i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Boxmeer
Tags:

en maakt ook deel uit van:

Atlas: RK kerken

vertelde op 28 december 2016 om 07:50 uur

De kerk stond centraal in het godsdienstige leven van vroeger. Maar wat weet jij nog van de pastoors en kapelaans die het vroeger voor het zeggen hadden in de Corneliuskerk? Vertel het ons!

Al die parochianen moesten natuurlijk een beetje in het gareel gehouden worden. Hun zieleheil stond immers op het spel! Meneer pastoor en zijn kapelaans waren de aangewezen personen om dat allemaal in goede banen te leiden. Kun je je nog herinneren hoe dat vroeger ging in Vortum-Mullem? Hoe waren deze mannen nou eigenlijk in de omgang?

Denk bijvoorbeeld aan pastoor Piet Vossen. Hij kwam in 1940 naar de Corneliuskerk, op 45-jarige leeftijd, en was daar halverwege de jaren zestig nog steeds te vinden. Hieronder zien we hem op de foto in 1968, waarschijnlijk na zijn laatste mis. Over hem en de andere zielzorgers van de kerk weet jij vast nog wel een verhaal of twee te vertellen. Deel die met ons hieronder!

Pastoor Vossen  

We zien v.l.n.r. koster Harry van den Kronenberg, koorzanger Martien van Kempen, pastoor Piet Vossen waarschijnlijk na zijn laatste mis in Vortum-Mullen in 1968,Oud hoof der school Piet Wientjens, Grada van Kempen-Gerrits en het echtpaar Mina en Martien Denen-Hendricks. Als dit bij het vijfentwintig jarig pastoorschap in 1965 was, zouden we toch meer versieringen zien. Het offeraltaar om met het gezicht naar de gelovige te staan is wel bij deze gelegenheid gegeven, tegelijk met bank en credens. Deze zijn gemaakt door de broer van vrouw Wolters. Als kado voor zijn 40-jarig priesterschap op 25 mei 1961? Wie weet het precies ter gelegenheid waarvan deze foto werd gemaakt? (Foto en onderschrift: Stichting De Oude Schoenendoos, A00319, fotograaf onbekend)

 

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: