i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Heesch
Tags:

Televisie als pronkstuk

vertelde op 30 april 2019 om 09:08 uur

In 1959 viert burgemeester Van Hulst zijn 12,5-jarig ambtsjubileum in Heesch. Foto’s laten ons zien hoe dat er toen aan toeging. Er zijn speeches, er worden handen geschud en natuurlijk zijn er ook cadeaus.

12,5-jarig ambtsjubileum burgemeester Van Hulst, Heesch 1959 (foto: Fotopersbureau Het Zuiden, collectie BHIC 1641-000056)12,5-jarig ambtsjubileum burgemeester Van Hulst, Heesch 1959 (foto: Fotopersbureau Het Zuiden, collectie BHIC 1641-000056) 

Zo ontvangt de burgervader onder andere een gedecoreerde schaal en een schilderij. Het pronkstuk - dat door de fotograaf van Fotopersbureau Het Zuiden vaak gefotografeerd is - zien we hier rechts in beeld: een gloednieuwe televisie.

We zijn benieuwd of deze foto herinneringen bij jou losmaakt. Mocht jij bijvoorbeeld tv kijken bij de Van Hulsten op woensdagmiddag? Ben of ken jij het meisje dat hier bloemen mag geven? Of roept deze televisie of foto andere herinneringen bij je op?

Kijk naar Toen

We horen graag van je. Alle verhalen naar aanleiding van deze foto zijn welkom. Je kunt reageren in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder. Ben je benieuwd naar de andere foto's die we van deze dag bewaard hebben? Via deze link kom je direct bij alle foto's van dit jubileumfeest.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in De Sleutel, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen 

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (4)

Bert Wijnen zei op 2 oktober 2019 om 10:35 uur

Wij hadden in die tijd nog geen TV. samen met mijn vriend mochten we zondagsavonds bij een bejaarde bewoner van het Ludovicusklooster voor een dubbeltje per persoon Studio Sport komen kijken. Dat toestel zag er toen ook zo uit! Ik herinner me Jan Cottaar op het zwart-witte beeld.

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 2 oktober 2019 om 14:33 uur

Ah, Jan Cottaar, dat was toch een beetje de Mart Smeets van de jaren zestig en zeventig, Bert? En kun je je nog sporthoogtepunten herinneren die je hebt gezien, namen die je zijn bijgebleven?

Bert Wijnen zei op 2 oktober 2019 om 20:52 uur

Tour de France met Bahamontes, Charly Gaul, Anglade en Anquetil. De europacup: in die tijd was er maar één goede club: Real Madrid. Sjoukje Dijkstra en Joan Haanappel waren onze beste kunstschaatsters. Van het langebaanschaatsen weet ik niets meer. Waarschijnlijk waren we toen nog niet zo goed.

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 3 oktober 2019 om 09:12 uur

Mooie iconische momenten, Bert. Aan de namen te zien, zitten we dan ergens in de jaren zestig. Klopt dat (ongeveer)?

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 2 april 2012 om 16:31 uur

Winkeltje aan de Osseweg

vertelde op 23 maart 2017 om 14:00 uur

Burgemeester laveert tussen goed en fout in oorlogstijden

vertelde op 2 januari 2018 om 15:42 uur

Achterom binnenkomen