i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Linden
Tags:

De lachende pater

vertelde op 9 april 2018 om 13:09 uur

Deze foto's zijn door Fotopersbureau Het Zuiden gemaakt bij Martens in Linden. Waarom het persbureau ze maakte, waarom op deze plek en waarom juist van deze pater die hier zijn eieren haalde, is ons niet bekend. We zijn dan ook heel benieuwd of iemand hier meer over weet. Wat is het verhaal achter deze foto's? Was jij erbij of weet je meer? We hopen op reacties.

Klik op de foto om deze te vergrotenLinden, pater met eieren bij Martens (foto: Fotopersbureau Het Zuiden, 1650-000062)

Linden, pater met eieren bij Martens (foto: Fotopersbureau Het Zuiden, 1650-000063)Foto: Fotopersbureau Het Zuiden, 1650-000063)

‘Pater met eieren bij Martens’ is alles wat wij weten over deze foto. Meer vertelt het bijschrift ons niet. Wat we zien is een witte kip die rondscharrelt bij een boerderij en achter de ‘pater met eieren’ een man op klompen bij een fiets. En dan de pater zelf: hij houdt een klein mandje vast (waarschijnlijk met die eieren) en heeft achterop zijn fiets een grotere mand gebonden. Met een stralende lach kijkt hij in de camera.

Kijk naar Toen

Zit er een verhaal achter deze lachende pater? Kun jij ons meer vertellen? Weet jij waarom deze foto gemaakt is of was jij erbij? Of weet je misschien iets over de familie Martens waar hij zijn eieren haalde? We hopen op reacties en nodigen je van harte uit om je herinneringen te delen. Dit kan in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in het Cuijks Weekblad, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 29 januari 2015 om 12:02 uur

Familie Martens uit Linden

vertelde op 28 september 2017 om 15:28 uur

Stalen ros met houten banden