i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Heesch
Tags:

De Eijnderic

vertelde op 4 oktober 2019 om 12:30 uur

Nu kun je er een kookworkshop doen, film kijken of leren boetseren, maar niet eens zo gek lang geleden stond deze eeuwenoude hoeve op de lijst om gesloopt te worden. Inwoners kwamen daar begin jaren ‘80 massaal tegen in protest, onder andere met de leus ‘Waor bleft ons his? Géén sloop aub’. Hun weerstand had succes; het pand bleef staan. De bouwval van toen werd met liefde verbouwd tot het prachtpand van nu.

De Eijnderic, Het Dorp Heesch 1989 (Foto: Wies van Leeuwen/ Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC PNB001027300)De Eijnderic, Het Dorp Heesch 1989 (Foto: Wies van Leeuwen/ Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC PNB001027300)

Kijk naar Toen

Was jij betrokken bij de protesten tegen de sloop of bij het opknappen van de boerderij? Woonde jouw familie hier generaties terug of kwam jij wel eens bij de bewoners over de vloer? En hoe komt dit pand eigenlijk aan die mooie naam? We horen graag van je. Alle herinneringen naar aanleiding van deze foto zijn welkom. 

Je kunt reageren in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in De Sleutel, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen 

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 1 juli 2016 om 14:00 uur

De wederopbouw begint in Heesch

vertelde op 2 januari 2018 om 15:42 uur

Achterom binnenkomen

vertelde op 15 mei 2018 om 09:31 uur

Wapperend wasgoed