

vertelde op 16 februari 2010 om 16:16 uur

Ooit gedacht dat Van Nistelrooij sterspeler was bij de Geffense voetbalclub Nooit Gedacht? Jazeker wel! Het jubileumboek uit 1979 doet uitvoerig verslag van deze “man op de linkerwing, techniek op de vierkante meter, sportief en schotvaardig met wonderbaarlijke doelpunten op zijn naam”. De Van Nistelrooij waar het hier om gaat, is Tini, vader van de dan driejarige kleuter Ruud.

Dat manneke sluit zich in 1981 - als hij vijf jaar is - aan bij de Geffense club. Niet voor lang echter, want met zijn talent verhuist Ruud van Nistelrooij al snel naar voetbalclub Margriet in Oss. Enkele jaren - en vele miljoenen - later vertrekt hij via PSV naar andere topclubs zoals Manchester United, Real Madrid en uiteindelijk HSV.

Het jubileumboek waarin vader Tini zo wordt geprezen, doet verder verslag van het ontstaan van de Geffense vereniging. De naam Nooit Gedacht komt van kapelaan Duffhaus, die er in 1929 versteld van staat dat de drie bestaande voetbalclubs uit Geffen in één vereniging zouden kunnen samengaan. Maar weinig mensen hebben er dan vertrouwen in dat de club een lang leven tegemoet gaat.

Het is flink aanpoten voor deze jonge club in de jaren dertig. Uitwedstrijden betekenen dat de jongens een flink eind moeten fietsen. Schieten is niet zonder risico, omdat sommige spelers op te grote schoenen spelen. Geld om zomaar passende schoenen te kopen, is er niet.

Anekdotes uit die beginjaren zijn er volop. Over Theo Groos, die met stropdas en sporthemd naar het veld komt, steevast te laat, met de vraag: “hoeveel is ‘t”? En die voor de zekerheid een sigaartje achter de doelpaal legt voor de rustige momenten. Of over de onfortuinlijke keeper Frans van Uden, wiens neus beschadigd raakt doordat een speler er met zijn sokkenhouder aan blijft hangen.

Sokkenhouders zijn inmiddels uit de tijd; de club heeft een flashy website, waarop je al het nieuws kunt volgen. Hierop is vanzelfsprekend ook aandacht voor de bekendste voetbaltelg, die kennelijk niet meer zo heel vaak bij zijn oude club te vinden is. “Het is niet mogelijk via Nooit Gedacht in contact te komen met Ruud van Nistelrooij. We kunnen jullie e-mailtjes met verzoekjes dan helaas ook niet beantwoorden”, staat er met grote letters.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 21 oktober 2013 om 14:00 uur

Voetballers v/m

vertelde op 19 februari 2013 om 13:38 uur

Het kleedlokaal

vertelde op 30 januari 2008 om 09:05 uur

Jong aanstormend talent uit Erp!