i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Reek
Tags:

De kunst van bloemenleggen

vertelde op 3 april 2009 om 11:21 uur

Ik kom uit Uden en ben zelf ook een bloemenlegger geweest. Ik herkende onmiddellijk bij welke gebeurtenis deze foto hoorde. Dit kruis van bloemen heeft niets met het gilde te maken, zoals wel gesuggereerd is, maar is gelegd bij gelegenheid van priesterwijding van Antoon Reijnen (in de volksmond Tontje Reijnen geheten).

Hij was kruisheer en vandaar dit embleem van de Kruisheren. De maker van dit kunstwerk was Bert Verstegen, zoon van Antoon Verstegen en de vader van o.a. Tinny Verstegen. De familie Verstegen woonde aan de Schayksestraat.

Dit jaar was voor het bisdom een goed jaar met wel vier wijdingen: van Nico van Munsteren; van Leo Lemmers (broer van Anny Engberts-Lemmers); van Tinny Zegers en van Antoon Reijnen.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (1)

M.Verstegen zei op 2 augustus 2010 om 18:44 uur

Dit bloemstuk lag bij ons voor het huis ,Addie Verstegen,Schayksestraat 8 te Reek. Ik, Marij herinner me deze foto waarbij 2 meisjes met grote strikken in het haar achter staan. Nu weet ik dat het bij een feest hoorde, heb dat nooit begrepen. Bedankt,Jos de Kuiper! voor deze informatie.
Groetjes, Marij Verstegen.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 6 januari 2017 om 14:35 uur

Versiering voor de Sacramentsprocessie